träningen

Det är jobbigt när träningen hamnar på sista plats...faktiskt tråkigt. Jag tycker om att motionera, får jag inte göra det så kan jag bli lite galen eller få restless legs. I mån. var jag på en timmes promme men varken igår eller idag blir det någon träning. Idag hade jag planerat ett yogapass men mat måste man ju få i sig och har man inte hemma så måste man gå handla, så dit for det. Jag är dålig på kvällsträning, har jag inte gjort något före middagen så blir det sällan något. Jag har så mycket annat för mig på kvällarna och att varva ner är också viktigt tycker jag, det ska man absolut inte skippa!! Ja, så är det..lite irritersamt men sen rör jag på mig nästan för mycket andra veckor. Det blir ju så.

Imorgon blir en fullspäckad dag! Men ingen skola! Eftersom vi är borta över hela långa helgen så måste jag hinna städa, packa, shoppa (har en ganska lång lista på saker som jag behöver...ojoj), träffa Janica och se hur hon och sambon bor. Det är hemskt att det fått gå en hel månad utan att jag hunnit vara dit (och de bor kanske 5min bort) - men imorron DÅ! Sen ska man hinna få i sig lite mat före båtresan... Ja, tiden kommer nog att rinna iväg imorron, men sådana dagar är också kul - att få mycket gjort.


en aning

Idag har jag fått upp min motivation en aning. Vi har om mödravård just nu och det är ju intressant, hela graviditeten, förlossning osv. idag vaknade mitt intresse och jag känner faktiskt för att öppna böckerna - helt otroligt! Det har för övrigt varit en helt ok dag fastän den varit lååång.

Kallt är det ute - blä säger jag om det! Iår känner jag mig inte alls redo för höst och vinter. Sommaren har ju inte ens varit här iår...kanske för andra men inte för mig..den rann iväg, försvann, poff... Denna attityd till årstiderna är något jag borde jobba med OBS! borde. Jag tänker inte göra det eftersom vissa dagar faktiskt är vackra och luften kan kännas fräsch, ren och frisk och det kan ju vara skönt ibland. Så jag tänker fortsätta att inte tycka om den kommande årstiden och njuta av de dagar som är värda att njuta av...helt enkelt...

Ser fram emot min kommande helg. På fredag ska jag på släktkalas (vilken överraskning), min mosters man fyller år. Ska bli skönt att träffa alla nära och kära, få ladda batterierna lite. Plugget kommer jag inte undan (tyvärr), men bara att befinna sig hemhemma på ön så laddas batterierna i kropp och själ!


hej & välkommen

Verkar som att jag inte är ensam med mina känslor idag, har hört fler som haft samma odrägliga, bottenlösa och skoningslösa trötthet. Min motivation i skolan blir inte positivt påverkad av att lärarna bara predikar om allt vi måste kunna och veta och göra och....det roliga är att de predikar att vi inte ska gå ut i arbetslivet och - just det - predika.

Hösten är kommen - detta med besked. Den rena, friska ishavsluften gör mig frusen och faktiskt lite deppig. Hösten kan vara vacker och vissa dagar är fina - men sist och slutligen är det ångesten och tröttheten som dominerar inne i min kropp - snart dags att gå i ide och vakna upp till våren....

Nu är det cops - alltid kul att titta på andras små missöden...hehe...

en favvo

Söndag är en av de bästa dagarna i veckan (fredag är också en bra dag) enligt mig. Ibland har man måndagsångest, men slipper man den så är söndagen underbar. Jag älskar att sova tills jag vaknar, äta frukost i lugn och ro och sedan ha en tom dag, ta en promenad och göra vad man vill...ahhh... ♥

Idag har jag bakat bröd, varit på en entimmes runda, tvättat lite kläder, varit duktig och läst om folkhälsoarbetets grunder (det säger sig självt=tråkigt) och legat i soffan och kollat på min nya favoritserie →
"The Sopranos". Förut har titeln ingett ett gubbigt och tråkigt intryck på mig men Johan fick första säsongen av några kompisar som examenspresent och nu tänke vi ge serien en chans. JÄTTE BRA! Maffian är ganska intressant (men hemsk) med hela "familje"systemet och allt dödande hit och dit...

Kommande vecka börjar med tre fullproppade dagar med föreläsningar, tråk. Men sen...ledig fr. tor-mån. Långhelg på kommande alltså. Den kommer att avnjutas på öarnas ö - Åland.
Men som sagt, tre fulla dagar tills dess....

trötta fötter

IDAG har jag gått, gått och gått.. Först var vi och handla mat, tar c. 30 min. Sedan blev det en riktig långis..ojoj...vi gick ända ut till Ruissalo/Runsala, ut till stranden som man ser när man kommer till Åbo med båten. Vi var borta 2h och 45min. Rekord för oss, 16-17km!! Oh my godness säger jag bara... Men det var jättefint där ute, naturområde med havsbris som doftade underbart och annars bara härligt. NU har jag dock trötta ben.. Hade tänkt gå en sväng på stan men jag tror faktiskt inte att jag orkar eller att mina ben orkar bära min kropp.. Känner också av de små förkylningsbobborna i min kropp, vilket ger mig snuva och lock i öronen. Nä, stadsbesöket får vänta till tor. helt enkelt när jag har tom dag.

Planerar in en träff med Jenny sent på e.m./kvällen. En härlig person att umgås med!! Det är inte ofta man hittar människor som man tycker att förstår sig på en och som man själv också förstår sig på :)

(♥Exakt idag har jag och Johan varit tillsammans i 4 1/2 ÅR!♥)


nu kan jag säga det själv

Före lunch lämnade jag in mitt examensarbete! "Skolhälsovårdaren möter högstadieeleven - med fokus på samtal, relation och salutogenes" och min produkt "Samtalet & relationen mellan skolhälsovårdaren & elever i högstadiet". Förhoppningsvis blir det att GK och seminarie v.44.

Nu kan jag pusta ut! Äntligen kan jag medge det som folk har sagt till mig så många gånger under tiden vi arbetat med ex.arbetet "Jag är duktig" Nu kan jag med gott samvete säga det själv, jag har faktiskt gjort ett bra arbete som jag är stolt över! Tack alla som sagt så fina och uppmuntrande saker till mig...alltid kul att höra att man är duktig men det är ännu bättre att verkligen tycka det själv!

Snart blir det BIO med en godispåse också. Brukar inte köpa något "snask" när jag går på bio vanligtvis eftersom jag tycker att det är så kort tid som man sitter där ändå och godis kan man äta hemma när man har myskväll. Men idag blir det lite godis på bio :) Vi ska se Inglorious Bastards.

Nu är det helg och det känns som en av de bästa på länge!

fantasiii aha

Smått och gott kvar att fixa och trixa med ---- sedan blir det att printa, printa, printa

Idag ska jag bara gå och köpa biobiljetter till imorron. Annars ingenting speciellt, en promme med härligaste JennyPenny på e.m. kanske?! Skulle vara skönt. Känns som att den ena säcken på mina axlar sakta håller på att hasa ner till marken...känns betydligt mycket lättare nu.

Nu är det dags för en kopp svart, rykande GoTT kaffe...slurp!

* Omega symbolen är lite komisk med en gnutta fantasi..hehe* Rek. Mia att kolla in symbolen när du skriver nästa inlägg..

harmoni - panik

Just nu är det antingen så att man känner lugn och harmoni eller så har man panik. Inför inlämningen av ex.arbetet på fredag. Vi har fått info. om alla som ska ha ett x av våra arbeten och vem som är granskare m.m. För mig känns det lugnt. Kommer att skriva ut allting imorron och lämna in på fre. f.m. Äntligen blir jag fri!! (tills utvecklingsarbetet ska skrivas...men det är ett senare kapitel i denna bok)

Hur gick det med mitt finska abstrakt? Jo, för det första fanns det ingen som egentligen skulle kunna skriva det åt mig (konstigt i och med att de flesta i min omgivning är tvåspråkiga), frågade ingen rakt ut heller för den delen...hehe.. För det andra tyckte jag att det vore konstigt att tvinga skribenten att skriva ett abstrakt på ett språk som han/hon inte behärskar --- bla, bla, o.s.v. jag slipper i alla fall. Enl. lärarna är min situation ett "unikt fall" - detta tror jag dock inte alls på eftersom det finns utländska studeranden som skriver ex.arbeten här också...så det ser jag bara som rent bull...Men hur som haver så slutet gott allting gott.

Firas med bio på fredag - på dagen! Länge sen jag gick på bio på dagen, det är helt annorlunda, som att ha två dagar i en...? Vad menar jag riktigt?! Hjärnan börjar bli lite snurrig faktiskt men än är det inte över..har ju resten av året kvar och här närmast ännu ett inlämningsarbete och ännu en produkt...Åh, mina lärare älskar ju inte alls att vi ska producera produkter..blir min tredje??

Bakat bröd, tvättar, ska stryka lakan (snart), haft ansiktsmask och ska slänga mig i soffan senare och glo på lite Idol!

det ordnar sig

Fastän jag kan vara irriterad och nästan upprörd över saker så ligger ändå mitt motto som ett moln ovanför mitt huvud "det ordnar sig" - och visst gör det det! Fick det bevisat ännu en gång! Glad!

ho ho

Började dagen med ett gympass med Jenny. Det var verkligen skönt! Efter det har det arbetats. Jag har gått igenom, rättat och skrivit abstrakt. Abstrakten ska jag arbeta mera med imorgon. Men vilken tid allting tar...trodde inte det! Så svårt att sammanfatta ett arbete till 200 ord på en sida...men det blir nog bra :) Börjar bli nöjd. Har fått höra positiva kommentarer av mamma. Jag kan bara konstatera att jag inte skulle ha ett så här bra arbete om det inte vore för mamma som har läst igenom det hela tiden och kommit med kommentarer, för min handledare har nästan inte läst mitt arbete. Kanske hon tror att jag är bättre än vad jag egentligen är(?). Svenska språket har varit min svaghet i detta arbete, kanske för att det inte var mitt första språk (?) och för att jag alltid haft andra språk i huvudet? Jag vet inte men nu börjar till och med jag bli nöjd...

Det var det...4 dagar kvar till inlämning.

prutt och fis vad skönt det ska bli när det är inlämnat, kommer inte att behöva tänka på det under åtminstone tre veckor!

ser allt i vackra färger

Ibland är det intressant och lärorikt att höra vad andra gjort, sagt och agerat runtomkring en. Jag är en så godtrogen person så jag ser inte alltid det "fula" som folk kan göra eller annorlunda kanske är ett bättre ord. Jag kan ibland leva i min egna fina och glada värld och tro att alla runt mig också ser verkligheten med liknande ögon. Vilket naturligtvis inte stämmer. Så därför är det väldigt intressant att höra hur andra ser denna verklighet och höra hur de tänker och reagerar på saker - tydligen ganska annorlunda i jämförelse med hur jag ser verkligheten. Men vi är olika och ser på saker och ting på olika sätt och bra är ju det, tänk vad livet skulle vara tråkigt annars.

Nu ska jag fortsätta med att leva i min söndagsverklighet som är ganska ljuvlig. Fick cravings efter musli - måsta springa till affären och handla "finsk fruktmusli". Mums!

curry nam nam

Kom just hem. Jag och Johan har varit en sväng på stan och sedan avnjutit en underbart god indisk lunch på en retaurang som heter Indima. Jag tog kyckling (som smakade prec. som det jag åt hos araberna när jag var liten!!), saffransris och ett bröd som heter puti. Johan tog vanligt ris, jumboräkor och naanbröd m. vitlök. Jättegott! Detta var ett gott avbrott efter en veckas skrivning!

Johan har fått skaffa canal+ sport nu. Så han kommer att kolla på fotboll hela dagen/kvällen med grabbarna. Själv kommer jag att bege mig till gymmet med Jenny och sedan äta något med henne. En trevlig kväll ser det ut att bli!

Igår var jag helt slut eller mina ben var trötta efter en timmes morgonpromme, en timme gym och sen 1.5 timmes promme m. Johan på e.m. Somnade som en stock...

Inatt drömde jag att jag skulle rida på en stor, brun häst. När jag var yngre hade jag ett par hästperioder. Jag tycker om att rida. Jag känner en stor respekt gentemot hästar men de är underbara djur och det är en härlig känsla att sitta där uppe på hästryggen...

"Silsila Ye Chaahat Ka"

Torsdag, Fredag

Igår hade vi vår projektmässa. I Nagu. Ni som inte vet var det ligger så är det nästan ute i skärgården, det är en liten, mysig ort. Ja, vår mässa blev jättebra. Vi såg professionella ut och besökarna verkade nöjda med alla våra produkter som vi gjort! Kul! Jag fick höra mycket positivt om mina bilder som jag använder i min produkt och det är jätteroligt eftersom jag tagit alla bilder själv!! Kan sätta upp lite snygga bilder från mässan sen när jag fått dem..:)

Idag började jag dagen med en morgonpromenad mellan 8-9 tillsammans med en kompis. Det var friskt och skönt ute. Ingen vind så det kändes riktigt behagligt att ta sig en promme med trevligt sällskap. En vän som jag gärna kan umgås mer med, har inte blivit av tidigare, men en go person verkar det vara! Tycker om att lära känna nya, härliga personer! Efter det har det varit skriva, skriva, skriva....

- ska städa
- ska träna med Jenny på gymmet
- ska handla för helgen
- ska ha FREDAGSMYS!!

den onda anden

Rättar mitt arbete. Ska få det att flyta lite bättre så att läsaren slipper "snubbla". Kaffet är klart. Efter uppdrucken mugg, upphängd tvätt och en klädd tjej bär det av till gymmet och senare lunch. Är lite trött och seg i kroppen men ska göra mitt bästa på gymmet. Känns alltid bra efteråt i alla fall.

Fortfarande ett frågetecken kring mitt arbete: Vem vill skriva mitt finska abstrakt? För det vet vi ju alla att det kan ju inte jag, jag vet inte ens hur man beställer kebab på finska fastän jag bott här i tre år... Förhandlar att jag ska få slippa det men min lärare är inte så förstående, hon har ett "evil eye" mot ålänningar tyvärr och detta är hon inte så blyg med att poängtera - vi ska inte få komma undan minnsan. Har en vecka på mig att lösa detta. haha..tänk att detta språk ska hänga över mig som en ond ande...det börjar ju bli lite komiskt.

Ha en bra dag!

jag har tur

Man kan lätt glömma bort att fråga en person som mår bra, som är lycklig och harmonisk hur den personen mår. Jag erkänner att jag kan glömma denna viktiga fråga eftersom man oftast frågar en person som ser ledsen, trött eller nedstämd ut. Ibland kan även jag känna att jag är den där bortglömda personen. Jag är en positiv, lugn och harmonisk person som oftast inte tar saker på för stort allvar och lever efter mottot att det ordnar sig. Därför blir jag så lycklig när min vän Mia säger att hon finns om det skulle finnas något som är jobbigt..tack!
Fastän man mår bra, trivs och känner sig nöjd över sin situation mm. så skadar det inte att någon visar den där omtanken som man visar till de som annars ser nedstämda och ledsna ut..De som har det bra ger (hoppas jag) till de som inte har det så bra och inte mår så bra. Men för den skull betyder det inte att man inte vill höra eller känna lite omtanke för att orka ge mer..eller hur?! Mer omtanke till alla tycker jag, mer komplimanger och uppmuntran! Tycker att vi borde bli bättre på det.

Summa sumarum
Jag har sån tur som har fått så fina vänner som frågar hur jag har det fastän jag har det bra, jag har en underbar sambo som ger mig tonvis med kärlek varje dag och en familj som bryr sig om mig!

Idag kan jag se ljuset i tunneln ang. mitt arbete också. Det känns super!

*Solen skiner och dagen ser ut att bli fantastisk!*

på tivoli?

Idag sitter jag och åker på en känslomässig bergodalbana...Det går upp och sedan swischar jag ner. Det enda som fattas (och som skulle göra allt mycket roligare) är det där roliga pirret i magen man får när man åker "på riktigt".

måste

måste det kännas så svårt och komplicerat? Det är ju "bara" ett ex.arbete, en kand. som jag skriver och som jag egentligen inte har så mycket kvar på...men det sista är som svårast att få ihop - för mig i alla fall...

Fina Söndag

Har inte fått så mycket sömn inatt, hade svårt att slappna av och somna, för mycket ljud utanför (störande prat m.m.). Sov med myslampan tänd till min herreman kom hem (jag var väldigt mörkrädd när jag var liten, ibland kommer obehaget tillbaka). Herremannen kom vinglandes hem, åt en hamburgare, räknade sina pengar och slängde sig i sängen (han + ett gäng ölsugna hade varit till Tammerfors för att titta på IFK Mariehamns fotbollsmatch). Fastän lugnet och tryggheten kom tillsammans med mitt snusande troll så tog det nästan en timme innan jag somnade...mycket onödiga tankar som jag absolut inte blev av med, sedan dök en ny tanke upp..ni vet hur det kan vara...

Det är underbart väder i Åbo idag. Och jag känner mig extra hälsosam och fräsch eftersom jag har en som ligger på soffan och som inte är så fräsch och pigg idag...hehe...Alltid trevligt att vara den som mår bra och kan ta vara på dagen! För det ska jag göra idag. Igår var en slappardag, idag blir det brödbak, strykning, promenad och plugg (hoppas jag).

Fina, vackra dag...

Min syster + sambo/fästman åker till Thailand idag och jag är inte alls avis...inte alls....jag sitter gärna här med mitt ex.arbete och kämpar...jag behöver ingen semester, ingen sol, inget bad...näpp....Nå, min tid kommer väl, hoppas de får en härlig semester för det behöver dom!

bara jag..

Tagit kväll. Badat badkar...underbart, låg och läste i karet - Jens Lapidus "Aldrig fucka upp". Blev bara dryga halvtimmen, blev yr i huvudet...Doftar nu som en semesterdag, coconut butter...mmm...love it! Går i myskläder, dukat upp frukt, ska placera mig i soffan och inte stiga upp. Planterade faktiskt om två blommor, fick mycket jord under naglarna. Skulle köpa söta handskar och trädgårdsredskap men tyvärr hittade jag inte i affären, hade redan gått omkring och haft beslutsångest (har alltid det när jag går ensam och det finns alltför mycket att välja mellan) i en timme och blev kissnödig...så struntade i det och planterade med bara händerna, det går det med..

Mycket tankar som flyger omkring i mitt huvud - de blir liksom mycket starkare och högre när man är ensam. Ibland kan det vara lite skrämmande men det är väl bara att möta dem och fundera vidare. För det mesta har jag ändå fina tankar, positiva tankar.

all by my self...

Japp, idag är det bara jag jag jag som gäller. Är ensam hela dagen och hela kvällen. Men som Johan sa "du kommer ju bara att tycka att det är skönt, lyssna på din bollywood musik och pyssla..." haha...han har så rätt. Jag trivs så bra i mitt eget sällskap, jag är så trevlig att prata med, får så himla bra svar också. Men när man är ensam är det ju en tråkig sak som man ändå måste göra - äta. Det är den alltid så glamorösa gröten med blåbär och hallon som är lunch och sedan ska jag ta en sväng till Citymarket och köpa lite mat, samt en gooood baguette med massor av fyllning, kanske räkor?! Får se. Ska köpa jord också om jag får ork att plantera om lite blommor...känns helt värdelöst att gå 10 min för att köpa jord...JORD...

Har varit ner på stan också, köpt två goda tesorter, eller goda vet jag ju inte än men de doftade underbart båda två! Två "onödiga" köp blev det också, naturligtvis.

Kvällens godsak; ananas, mango, vindruvor, kanske lite nötter om jag får lust att köpa det OCH min favvosysselsättning - bada badkar, Det ska jag absolut göra.

Se där! Hela dagen/kvällen planerad, pluggar gör jag OM jag känner för idag, inget måste..

inget wow

Idag är det städa (gjort), tvätta (gjort), plugga (håller på som bäst), gå ut och gå i det fina vädret, köpa nötter och torkad frukt till ikväll & ha en mysig fredag. Så enkelt, så skönt - inget speciellt, inget spännande, inget wow...

det jobbiga är inte att veta utan att inte veta

och så till slut

Du tror att du orkar hur mycket som helst...din energi kommer aldrig att ta slut----tills en dag, då känner du både i kropp och själ att du inte orkar längre. Du tänker "måste jag göra en sak till, måste jag ta ett steg till så svimmar jag"....Ungefär så kändes det för mig idag på e.m. Som turen är vet jag vad som ger mig min energi tillbaka - den friska luften och solens ljus. Jag bestämde mig för att ta en ordentlig promenad när Johan gick på fotbollsträning. Och det blev helt perfekt.

Jag gick längs med ån (min favorit runda). Solen sken, vattnet glittrade och det ÄR verkligen en sensommar kväll. En lätt bris, underbara dofter och jag ensam med mina tankar och batterier som laddas av sol och syre. Helt plötsligt befann jag mig utomlands, kanske på Kreta, i Turkiet?? Vet inte men det var underbart att promenera någonstans utomlands....

Sedan upptäckte jag mitt eget land, där jag befinner mig i. Många passar på och njuter av solen och den underbara sensommarkvällen med en kall öl elr cider längs med ån. Stadens (nästan) alla alkisar hittar helt plötsligt ut från sina gömmor och sitter i solen med sina vänner helan och halvan. Studenterna i sina färgglada halare och utklädda till tiger, björn, clown, prinsessa, katt m.m.m.m. invaderar staden med sina skratt och sina flaskor. Detta är mitt land, men det gör ingenting. Jag gick och log och tänkte "detta kommer jag att sakna när jag flyttar härifrån" och det stämmer säkert....

Fick mina batterin laddade....I´m ready to go...

en helt vanlig dag

Idag är en helt vanlig dag, en torsdag. För mig är det fredag...jag har legat en dag före hela veckan och det känns lika frustrerande varje gång jag ska skriva dagens datum eller planera något..."ja just det, det är ju bara.."

Har arbetat 1,5 timme. Min koncentration klarar tydligen inte av längre arbetspass, blir rastlös och slarvig i mitt skrivande. Tar paus, lyssnar på musik (snart) och plockar lite i lägenheten. Av någon konstig anledning (misstänker små troll som bor i skåpen) så hamnar grejer på alla konstiga ställen förutom där de egentligen ska vara..Bara att sätta tillbaka sakerna på de rätta platserna..

När man känner sig lite bortglömd så får man helt oväntat ett mess från en kär vän - som om de känner på sig...

veckan

Min skolvecka är slut. Ingen föreläsning på över två veckor nu. OBS detta betyder tyvärr inte att jag är ledig! Det är nämligen de två sista veckorna före inlämning av ex.arbetet - så det kommer att skrivas och läsas mycket under mina så kallade skrivveckor. Men det känns bra, sätter jag mig ner och verkligen tar mig i kragen blir jag nog klar i tid :)

Idag har jag både gymmat och gått på långpromenad - är nu mycket mör i kroppen, trött, men sådär skönt trött..

hjärnan känns tom men hjärtat svämmar över♥

i min ryggsäck

Idag hade vi en jättebra föreläsning, den var både intressant och lärorik! Vi hade en nyttig övning som man borde göra oftare för sig själv. Vi skulle skriva ner "vad jag har i min ryggsäck" alltså mina resurser. Sedan skulle den som satt granne fylla på ryggsäcken med ytterligare någon resurs som man har. För det första är det nyttigt att skriva ner det som man tycker att man har i livet och vad som är bra med en själv och för det andra att ha någon annan att säga bra egenskaper. Min kompis sa flera saker varav en fastnade "du är äkta intresserad och du är en äkta människa". Oj, sa jag. Jag som strävar efter att vara mig själv alltid, tror inte att jag skulle kunna låtsas vara någon annan för den delen heller eftersom mitt "äkta" jag skulle lysa igenom lika starkt som solen, men det är underbart att få höra det av någon annan. Kul!

Vad har du i din ryggsäck? Vad är meningsfullt i ditt liv? Vad strävar du efter? Ta dig en liten funderare och stärk dig själv i dig själv!

***

superduper

Åh vilken söndag! Vädret har varit så skönt, ingen vind, mulet men ändå lagom temperatur! Vi tog en två timmars promenad runt Åbo centrum, gick och tittade på gamla stan och de vackra gamla husen som jag inte skulle tacka nej till att bo i, så fina! Nu har jag lagat Kantarellpaj! Tog den just ur ugnen och det ska bli så gott att få smaka... Härliga söndag!

i det stora hela

det är de små sakerna som betyder mest....♥

IKEA

Vilken dag! Har varit med om den roligaste IKEA trippen någonsin...haha..skrattar bara jag tänker på det. Jag och Jenny, kollat busstiden fel, blir IKEA handling på en timme (lite stress), försöka komma på bussen och sen försöka ta sig till Jenny bärandes på kassar, ett vardagsrumsbord och blomma...ojoj...vi skrattade så vi grät och folk måste ha trott att vi var lite tokiga. Men kul hade vi och sen blev det lite bärpaus för min del, satt och prata en timme. Nu är jag hemma, plockat allting och det som jag tyckte såg så mycket ut i påsen har "poff" försvunnit in i lägenheten...Ahh en riktigt lyckad dag med mycket skratt och glädje!

fotboll och ikea

Idag har jag varit i skolan - så klart. Helt ok dag där. På eftermiddagen har jag varit med Johan och kollat damernas fotbolls EM Finland-England, där Fin. Tyvärr förlorade. Men jag njöt faktiskt av att vara och kolla, trodde inte riktigt det eftersom jag inte är så intresserad av sport MEN det var jättekul och tiden rann iväg, ville inte att matchen riktigt skulle ta slut! Det var bra stämning på läktaren också!

Imorgon ska jag till IKEA - länge sedan sist! Har skrivit en lista och vikt hundöron på katalogen...hoppas jag får med mig allt hem, vi är nämligen 3 tjejer som åker med en bil...men jag ska mest ha småsaker :) Ska bli jätteskoj att göra något annat än plugg och städa...haha...mitt lilla liv i ett nötskal för tillfället. Tur att jag har Johan, annars kanske jag bara skulle sitta här inne i läggan och förmultna i allt plugg.

sniff sniff

Hur kan det lukta olika på varje våning i ett trapphus? Det är ju öppet hela vägen...nerifrån och upp. Nåväl, imorse luktade det unket/ svett på vår våning i trapphuset (tror att det är grannen som delar med sig av sin svettlukt..på riktigt) Springer ner och på våningen under stinker det tobak (tydligen någon som röker bara värre) och sen på bottenvåningen...ja där luktade det faktiskt inget spec. Men blev så förundrad över detta att det hålls kvar...

idag har det varit full dag i skolan (8h), promme 1.5 timme och nu är det kväller...NCIS ikväll!!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0