Nu är det dags

Snart ska jag och kära kusin vandra till ån och sitta där med alla andra hela eftermiddan! En gång (ungefär) per år har jag min halare på mig, och det är idag. Man måste ju smälta in och visa sin färg, nu har Novia egentligen en illrosa halare (jättefin) men jag kör med Sydvästs gröna eftersom det var Sydväst när jag började studera.

       

       Hej Hopp gummisnopp!

Glada Vappen!


Förra året när vi firade vappen (jag och Janica). Tänk att det redan gått ett år?! Kul var det i alla fall och minst lika kul hoppas jag att det blir idag! Helt fantastiskt väder ute (4e året i rad!!)!

tidigt

Vissa har tydligen börjat fira vappen redan. Var och handlade mat till picknicken på fredag och möttes av lite vingelpellar på vägen...inget ovanligt i Åbo. Däremot funderade jag på varför fyllon väljer att sova på bänkar? Jag gick förbi två sött sovande fyllon igår som hade tagit upp varsin bänk, den ena i en busskur så alla måste stå och vänta på bussen och den andra en parkbänk. Är det faktiskt så bekvämt att ligga ihopkrupen på en bänk? Man har ju ett val liksom, och så väljer de bänken av alla andra platser...nåja, de kanske inte vill drabbas av urinvägsinfektion om de råkar somna på marken..?

Funderar på om jag ska orka tvätta balkongfönstren idag...hmm..hade som mål att göra det före vappen och det är ju idag. Är mycket trevligare att sitta på ballen och titta på folk när man faktiskt ser något genom glasen....Kanske efter lunchen med Jenny.

Det måste vara äkta

Jag får ha sängen för mig själv två nätter, 160 cm bara för mig själv. Jag kan vräka ut mig, ligga tvärs över om jag vill........Jag ligger på min sida båda nätterna som om han var här, som om han låg och snusa bredvid.

Jag får ett samtal och ett mess. Jag känner fjärilarna och pirret i magen. Som i början....en trevlig och underbar kännsla....♥

Kärleken är äkta
går inte att fejka
efter 4 år
pirret känns ännu
fantastiskt!

Måndag morgon - inte som den borde

Egentligen har jag vårdutveckling i skolan just nu. Men jag är inte där. Nä, jag är hemma på Åland istället. Kommer att ta eftermiddagsbåten till Åbo idag, därför är jag fortfarande här på ön. Det känns skönt!

Helgen har varit som den brukar - härlig! Vi var och firade Matilda som fyllde 1år. Hon var verkligen på gott humör och visste att alla var hemma hos dem för att fira henne. Hon verkade tycka om solglasögonen som jag och Johan gav henne (fick även en baddräkt + sommarhatt av oss), dem höll hon på försökte få på själv...fungerade inte ännu. Söt och härlig tjej i alla fall! Efter kalaset var det premiärgrillning hemma hos Johans familj - Åhhh jag Älskar grillat! Det var verkligen jätte jättegott!!! Igår var det sovmorgon och slappardag, middag hos mormor (GOTT som vanligt) och tvkväll.

En lugn start på måndagen, har legat på mammas magiska spikmatta. Alltså snart måste jag nog köpa mig en egen, det är hur skönt som helst att ligga på den och efteråt känns det som om man fått en ordentlig massage och endorfinerna bara flödar i kroppen!!

Gjorde dock det stora misstaget att räkna upp allt som är på agendan i maj...borde inte gjort det. Har ganska mycket nämligen både i skolan och utanför. Men här ska det inte stressas, utan ta en sak i taget och njuta av vår och sommaren som snart påväg! På torsdag är det ju vappen också...ojoj vad detta år gått snabbt! Kan inte fatta....

Idag & imorgon tänker jag extra mycket på min underbara sötnos och håller tummarna!

Det är spännande tider  

Bra bra bra

En skitbra dag idag! Fått ta det lugnt, träffa Janica, handlat på stan, solat på ballen, inget obehag i magen (förutom lite håll på högra sidan när jag går snabbt) och ätit mumsig middag med gulle! Nu väntar en skön kväll och resa till Åland imorron! Underbart! Nu är det heeeelg!!!!♥

Ah vilken härlig dag det ser ut att bli!

Jag älskar att börja dagen i min egen takt. Ingen stress, bara lugn och ro. Ekorrarna och haren har redan varit på bakgården och hälsat gomorron! Sötnosar!

Idag:
  • förberedelse inför den korta resan till Åland. Följer med Johan imorgon bitti och kommer tillbaka på måndag, ensam. Ska bli kul faktiskt. Fick mersmak av Åland efter påsk, blev påmind av hur härligt det är att vara på ön!
  • köpa ett års present till lilla Matilda. Åker på barnkalas direkt vi kommer iland imorgon - KUL!
  • inhandla en hel del saker som fattas hemmet och beställning från kära mor.
  • fika med rara, söta Janica på stan - prata, fnittra och ha det mysigt!
  • njuta av solen på ballen - såklart!!
Ja, det är väl det jag ska göra idag. Har självklart lite hemmafrusysslor att göra men de gör man ju alltid så ingen idé att nämna sådant..Måste ju göras för den allmänna trivseln:)

Igår kväll hittade tv:n inga kanaler, fanns ingen signal. Det var hela huset som var drabbat. Det betydde ju inget tv tittande på ett par timmar. Johan var allmänt irriterad över att inte ha tv. Jag började äntligen läsa en bok som jag har tänkt läsa hela våren! Led inte så mycket av att inte ha tv, men nog var det trevligt när kanalerna kom tillbaka och man kunde återgå till sin kvällsrutin..Bra att ha lite black outs nu och då så man bryter sina vanor!

avkoppling

Fick arbetet inlämnat före lunch, blev nöjd. Det som jag inte gjort är sådant som jag vill diskutera under seminariet för att få tips och ideér av de andra. Känner mig ganska lugn och harmonisk! Finns inte någonting att göra åt texten nu mera när den är inlämnad.

Lunch med tjejerna - alltid lika trevligt! Vi var alla lite trötta och hängiga men humöret är ändå på topp, inga sura miner här inte! Nu kan vi (nästan) ta helg! Skönt! Imorgon ska jag inte göra någonting på mitt ex.arbete utan det får bli helg och annat pysslande istället.

Nu ska jag fortsätta njuta av det otroligt härliga vädret och dricka min kaffe på ballen! En promenad längs ån senare idag? Får se!

som en hök

Arbetar som en hök. Läser igenom mitt material med mycket kritiska ögon. Har ganska mycket att arbeta med nu innan inlämningen (senast kl 14.00). Ändrar rätt så mycket av min text. Jag börjar bli nöjd - snart. Kaffe = gott just nu!

Pausen slut - dags att arbeta vidare..

Summering

Oj vad jag har jobbat idag - med ex.arbetet. Var ju på handledning, vilket var bra eftersom jag tydligen inte riktigt fattat hur det ska skrivas när jag lagar en "produkt". Men det blir nog bra...till slut. Fick bra handledning men vet att det kommer att komma mycket frågor m.m. under seminariet som vi ska ha första veckan i maj. Får förbereda mig på det värsta så är det inte hemskt sen när det väl sker, grillningen..haha..bra coping. Här pratar jag om att tänka positivt och när det sen kommer till mitt eget arbete är jag väldigt självkritisk. Ja men så är det bara, vill ju ha det bra så att jag blir nöjd. Huvudsaken är att Jag blir nöjd över mitt ex.arbete. Gulle var jättesnäll och hjälpte mig med att laga min innehållsförteckning - den såg ut som ett råttbo verkligen! Hade tappat all ork att få ordning på alla rubriker, men go som han är så hjälpte han mig att få ordning på eländet - en timme tog det...

Annars är det skönt att stygnen är borta, kliar inte nu. Däremot drar det i såret och i musklerna idag. Kan hända att jag stressade lite onödigt mycket idag och gick för snabbt vilket har gjort att jag blivit öm. Vila vila ikväll, det enda jag kan göra.

"smile a little smile for me.."

Fokusera på det som är bra!


Jag hade tänkt gå tillbaka till sängen och sova en stund till efter att Johan gått på jobb. Men under frukosten började alla "måsten" snurra runt i huvudet. Det blev så att jag nu har spenderat två timmar framför datorn med att söka relevanta artiklar som jag ska använda i min resultatdel. Jag har hittat några stycken. Är de bra? Det vet jag inte ännu, måste skriva ut dem och läsa igenom dem i lugn och ro senare. Mina ögon orkar inte läsa långa artiklar på datorn, lättare i pappersform.

Ska (som sagt) och ta bort mina stygn senare idag. Ska bli skönt eftersom byxkanten gnuggar mot det sista stygnet och då känns det obehagligt.

Sedan ska jag på handledning. Jag hoppas hon (min lärare) är nöjd med det jag lyckats åstadkomma så här långt och att hon kommer med konstruktiv kritik och konkreta förslag för mitt fortsatta arbete.

Detta kan komma att bli en bra och givande dag. Vädret är trist så det drar ner poängen lite men annars är det bara jag själv som kan påverka hur dagen blir och jag ska påverka den positivt. Som alltid! Fokus på det som är bra och inte på det som är dåligt. Man tror att man är ensam med sina besvär och problem men när man pratar med andra inser man snabbt att de flesta går igenom liknande händelser. Så det lönar sig inte att gräva ner sig utan titta upp och klättra vidare på stegen! Det finns oftast MINST en bra sak varje dag att se fram emot och denna sak kan vara hur liten och meningslös som helst för andra men för en själv kan det göra dagen till en toppendag!

nu hände det

Har lyckats i en vecka att varken nysa eller hosta (jag vet, duktigt gjort). Men NU hände det, jag svalde lite tokigt och fick en liten hostattack och det tog ONT ont ont i min lilla mage. AJ! Men nu är det gjort och jag vet hur det känns till nästa gång det inträffar och förhoppningsvis är mina muskler i ännu bättre skick så att det inte tar lika ont som nyss..

Imorgon får jag bort mina stygn! YES! Läkningen kan slutföras!

Nu ska jag ha en lugn och skööön kväll och vila min stackars rygg som konstigt nog tagit stryk av att varken träna eller kunna böjas bakåt emellanåt..

tiden är inne

Kanske det är dags att klä på sig? Klockan har ju ändå hunnit bli halv ett på dagen...Ja, jag tycker om att gå omkring i nattkläder halva dagen. Det är mysigt och skönt. Men först ska jag städa lite..så nattkläderna får vara på en stund till..hehe..Men måste göra mig iordning snart då vi ska och handla på eftermiddan, kan ju inte gå till mataffären med bara nattskjortan på..

vacker morgon

"Jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag"



Härligt att börja dagen med att lyssna på visor, så vackra texter och fin musik!
Ha en fin dag!

himlen är oskyldigt blå

U-N-D-E-R-B-A-R-T

Sol på balkongen
Promme längs med ån
fåglar som kvittrar
solen som värmer

Går i snabb promenadtakt
Skönt!

en drömresa

Har varit i skolan hela förmiddagen. Haft möte med min projektgrupp ang. en mässa som vi ska ordna i Nagu i höst där vi ska presentera våra ex.arbeten för personalen. Vi hann givetvis sitta och klaga på hela projektet och hur dåligt det har blivit skött av lärarna, men det är ju såklart givet i min skola - tyvärr. Sedan har jag suttit och lekt duktig i biblioteket. Lunch med Jenny, vilket alltid är trevligt! Hon skulle gå träna - avundsjuk som bara den! Nästan två veckor kvar till jag kan träna, mina muskler tynar bort..nåja, jag får njuta av "semester" och all tid som blir över...Nä, det är tråkigt faktiskt!

Nu ska jag och handla lätta saker från citymarket. Jag får endast bära 3kg under min s.k. sjukskrivning så det blir lite smått och gott så att gulle slipper ha så mycket i sina kassar imorron :)

Skulle gärna åka ut och resa MEN min "underbara" skola sätter hela tiden käppar i hjulen för mig/oss. De datum som jag och Johan skulle kunna åka så har jag fått in en grupptent, eller ett seminarium m.m. Tack skolan för bra planering spec. då schemat kom först nu under föregående vecka...Sjukt irriterad på skolan just nu. Vill bort och bara ha ex.arbetet att tänka på!

Annars är det en solig men kall dag i Åbo. Försöker njuta, le och vara tacksam över allt det fina jag har!

Positiva tankar → positiv tillvaro

fröken duktig

Emelie har varit/är duktig idag. Sitter och går igenom sitt ex.arbete och ska läsa lite artiklar. Är själv lite imponerad över min nyvunna motivation. Har ju i för sig varit ledig ganska länge (över en vecka) från mitt arbete men ändå..tydligen finns motivationen där någonstans!

Har varit ute och gått med gulle i det fina men usch så kalla vädret. Gick bra. Nerförsbackar tar ont så dem skippade vi, försökte i alla fall...hehe..

Vaknade med oro och ångest i kroppen. Många funderingar och tankar som susade runt i mitt lilla blonda huvud. Gick omkring i en timme, läste tidningen m.m. gick sedan tillbaka till sängen och tittade på min sött sovande prins. Tankarna blev lugna och harmoniska och dagen blev fin och BRA! Livet är underbart.....när man är 2!

Från det ena till det andra..


Från detta vackra och underbara (påskhelgen).
Till detta några dagar senare:

Ärret kommer nog att bli fint, mitt alldeles egna ärr som min syster sa. Hon har också ett på samma sida men inte p.g.a. blindtarmen.Nu har vi varsitt:) Jag fick fina tulpaner av Jenny och av mamma+moster m.fl. Janica kom och hälsade på igår. Det var jättekul att få sitta och prata med henne, det var länge sedan sist - igen. Det blir så. Hon hade vår favvoglass med sig - Daimstrutar!GOTT!
Idag har jag följt med Johan ner på stan. Det gick förvånansvärt bra faktiskt! Takten var helt ok, som i jättehöga klackskor och jag hade nästan inte alls ont i såret! Blev ganska trött och öm på vägen hem, men har vilat hela e.m. Ikväll är det mys!

snigelfart

Fick inte följa med till CityMarket - Jag var för långsam helt enkelt. Gick till posten och tillbaka idag igen då, i min egen snigeltakt. Räckte bra faktiskt.

underbart

Det var alldeles fantastiskt att få duscha igår - njöt verkligen när jag fick tvätta håret!! Det var gaaaanska smutsigt efter feber m.m. Mitt sår ser fint ut. Det har redan läkt ihop och är torrt och fint. Nu har jag "bara" ont under snittet, musklerna under. Att skratta tar ju skitont, det märkte jag verkligen av igår då vi tittade på Scrubs...haha..dom är så roliga. Att hosta kan jag glömma, och att nysa, har lyckats komma undan såhär långt! Ja, det är fortfarande väldigt ömt alltså men idag ska jag följa med Johan och handla mat. Jag kommer att få gå tillsammans med alla russin - nej förresten till och med dom går ju snabbare än mig nu...suck!

Känner stress inför ex.arbetet. Ska lämna in nästa torsdag till seminarium och jag har massor som jag vill gå igenom och ändra men...det går trögt att börja eftersom jag måste ta paus hela tiden. Orkar inte sitta uppe hur länge som helst då det trycker mot såret...Satsar på helgen - blir plugghelg!

trött

Idag är tröttheten här. Den hänger tungt över mig efter allt som hänt de senaste dagarna. Tack älskling som kom med mig i ambulansen och beättade allt för personalen på finska, skulle aldrig ha klarat resorna om inte mitt gull varit med. Personalen var annars jätteduktiga och försökte prata med mig både på svenska och engelska, de tog verkligen bra hand om mig! Min kära mamma kom som blixten från Åland, hon hjälpte mig hem igår, skönt att få stöd från flera håll! MEN idag, som sagt är jag trött. Ska ta det ganska lugnt. Sitta går bättre idag. Ska försöka ta mig en kort promenad till posten och tillbaka idag, tillsammans med gulle - min underbara klippa. Ser fram emot att få duscha ikväll!! Ska bli underbart!

soffan

åkt ambulansen

kommer väl någon bild på mitt nyvunna ärr på högra sidan. Jag har nämligen spenderat senaste natten på vårt pima TYKS sjukhus. Där passade jag på att lära personalen lite svenska och samtidigt operera bort blindtarmen...haha..
men nu är jag hemma och går och lutar snyggt åt höger. Yes...

Jag älskar verkligen..

Underbart, härligt, fantastiskt! Åland är underbart när det är som det är NU! Fåglarna kvittrar extra högt, solen skiner extra mycket, blommorna kommer extra snabb och jag njuter och ler extra mycket! Ahh livet är för underbart för att vara sant! Åland ger mig den livsglädje och energi jag behöver just nu. Har promenerat med mamma i skogen och plockat blåsippor, suttit ute på farfarsbänken och fikat....bara varit vid liv och andats in den underbara vårdoften.

Ikväll: Träff med mina underbara tjejer Sara och Mia, middag, snack, vin, skratt och utgång (hoppas jag). Ska bli hur kul som helst!

Älska innan det är försent

Solen skiner på Åland

" Man har så kul med Toffifee "

Morning Glory

Mitt hjärta ligger och sover sött, trött efter nattens äventyr. Det känns som en dröm att jag har spenderat en timme inatt på vägen mellan Hammarland och stan. Jag var ganska pigg när sötnosen ringde (kl.02.50), skönt att komma upp lite, hade haft problem med att sova. Tyvärr var och är det fortfarande en hemsk dimma, jag kunde endast se en stolpe framåt alltså 30 meter ungefär, så körandet in och ut från stan var inte så kul. Kommer det ett djur så smäller det när det är sådan tjock dimma. Jag körde 60.

Hammarlandsdag och middag hos Johans föräldrar idag. Skönt och Gott! Gun är så bra på att laga mat, t.o.m. den enklaste maträtten smakar lite extra tycker jag när hon lagat den. Samma sak med mamma och mormor. Konstigt det där att det smakar bättre hos dem..

Var nog trött i huvudet av allt ex.arbete funderande igår. Har tyvärr funderat ganska mycket på det nu efter mötet vi hade i onsdags. Men idag känner jag mig inte sååå dum, konstiga funderingar har vi väl allihopa och "blonde moments"..hehe...Känner att det kan bli en skön dag idag! (bilder kommer tyvärr först när jag kommer tbx till Åbo, glömde ta med usbkabeln till kameran).

förlorad intelligens?

Hjälp! Mina "Blond moments" bara ökar och just hade jag en av de dummaste funderingarna som jag någonsin haft tror jag - Mycket pinsamt!...Håller jag på att förlora den lilla intelligensen som jag har? Jag börjar nästan känna mig på gränsen till dement. Tyvärr skämtar jag inte. Jag har jätteproblem att minnas helt självklara saker och fakta som man borde kunna när man är 22 år....Oj Nej! Måste börja fokusera när jag läser - tänker på så mycket annat meddan jag läser och lyssnar...

Åland

Inatt: Johan och jag kom med båten inatt till Långnäs. Vi hade hytt (gratiskryssning). Underbart skönt att slippa sitta i kaffeterian med alla människor för det var ganska mycket folk på båten. När vi skulle stiga av i Långnäs var det en alldeles förfriskad man med en alldeles för tung väska som skulle stiga av. Jag kan inte låta bli att undra hur det gick för honom? Kom han fram till terminalen ens? Han föll nämligen ett flertal gånger på vägav båten till terminalen för väskan var för tung och hans balans var någonannanstans.haha...ingen bra dag idag tror jag...
Vaknade två gånger inatt och trodde att vi somnat i hytten och åkt förbi Långnäs, men upptäckte att jag låg i mitt rum hemma i Hammarland och somnade snabbt om - skönt!

Har gjort min plikt: Jag har redan hunnit åka med mamma och (OBS) mormor till mat+alltiallo affären Mattssons i Godby idag. Där fungerade jag som vagnvaktare och smakråd när mormor köpte en ny hatt - den är röd och jättesöt på henne. Sedan köpte jag en bukett tulpaner och vi åkte till farmor på kaffe som jag lovade henne i telefonen. Så, då har jag lättat mitt samvete för denna påsk. Härligt!

Nu väntar en lugn kväll ute på landet. Inatt ska herr Isaksson hämtas från krogen - Oj vilken prima flickvän han har..haha..skämt och sido, jag har inget emot att stiga upp mitt i natten och hämta ett fyllo, så länge han kommer med mig hem ;)♥

Ett stort + med att vara hemma hos mamma nuförtiden: Hon har skaffat mobilt bredband, hon körde alldeles för länge med stenålders uppkopplingen som var helt värdelös. Hon har installerat en värmefläkt i vardagsrummet så att hela nedrevåningen hålls varm, förr kunde det gå ner till 16 grader om hon inte eldade i spisarna. Tack och lov för att den tiden nu är förbi. Lite modernisering har alltså gjorts här ute på landet under våren - det tycker vi om!

Håret fixat

Nyfixad i håret. Härligt! Enda minuset hos frissan är när hon borstar och fönar håret - AJ! Det känns som om allt hår dras av...Det tar ont. Men hårtvätten och massagen i hårbotten är värt pinan efteråt! Är ganska feg hos frissan men hon fick klippa upp det lite mer idag runt ansiktet. Blev Nöjd!


Dagens frukost och lunch:


Tycker jättemycket om gröt. Skulle nog kunna leva på gröt, speciellt fyrkornsgröten med bär på!

Det jag funderar på nu: Vad jag ska ha med till Åland?! 

"Hem"

Har redan dammsugit lägenheten, vad skönt, tog Hela 20 minuter...Sitter nu och avnjuter en kopp svart kaffe! Gott!

Har blandade känslor inför att åka till Åland över påsk. Jättekul att få träffa alla som man träffar så sällan, mamma, mormor, gudbarn, Johans fam., vänner m.m. MEN det är alltid ett projekt att ta sig överallt, eftersom man måste ha bil. Det förväntas att man ska hinna träffa alla och sen får jag dåligt samvete om jag inte lyckas med det. Mamma som bor ensam saknar ju mig såklart och ser SÅ fram emot att jag och Johan ska komma hem. Där är det just det, jag känner att äntligen kan jag slappna av och släppa skola, lägenhetsboende m.m. Medan hon känner att äntligen får jag sällskap med att laga mat, gå ut och gå m.m. En liten konflikt. Så är det och jag skulle aldrig i världen vilja ändra på det! Jag älskar min mamma för hon har varit en klippa under de jobbiga åren. Så det ska nog bli skönt att komma "hem" ändå.

10 000?

Jag tror faktiskt att vi som bor i Åbo kommer upp i 10 000 steg /dag, det rekomenderade antalet steg man ska ta varje dag. Detta eftersom vi går överallt! Idag värker mina fotleder av allt gående. Jag var till gymmet (gick till skolan), hem, ner till stan, var på stan och spatserade i 2 timmar, hem igen, ut och gått i en timme med Johan. Jag bara går och går...Men det är skönt att använda sitt eget transportmedel- det är viktigt! På Åland rör man ju sig inte ett steg, om man inte går ut och promenerar för där åker man bil överallt. Sant.

Imorgon ska jag äntligen till frissan! Och på det där eländiga mötet...Men sen är det påsk! På tal om påsk, det har det redan varit i två veckor i alla affärer, en massa påskpynt i alla affärer..lite onödigt tycker jag för en kort helg.

Det är tydligen TisdagsLax idag. Läste i Mias blogg att hon ska laga lax i ugn - haha, det ska vi också, Norsk goood lax med sallad till! Slurp!

en känsla

En annorlunda morgon, inte enligt rutin. Johan är hemma idag - är ledig. För mig är det en konstig sak eftersom jag är van vid att stiga upp tidigt och vinka hejdå, sätta mig vid datorn och jobba - ensam. Men inte idag. Sovmorgon (vilket är ganska skönt måste jag medge) och inget morgonarbete för mig. Konstigt. Känner en äcklig stresskänsla smyga sig upp längs ryggraden....kalla kårar...Min räddning är träning med Jenny, lunch, ett stadsbesök på eftermiddagen och en skön promenad med Johan före middan. Min stress brukar släppa efter gympassen då jag tar ut mig, just på grund av stressen, skönt. Ska snart iväg.
Mysigt med Johan hemma en dag, men av någon konstig anledning känner jag mig stressad. Borde jobba, borde göra någonting med skolan. Men samtidigt har jag varit så "duktig" de senaste veckorna så egentligen behöver jag inte känna någon stress eller ångest, för det som finns kvar att göra hinner jag göra ändå fastän jag inte gör det just idag eller imorgon....Ett djupt andetag - lugna puckar.....iväg på träning!

helt okej

Den tröga och slöa dagen har blivit en bra dag!
Efter en sisådär smakande lunch på Gado med Johan gick jag och träna med Jenny. Vi tränade stenhårt som vanligt, men jag tror jag tog i extra mycket idag för jag svettades mer än vanligt - härligt när man märker resultat av träningen, styrka och uthålligheten speciellt!
Efter det höll jag Jenny sällskap medan hon åt lunch, satt och prata lite skit - det är altid kul och uppiggande!
Har hunnit gå och handla mat nu också! Skönt att inte behöva handla så mycket eftersom vi bara är här till onsdag. Sedan blir det minisemester på Åland Islands!

klagomål

Idag kan jag inte alls koncentrera mig på ex.arbetet. Har nog jobbat lite med det nu under en timme men det går trögt idag. Sitter och tänker på 100 olika saker som jag har gjort, ska göra och borde göra...Men så länge jag har kontroll så är det lugnt, man kan inte vara effektiv och motiverad Varje dag.


Idioter som inte borde ha lämnat hemmet för att åka på semester...haha

Klagomål från semesterfirare, lista från Aftonbladet:

1. ”Stranden var för sandig.”

2. ”Sola topless på stranden borde förbjudas. Vår semester blev förstörd eftersom min man tillbringade hela dagarna med att glo på andra kvinnor.”

3. ”Vi köpte Ray Ban-solglasögon för fem euro av en gatuförsäljare, men de visade sig vara oäkta.”

4. ”Ingen hade sagt att det finns fiskar i havet. Barnen blev förbluffade.”

5. ”Min pojkvän och jag bokade ett rum med två sängar men blev placerade i ett rum med dubbelsäng. Vi håller nu er ansvariga för att jag är gravid. Detta hade aldrig hänt om vi fått det rum vi bokat.”

6. ”Jag jämförde storleken på vår enrumslägenhet med våra vänners trerumslägenhet och fann att vår var märkbart mindre.”

7. ”Sanden på broschyrbilderna var inte alls som i verkligheten. I er broschyr är sanden gul, men den var i själva verket vit.”

8. ”Vi var tvungna att köa utomhus utan luftkonditionering.”

9. ”De lokala butiksägarna är lata som håller stängt på eftermiddagen. Jag behöver ofta köpa saker under siestan – den borde förbjudas.”

10. ”Det tog oss nio timmar att flyga hem från Jamaica till England men för amerikanarna tog det bara fyra.”

 

Min enda kommentar till dessa klagomål SUCK!

 

lugn dag

Karln kom hem tidigt inatt, jag hade just gått och lagt mig faktiskt. Satt uppe ganska länge, kunde inte få ro att gå och lägga mig före kl 02.
Så idag sov jag ut, det var skönt, sov till kvart över elva! Gulle är ovanligt pigg så det blev en entimmes promenad i det sköna vädret, det är mulet men varmt! Precis som jag vill ha det just nu, solen skulle ju få komma fram också förstås:) Det var meningen att jag skulle gå en promme med Jenny på e.m. men blir lite mycket med två promenader på varandra och senare kan vi inte gå tyvärr. Men det blir träning imorron på gymmet i alla fall och det ser jag alltid fram emot :)

Nu ska här njutas av en skön söndag!

Mamma Mia, apan och underbara grekland

Har just kommit hem och vinkat av ett glatt killgäng som är påväg ut på nattliga äventyr.
Jag har haft en jättekul kväll hos Jenny! Vi var tre fnittriga tjejer som satt med filmen "Mamma Mia" och drömde oss bort till de grekiska öarna. Till det hade vi kalla cider, frukt och annat gott! Filmen fick rulla en gång till meddan vi satt och prata om allt möjligt, apan dök upp överallt...haha... - en härlig kväll blev det!

Nu sitter jag och försöker varva ner så att jag kan gå och lägga mig. Skönt med en lugn helg trots allt. Vet ju absolut att jag skulle ha haft skiiit skoj med mina tjejer på ön också men just nu känns dethär ganska bra :) Det kommer ju en helg till...

going to bed....

23 År Idag!

GRATTIS sötaste Sara-Li!!





går av bara farten

Vilken effektiv dag! Och UNDERBART väder, varmt och soligt!
Pluggat, tvättat, ätit lunch med min sötnos på Gado, gått på stan (så klart) och ska nu städa. Okej, mina fredagsinlägg är nästan alla identiska, jag tvättar och städar varje fredag. Men det är ju bra att ha rutiner, och så är det bra för mig att skriva om dem för då genomför jag sakerna. Så, så är det.

CrazyDays inköp: en dvd film om Nelson Mandela (låter tråkig men den fick bra kritik av han där i gomorron sverige), två långärmade t-shirts, en t-shirt åt Johan, en bolero, shampo/balsam för blont hår, ansiktsmask (lera, avokado och havre). Sedan köpte jag faktiskt en söt klännning från Indiska också, räknas ju inte in i galna dagar men...kunde inte låta bli!

Har två saker som jag borde få inhandlat och som jag aktivt har försökt nu alla dagar jag varit på stan, men det verkar vara omöjligt att vara kreativ just nu. Jag behöver en födelsedagspresent åt mamma som fyllde förra veckan och en åt min kära Sara som fyller imorron. Jag brukar hitta presenter ganska lätt, men inte nu...kanske någon annan dag..?

Nu blir det a cup of coffee på ballen och sedan städning - full fart! "I´m loving it!"

rätt eller fel?snyggt eller fult?

Pinsamt eller inte att bli Photoshopad? Alla strävar vi ju efter att se bra ut men hur ska man någonsin bli nöjd med sitt utseende om alla bilder i reklamer m.m. är Photoshopade? Jag tänker på reklambilden på Britney Spears och på hur hon ser ut i "verkligheten". Det är en ganska stor skillnad mellan dem, som två olika personer. Jag skulle tycka att det var hemskt om mitt utseende inte skulle duga i en bild som jag ändå har ställt upp i. Jag skulle känna mig Så ful när jag senare skulle se allt som Photoshopats på min bild. Usch säger jag! Vi ska duga som vi är tycker jag!






Dagens "fynd"

Ja, allt man handlar på stan under galna dagar är ju inte fynd men...det känns ju bättre om man tror det!

Hos optikern, en snäll kvinna med knagglig men förståelig svenska:
Min syn har inte förändrats så himla mycket, bara lite (Yes). Jag kan alltså ha kvar mina gamla glasögon om jag vill - vilket jag bestämde mig för att jag vill, för att: om jag vill se bättre på längre håll så måste jag antingen ha två par glasögon eller sänka styrkan på glasen som jag har nu så att jag kan ha glasögon både på långt och kort håll. Men då ser jag ju sämre när jag läser än vad jag gör nu...Så jag har mina gamla alltså. + att min syn på långt håll är så pass bra att jag bra kan vänta till medelåldern innan jag behöver glasögon för både när och långsynthet. Synkontrollen var också GRATIS - Det tycker vi om och tackar för!!

Mina fynd från crazydays: Hortensia exclusive x 2, ansiktskräm åt Johan, tamponger (ja vi tjejer behöver ju tyvärr det, onödig utgift, man borde få dra av på skatten) och hårmousse (åt mamma). Inte så mycket idag men är nöjd, blommorna tog plats..



Fina va?! Man ska inte ge upp, övning ger färdighet. Dör en planta är det bara att köpa ny och prova på nytt!

nu till gymmet och bygga lite muskler..haha..säkert..

dagens..

  Godmorgon..pigg och fräsch kl 05 sv. tid 06 fin.tid...gäsp!
  Vackra Stockholm och en Johan som sitter och surfar på Eckerö Linjen.

Ja, det var inte många bilder men vem orkar ta en massa bilder under en så intensiv dag?!

Ska på entreprenörskap före lunch, intressantare än vad jag först hade tänkt. Man kan starta företag inom vårdbranchen, kanske man sku satsa på det? Men tyvärr är ideén viktigast och det har jag inte. Skulle nog inte ha tålamod och engagemang att starta ett företag tror jag...skönare att arbeta för någon annan så länge man trivs :)

kl 13 är det dags för årets synkontroll. Hoppas på ett sätt att synen inte har förändrats så att jag slipper den utgiften men samtidigt skulle det ju vara ganska nice med ett par nya brillor. Men vi får se! Blir en sväng till Galna Dagar på samma gång - hoppas jag hittar något idag också, något gaaalet billigt så klart! Träna, handla mat (kylskåpet är tomt och ekar) och sen får det bli en lugn kväll.

gröna fingrar?

Mina tulpaner vissnade, blev ljusgröna och torkade ihop....igen. Nu slänger jag dem och köper nya fina "färdiga" blommor och planterar dem istället.....man önskar ju att man hade gröna fingrar men tydligen är mina av kall, vit porslin..

What a day!

Åbo → Stockholm → Åland → Åbo på 36timmar

Vi kom till underbara, soliga och vackra Sthlm 07.30 igår. Satt på cityterminalen hela förmiddagen nästan...Johan gick på sitt ärende och jag gick runt och fönstershoppade lite. Allt öppnar ju först kl 10.
När gulle var klar så hade vi två timmar, drygt. Vi gick lite på stan och gulle fick en jättesnygg läderjacka med sig hem från sthlm! Kl. 12.45 tog vi EckeröLinjen bussen till Grisslehamn. Var hos mamma lite och sedan var vi resten av kvällen hemma hos Johan. Det var verkligen tröögt att stiga upp kl 02 imorse för att köra till Långnäs...hujj säger jag bara, tur att man inte reser varje dag! Kom tillbaka till Åbo/hem kl 08. Skönt!

Gulle har varit på jobb och jag har varit i skolan och på galna dagar. Japp nu är det dags för Galna Dagar igen, och nog var det galet på stan alltid. Det var meningen att jag skulle till frissan MEN hon låg hemma med migrän idag, så blir nästa vecka istället.

Har verkligen inte onsdag idag och jag kan inte riktigt förstå att jag gick omkring i Stockholm igår? Var det igår? Jaa, det var väl det...Stockholm var annars lika härligt som vanligt, jag blir alltid turistförtrollad. D.v.s jag tycker att det är en härlig turiststad och man kan bra spendera några dagar där - lugnt! Men det kändes skönt att komma hem till kära gamla Åbo!

I helgen fyller min underbara Sara år. Hade tänkt åka till Åland och fira henne + stanna till och med påsken. TYVÄRR har jag ett möte nästa vecka som jag måste närvara på och då blir resan till Åland först på onsdag. Efter sthlms trippen så känner jag att ännu en resa denna vecka + nästa vecka tar alldeles för mycket tid av mig och mitt arbete. Så jag hoppas jag får fira min kära Sara på påsken istället.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0