Mitt Sommarlov

Mitt sommarlov har verkligen börjat bra!
Jag har:

* Legat i solen och njutit i fulla drag av den underbara värmen som äntligen kommit!

* Varit ute och gått Sent på kvällen! Helt fantastiskt att det är ljust och varmt så länge nu! Love it!

* Var med gulle över torsdagen till Hallstavik till Holmen papers och kolla in hans boende över sommaren. En liten stad/by med det nödvändigaste. Han kommer att bo med sin kompis i en liten röd stuga + en söt gård på andra sidan vägen av hela det stora papperbruket! Perfekt! 4 min till jobbet, lite städning + lakanbyte var 14:e dag. Tala om perfekt sommarjobb och boende! En underbar dag var det i alla fall, på vägen tillbaka med Eckerö Linjen åt vi underbart mumsigt smörgåsbord!! Ojoj, blev så mätt att jag mådde illa sen =) Solade lite på däck också=)

* Har annars bara njutit av att vara hemma på landet =)

Imorgon börjar jag mitt sommarjobb - går på vak - 6 nätter. En ordentlig början alltså =) Men ska bli kul!
NU - lite mera sol och sedan en tur till Slottkär och kika på hur vägen blivit ut till vår stugtomt =)

I am ready

Att ta farväl av Åbo och tacka för detta läsår. Det har varit ett innehållsrikt läsår! Mycket har jag fått med mig i bagaget. Nya och spännande platser har jag besökt och intressanta människor har jag träffat!
Detta har varit ett riktigt bra år!!

Idag sjöng vi alla i klassen "en blomster tid nu kommer" och det var så vackert att det nog vattnades lite i ögonen på de flesta av oss=) Klassen; ska blir kul att träffas igen i höst efter all praktik! Ni är härliga hela högen!

Allt är packat och klart och jag ger mig av till den vackra sommarön Åland. ♥

När jag återvänder kommer det att vara till ett grått, dystert och kallt Åbo igen och till Yrkeshögskolan Novia som den kommer att heta från och med 1.8.

Nu ska det bli sommar, sol, vänner och mycket trevligheter! Glad Sommar!!

Bok: "nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson

...ty dagen är du,
och ljuset är du,
solen är du,
och våren är du,
och hela det vackra, vackra,
väntade livet är du!

                                      Linda Olsson

så sant

...och den som mot stjärnorna ser
blir aldrig riktigt ensam mer.

                                     Linda Olsson

När jag är ensam:

  • Så spenderar jag pengar. Lika sant som att jag ser hur det dras från kontot. Helt otroligt att jag inte kan vara ensam i Åbo en helg utan att gå ner på stan och göra av med allt för mycket pengar!
  • Tränar jag. Jag blir så rastlös att jag måste röra på mig på något sätt, igår blev det gym och en långpromenad.
  • Städar jag. Japp, här kommer rastlösheten in i bilden igen...
  • Tvättar jag. Och ännu en gång...

Jag måste säga att livet inte är lika kul när man är ensam - mycket roligare när man är två! Allt blir tråkigare när man inte har någon att diskutera med eller busa med =) En ensamkväll går bra men inte längre! 3 dagar kvar som turen är!

En liten påminnelse

Till er alla som njuter av den underbara solen, liksom jag =)

Kom ihåg SOLSKYDDSFAKTORN! - speciellt i ansiktet!

→ då slipper du alla hemska rynkor m.m. som kanske inte dyker upp imorgon men senare.
 Ha en skön dag!!

UkkoPekka

UkkoPekka

ön

536997-3

dans

536997-4

Utflykten med klassen!

Blev så lyckad!! Oj vad roligt vi hade!
Först åkte vi båten UkkoPekka en timme ut från Åbo, vi fick lite tilltugg under resan (det var kanske ingen riktig hit).

Sedan kom vi fram till en liten ö. Där fick vi mat, Jätte God Mat!!Vi satt alla ute och åt och sjöng =) Härligt! Det var som att fira midsommar!
Vi dansade också lite före vi skulle stiga på och återvända in till Åbo. Det var riktigt kul!

På vägen tillbaka var det allsång. Japp, jag skämtar inte! Men det var roligt, vi sjöng på finska, svenska och engelska hela båten =) Alla medelåldersmänniskor tyckte säkert resan var lyckad när vi var med och verkligen fick alla att hålla igång!

Kul var det verkligen och tjejerna som ordnade alltihopa ska ha tack!

Vid 00 tiden var det ett gäng tjejer som vandrade hemåt efter en lyckad resa med klassen!

ojoj..

Idag kunde man ju helt ha missat skolan...det var fruktansvärt tråkigt!
Men mot eftermiddagen blev det i alla fall bättre - vi fick glass =) av vår lärare för att vi hade skrivit om taktfullhet i vården, hon ska använda det vi skrivit i hennes gradu.

Gulle har åkt hem nu, till ön. Vi hade en jätte trevlig sista kväll med en tripp till hans mormor och morfar och senare moster + man. Vilka underbara människor hela högen =) SÅ trevliga och goa!! Det blev verkligen en lyckad avslutning inför resan till Åland.

Imorgon blir det säkert en lyckad avslutning för klassen då vi ska åka med UkkoPekka på kvällen!Ska bli riktigt roligt! Måste komma ihåg kameran!

vädret

Tänk att vädret kan påverka så mycket.
När det är soligt och varmt flödar energin och varje steg jag tar är så lätt, som att gå på ljuva lätta moln.
När det sedan är som idag - grått, regnigt, kallt - så blir jag direkt trött och mina armar och ben känns så oerhört tunga! Det känns som om jag går och balanserar på en tung vattenfylld kruka på huvudet, så tungt!

fredag

Sista tenten skriven och den gick bra! Nu är det ännu närmare sommarlov!
Tänk att det är helg redan, kan inte riktigt fatta vart den här veckan har tagit vägen, den har verkligen gått snabbt! Men skönt är det!!
Har fått lite gjort inför sommarflytten till Åland: bredband på paus, sveapaketet på paus över sommaren och lite sånt smått och gott! Ska packa ihop det jag vill skicka hem i helgen...sen blir jag en vecka här och åker hem själv, kan ju inte ha så mycket saker kvar som jag måste ta själv. Bäst att passa på när någon har bil =) Johans snälla mamma!!

Ska ha en skön "ensamkväll" ikväll. Det blir soffmys, tv och vindruvor tror jag bestämt! Ahhh...bara koppla av!
image6

en sista ansträngning

  • statistik tent på fredag......går inte att läsa på, kommer på en massa andra saker som är roligare att göra...
  • arbetet som jag och Janica håller på med, en smärthandbok åt föräldrar att ha hemma =)
  • en skriftlig uppgift
  • engelska uppgifter

Japp, efter det blir det sommarlov!!

Längtar till min och Cattas årliga pick-nic med vin och Ballerina kex =) Yes!!

Bästa helgen på länge!

Ja det var det verkligen! Har njutit av att vara på Åland och träffa alla som jag älskar och tycker om!

Torsdag: Fick lite läst =) Tog en promenad ner till mormor som hade lagat en sockerkaka åt mig! Satt där hela eftermiddan och småprata med henne, det tyckte vi båda om!
På kvällen var mamma och jag till Skarpans på vernissage. Helt underbara tavlor som rumänskan Eugenia Hagiu Andrei ställde ut! Tyvärr var de för dyra för min tunna studerande plånbok men annars skulle jag ha kunnat köpa flera stycken av hennes underbara verk!

Fredag: Johan och jag åkte till Norrtälje. Han var och kolla in sitt sommarjobb och jag hade en fantastisk förmiddag i den lilla staden som jag aldrig egentligen stannat i =) Jag kom dit före alla affärer hade öppnat, så jag tog mig en promenad längs med ån till hamnen, vattnet var alldeles stilla, himlen var blå och det var varmt! Jag satt och njöt på en parkbänk och fick faktiskt några dikter nerskrivna - det var ett tag sedan! När Johan kom gick vi lite på stan, åkte via Flygfyren och sedan till färjan. Trevligt med en liten utflykt bara vi två.

Lördag: Sov läääänge - skönt! Vi solade och Johan klippte gräset åt mamma igen (andra gången på tre dagar, gullit) och jag trimmade längs med blomrabatter m.m. Vi fick mycket gjort och mamma blev så glad, det blev en del av morsdagpresenten tror jag =) Vi åt middag hemma hos Johan och sedan åkte jag för att träffa Sara! Oj vad roligt vi hade på kvällen! Först drack vi 6 (!) koppar kaffe och tittade på Grys bröst på körslaget..haha.. sedan åkte vi till Indigo. Där dyker Mia sötnos upp!! Vi hade SÅ trevligt - satt till 02.15 och prata och skratta!!! Älskar att umgås med dem!! Gulle var på Arken, när vi äntligen kom hem (jag körde) satt vi ute på trappan och njöt av allt fågelkvitter och såg när det ljusnade. Det vara bara vi i den stunden! Mysigt! Klockan var lite över 04 på morgonen.

Söndag: Steg upp och gratta mamma!! Lunch hemma hos Johan och sen till Åbo....

Kan inte fatta att den helgen är över...? Nu sitter man här igen och kan inte förstå att det är tisdag redan....

Mina prinsessor



Mitt gudbarn Amanda med lillasyster Matilda!!

tröttis

Ishockey VM i Canada   →   sena kvällar och en trött Emme....vad gör man inte för att hålla gulle sällskap och samtidigt fastnar man ju när det är spännande =)

Imorgorn blir det ------- ÅLAND hela helgen!
Åka en sväng till Norrtälje,
träffa mormor och gänget =) Lilla bäbisen så klart!
Ta det lugnt och bara vara hemma på landet =)

Så är det.

Har även fått någon konstig form av extra motivation inför våra skolarbeten...konstigt, är ju meningen att man ska vara skoltrött nu?! Vad är fel med mig??? haha....

spionera

Efter picknick på torsdag satt jag och min karl på ballen och spionerade på folk som vandrade längs Nylandsgatan upp/ner. En jämn ström gick hela tiden upp eller ner för berget.
Var det intressant? JA!
Haha...vad vi skratta emellanåt åt dessa fulla gubbar som räckte ut armarna åt unga tjejer som sedan sprang iväg, rädda för vad ett medelålders fyllo kan hitta på!

Ja, det hände mycket den eftermiddan, och vi såg allt från våran balkong :) Hahaha....Ni var iaktagna!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0