Besök!

Idag fick vi "Afrikabesök"!!! En familj som bodde i Tanzania samtidigt som vi är på Åland över helgen och kom in idag och hälsade på!! Jätte oväntat men oerhört kul!! En av tjejerna i familjen var en av mina bästa vänner när vi bodde i Tanzania och vi gick i samma klass och delade rum på internatet också=)!!!

Jag låg och sov när dom kom (hade ju vakat), men mamma kom och väckte mig sen och sa att vi hade afrikabesök, jag trodde hon skoja, men när jag kom ner satt hela högen där i vår soffa! Har inte träffat dem på flera flera år och tjejen som jag brukade umgås med har jag inte träffat på...hmm...4år? Ja, så det var verkligen roligt!!!!

Vill till Afrika igen och resa runt - se hur allt har förändrats och njuta av härliga minnen!!

Vill

ha en varm och gosig kram just nu av mitt gull!

galet mycket människor

Stockholm var bra och jag hittade faktiskt lite reafynd (kjol och tröja från Casall och en tröja från Puma) Inte mycket men är väldigt nöjd över att jag spenderade mina pengar på några vettiga saker än massa smått skräp =)

Annars var det kul att vara med mamma en heldag i Stockholm, stackarn var så förkyld bara =( Och det var MASSOR av människor som sprang överallt och hit och dit. Usch vad irriterad jag vart ett tag, hur man än försökte akta sig så gick man ändå in i någon eller någonting...Men jag ska nog dit igen och hitta fler fynd=)

Idag var jag till stan med mamma och moster, trevligt men hittade ingenting här som vanligt..
Men jag fick reda på ett par kvinnor som syr upp kläder - har ett underbart tyg från Singapore som jag ska ha någon att sy upp en balklänning av åt mig, som jag ska ha i höst på årsfesten på Åbo Slott!!!! Längtar redan dit, att få gå på bal på slottet - DET händer nog bara en gång i livet!

Nu ska jag vaka 5 nätter. Tänk att det redan gått 9 dagar....jag kan inte fatta det?! Ledigheten som jag såg så fram emot är över....men sen har jag ju ändå 5 dagar ledigt mellan vaken och det är också super!!!

Idag

Fyller mitt söta gudbarn 5 år!! GRATTIS AMANDA!!!

Jag har just varit där på kalas! Vill också vara liten igen och fylla år, och få massa presenter och bara leka och busa igen! Fick hålla i lilla 2 månaders Matilda idag också! Oj så söt hon är, och hon doftar så gott!! Riktigt god bäbisdoft mmm....!! Sen blev hon hungrig och måste tillbaka till mamma =)

Idag har jag varit ut och gått en timme och arbetat med mitt andra sommarjobb. Mitt andra sommarjobb har jag varje sommar - köra in ved från gården och stapla den i lidret. Det är inte lite ved heller, utan en årsförbrukning ved som ska lassas, köras och staplas in i lidret!! Men bra träning är det!!

Imorgon ska jag med mamma till Stockholm och shoppa på rean!! Ska bli riktigt bra!! Hoppas jag hittar massor av snygga och billiga saker!!!

(inga bilder tyvärr, går fortfarande inte att ladda upp)

Midsommarn

Gick lugnt förbi iår. Aftonen firade vi här i hammarlandsskogarna =) Vi var sex stycken som åt och drack gott! Mycket snack och skratt, sen ringde vi efter mamma som kom och hämta c. 01.20. En mycket trevlig kväll! På midsommardagen grillade vi hemma och tittade på fotbolls EM. Jag var även och hämtade min moster och mina två kusiner från färjan, de har äntligen kommit från Singapore och stannar sex veckor. När dom kommer och mormors hur blir fullt av folk - DÅ är det sommar!
Igår gosade jag med Johan för han åkte med sista färjan till Hallstavik..en vecka borta igen.
Jag har klippt Johans hår med hårtrimmer, så nu har han hela 3mm långt hår. OBS! Det var hans idé! Och det blev faktiskt bra tycker jag =)

Idag har jag varit orolig i själen eller rastlös. Jag har funderat massor, på vad jag ska göra senare idag, imorgon, i övermorgon, nästa vecka, nästa månad, nästa år.....osv. Hjälpte mamma att torka ur lite skåp i köket, bakade en rabarberpaj men inget har hjälp. Nu har jag just varit på promenad med mamma och moster och nu känns det faktiskt lite bättre. Det är ju ingen idé att tänka så mycket på sånt som man inte kan göra något åt just nu men ibland blir det bara så, speciellt också när människor man känner börjar bli färdiga med sina studier och blir vuxna "på riktigt"....

veckan som gått..

Förra veckan var jag till gulle i Hallstavik, två mysiga dagar i lukten av svavel från pappersbruket..men det får man ta!

Jag var en dag på stan - frissan (lite färg och klipp), var och tog nya passbilder (som helt otroligt blev bra för en gångs skull!) och var till polisen för att beställa mitt nya femåriga pass, som jag ska hämta imorgon!
Ja, sen gick jag lite på stan och kika och åkte hem.

Har sedan vakat 4 nätter över helgen, gick av i måndags och nu är jag ledig hela 9 (!) dagar!! Underbart!!

Mina armar är som spagetti och träningsvärk har jag också - har trimmat gräs både igår och idag, nu är det fint runt huset minnsan!

Imorgon ska jag hämta mitt gull från Eckerö. Jag och mamma ska äta middag hos hans familj imorgon =) kul!

Midsommar: Åka till en tjej här i hammarland och fira, vi blir tre par. Laga lite mat och fira tillsammans. Nära och bra!Ser fram emot det!

Annars: Lever i skönlitteraturens värld i sommar, har redan läst flera böcker sedan jag kom hem! Målar faktiskt iår och njuter av att hinna vara lite konstnärlig, är väldigt avkopplande! Var och träffa min söta Sara-Li igår på stan! Så skönt att få prata av sig lite och bara umgås med någon som känner en så bra och förstår vad man menar utan att man behöver förklara så himla mycket =)!!

Jepp;) Trevlig Midsommar!

Trött!

På att kämpa med gamla datorer....SUCK! Ska skriva och visa bilder från Hallstavik bara jag lyckas få dem uppladdade....men det vill sig inte riktigt - datorn och jag är lite ovänner för tillfället, återkommer då vi återförenats igen!

Oj vad jag trivs!

Med alla gamlingarna på natten.
Det är så mysigt att vandra omkring medan alla snarkar...Ja inte alla förstås, finns ju andra som stiger upp och tror bestämt att det är morgon - fastän klockan kanske är 03 och det är mörk ute =) Men de är så söta!
Man får verkligen lära känna klienterna på ett helt annat sätt när man arbetar på natten. Man har ingen stress på kvällen när man kommer och hälsar på alla och säger godnatt. Man sitter och pratar en stund och det känns ju jätte fint både för mig och för dom! De behöver verkligen känna att man är på jobb för dem, att de ska få trivas och känna sig trygga och omhändertagna vad som än skulle hända på natten (eller på dagen).

Sista natten - på söndag bär det av till gullis i Hallstavik, stannar till tis e.m.

Jätte kul! Att ha syrran hemma lite! Träffar henne så sällan, men nu är hon här till söndag och vi åker tillsammans till sverige sen =)

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0