utflykt

Helgen gick förbi i rasande takt. Vi åkte till Uppsala för att hälsa på syster+man. Mycket trevligt! Vi åt gott, prata lite skit, hade det mysigt helt enkelt. Vi hann även med lite sightseeing, promenerade bl.a. upp till slottet och njöt av den underbara utsikten.
Hem tillbaka igår kväll.
 
Idag har jag varit jour, det har gått helt ok, full fart på förmiddagen och en lite lugnare eftermiddag. Kom hem från jobbet och utnyttjade min effektivitet och har städat lägenheten och även tvättat. En kvinna har två jobb, så är det bara. Vi ser sånt som männen inte ser, gör sånt som männen inte gör. Johan gör ju annat naturligtvis som att laga middag varje dag (vilket är fantastiskt) men just damsugning och tvätt är väl mer min grej...Passar bra att storstäda istället för att stressa iväg till gymmet ;)
 
 

Bättre känsla

Har idag varit på demensdag i Karlstad. Det var verkligen givande och trevligt att få ett litet avbrott! Nu känns det bättre. Det är bra att det kommer en natt efter varje dag. Det behövdes en god natts sömn efter gårdagen. Med ny energi och lite mer kunskap (mestadels om demens, men det var en hel del annat användbart också) blir det full jobbvecka! Vaccinationer på eftermiddagarna, vilket jag tycker är lite kul. Då kommer alla pensionärer och har trevligt, småpratar med varandra m.m. när de väntar på sin spruta!

kära dagbok

äntligen kan jag pusta ut, för denna blytunga måndag är över. Djupa andetag. Lugn i själen. Irritationen och frustrationen måste tryckas bort för att ge plats åt optimisten som lever inom mig. Jag fick bra redskap under utbildningen och de varnade oss om att det kommer att bli tufft ibland. Det yrke jag valt är inte lätt. Okej. Bara att kämpa på då, som en riktig finne... eller, förlåt mig, ålänning!
 
Imorron är det i alla fall utbildning för min del, i Karlstad. Trevligt! 

att det ska vara så svårt

När jag nu äntligen har kommit på vad jag vill ha så hittar jag det inte....Måste leta vidare. Jag pratar om papper. Det är flera månader kvar men det är mycket som snurrar inne i skallen, speciellt på helger när tiden och orken finns.. Och inspirationen förstås :) Kaffe behövs tror jag bestämt! Hjärtat är på jobb, fabriken är uppfixad för iår och allt ska komma igång och brumma igen.
 

oro

Har sovit dåligt inatt.Haft en oro i kroppen. Pratade med gullet inatt, stackarn har inte heller fått så mycket sömn p.g.a. allt jobbande. Efter samtalet, när jag precis skulle somna tutade en bil och blåsljus blinkade in genom fönstret. Polisen hade stannat en bil nere i backen. Det kändes tryggt att lägga sig igen. Bra att veta att polisen cirkulerar i Grums på helgen...Lite skrik och liv var det lite senare, antagligen var det folk som kom hem från krogen som härjade ute...
Har gått i ösregn till affären. Idag blir det kräftstjärtspasta med chili och vitlök när hjärtat kommer hem. Jättegott verkligen, rekommenderas!
Städat och grejat. Det är skönt att vistas i en ren lägenhet där allt ligger på sin plats. Synd att sakerna har en tendens av att flytta på sig under veckan...
 
Nu är det dags att börja med maten! Tjingeling
 
Mitt pyssel igår, rött snöre, lim och en tom vinflaska. Det är säkert en trevlig present om man ska bort, dekorera en full vinflaska och ge värdparet, kan användas att ha ett ljus i senare.
 
Köpte ett grått fårskinn och nya kuddöverdrag från IKEA igår. Soffan blev lite mysigare.
 

pysslat och haft mig

Tog en Ibuprofen och åkte till IKEA. Köpte lite användbara småsaker. Åkte hem efter dryga timmen. Ryggen lugnade sig och är nästan helt ok.
Har pysslat lite...mysigt! Har pratat med syster och mamma. Ska nu slänga mig i soffan och fortsätta med myset!
 
Har konstaterat en sak med att vara ensam. Jag är värdelös på att få i mig mat. Jag trivs med att vara för mig själv någon gång nu och då. Däremot tappar jag aptiten när jag är ensam. Äter frukost men sen är det kört. SÅ tråkigt att laga mat och äta ensam! Skulle jag vara ensam en längre tid skulle jag nog tyna bort och bli helt isolerad...Nej. Usch! Tur att mitt gull kommer hem imorgon!!
 
Det är trevligare att vara ensam när man är två ♥

ledig fredag

Har sovit som en stock, legat kvar i sängen en stund och bara vaknat i min egen takt. Ringt till jobbet för att berätta en sak som jag glömde igår..naturligtvis kommer man på saker när man är ledig. 
Satt mig sedan bekvämt i soffan med frukost och kaffe. Försökte läsa tidningen samtidigt som jag lyssnade på morgonprogrammet och blev därför lite vriden i min ställning. Fick en riktigt ordentlig nysning och kände att det hände något i hö skulderblad, invid ryggraden. Nu får jag kramp i den muskeln och kan inte göra vissa saker...typiskt. Hoppas det går över snart så att jag kan göra det jag tänkt idag. Klantigt att sitta helt vriden med ryggen när man får en ordenltig nysning, men hur skulle jag kunna veta att jag jag skulle få ont i ryggen utav det?! haha... knäppt.
 
Idag blir det kanske mer pyssel. Pysslade lite igår med lackstänger, det doftade gott i hela lägenheten men det blev också lite os. Eventuellt blir det en biltur till IKEA för att kolla in deras julsortiment och köpa lite smått. Städning och annat husmorsgrejande kanske det också blir, beroende på ryggen då förstås... :)

in i framtiden...

Idag fick vi äntligen vår IP-telefoni att fungera på jobbet. Detta betyder att allt går via datorn under telefontiden, vi svarar via datorn, ringer upp via datorn och kan även koppla samtal vidare. När man suttit, i två års tid och knapprat in vartenda mobilnummer under telefontiden manuellt så är ett knapptryck verkligen lyxigt! Vi är bland de sista att få detta, men det är bättre sent än aldrig. Imorgon får vi se hur det funkar, om vi tycker att det är lika smidigt som det låter :) Men det är det säkert, allt är smidigare än att sitta och slå nummer som man slår fel och får slå om..
 
Ensam hemma. Huvudvärk och fryser som en tok, ingen körövning för mig ikväll. Dricker honungsvatten och ska ta en varm dusch innan jag kryper isäng.

fredag

Så kom plötsligt helgen. Det har varit mycket på gång denna vecka, tiden har verkligen gått snabbt. Men det har varit en bra vecka, verkligen! På alla sätt. I onsdags åkte jag och Johan in till stan, mötte upp två kompisar på en restaurang/pub och deltog i ett musikquiz. Jättekul! Ett trevligt avbrott mitt i arbetsveckan. Jag är värdelös på frågesport och är alldeles för trögtänkt för att komma på artist/låttitel m.m. på några sekunder men vårt lag fick ihop en hel del poäng i alla fall, tack vare mina andra lagkamrater. Ska absolut ta mig in och vara med någon gång igen! Jag fungerade mer som ett beslutstöd, haha..
 
Gullet jobbar dygnet runt. Fabriken ska stoppas och piffas upp. Vinkade av honom precis, nattjobb väntar.
Ska mysa ner mig i soffan och sedan blir det tidigt isäng. Byter från säng till soffa imorgon bitti när gullet kommer hem. Då kan jag stiga upp utan att väcka honom. Ska åka in till stan och besöka en av mina favoritbutiker just nu, Panduro.

harmoni

Var ju på ön förra helgen och veckan har gått så snabbt så att jag inte hunnit uppdatera... Här är godbitar från vår underbara ö som har fått höstfärger.
 
Bära ved med fina naglar gör man ju på landet också... haha... det blev så. Jag passar ibland på att fixa naglarna när jag är ledig tre dagar, eftersom jag tycker det är kul och inte får ha långa, målade naglar på jobbet!
Vissa småsaker är ju ett minus på mitt jobb, inga smycken (ringar och klocka) och inga målade naglar, jag som alltid älskat att bära smycken och speciellt ringar, och ha fina naglar. Men så är det.
 
Nu är det snart intensiva veckor på jobbet. Influensavaccinationen ska börja så småningom. Men denna vecka har varit underbart lugn, alla har varit så inne i älgjakten. Ingen har tid att vara sjuk när älg ska skjutas och slaktas! Härligt!

kom ihåg

Kom ihåg alla trevliga stunder! De gör att de trista dagarna blir lite trevligare! 
Min fina, härliga dag:
 
* Har fotograferat ute, höstbilder. 
* Fikat med finaste Janica på Bagarstugan. Jag hoppas vi ses snart igen! 
* Hälsat på mormor och där fanns också min ena kusin! 
* Pysslat, gjort flera olika kort i mammas pysselhörna.
* Målat naglarna!! 
* Promenerat i solen!
* Badat bastu och skrubbat mig ren. 
* Haft sovmornar!
 
 
 

stämmer till 100% på mig

perfekt

Ligger i soffan hemhemma och slappar. Steg upp 03.30 imorse, vilket inte är så himla trevligt men nu är vi här! Härligt!

ahhh

Vilken vecka. Den har varit helt ok jobbmässigt, intressanta och givande dagar faktiskt! Både lite utbildning och trevliga patienter! Men nu har jag helg!! Yeee! Ska åka till ön. Pyssla med kort och träffa fina människor :) Härligt med en paus. Gullet ska och fiska. ♥

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0