glad påsk



Vår mässa blev lyckad! Vi hade lite påsktema med färgglada ballonger, blommor och påskägg. Vi bjöd besökarna på kaffe/te och paj. Det kom ganska många och de verkade nöjda och glada! Mycket roligare än att hålla ett tråkigt seminarium.

Nu har jag igen packat mina väskor till bredden fulla av saker som jag ska ta med till Åland. Snart ska jag sticka iväg på påsklov. Det ska bli jätteskönt med några dagars ledighet, jag ska njuta av dem! Kul att Johan också kommer så får vi njuta av lediga dagar tillsammans!

Men nu väntar fyra härliga timmar på viking....tur att jag har sällskap av min klasskompis så går tiden snabbare!

*tjill tjill*

ljud = mysigt

En ok dag idag. Började med företagshälsovård och där är det flummigt må jag säga och en massa lagar som man ska arbeta efter...ojoj..men tror att det kan bli intressant bara jag får lite mer bakgrund.

Blev bjuden på middag av min kära kusin idag och där blev jag kvar flera timmar! Vi har inte träffats på länge så vi hade mycket att ta igen. Trevligt värre!

Trivdes så bra igår kväll i sängen/ i lägenheten. Grannen hade någon tjejkväll, en massa fnitter och någon som spelade gitarr. Men det var så hemtrevligt att höra ljud när jag skulle somna! Bättre än tystnad för då hör jag allt från trapphuset och blir lite paranoid och tror att någon är på väg in till mig...hujj...varför någon skulle vilja in i just min lägenhet av alla så vet jag inte, men man blir ju lite konstig när man ligger och funderar, skrämmer upp sig själv lite...

Imorgon kan bli en mycket trevlig och lyckad dag! Det ser vi fram emot!

Tänker på mitt fina hjärta som jag snart ska få krama om♥

små saker gör mycket

Jag blir så glad när någon säger att det ska bli kul att träffa mig och att den/de saknar mig. Jag talar om vänner. Man behöver vänner i livet också - de är jätteviktiga! Att få höra att någon vill träffas är alltid lika kul. Värmer mitt hjärta.

Jag har haft en hemsk tent idag. Som vanligt alltså, har vi någonsin en tent som man tycker att "ja, den var ju bra, där kunde jag verkligen visa vad jag kan och vet"? Svaret är nej, bara alltför breda frågor som man inte vet hur i hela friden man ska svara på och lyckas tömma hjärnan på allt man minns. Idag var det en partent, det var ändå lite trevligare, då kunde jag diskutera med min partner under de 3,5 timmarna som vi satt...snartklarsnartklarsnartklar...

Varit på en skön promme med Jenny! Ventilerat oss lite. Haft besök som tittat på vår säng och ska köpa den - yes! Då slipper jag bli av med den. Bara resten kvar nu då, tv, tvbänk/bord, pall, stol, fåtölj, lågt bord. Någon som behöver? Och en plastväxt, ett träd - höll på att glömma den..haha..den står ute på balkongen. Blir säkert bortglömd sen när jag städar ur läggan.

Nu ska jag avnjuta ett bubbelbad!!

gamla vänner

Gamla vänner är som fint porslin - man tar fram det sällan men varje gång njuter man lika mycket av det!!
Det var verkligen kul att träffa min fina vän Deborah igår! Vi satt på Indigo och prata. Debbi följde med till hammarland och där fortsatte snattret långt in på natten - skönt att få babbla lite! Det är det jag tycker är så kul med vissa gamla vänner, fastän man inte träffats på länge så behöver man inte bara prata minnen utan man kan prata om livet just nu och ändå så känns det som att det inte alls var länge sedan man sågs. Ibland funderar jag på hur mycket jag egentligen har gemensamt med en vän när det enda man pratat om är gamla minnen under en träff? Visst ska man minnas och skratta men det är ju livet just nu som är mest intressant - eller hur?!

Idag följde jag med mamma och mormor till kyrkan - ett ganska kul möte faktiskt, lite annorlunda. Sedan var det bara att stiga på VikingLine och åka till Åbo. Satt och läste på tent, känns ok.

Nyduschad sitter jag i sängen och kollar på tv - känner att det blir en tidig kväll ikväll. Ser fram emot att få snattra med Jenny imorgon - munnarna våra går i ett efter en praktik -kul!

gomorron

Lördag - ledig - vaknar 08.30. Men är utvilad och har heeela dagen framför mig! Min underbara mamma fyller år idag - grattis till mamma! Igår kväll hade vi kalas, det var mysigt med lite besök av släkten.
-
Dagen kommer att spenderas med promenad och tentläsning. Ja, tyvärr. Men läser inte ihjäl mig precis...fräschar upp minnet bara och läser det som är intressant. Ikväll ska jag äntligen efter år - ja faktiskt, tror det är 1,5 år sedan - träffa Debbi. Det ska bli jättekul att umgås med henne lite - vi är ju gamla bästisar från högstadiet.
***

26 mars

Jag tror att jag aldrig kommer att få tur i spel.....
Men idag har jag haft tur i kärlek i 5 år! Grattis till oss!

det sliter i mig

Ikväll känner jag mig äckligt stressad. Jag har flera saker som borde göras - helst nu. Men eftersom jag slits mellan alla saker så blir jag maktlös och förlamad - får ingenting gjort istället. Detta stressar mig förstås ännu mer och tyvärr sitter jag just nu ensam i min lilla båt. Det är inte så mycket någon annan kan göra, måste få ordning på allt själv.
-
Skulle helst av allt vilja åka ut till fyren "Märket" mitt ute i havet och sitta där som fyrvaktare ett par veckor. Stilla, bland vågorna alldeles för mig själv. Världen skulle få rulla på i sin höga fart men jag skulle sitta där med varmt te i mina händer och andas in den friska sköna sjöluften.
-
Drömma kan man ju göra i alla fall. Vad vore livet utan drömmar? Trist!

blaha

Har haft en riktigt bra dag på praktiken idag! Hann ta mig en sväng in till stan också - men jag hittade inget att inhandla, blev för kaffetörstig och trött så jag åkte via mamma och hämtade henne istället.
*
Fick reda på att jag har 3,5 studiepoäng för lite idag. Suck! Men de kan jag säkert knåpa ihop på något sätt... Fick nej från ett arbete idag också. Blev irriterad på mailet som personen skickade, inte på att jag fick ett nej utan det var en mening som irriterade mig. Orsaken var ju den vanliga - mer erfarenhet krävs. Arbetet som jag får blir säkert bra sen, vilket det nu blir...
*
Varit ut och gått. Pysslat med kortlagning som terapi. Försöker att hitta motivation till att läsa på tenten som jag har på måndag...men vart har den tagit vägen?
*
Bra-Dåligt = Livets gång - man ska inte ta det så hårt

glad

  • Idag fick jag höra så fina ord om mig som blivande hälsovårdare på min praktikutvärdering! Vilken kick man får - underbart! Måste påminna mig själv om dessa uppmuntrande ord senare när jag har det lite tufft. Komplimanger har svårare att fastna i minnet, negativ kritik skaver däremot som sandpapper och sitter kvar länge. Så är det för mig i alla fall. Men idag sög jag in allt som en svamp!

  • Åh vad det är frustrerande att vänta på svar från arbetsplatser ang. jobb...vill veta var jag ska vara i sommar - nu!

  • En bra dag - tuff core träning - GLÄDJE över allt möjligt

Åland-Grums tur- och retur

Vad väljer man? Total restid 2 timmar eller 12 timmar? Jag måste erkänna att jag tyckte att dit resan var mycket bekvämare än hemresan. Men på hemresan hann jag ju förstås se en massa saker, bl.a. en man som råkat sätta sig på vår buss till båten fastän han var påväg till Arlanda...hoppsan..han hann åka 30 min med oss sen fick han ta taxi. Stackarn.
*
Helgen var mysig och gosig! ♥
....Ätit gott, druckit gott, solat på balkongen, ätit på balkongen, varit ut och gått, sett på tv/film, legat och slappat i soffan, skrattat, busat, gosat och pussats!...
*
Imorgon: Hålla en timme med femmans flickor om pubertet och mens :) Kul att få prata med dem och höra vad de har att säga och vad de funderar på! Min tanke inför imorgon och som jag vill få fram "det är normalt att vara olika".

på tal om...

Nu har jag många festligheter att se fram emot i juni. Min syster gifter sig och idag fick vi inbjudan till en kusins bröllop i juni också! Bröllopsyra i Häggbloms släkten..haha. Plus att jag tar min examen i juni - icke att förglömma! Underbart! Kärlek är det finaste som finns och att få hylla den är härligt! ♥
Imorron eftermiddag sticker jag i alla fall - det ordnade sig :) Bortrest i helgen alltså!

kärlek&hat

Gick i skogen idag. Solen värmde mitt ansikte och en vind med barrdoft träffade min näsa - härligt. Ett rådjur stod och tittade på mig också, mysigt. Älskar sådana promenader! Våren på g, för idag satte jag på mina gummipluppar på stavarna, skönt att slippa "klick"ljudet när det slår mot asfalten!

I mina dagböcker så reflekterade jag över att jag ofta skrev att jag antingen älskade eller hatade. Väldigt starka ord. Verkligen! Det som jag älskade skulle jag idag säga att jag är förtjust i eller tycker om. Det jag hatade skulle jag säga att jag helt enkelt inte tycker om. Men alla har vi väl varit Drama Queens :) Det som är fantastiskt är i alla fall att de flesta av oss växer upp och mognar. Förändras och utvecklas, får perspektiv. Jag använder ordet hatar väldigt sällan idag men använder ordet älskar desto mer! Jag ser positivt på saker och ting - försöker i alla fall! Ska fortsätta med det också!
Hade tänkt sticka iväg, men det verkar inte bli av i alla fall. Jättetrist!
♥Ibland får jag bara så ont i hjärtat när jag tänker på den jag älskar och saknar!♥

ännu en solig och vacker dag!

En söt liten räv. Sedan kom kusinen och räven fick döden möta. Jag stod inne hos mormor och kikade ut genom fönstret, ville inte stå vid fällan och se på. Fel tid, fel plats för lilla räven....
Igår låg jag och läste i en gammal dagbok. Vissa saker skrattade jag åt, jag trodde att jag var så unik med mina tankar, känslor och handlingar men nu i backspegeln vet jag ju att nästan alla i den åldern har sådana tankar och känslor. Andra saker som jag läste tycker jag fortfarande är lite pinsamma så de får jag läsa igen om några år, när jag fått lite mer självdistans :) Men det är intressant att läsa när det ändå börjar bli några år sedan.
*
En bra praktikdag. Intressant. Blev förvånad över hur många svåra frågor som man står inför och som man ska kunna hantera på ett bra sätt....En utmaning verkligen! Idag var jag alltså med lite äldre ungdomar, som är i "funderaråldern" som jag vill kalla det. Svårt men säkert väldigt lärorikt att arbeta med den åldersgruppen.

*Tänker, Drömmer, Längtar*

det finaste jag vet

Hittade en fin dikt som passar utmärkt just nu, just idag.
Hjärta av Guld

Dina läppar är mjuka
och dina ögon är blå.
Du har ett hjärta av guld
och jag älskar dig så!

(Amina)


Vackra, underbara, skönaste söndag!

det lugnar ner sig

Likt stormen har själen lugnat sig till kvällen. Detta tack vare yoga och lite prat med personer som GER energi och stöd.♥
Ikväll är det lite gott till Melodifestivalen och bastubad - jätteskönt!

funderardag...

Idag känner jag mig så ensam....
Allt gammalt kommer upp, besvikelser, svek m.m som jag försökt glömma ploppar upp idag. Vissa saker går bara inte att förtränga, spec. när man råkar bli påmind.. Förlåtit, ja - glömt, nej.
Varit ute och njutit av den underbara solen som verkligen är min vän i nöden! Den värmer så skönt i ansiktet och fyller mig med positiv energi! Vaknade 07.45 idag också, inte så konstigt kanske när jag kröp till sängs rätt tidigt för en fredagskväll.
tråkigt, saknar, suckar, grymtar, funderar, slöar, ler, vilar.

trevlig heeelg

Helgdags - Redan?! Den här veckan har gått fruktansvärt snabbt. Den har varit jättekul och lärorik.
vad ska man hitta på då? Ingenting, ta det lugnt och slappa. Alla (mina få) vänner är tyvärr inte på Åland (vad jag vet) så att umgås med någon blir det väl inte tal om...tråkigt, kanske lite tragiskt till och med, men sant. Vill ha Johan här så att jag har någon att vara med...men men, jag har alltid varit ett barn som leker för sig själv så jag trivs ändå ganska bra med att pyssla hemma. Ska i alla fall njuta av vädret och vara ute i helgen!
Vin till maten - god start på fredagsmyset!
Älska dig själv,
se det fina,
du är värdefull.
Du,
lever med dig själv
hela livet!
Puss puss!

tacksamhet

NJUT av livet!
Tack för att jag fick födas in i denna vackra värld! Tack för att jag är en person som kan njuta av allt det fina!

Det kanske märks att jag inte känner någon stress just nu :) Jag skickar in mitt utvecklingsarbete ikväll och sedan följer tenter och uppgifter som jag har tid att läsa på i lugn och ro. Helt underbart att få andas ut lite, hela jan-feb har varit så stressig.

godagens

En fin dag i mars. Njuter av att höra att det droppar från taket och se hur snön sakta smälter. Knepigt att tänka sig att det faktiskt finns liv under all snö. Liv som väntar på att få leva fullt ut och visa sin vackra skepnad i blom.
Praktiken är bra. Vissa ungar är roliga när de berättar om saker och ting. Förstår varför skolhälsovårdstjänsterna aldrig blir lediga för det är ett så trevligt jobb!!
Igår satt jag och mamma med sötaste mormor på akuten hela kvällen. Hon hade sån hemsk yrsel och högt blodtryck. Men idag får hon komma hem :) Hon mådde redan bättre när vi åkte hem under kvällen. Min mormor får inte bli sjuk, hon är som ambulansmännen sa en "krutgumma" och sådana ska inte behöva ligga på sjukan. Men tyvärr får man inte styra över sådant. Vi hade ändå ganska kul med henne på sjukhuset igår, förstås låg hon och pratade i fyra timmar om det ena och det andra. Då vet man att hon mår ganska bra..hihi... Söt!
Måste laga något att äta. Promenaden blir efter middagen, men den måste bli av idag, börjar känna mig som en degis.

en pendel

Underbart att vara född till en varelse som kan njuta av livet! Idag har jag varit en livsnjutare. Tog en promenad och sög in allt jag såg, hörde, kände! Livet kändes underbart... Det handlar inte om att inte ha problem, det har alla. Det handlar om ett leva med sina motgångar och se det som finns utöver de problem du möter i livet. När du arbetar mot dina problem tar de all din energi. Jag försöker acceptera att det alltid kommer att dyka upp jobbiga situationer och hemskheter i livet men runtomkring finns det fina saker som jag kan fokusera på och som ger mig kraft att gå vidare och arbeta med problemen...ta dem med mig men inte låta dem suga all energi ur mig. Se det fina...
Tänker på min fina skatt. Det är inte lätt att gå från att bo ihop till distans...men det går bara man vill och man får chansen att sakna och uppskatta varandra lite extra :)
Pirr inför morgondagens praktikstart. Nervositet ger mig fokus. Ska bli kul.
Job hunting inför sommaren♥

sunday times

Mysig eld som sprakar och små sysslor som ska göras...
Glas med iskall frost och drömmar som letar sig bort mot horisonten.......
Och en stor hög av kärlek som finns i Grums.....kärlek som känns så stark, med alla kroppens sinnen....

Tallinn-Åbo-Åland?

Tillbaka från Tallinn. Det har varit ett trevligt inslag i den annars så tråkiga vardagen i mitt liv. Ett gäng tjejer som har haft kul och fått uppleva Tallinn. Samarbetet med de studerande därifrån var minst sagt intressant...vi hade två ryssar i vår grupp också, och inget ont om dem, men de är lite annorlunda i sitt sätt att vara. Men trevligt var det att prata med dem, jag fick i alla fall lite perspektiv. De har det inte alls lika gott ställt som vi och deras system fungerar inte lika smidigt som vårt (häslo-och sjukvården) men endå ordnar de det på olika sätt. Lärorikt helt enkelt. Vi hann gå lite på stan, äta gott på restaurang, åka lokalbuss till studiebesöken och bo på ett Hostel (8 sängar i ett rum). På vägen hem åkte vi med en cool taxichaffis från båten till busstationen. Han körde som en galning för att vi skulle hinna med en buss...haha...en tjej sprang till bussen för att den skulle vänta, jag hade våra väskor och taxichaffisen sprang med hennes öllåda. En rolig och annorlunda resa!

Packar inför resan till Åland imorgon bitti. Färjan ska eventuellt gå...detta är jättekul när man bara vill hem... Om den går så går den via Långnäs för tillfället. Jag hoppas verkligen att jag får komma hem imorgon, någongång.

Borsta tänderna, krypa isäng och tänka på mitt ♥.

-man är aldrig ensam med sina problem-

favvo

Min favoritsysselsättning just nu: komma hem, ligga på sängen och slappa.

Det gick ganska bra hos hyresbolaget. Vi pratade engelska. Men eftersom jag hade alla viktiga papper på Åland tog det en stund för dem att hitta oss (mig och Johan). De fick ringa runt och få reda på hyresvärdens hela namn och söka i pärmarna efter vårt kontrakt. Vi har ju ändå bott i lägenheten i fyra år, så det var ju ett tag sedan som vi skrev kontrakt! Men nu är den uppsagd. Längtar ännu mer till sommaren!!!

Ser fram emot min praktik inom skolhälsovården som startar nästa vecka! Jag kommer att få vara med två stycken och på olika stadier, lågstadiet, högstadiet och yrkes. Kommer att bli så kul och intressant!Yes!

Imorgon åker jag och några andra från skolan till Tallinn. Vi ska samarbeta med studerande där. Det ska bli roligt att göra lite annat än att vara i (tråk)skolan. Vi ska med tåget imorron för bussarna strejkar fr.o.m. kl 18 idag....(så klart).

Det tar en stund att äta soppa med en tesked....ser nog lite roligt ut också.

♥Ja, Bra!♥

trist

Idag hade jag mina stövlar och det var verkligen ett smart drag i detta slaskväder! Vi hade en hel dag om reflektivt föräldraskap. Låter kanske lite flummigt men det var verkligen intressant - hur man kan stöda och uppmuntra föräldrar till mer reflektion kring sin relation med sina barn m.m.m.m. Föreläsaren var från Folkhälsan så det finns mer info på deras hemsida om någon är intresserad!

Har tråk-igt ikväll.
Mina stekta kantareller blev inte goda, de blev beska, kanske de legat för länge i frysen? - jag fick äta nudlar istället - glamour!
Suttit och räknat läkemedelsräkning - har tent imorron

Ska snart omvandla min tråkkväll till myskväll med hårinpackning, ansiktsmask m.m.

Imorgon, tidigt (jag som hade sett fram emot sovmorgon) ska jag och prata finska/svenska/engelska med hyresbolaget. Ska nämligen säga upp lägenheten nu...japp nu är det dags.

rankas
saknar


emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0