en god morgon

Vaknar upp i den nya lägenheten och känner mig så glad! Jag kommer att trivas här! :)

sista rycket snart

Trots att det inte är mycket småsaker kvar i lägenheten så lyckades jag fylla två flyttkartonger, ikea-kass och andra väskor...Det är alltså småsaker som vi vill ha med oss till lägenheten, förutom allt som vi redan tagit dit... konstigt att det kan stå några grejer framme på bänken/bordet/golvet men sen när de sätts ner i t.ex. en låda så blir den full och det är massor av saker i den...Sen ska ju allt som är i lådorna också plockas UR och sättas på plats. Hujj, vilket jobb! Men än så länge är det kul!
 
Om någon timme kommer mitt gull hem. Han har varit på jobbresa. Jag sover så mycket bättre när han är hemma.
 
Ska fortsätta plocka, packa, städa undan.....

5 dagar...

....kvar till vi sover i vår NYA lya!! packar, plockar, städar och har kaos i hjärnan och i båda lägenheterna. Men det var så fint i fredags när vi kom dit! Allt var tapetserat och jättebra gjort! Nu är det bara snickarens uppgift kvar :)
Lägenheten när vi var dit i onsdags
 
Lägenheten i fredags!
   
 
 

Nicke nyfiken

Jag gick ner till källaren ikväll för att kolla om varmvattenberedaren var bytt eller om det fortfarande var någon där nere, detta eftersom det endast fanns kallt vatten... Såg en dörr stå på glänt, dit vår nyckel inte passar, var nyfiken såklart och kikade in. Vad hittar jag om inte en BASTU!! Efter 2,5 år i detta hyreshus så finns det en bastu i källaren som ingen informerat om och som ingen använt på jag-vet-inte hur länge. Det är en stor och fin bastu men rummen har inte använts för detta på länge, det låg saker i duschrummet och golvet var smutsigt. Om jag skulle ha känt till att det funnits en bastu så skulle jag ha tryckt på att få denna i funktion....suck, vad surt. Varför var jag så nyfiken... Det var okej att inte basta så länge jag inte visste att det fanns en bastu.
 
Tur att jag flyttar snart.

dethär med att flytta...

Det jobbiga med att flytta är inte sakerna som ska flyttas utan detta eländes ringande till olika företag...avsluta abonnemang och fixa nya abonnemang...saker och ting stämmer inte heller med det man läser på hemsidorna så detta leder till fler samtal och ännu fler frågetecken.... Suck! Kan man inte bara flytta på sig utan att behöva meddela allt och alla...?! Skulle vara enklare i alla fall, för mig. Tur att jag inte flyttar så ofta, mitt psyke skulle kanske inte klara detta så ofta. Är en för övrigt lugn och tålmodig människa som klarar en relativt stor pskykisk påfrestning, men detta är någginog det, på ren åländska.

bussresa

Jag tog bussen in till stan i dag, var för bekväm för att ta bilen och köra runt i cirklar för att hitta parkering... Det var en intressant upplevelse. Bakom mig satt någon som haft ett tufft liv (det lät så i alla fall) och hade en mycket intellektuell konversation och framför mig satt några stycken från Somalia som hade väldigt roligt och pratade högt på sitt eget modersmål. Det var en mångkulturell resa på många sätt alltså.. haha... Detta var alltså inget negativt, utan jag menar det som något positivt, att vara bland olika sorters människor är bara bra.
Hem reste jag med en hel hög skolungdomar, det är också kul att lyssna på deras prat :)
 
Fick en del gjort i alla fall, inte allt men en del. Nu ska jag packa lite.

vuxenlivet

Har inte bara jobbat som vanligt denna vecka, utan ringt en hel del samtal kring vårt inköp av lägenhet. Det ska fixas en hel del med el, adressändringar m.m. Har jagat hantverkare också. Tapetseringen är på G och där är det inga problem, men vi hade tänkt oss att få elementskydd också men det är lite svårare att få tag på snickaren ;) Ska jaga honom i dag.
Kvällssol på balkongen, in till vardagsrummet.
Köket/vardagsrummet/matplatsen, öppen planlösning.
 
Bröllopspysslet är också inne i sin intensiva fas, där är det bl.a. inbjudningar som ska göras klara och skickas och telefonsamtal... Dessa telefonsamtal.. De tar aldrig slut..haha..tur att den fobin är borta. När jag var yngre tyckte jag att det var obehagligt att ringa privata samtal till olika företag m.m.
 
I dag är jag ledig. Därför har jag tid att ringa och fixa. Ska in till stan också en sväng, kanske går jag via lägenheten och kikar om de kommit någon vart, annars ska vi dit med lite saker senare ikväll.
 
Det är en hel del, men det är roliga saker som turen är!
 
Min vackra syster fyllde 30 år igår! Ska fira henne senare när vi träffas :)
 
 

Flytt

Vi fick vår lägenhet i tosdags! Jag är så lycklig! Den är verkligen fin! Vi har börjat flytta smågrejer men kommer att flytta allt det stora om ett par veckor. Idag har vi valt tapeter till sovrummet och vardagsrummet!! Jag tror och hoppas att det kommer att bli fint! På måndag blir det förhoppningsvis en träff med målaren och efter det kommer de nya tapeterna upp. Spännande.
Så, just nu pysslar vi med flytten, allt vad det innebär. Där emellan försöker jag hålla lägenheten som vi bor i någorlunda ok.
Bild från nya läggan kommer så småningom :)

den 1 januari 2013

Första dagen på det nya året och solen skiner. Fantastiskt! Detta kan inte betyda något annat än att solen kommer att skina resten av året, ett positivt år med andra ord!
 
Jag och Johan firade, som sagt, hemma i Grums. Det blev en mysig kväll, bara vi två, halvsjuklingar. Johan lagade supergod mat och vi skålade med champagne och tittade på fyrverkerier från balkongen. Vi började det nya året med att titta på ett avsnitt Sopranos mitt i natten!
 
Året 2012 i några enstaka punkter:
* En underbar semester i Thailand.
* Förlovning!!!♥♥
* Härlig sommarsemester på Åland.
* En härlig helg i Oslo, hos Emilia, som gav ny energi!
* Tuff början på året på jobbet men det blev bara bättre och bättre, fick nya duktiga kollegor som började på sommaren!
* Alldeles för lite umgänge med mina vänner.
* Köpenhamn med mamma och syrran!
* Egypten tillsammans med hjärtat!
* Ett fint julfirande hemma på Åland.
 
Jag brukar inte ha nyårslöften, jag tror inte på att man lyckas hålla sådana. Men, däremot brukar jag alltid ha en tanke om hur jag vill att kommande år ska vara.
2013 ska vara ett glatt och positivt år med mycket skratt och kärlek. Jag ska prioritera mina vänner bättre i år, det var en av de besvikelserna under föregående år, för lite kontakt och ensamhet. Vännerna ska följa en genom livet men utan kontakt går det ju inte... Jag vill följa mina vänners liv och vardag och jag hoppas de vill följa mitt :)
 
Det som kommer här närmast är flytten till nya lägenheten. Min vackra syster fyller 30 och tar sjuksköterskeexamen. Min fina mamma fyller 60 år. Vi planerar inför bröllopet i sommar och gifter oss i juni. ♥
 
Bilder från Egypten, vinter på Åland.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0