tuungt

Var första gången på gym sedan maj....det var ingen hit - blä vad jobbigt det va!! Som turen är har jag ju min trogna gymkompis som får mig med när jag inte orkar och vise versa =) Så nu ska det bli andra bullar - 3 gånger i veckan!

Underbart med promenad i den friska luften och det vackra vädret Och med bra sällskap, Johan!

Åbo


Bilden är tagen i maj, just nu är träden i alla vackra höstfärger!

Känns bra att vara tillbaka. Helgen har varit festlig med Åsl gulissitz men sen en lugn lördag och söndag. Passade bra att hinna ladda batterierna inför nästa praktik.
Idag har jag varit i skolan. Jätte kul att få återse alla i klassen! Har inte träffat dem sen Maj!!! Riktigt skoj! Sedan har jag varit och köpt ett busskort så att jag kommer till och från min praktik - 86.50euro kosta det....gaanska dyrt för 30 dagar, men men behöver det! Var via min sötnos på laboratoriet och sa hej, han har varit till tandläkaren idag och var bedövad på ena sidan...usch, det känns alltid så konstig när man ska prata eller dricka när man är bedövad. Jag höll honom sällskap när han tog lunch och sen gick jag hem. Varken mer eller mindre.

Glammigt

Igår var jag och inhandlade ett nytt dammsugarmunstycke till vår dammsugare i Åbo. Kom på att det måste vara en av de fulaste och tråkigaste sakerna man kan inhandla. Hemmafru varning!!! haha..


Imorgon: Sticker jag över med båten - praktiken är slut och en ny väntar, spännande!  

Pirr i magen

För att:
φ Det är kul på praktiken
φ Den nya praktiken börjar snart
φ Jag ska till ÅBO
φ Jag ska på gulis sitz med ÅSL
φ Jag får vara i den fina staden (innan alla löv fallit) och gå ut och gå längs med ån
φ Jag ska gå på stan
φ Fixa och plocka i lägenheten
φ Gå på gym
♥ VARA MED MIN ÄLSKLING

Gammalt..

Har haft besök av en gammal vän. Konstigt att man säger så fastän vi båda är unga. Men i alla fall, vi gick i samma skola och bodde på samma internat i Tanzania. Vi har mailat regelbundet och uppdaterat våra liv men träffats har vi inte gjort på kanske 4-5 år. Så igår kom hon och vi pratade halva natten och sen åkte hon tillbaka till Sverige idag. Det var verkligen Jätte Kul att träffa henne!! Vi pratade mycket Afrika (så klart) och det kändes kul. Finns ju inte så många som man umgås med här som vet vad man pratar om när man pratar om sin tid i Tanzania - så det var verkligen KUL att träffa henne!!

Sen är det fruktansvärt kul när gamla människor ringer fel, de vägrar tro att det inte är den rätta personen i luren! Det hände mig häromdagen.
Jag- Hallå?
Någon- piiip...pip.... (trycker på knapparna på telefonen)
Jag- Hallå?
Någon- tyyyyst....
Jag- Hallå?
Tanten till slut - (skriker) Ja, hallå ja! Vem är det?
Jag - Det är Emelie...
Tanten - Va?Vem då?Hallå?
Jag - Du har kommit till Anette..
Tanten - Va? Nämen är det inte Hjördis då??
Jag - Vet du, jag tror att du har ringt fel nu.
Tanten - Nä..jaha...

och sen la hon på. Nu var inte hon så envis men det lät roligt i telefonen för hon trodde verkligen inte att det var jag först utan kunde inte koppla att det inte var den där Hjördis...haha..söta gummor!

Vi är helt fantastiska!

Ja just det! Vi kvinnor och våra kroppar är helt otroliga! Har fått vara delaktig i något alldeles underbart - en förlossning! Jag stod med ett brett leénde och tårar i ögonen och grattade det lyckliga paret till det lilla skrynkliga underverket! Oj, verkligen helt fantastiskt!
 

grått och mulet

Så ser det ut idag....igen....Jag blir trött - i huvudet - i kroppen. Sitter och kliar mig i huvudet och funderar på om det finns någonting nytt och spännande - men det finns det inte. Har varit en intressant och givande dag men om man ändå skulle orka visa att man är jätte engagerad och aktiv - men tröttheten har varit för stark idag - tur att de vet hur jag är annars -

Borde pina mig ut i den ljuva naturen på en daglig promenad. Har gått varje dag under en längre tid nu och går jag inte känner jag mig nästan sjuk. Men vet faktiskt inte om jag orkar idag, får se.

Längtar till Åbo.

Restid: 20 minuter

Min helg gick som ArlandaExpress tåget - på högst 20 minuter! Och den var lika bekväm och härlig - faktiskt helt underbar!
En romantisk helg - välkomnad hem med vin och räkor och framför allt en fantastisk Man! Tack gulle för att du är min!

Försöker verkligen...

Ja, jag försöker verkligen inse att hösten är här och vintern faktiskt kommer att komma någongång. Duntäcket har intagit sin givna plats på min frusna kropp i sängen, elementet står på för att få bort den råa kylan som omringar mitt rum och strumbyxorna har kommit för att stanna under mina sjukhuskläder....ja utan dessa nödvändiga ting går jag omkring med blå naglar, ISkalla fötter, spända axlar och tuppskinn...brrrr...ryser...bara tanken gör mig kall.

Yes!

Har för det första hamnat på en superduper bra praktikplats! Barn och ungdomsavd. här på Åland. Jag blev Så välkomnad och trivs redan!

För det andra kommer jag att vara i Pargas på min förebyggande vårdpraktik!
Eftersom jag inte var nöjd över platsen jag fått här på Åland (på andra sidan Åland, svårt att ta sig dit utan egen bil) försökte jag höra mig för om andra platser....Men fick höra att det inte fanns andra svenska platser. Sen fick jag en idé (tack janica för att du skrev i din blogg att du tagit kontakt själv i Kstad) att själv ringa till Pargas och höra, känner en person där genom Johan. Jag ringde och fick bönesvar dagen efter då hon hade pratat med översköterskan! Yes! Blir två veckor på skolan och två veckor på barn- och mödrarådgivningen. Detta betyder ju såklart att jag får komma Hem till mitt gull och vara med honom igen!! Efter denna praktik har vi varit ifrån varandra sammanlagt 7 månader under detta år....BLÄ! Usch, tänk att vi inte bott tillsammans nästan alls...Men nu blir det ändring... I´m coming home!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0