me, my self and I

När solen skiner och himlen är blå - då känner jag att jag lever! I hela min kropp så känner jag hur energin flödar och att ingenting är omöjligt. Då solen är inbäddad i ett tjockt molntäcke däremot, då vill jag också vara inbäddad, i sängen. Då känns livet tungt och både hjärna och kropp arbetar sakta och trögt. Igår var en sådan dag, men som turen var fick jag besök av en härlig tjej som piggade upp min kväll, Mia och jag var på promenad och prata och prata och prata..precis som det ska vara. Idag har energin flödat på nytt i min kropp, jag vaknade redan kvart över sex (!) imorse men låg förstås kvar till väckarklockan ringde. Men det kändes härligt, livet kändes härligt och det gör det än...

Det är endast en sak som fattas mig just precis nu------och det är DU! Du som färgar min himmel vackert rosa och som får mig att sväva på underbara fluffiga moln och som får mig att le med hela min kropp och hela min själ! Just precis DU just precis NU!♥


          * Njut av livet *

inte så lätt

Det är verkligen inte det lättaste att hinna eller rättare sagt orka med 100% jobb, examenarbete, sambo, vänner och egen tid. Tyvärr, men det går inte för mig att lyckas vara pigg och på G när det gäller alla dessa saker som jag tycker är viktiga, allihop för den delen. Dessutom är jag en person med väldigt starkt samvete - alltså jag får väldigt lätt dåligt samvete om jag inte sköter som de saker som är viktiga, jobbet, att få min examen, träffa mina vänner, vårda kärleken och ta hand om mig själv. Så det är inte så lätt, men vem har sagt att livet ska vara lätt?! Jag är glad att jag har alla de där delarna i mitt liv och försöker så gott det går att vårda dem alla....

I helgen har jag gått mycket i skogen = terapi för kropp och själ. Vi har mumsat smörstekta kantareller som vi (jag och Johan) plockat....gott!

                                                                                                            ♥

på tal om ingenting

Kom hem från Åbo inatt. Båten var full av alla de sorters människor och en massa ungar som var uppe alldeles för sent. Mamma var snäll och hämtade mig, skulle hämtas från stan egentligen men hon körde hela vägen till Långnäs ändå! Jag har en snäll mamma.

Arbetsdagen har bokstavligen flugit förbi och jag tror med tanke på mitt fullspäckade schema imorgon att den kommer att gå minst lika snabbt! Det är kul, så ska det vara.

Ute väntar solen - jag ska ut och gå. Härligt! Idag är en "ensam hemma" dag, vilket betyder slappa, äta frukt och mûsli till middag..haha..men jag orkar aldrig koka ihop något åt mig själv, det blir bara så...det är väl okej någon gång ibland men kanske inte varje dag.  

Den där 30 års festen i helgen. Min kusin och hennes sambo hade gift sig på dagen så festen var även en bröllopsfest..det var lite finurligt tycker jag och roligt! Kul att någon av de äldre kusinerna tar steget och gifter sig, det var länge sedan.

sol, värme, kärlek

Idag har det varit sovmorgon och senare en sväng ner på stan. Jag köpte en ny kalender. Sedan märkte Johan att jag hade ett litet hål i min tröja, så jag köpte en ny och bytte på en toalett, så kan det gå. Synd bara att tröjan med hål var en märkeströja som är jätteskön.

Det har varit en underbart vacker och varm dag i Åbo. God mat har vi lagat och mycket god efterrätt, jordgubbar och glass...ojoj...vad gott! Senare blir det lite annat smått och gott framför tvn.

Har just rakat bort allt hår på Johan, nu är det 6mm. Han passar i det med :)

Nu, ut på ballen och njuta av kvällen! Resten av släkten är på 30 års kalas. Hoppas den blir lyckad!

love love love

Jag har kommit iland i Åbo. Jag trivs. Jag njuter av att få umgås med Johan och dricka lite Rosé i vackra staden, på ballen. Det blir en helg i lugnets tecken, ska sova tills jag vaknar imorgon - det är en av de bästa sakerna jag vet, att få sova ut!

Det har varit en riktigt bra vecka både på jobb och så har jag fått fika med mina älsklingar Mia och Sara, umgåtts med syster + sambo. Och nu får jag träffa mitt gull...härligt!

working on my self

Varje dag är en kamp. En prövning, ett arbete med sig själv. Ja, jag tror det. Att man arbetar med sig själv, sitt jag varje dag. Man möter situationer och tankar som gör att man ifrågasätter, funderar och utvärderar sig själv och sedan tar man beslutet att fortsätta så som man har gjort eller utvecklas och förändras. Oftast märker inte folk dessa små förändringar men de kan betyda väldigt mycket för en själv och för sitt eget mående. Jag har märkt att jag får arbeta med mig själv och mina känslor nästan varje dag, ibland omedvetet. Men det känns skönt och egentligen tryggt att veta att man vågar granska sig själv och sina känslor och kunna ta itu med dem och gå vidare, starkare och säkrare på sig själv och sitt jag.

* Väx dig stark i dig själv * 

sommar.

 
Vi har varit i Lemland. På stugan under lördagen, vi åkte direkt när min jour slutade. Det var underbart att få komma ut lite, ut till en ö, åka båt, sitta och meta (fick två små abborrar faktiskt), ligga och läsa i solen, grilla, bara njuta av vattnet runtomkring och ledigheten....åhh vad härligt det var! Idag har jag också njutit. Vi har bara slappat och sen har jag tagit en promenad med kära mor. Skönt.

Imorgon börjar ännu en arbetsvecka för oss alla sommarjobbare, vi som ännu inte har lyxen av att få njuta av det härliga ordet och vad det betyder "semester"..Den tiden kommer väl så småningom, man är ju fortfarande ung och energisk, då orkar man jobba och det är väl bra att skaffa sig erfarenhet och extra mynt i börsen, det passar alldeles utmärkt för min del!

handle with care

Det ska bli väldigt skönt att få umgås med mitt gull i helgen! Jag har saknat honom, mycket...Men jag saknar oftast mer i början, sen går det lite lättare, kanske hjärtat vänjer sig lite eller bedövar sig lite för att inte sakna så mycket? Nåväl, han kommer imorgon i alla fall så får mitt hjärta sig en dos av kärlek igen - underbart - kärlek - finns inget vackrare och mer ömtåligt än kärlek. Man ska vara försiktig med den, den är handgjord, skör och väldigt väldigt vacker men tål inte vad som helst...handdisk med försiktighet, så att det inte går sönder och faller i bitar för det kan ta ett tag att tillverka ny kärlek, speciellt om den förra gick i tusen bitar..



Det var vackert i Åbo kl 02...Det var skönt att sitta ute på balkongen, mysa, bara vara ledig...
haha..så klart står det en bil utanför strippklubben "Blue Room"..


juli nu?

Oj nej vad dagarna går och veckorna och snart känns det som att sommaren kommer att hinna ta slut innan jag har upptäckt att sommaren är här för iår...äsch päsch...

Idag hade fått ett samtal från en kär gammal vän. Vi var bästisar och fortfarande finns hon i mina tankar och vi träffas ungefär en gång per år. Och varje gång vi träffas är det som igår. Jag tycker om den sortens kontakter och relationer som fungerar oavsett om man träffas varje vecka eller varje år. Vi ska träffas snart. Det ser jag fram emot! Vänner ska man vara rädd om!

Regnigt idag, men det gör inte så mycket, det känns istället ganska skönt. En kväll att måla, läsa, sitta/ligga i soffan och titta på tv, avsluta med att ligga på spikmattan och sen bara förflytta sig till sängen. Livet är ändå rätt så bra...min ångest börjar sakta lägga sig till ro och jag har en plan i mitt huvud som hjälper mig med den...att göra lite åt gången - inte allt på en gång - det mäktar ingen med, så det så!

stilla stilla sover hon
hennes läppar är röda
hennes kinder som len aprikos
hon ler
i sömnen
hennes egen dröm
hennes egen värld
ingen vet
det är bara hennes..
sovande, drömmande, leende

ömma fötter och ett leende på läpparna

Gårdagen var jättekul! Mia hade sin födelsedagsfest och sedan åkte vi in till stan. Allt var kul, både hemma hos Mia och på Arken där vi skakade rumpa, som förr. Det blev ganska mycket väntande, som det alltid är när det är massor av folk som är ute och slirar. Först stod vi i kö in till Arken, ganska länge, men som vanligt hade vi jättekul i kön med lite sång och annat som störde folk runtomkring...haha...surgäddor. Inne på Arken var det som vanligt, en massa folk och för mig och Mia en massa dans! Det blev även en timmes väntande på taxi, först i sällskap av lite skottar (trevliga och roliga) som skulle till Eckerö, men de lyckades få annan skjuts. Sedan fick vi efter lång och kall väntan åka med några andra som skulle ut till Eckerö. Vi var väldigt tacksamma för detta, de som släppte förbi oss skulle ta nästa taxi, det var snällt av dem att låta oss ta de två sista platserna i taxin! Händer ju aldrig annars, spec inte att ålänningar skulle släppa förbi någon...tror jag i alla fall..

Idag har jag träningsvärk i benen och ont i fötterna - men det var det värt, alla gånger!!

My Ladies♥

Det finns ett hjärta som är sött

Det är som vanligt, med jobbet alltså. Inget att tillägga på den fronten förutom att jag fortfarande tycker att det är kul.

I måndags kväll följde jag med mamma och mina två mostrar in till stan. Vi gick och strosa, åt en glas och njöt av att det Äntligen är lite liv i Mariehamn! Det var nästan en chock för mig att se alla människor och från andra länder till på köpet, det brukar ju vara nästan tomt i stan ju...haha...men det är härligt med liv och rörelse. Igår var jag på kalas till moster som fyllde år. I vår släkt är det någon som fyller var/varannan vecka under sommaren. Det är ca. 10 kalas per sommar och just nu är det mycket när vänner också har..Men det är härligt att kalasa! Annars är jag väldigt glad över att jag bor nära släkten, spec nu när jag inte kan umgås med Johan på eftermiddagar och kvällar. Min syster är här men hon försvann (som alla andra som är lediga) in till stan ikväll. Blir lite tråkigt men så är det när man måste gå lägga sig någorlunda i tid för att orka.. Men imorgon kväll ska jag och systeryster ta en sväng till stan och umgås. Det ska bli kul! Och i helgen har min sötaste Mia födelsedagsfest hemma i Eckerö. Ska bli jätte jätte kul!


Saknar mitt hjärta.....MASSOR! ♥


Eftersom jag antagligen inte kommer att orka uppdatera imorgon så skriver jag det En dag för tidigt.......GRATTIS MIA PÅ FÖDELSEDAGEN!!  Tyvärr har jag ingen bild på dig här men du får en blomma istället, för du är ju som en vacker blomma!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0