ny vecka

En ny måndag. Gick bra trots lite ångestkrypningar igår. Idag hade vi problem med telefonnätet här. Det gick inte att ringa eller bli uppringd under hela dagen, och förstås blev vårdcentralen drabbad. Som turen var kom det inte in så många oanmälda. Så det blev en lugn dag till slut. Kanske alla ringer imorron istället...?

Snart börjar jag på barnrådgivningen! Det ska bli riktigt kul. Ska få lite inskolning av min kollega först. Ska hoppa in lite extra under ett par månader. Spännande med små knott!

Har varit på träning. Huvudvärken brukar försvinna men inte denna dag. Får bli en tidig kväll tror jag så att jag orkar med morgondagen då jag har inbokat planering inför grupp som jag ska vara med och dra "Hälsokurs" och utbildning inom telefonrådgivning inne i Karlstad. Passar naturligtvis på att gå på stan efter kursen ;)

min fina

bus och åter bus... Det är livet och det är härligt!
Var och tränade på gymmet kl 08.00 idag (igen) tillsammans med mitt gull. Sedan var det IKEA + montering av 2 nya möbler..blev lite irritation då skruvar mm satt hårt men fint blev det :) Städning, god mat och gott vin. En riktigt bra lördag!

jag

jobbar, tränar, sjunger och längtar just nu! Livet är ganska bra ;)

en annorlunda lördag

Istället för att gå i pyjamas hela förmiddagen steg jag upp (OBS) kl 07.30 och gick till gymmet 08.30! Detta har aldrig hänt tidigare, men det känns bra. Tror nästan på testresultatet jag gjorde för något år sedan där det framkom att den sortens person som jag är trivs bra av att stiga upp tidigt på mornarna, jag ska enligt testet funka bäst under förmiddagen. Detta stämmer ganska bra när det gäller jobbet mm. Men jag brukar ha svårt för att stiga upp när jag är ledig. MEN idag hände det! Solen skiner och det är kallt. Jag är glad över att solen skiner. punkt.

Det bästa med att stiga upp tidigt och träna är att jag får äta frukost två gånger! Har inte tänkt på det tidigare och det är ju helt fantastiskt, det är nämligen mitt favvomål på hela dagen! Så nu inväntas frukost nr:2.

Hade tänkt åka till IKEA idag men jag känner att idag är också dagen då jag ska besöka två mysiga affärer som faktiskt finns i Grums, japp. En liten inredningsaffär med antikt och en fin blomsterbutik med lite allt möjligt. Jag har gått förbi dessa affärer flera gånger under promenader men aldrig gått in.  Det ska jag göra idag. (Och städa).

En fin dag som inte är lik andra dagar!


hoho...

Bra vecka i övrigt. Imorron ska jag på kurs (igen, går hela tiden,kul!!). Denna gång är det "det friska barnet" och avvikelser inom barnrådgivningen, ska bli riktigt intressant faktiskt!!

Har haft det svårt att hinna/orka med träning den här veckan. Detta har således givit mig ångest och "kryp"-känsla i kroppen. Inte alls bekväm känsla. Nu när jag skulle kunna yoga så är jag för trött. Jag känner att jag måste prioritera sömnen. Sömnen är ju faktiskt viktig för man ska orka överhuvudtaget, med jobb, träning...allt. Jag får ta igen detta någon annan dag...Det är konstigt det där med träning. När man gör det regelbundet så blir man nästan deppig de dagar som man inte kan/orkar (av olika anledningar). Är väl kanske ett gott tecken, det betyder ju att min kropp längtar efter träning både fysiskt och psykiskt. Men dessa kvällar är lite tunga...trött...

Hoppas på en piggare och fräschare Emelie imorgon ;)

så bra så

En underbar dag. Himlen var till en början grå men solen valde att hälsa på idag igen. Jag valde att vara inne och köra ett yogapass idag för det känns lite för kallt för mig att ta en promme. Tycker ju inte om så många minusgrader. Men i min lugna söndagslunk har jag fått en hel del fixat! Kan börja en ny vecka utan "borde göra". Bra det!



Har precis druckit dos 1 av Dukoral vaccinet. Jepp, tänker i alla fall försöka slippa magbesvär på resan. Smakade helt ok, lite sötsliskigt men jag kan nog få ner dos 2 om några veckor. Dukoral har inte det bästa skyddet men magen får vänja sig vid vissa dumma bakterier i alla fall.

Kokar chiligryta till middag. Storhandla på IcaMaxi står på schemat och Solsidan förstås!!

tjo

Vilken dag...
Började dagen med en kopp kaffe och en långpromenad i det vackra vädret tillsammans med Johan. Tyvärr var inte mitt humör lika vackert som vädret...men så är det ibland + att det finns ett busfrö som tycker att det är extra roligt att retas när man har kort stubin ;) Skönt var det i alla fall att få frisk luft och solljus.

Håller på städar för fullt och tvättar. Det är en oändlig cirkel...men det är skönt varje gång man tror sig nå slutet.

Längtar ihjäl mig tills vi åker till Thailand på semester! Ska bli så underbart skönt på alla sätt och vis!! Räknar veckor..

Kul

Det händer mycket nu!
Jag har varit på kurs både måndag och tisdag. Det var kurs i Motiverande Samtal som är en fluga just nu. Alla ska kunna samtala enligt den metoden. Men den är bra, jag gillar den skarpt! Jag använde ju lite av den i mitt slutarbete så det var kul att få fördjupad kunskap i det. Kursen var på ett Scandic hotell, vilket betyder god mat! Åt väl lika mycket under måndag och tisdag som jag gör under en hel arbetsvecka annars...haha...Nåväl, kursen var super och nu är det bara att jobba på och motivera alla patienter ännu mer! Uppföljning blir det i mars, då man ska ha spelat in ett samtal!

Imorgon ska jag på någon form av personalfest. En av läkarna ska ha det hemma hos sig (tydligen en tradition). Det ska bli jättekul! Present är inhandlad för 50sek som ska bytas under en lek... hmm...kan bli intressant att se vad jag kommer hem med :) Min present var den sista på hyllan i affären (inte förvånad), brustabletter som heter Bakis. Ja, något litet alltså.

Har ikväll varit på körövning. Det var trevligt som vanligt. Vi sjunger många fina sånger.

Mycket som sagt men mestadels roliga saker! Två dagar kvar till helg...jippi!

inte alltid så lätt...



gullegroda...det är inte lätt att gå på lina..
tagen från expressen.

morn..

En underbar söndagsmorgon med värmande sol och en kopp kaffe! Älskar dessa dagar!

till sängs

Nu har jag tittat på en bra film, torkat äpplen i ugnen och tittat på melodifestivalen som var sådär. Jag har också hunnit med att längta efter den åländska sommaren med blå himmel och de små holmarna...samt den afrikanska savannen och dess magi....kanske nästa semesterresa?
Nu ska jag tacka för mig och gå till sängs och läsa min tragi-komiska bok "Kollektivt självmord" av Arto Paasilinna. Den är riktigt bra, man ligger och småler för sig själv åt allt som händer i boken och alla stackare..

ensamvargen

Jag funderar på att höra av mig till någon för att eventuellt hitta på nåt...men det slutar ändå alltid med att jag inte gör det. Jag sitter tydligen hellre ensam hemma och myser under en filt i soffan än är översocial när jag ändå inte har lust. Låter säkert konstigt för dem som hungrar efter sällskap men jag uppfyller väl sällskapskvoten på jobbet?!
...för min ensamhet är kanske av en annan sort än din. :)

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0