livet i bruksorten

Jobbet börjar så småningom rulla. Jag står fortfarande som ett fån ibland och funderar vad läkaren vill att jag ska göra och var de grejer som jag ska fixa finns m.m. Men sakta går det framåt (hoppas jag haha). Det är ju tur det :) Är väldigt glad över att vara på den arbetsplatsen. Finns mycket som är positivt och saker som går att utveckla och förbättra, vilket är kul!

Kom precis hem från en rundvandring som Johan hade anmält oss på. En rundvandring på bruket. Vi gick ca 1,5h runt på frabriksområdet. In i diverse byggnader och runt stora bamse maskiner. Såg kanske 1/4 del av bruket på den tiden. Det var väldigt intressant. Under hela tiden hade vi vita hjälmar, skyddsglasögon och hörlurar så att vi kunde höra vad han som berättade sa (han gick med mick). Kände mig verkligen liten och sårbar. Som en liten myra verkligen. Maskinerna är så stora och slukar ju hela träd!! De blir ju till flis som blir till massa som blir till papper och sen skickas iväg runt om i världen. Enkelt eller hur?! Haha...nåja...Förstår varför Johan har fullt upp att hålla koll på hela produktionen och varför en runda kan ta upp till 3-4h när han går och undersöker....japp, det var kul helt enkelt!

Just nu händer det något väldigt typiskt svenskt (tror jag). De har nämligen utebingo eller bilbingo här på en skolgård. En man står och ropar upp siffror i en megafon och hela Grums kan säkert delta i bingot...Konstigt tycker jag, lite roligt och charmigt också kanske...

snabba ryck

Midsommarn kom och gick lika snabbt. Helgen blev som jag hade hoppats. En grupp vänner som åt gott och hade jättekul tillasammans! Vi sov över på stugan också så man behövde inte ens fundera hur man skulle ta sig hem. Skönt! Hann träffa familj och släkt också, vilket betyder mycket. Nu vet jag ju inte när jag åker till Åland nästa gång, så det kändes bra att få ha myskväll igår med syster, Johan o.co. ♥


Midsommarstången på Hammarbo. Den hade tyvärr gått av på förmiddagen så den är lite kortare iår, 16m istället för 22m. Men tur att den inte gick av under resningen i alla fall! Fin är den!



Ute och leker G-R-I-S med boll och frisbee

Kl. 03.30.

Idag blev jag nervös. Vi stod i bilkön och de andra köerna gick så snabbt, vår stod praktiskt taget stilla. Jag blev nervös över att när vi äntligen skulle få köra till båten så skulle vi få höra att den tyvärr är proppfull... Men så blev det naturligtvis inte. Jag har ju en god vän där uppe så det visade sig att det fanns mycket plats kvar fastän vi nästan var sista bilen in...:)

Imorgon är det tillbaka på jobb. Ska bli kul. Är så trött på alla som pratar om hur trötta de är och väntar på sin semester osv. Jag har inte fått vara ledig en enda sommar nu sedan....ja jag minns inte ens. Har jobbat heltid varje sommar och studerat heltid. Iår blev jag klar och jag börjar jobba nästan direkt. Ingen ledighet, ingen semester. Visst längtar jag till den sommaren som jag får ta ut min första semester men hallå, inget jobb-ingen semester. Pengar måste man ju också ha för att kunna unna sig saker. Det är ju inte roligt att vara ledig och pank heller. Nej usch. Men alla som faktiskt får vara lediga - njut för mig också :) Jag knegar på.

växa sig stark

Mina solrosor växer i krukan på ballen.

Härligt väder har det varit i flera dagar. Underbart att kunna sitta ute och fika på jobbet! Ja, jobbet. Jag känner mig lite obekväm förstås eftersom jag går bredvid nu i början. Jag är dock väldigt glad över att ha den möjligheten eftersom det är mycket jag ska klara på egen hand sen. Kollegorna är jätte hjälpsamma och förklarar mycket. Allt detta är ju viktigt för att man ska kunna känna sig bekväm i arbetsgruppen och våga stå på egna ben. Men arbetet är varierat (väldigt), det händer mycket och är roligt.

Imorgon är sista arbetsdagen för denna vecka. Vi kommer att sticka till Åland! Sista (extraturen) med Eckerö Linjen. Ska njuta av god mat, god dryck och gott sällskap ute på en stuga. Härligt!

Ett evigt resande fram och tillbaka. Men efter denna helg vet jag inte alls när jag ska resa till ön igen. Bara att njuta av ledigheten!

på plats

NU är jag på plats - efter mycket resande och nervosistet så är jag nu på plats med legitimation och allt. (min sve leg kommer väl om en snar framtid hoppas jag, alla papper + avgift fixat i alla fall)

Jag var som sagt i Åbo på fredagen och tog min examen. Eftersom min examen kom så sent (efter min sista skoldag) fick jag inte så många grattis men de allra viktigaste gratulerade mig på Dagen. Det var riktigt kul!

I lördags gifte sig (förrutom det kända paret) min kusin. Det var en fin vigsel och trevlig fest på Hammarbo. Jag fick tyvärr jätteont i halsen - en förkylning som många haft under två veckor och jag trodde att jag kommit undan den - men nej. Åkte hem tidigt för att kurera mig och ladda inför resan till Grums på söndag morgon.

Resan till Grums gick bra förutom att de som varit och kollat på bröllopet i storstaden skulle med i bussen - den var full och jag satt bredvid en tatuerad kille hela vägen. Han var trevlig men jag tycker i allmänhet att man sitter alldeles för nära varandra i en buss, ingen integritet överhuvudtaget. Det var svårt att äta men en smörgås fick jag i mig (tycker inte om att äta så nära främmande människor heller-fråga inte varför. Känner mig bara oerhört obekväm). 

IDAG har jag haft min FÖRSTA arbetsdag som distriktssköterska! Allt snurrar, jag har en massa papper med info och koder som ska kommas ihåg och nycklar att hålla reda på. Men jag har trevliga kollegor som gärna hjälper till och jag ska gå bredvid i tre veckor så det känns jättebra!!!

SUPERDUPER

18-06-10 DIMISSION

Mamma och jag är snart på Vikingbåten - destination: Åbo. Imorgon får jag ut mina papper - MIN EXAMEN!!! Jiiihhuuuu vad glad jag är! Sedan väntar ett bröllop och efter det resan tillbaka till Grums och jobbstart på måndag! Hej och hå vilket resande och stohej men bara roliga saker!

Vuxen poäng

Idag har vi varit på utflykt ner till Trollhättan. Hem kom vi med en tjusig Saab. En njutning att sitta i och snygg att titta på!


*

Kärlek

Hurra Hurra

För idag fyller min Johan år!!! Massor av kärlek till honom - mitt allt!




fotbollsVM=segt

Jag blir en soffpotatis nu när det bara handlar om att sitta i soffan och lyssna på fotboll. Johan tittar och jag sitter och läser bok "En förtjusande man" av Marian Keyes - Läs! Sitter och fnissar...och lyssnar med ett halvt öra på vad som händer i rutan, måste tydligen hänga med lite i vad som händer. Men jag blir seg av allt sittande, liggande, lutande osv. det blir lite obekvämt efter en stund också. endast fyra veckor kvar..hehe..

Myspys väder idag. Det har vi utnyttjat, förutom fotbollstittande/lyssnande har vi fått använda vår fina tvättmaskin igen som vi fraktade med oss hela långa vägen från Finland :) Äntligen! Vi installerade den imorse, den går som en klocka.

Jag ska odla solrosor på ballen i sommar. Jag fick frön från Ömsen som ska sättas i jorden inom en snar framtid. Kul! Lite annat ska jag också ha, kanske lite blommor och örter?!

superkvinna

fastän det regnat hela dagen så har jag fått en mängd saker på det klara. Underbart! Det verkar även som att de magiska superkrafterna kommer på fredagar. Har på egen hand baxat ut den gamla tvättmaskinen ut ur vårt badrum! OBS utan att använda min ömtåliga rygg. Hur har jag lyckats? Kvinnlig list och superkrafter. Nu står den utanför lägenheten, i trapphuset och inväntar nästa etapp. Nämligen in till förrådet. Men dit är det en stor tröskel så det projektet var jag förnuftig nog att låta bli. Tur att vi bor högst upp och att vi har förrådet som granne :)

Nu är det bara att ta sig en dusch, fixa mat och ha fredagsmys tillsammans (snart) med hjärtat mitt!

Kvinnor kan och har både extra krafter och list. Kom ihåg det!


"Framför varje framgångsrik man står en Kvinna"
absolut, vi tar bort alla gropar i vägen - annars snubblar de...haha

lipsill...

Det regnar idag. Skön variation på väder. Kommer ändå att ge mig iväg ut, kanske inte på någon omfattande promenad med ut i alla fall.

Igår satt jag i soffan och storgrät för mig själv. Vi har filmkanaler. Det kom en film som fått lite dålig kritik men jag har velat se den ändå och igår skulle den visas på en av alla våra kanaler. Yes tänkte jag tills det närmade sig slutet av filmen. Då satt jag chockad över hur den slutade eftersom jag hela tiden trott att det var en rolig film, inte en sorglig. Filmen som jag satt och storlipade till var "Marley och jag". Kanske inte den filmen som man gråter till men när det handlar om en underbar Labrador som avslutar sitt fina liv DÅ gråter jag. Mitt hjärta brinner för labbar. Alla minnen av vår härligaste labbe Filip översvallade mig. All sorg som jag kände den soliga dagen den 25 augusti eller september när Filip låg med huvudet i min famn ute på gården och all smärta som han hade i kroppen sakta lättade. Han skulle få njuta av ett annat hundliv.... Vackert, fridfullt men också hemskt på samma gång. Kommer aldrig att glömma den stunden då han slapp all smärta och pina. Min fina vän och kompanjon. Filip.♥

Efterråt var det faktiskt riktigt skönt att ha fått gråta lite. Så avslappnande för kroppen och alla spänningar släpper - som när man skrattar så man har ont i magen!

Nej nu måste jag röra på mig! Ha en skön fredag! Det ska jag ha!

tåget.

Det är ganska trevligt att ta sig fram med tåg. Jag tycker det går snabbt, smidigt och gungar en sådär trevligt till sömns efter någon timme. X2000 är ju förstås att föredra för då går det ännu snabbare och det är kul! Det som känns tråkigt är när man betalar relativt mycket pengar och stiger in i ett gammalt ruckel till tåg, stolarna småläskiga och en massa smuts överallt! trist! Men jag är inte den som klagar :)

Det roliga är också att man får se så mycket under resans gång. Olika platser. På några stopp tänker jag "Oj vilken trevlig ort eller "stad", här kanske man skulle kunna bo" eller så blir det "usch vilken håla, hur kan man vilja bo här???". Men det är intressant att se sig omkring - se lite av landet man bor i nu.

En annan sak som får tiden att gå på tåget är att lyssna på de andra passagerarna. De pratar med varandra eller i telefonen, mycket intressant. Att se vad människor reser i för utstyrsel är också kul. En tjej satt men sin kille (?) och hon liknade en ljushyad och blond Penelope Cruz (jo på riktigt), jättevackert ansikte. Tyvärr hade hon på sig en lite för stor läderjacka och militärbyxor - ingen kommentar. Jag kunde inte låta bli att avundas hennes perfekta hy. Inte en prick, inte ett ärr, endast fin persikohy. Åh, jag avundas alltid de som har vacker hy. Min ärrade hy kan jämföras med en gropig väg i afrika....

Japp, tiden flyger fram...någorlunda i alla fall. Nu är jag på plats. Har en tvättmaskin på G, har balkongdörren öppen, tv:n på och så mycket mer aktivitet blir det nog inte för idag.

Imorgon kommer mitt ♥ hem!!!
(och Tores el)

saker

Idag har jag packat ihop mina saker som jag vill ha i Grums, i mitt nya hem. Jag har hunnit ligga ute i solen en stund och njuta också. Jag såg på vädret att det kommer att regna de kommande dagarna så då måste jag ju passa på. All packning skjutsades iväg till Johans underbara föräldrar som snällt nog ska ta dem med när de kommer med bil. Själv åker jag med båt-buss-tåg imorgon.
Middag spenderades med Janica och en tjej till. Det var verkligen kul!! Härligt att få snattra med Janica igen, det var så länge sen. När jag kom hem tog jag och Snake en promenad på gården. Tyvärr höll en grannkatt på att hoppa på honom så han blev lite rädd...han låg som en boll sen, då fick han gå in. Men nu är han sur på mig iaf, han skulle vilja ut igen och ger mig dåligt samvete. Men det blir läggdags för oss nu...

ledighet

Så skönt att ha lite lediga dagar! Idag har jag skjutsat min mamma till båten, slappat i solen, gått en timme med stavar, ätit middag hos mormor & hälsat på sötaste Sara-Li och deras underbaraste vovve Bombax!♥ Jag blir verkligen vovvesjuk när jag får gosa med en "liten" (19kg) valp! Åhhh mitt hjärta smälter.. Kanske lite senare :)
*
Har sällskap av två kissekatter nu. En stor och randig och en liten svart. De är så härliga, speciella som få men härliga. Snake (uttalas som det står, inte orm på eng.) har jag varit ut med, kanske tvingar han mig ut en sväng innan det är dags för sängen....han börjar jama nu när jag skriver så det blir nog en kort tur ut på gården. Lillis (svarta katten) är en innekatt och vågar inte gå ut, han får bara vara på balkongen :) Söta!
*
En fin dag. Det blir det säkert imorgon också.

nu...

Här kommer äntligen lite bilder från lördagen, dagen D. Bröllopet var helt underbart! Inget öga var torrt varken under vigseln eller under middagen på Havsvidden. God mat och härliga tal av släkt och vänner. Atmosfären var fantastisk!
♥Min vackra syster och hennes make
♥Jag utanför Johan och min "Dream Suite". Japp ni läste rätt, bubbelbad i badrummet och egen terass :)
♥Brudskål

Love is in the air....

Vi börjar räkna ner och fixa det sista.....
imorgon är det BRÖLLOP!!!!
Min fina syster och hennes härliga Henrik blir gifta imorgon!

Jahapp...

Nu är det officiellt: Jag kan inte lita på mitt minne. Inte ens om jag har saker nedskrivna. Jag glömde det viktigaste i Grums. Johans fina manschettknappar som jag gav honom i present när han blev klar diplomingenjör. Vilken fet miss. Men bara att bita i det alltför sura och beska äpplet och inhandla ett par fina som jag såg på stan idag så blir det säkert bra. Men det suger att lära känna sina sämre sidor....att vara glömsk när det gäller, det är inte bra.
-
Vi har två fina kissekatter som stryker omkring här i huset. Corrie tog med deras katter hit :) Så söta och med helt olika personligheter! På gott och ont...
-
Har njutit av ansiktsbehandling idag, sol och god mat. Nu blir det kväll.

2 Juni

Jag kan inte förstå att vi är inne i JUNI nu. Det betyder ju att sommaren är här. Sommaren som jag längtat efter och saknat under de hemska vintermånaderna. Men jag hänger ändå inte med...konstig känsla. Jag är här i nuet men tiden har gått så snabbt så nuet borde inte vara här ännu. Men det är det och jag njuter!
'
Idag ska vi åka till kyrkan och kika lite, min syster + blivande man ska träffa prästen och sen i eftermiddag ska jag och syrran på ansiktsbehandling. Vi hade bokat in det utan att berätta åt varandra, dessutom hade vi bokat in tiderna efter varandra :) Hehe...Det ska bli underbart!! Jag måste erkänna att jag inte skött om min hy den senaste tiden så den behöver verkligen en ordentlig behandling!

tacksamhet

Idag känner jag tacksamhet över allt jag har! Speciellt jobb. Jag träffade en man utanför vår icabutik (ja, jag är tydligen väldigt lätt att prata med..haha) och vi började prata, han hörde att jag inte kom "härifrån". Det visade sig att han varit utan arbete i över ett år och han trodde inte att han skulle lyckas få ett. Han hade jobbat i 25 år och tyvärr gick det företaget i konkurs förra året. Stackarn. Så idag är jag extra tacksam över att jag har en utbildning och ett jobb!

Tyvärr i dagens värld - inget arbete - inga pengar - ingen trygghet.

Nu packa för att lämna Grums och åka till Åland. En vacker dag även idag! Ser inte fram emot att resa i detta fina, varma väder....vill hellre sitta ute och njuta.

NJUT AV DAGEN, LIVET, FRIHETEN! ♥

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0