vardag

Lämna, jobba, hämta, ta hand om en brud som är lite upp och ner. Så ser vardagen ut just nu. Halvtid är perfekt just nu. Jag märker att den oerhörda stimulansen som damen får på förskolan gör henne ganska kinkig och väldigt mammig. Utvecklingen skenar också så det bidrar en del till frustrationen som jag som mamma får känna av.... nya utmaningar alltså men ändå roligt! 
Det blåser orkan ute idag...trist när solen ändå är framme. Inge roligt att vara ute. Varken jag eller Alice är så förtjusta i blåsigt väder. 

ledig dag

Idag har vi en ledig dag. Mys. Väldigt passande eftersom att damen blivit förkyld. Hoppas bara att hon är tillräckligt pigg imorgon så att jag kan åka på nätverket som jag är inbokad på. 

det går undan

Dagarna flyger fram just nu. Jobbar och umgås med prinsessan på dagarna! Funkar riktigt bra! 
Hon går jättebra nu men har landat på ansiktet ett par gånger och har bula och skrap. Men hon stiger upp och går igen bara. 
Fastän man ramlar så är det bara att stiga upp och fortsätta. 
Idag besökte vi Hagfors. Det var trevligt för vi hälsade på Alice farbror, och fint för vi åkte till utsiktsplatsen. 

att vara tillbaka

Jag älskar att vara mamma men det är skönt att få vara mitt yrkes-jag igen! 

myset efter föris

Just nu vill Alice bara gosa och mysa med mig och Leia på sängen efter föris. Jag har absolut inget emot det! Underbart, fantastiskt mysigt! Vi tar det lugnt hemma så kan hon röja på förskolan. Perfekt! 

frihetskänsla

Jag har alltid tyckt om att cykla men idag när jag cyklade ner till stan så infann sig en extra stark känsla av frihet. Jag älskar att vara med min lilla älskling men att kunna ta cykeln vart jag vill och sen till jobbet framöver betyder mer än vad jag trott. Jag har nog saknat cykeln. Vagnen har blivit en ersättare fram tills nu, vilket har varit både okej och självklart. 

Jag tror att det är bra att jag får börja sakna min lilla plutt lite. Jag tror faktiskt att det är bra för alla, att när man kan och känner sig redo får vara ifrån varandra korta stunder och både få växa som individer och sakna varandra lite. Hon verkar trivas på sin förskola så jag har inte något dåligt samvete över att lämna henne och börja jobba. Dessutom så är det ju bara 50%. Bättre kan man inte ha det ju! 
En härlig fredag , ska handla lite gott från saluhallen. Idag ska jag unna mig en stund på spikmattan innan jag hämtar fröken 😊 

inskolningen v 2

Jag är helt slut av den här inskolningen 😊 Det har gått så bra så jag har fått passa på att slita med en massa jobbiga sysslor hemma. Pust! Jag har egentligen gjort sånt som andra inte tänker på, eller inte jag i alla fall när jag hälsar på folk. En dag var det ugnen, förrådet och idag alla fönster som fått sig en omgång. Städat, plockat, tvättat med mera har jag också gjort. Imorgon blir det dock lite njutning när damen är på förskolan, då cyklar jag ner till stan. 
Orsaken till detta schema denna vecka är att jag skulle kunna vara tillgänglig att gå till förskolan när som helst om det skulle behövas. Speciellt med tanke på att hon var hemma och lite krasslig i måndags. 
Men nästa vecka smäller det! Inte gå hemma och fundera på hur det går och vara rastlös utan ut på jobb igen! Spännande, kul, pirrigt.....ny vardag igen. 

darr på underläppen

Känns både skönt och konstigt att sitta och äta frukost själv. Lillan är på förskolan. Det blev darr på underläppen när jag lämnade henne och mer hann jag inte se eller höra. Jag skyndade mig därifrån för att inte riskera att få det där dåliga samvetet om jag skulle höra hennes gråt. Jag hoppas att det går lika bra den här veckan som förra! 
Nu gäller det bara att greja med diverse saker så att jag inte går och funderar på hur det går. Heja oss!!

stolt som en tupp

Min fina och väldigt mammiga tjej har börjat på förskolan och OJ vad bra inskolningen gått! Jag är mållös över hur duktig min lilla älskling är och dessa duktiga förskolelärare som sköter om de små så bra! En fin och positiv stämning på hela stället och alla andra barn verkar trivas så jag tror det är en bidragande roll till att allt gått så bra! 
Nästa vecka kör vi med de riktiga tiderna som jag sen kommer att jobba. Hoppas det går lika bra! Bakslag och tårar är jag beredd på så det känns inte alls skrämmande, vilket är skönt. 
Nu njuter vi av helg! Extra mycket mys!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0