gott nytt år

Vi firar nyår i Uppsala. Så Gott Nytt År på Er alla!

Annandan

Idag kommer mormor och hennes särbo hem till oss på lite julmat. Trevligt. Min sötnos har intagit soffan och vilar ut efter nattens äventyr på stadshotellet. Jag har hunnit gå ut och gå en timme, det var riktigt skönt ute!

Julen blev en trevlig och fridfull tillställning hemma hos Johans familj. Maten var god och klapparna var fina. Är riktigt nöjd över mina klappar iår! Jag har tydligen varit snäll för jag hade en ganska stor hög med paket vid mina fötter :) Kul!

Igår var vi då alltså ut till hotellet. Först skulle jag köra sen skulle jag åka taxi med eckerö gänget och sen blev det att köra egen bil i alla fall. Det kändes lättast så eftersom det inte var säkert att både jag och Johan skulle få plats i en bil hem på natten och taxi får man vänta flera timmar på om man har otur. Skönast att kunna åka hem när man vill. Jag hade jättekul igår. Vi var på förfest i stan, där var det diskussioner om allt möjligt och mycket skratt över gamla minnen, hade lite ont i kinderna efteråt.
Vi fick stå en stund i kö innan vi kom in till Arken, men vi fick varm glögg så det gjorde inte så mycket. Inne var det fullt med folk, träffade människor som jag inte sett sedan högstadiet och det börjar ju bli några år sedan, så det var kul. Försökte dansa men fick inte riktigt plats, fick istället knuffar och slag av alla viftande armar och (förstås) drinkar över mig... När jag körde hem var jag riktigt nöjd och glad. Tyckte faktiskt att det var riktigt kul att vara ut och träffa en massa (gammalt) folk. Intressant var det också att stå bredvid dansgolvet och observera alla minst sagt beruskade som dansade, vissa mer utmanande än andra och på ostadiga klackar...haha.. Jag njöt av en kopp kaffe och log för mig själv, konstaterade att det var ett smart val att vara nykter :)

Njuter vidare av annandagen ute på laaaande♥

Dags för en God Jul

Dagen före julafton. Jag har hunnit byta julklappar med Mia, men mer än en kaffe blev det tyvärr inte. Skulle verkligen vilja prata med mina vänner men det verkar som att alla har sitt...Tråkigt. Men jag hoppas vi hinner med en ordentlig träff under lovet. Jag saknar att umgås med mina tjejer och höra hur de mår och få berätta hur det är med mig också (fastän det är bra vill man ju ändå att någon ska vilja veta om det är bra, eller hur?!).

Jag vill att vi ska tänka mera på varandra än oss själva - gör det imorgon, tänk lite extra på någon. Julafton handlar ju egentligen om mer än mat och presenter, men ibland glömmer vi bort det tror jag. Jag vill i alla fall skicka God Jul tankar till alla jag känner! Jag hoppas att alla får en fin jul med extra mycket kärlek i paketen!

Idag var vi en sväng till kära farmor och önskade god jul. Imorgon är det mormors tur. Sedan blir det julkyrka i Hammarland och julafton inne i stan hos Johans familj. Det ska bli mysigt. Känner mig extra blödig så här dagen före julafton. Men det kanske hör till julstämningen, att vara lite extra känslig :) och mån om de som står en nära...

God Jul och var rädda om varandra!


 

 

julpyssel

Måste snart tvätta mig. Jag ska en sväng till Hugos och handla en massa köttfärs till köttbullar, och hämta in ved från lidret. Jag har pysslat. Jag slår in mina julklappar, lyssnar på julmusik och lagar mina egna "God Jul" kort till paketen. Då hinner man inte ens tvätta tänderna..haha..men jag ska efter kaffet. Går och mumsar pepparkakor. Jag har det mysigt!

Igår. Vi var ut och gick nästan två timmar. Jätteskönt och fint ute. Vintern är verkligen här. Men enligt väder rapporten så kommer det väl att hinna smälta bort lagom till julafton, tråkigt eftersom det ändå hör till här uppe i norden att julen ska vara vit...
   
Buuu i skogen.....Johan måste skotta fram sin bil när vi kom hem...

En notis!
I Åbo kan jag sitta och njuta av en kopp kaffe ensam - det är ingen som lägger märke till mig, jag får sitta och njuta i lugn och ro. På Åland däremot känner man sig som ett offer. Jag tog en kaffe igår, ensam. Det är bara jag och ensamma äldre män som fikar ensamma på Åland, tydligen. Alla andra sitter i sina gäng och pratar om året som gått, var de ska ha förfest på juldan m.m. Jag ville helt enkelt ha en kaffe och jag hade ingen att fika med, men kunde tyvärr inte njuta av den riktigt, hällde i mig och gick....kändes som att alla satt och tittade på "den stackars ensamma tjejen som tydligen inte har några vänner att fika med..." Men idag sitter jag hemma och fikar ensam OCH njuter!


champagne

Vi firar ikväll! Min duktiga älskling har fått jobb. Framtiden är inte längre ett så stort frågetecken.

Idag har det varit jättekallt ute (-15) så den dagliga promenaden fick utebli. Vi var till stan för Johan skulle köpa julklapp åt mig...han gjorde det på en halvtimme..hmm...vad kan det vara?? Imorgon ska jag en sväng igen och köpa de allra sista sakerna + lite åt mig själv förstås, det är rea i Åbo redan :) Me like!

Vi fick faktiskt bra i vår tent också (4/5)...blev förvånad eftersom våra lärare är så snåla med goda vitsord. Men min grupp var ju faktiskt jätteduktig, så vi var värda det!

Glädjeskutt & glädjepirr i hela kroppen idag!

Upp och ner

Hade tenten idag, från kl 8 till 16.30. Det var nära katastrof och burn out kan jag säga. Vi var indelade i fem grupper med tre i varje. Vi fick ett case som vi skulle lösa och sedan presentera för resten av klassen. När jag skriver det så här låter det som att det inte var något att gnälla över MEN kraven som ställdes på oss var (tycker jag) helt orealistiska och den praktiska tenten som jag förstod att det skulle vara blev inte egentligen någon praktisk tent. Tyvärr liknade hela uppgiften en uppgift som vi hade tidigare i höst - tråkigt. Hela klassen var eld och lågor, vi klagade - det tycker jag är bra, att Alla i klassen faktiskt klagade! Lärarna fick förklara och vi fick förklara. Avslutningen tycker jag ändå blev ok, det känns bra att åka hem på jullov nu. Inga bad feelings bara lite irritation, trötthet och en uttömd hjärna....

Snart ska jag ta mig en tripp ner på stan och inhandla mitt gulls julklappar!

Tankarna på framtiden börjar komma. Vad vill jag? Vad är mina drömmar? Mina mål? Just nu vet jag faktiskt inte och jag känner mig nöjd över det. Jag har drömmar men konkreta mål finns inte ännu. Ingen stress - det kommer! Jag är så tillfreds med mitt liv just nu och ser fram emot en framtid som just nu är ett ? Spännande!

go with the flow

inne är det lugnt

En lugn och fin förmiddag i Åbo. Gulle har läst på tent, han har den idag. Jag har också läst lite inför morgondagens kl 8-17 tent. Japp Du läste rätt. Vi har praktisk tent heeela dagen. Ska bli intressant att se vad som kommer.. Det är skönt att det är sista spurten innan jullovet. Känns som att jag har jullovi hjärnan. Är redan så där mosig och trött som man brukar vara de första dagarna av en ledighet..


Vackert men ice cold ute idag. Ska på studiebesök till Folkhälsan, hoppas det är givande. Fixar inför lovet, lite städning i skåp som jag inte orkat ta itu med på hundra år, baka lite, fundera på vilka kläder som ska med m.m. Men vi åker först på söndag till Åland så vi hinner packa i lugn och ro Och inhandla de sista klapparna ♥

Ha en fin dag!

cold

De som längtat och väntat borde vara nöjda nu - vintern är här. Själv kan jag inte njuta av snö (fastän vitt är vackert och fräscht) eller den blå himlen som vi haft idag. Det är minusgraderna som förstör. Idag har det varit omkring -10 och det är alldeles för kallt tycker jag. Jag vet att jag borde tänka på allt det positiva men det går helt enkelt inte när man känner sig som en stor, fet korv på grund av alla lager kläder och har tappat känseln i tårna på grund av att jag måste klämma ner ett par yllesockor, sen kommer man in i en affär och svetten börjar rinna...Nej, detta är inget för en frusen liten tös som jag...Blir även påmind om mina åtta veckor i Norge, jag frös konstant i 8veckor och längtade efter Johan.. Men snart är det jullov och dags för lite vila - härliga tankar!

Annars en fin måndag!

the day after..

Idag är man trött, seg och lite yr i bollen. Men det var skitkul igår på julfesten! Verkligen bra drag! Är fruktansvärt hes pga alla sånger under sitzen. Efter sitzen gick vi till krogen "The Monkey" och på vägen dit drutta jag på ändan bland alla människor, det var svinhalt ute! Det var flera som ramlade. Jag dansade som en tok och sen begav vi oss på efterfest. Hemma vid fem. I can feel it. Men det är kul när det händer så sällan!

Njuter av söndag. Snart blir det hemmalagade hamburgare - mums!

Lördag

Om Idol. Tyckte om Calle från det att han kom in och satte sig blygt framför juryn, men jag trodde nog inte att han skulle ta sig till finalen. Jättekul! Däremot visste jag att Erik skulle vinna hela grejen, vilket var helt rätt. Årets låt är ju faktiskt bra, ett stort plus! En mysig Idol-kväll med mögelost, kex och pepparkakaor.

Imorse hade vi klockan att ringa, gulle måste läsa på tent. Men jag höll på med något riktigt viktigt i mina drömmar så jag förstod inte vad det var för oljud när det ringde vid 10tiden. Efter frukost och lite tentläsning tog vi en långpromme, mot slutet började det snöa. Det är ganska fint när det blir vitt på marken.

Hade tänkt gå ner på stan och handla, men jag orkar inte idag. Jag var igår men blev så trött när jag gick där kokhet pga den varma jackan inomhus och alla människor som stressar omkring för att hinna köpa sina sista klappar. Jag gick hem trött och tom i huvudet. Köpte endast lite smått till kvällens julfest. Ikväll ska jag ha en svart klänning med svart paljettbälte och röda bollar i öronen :) Eller något annat...

Igår var jag på samtal med vår programansvariga lärare på vårdlinjen. Jag fick höra många fina ord! Uppmuntran till att orka med det sista och se på framtiden med positiva ögon! Jag har ju alltid tänkt, att någongång ska jag kanske åka utomlands och jobba. Hon uppmuntrade mig verkligen och sa att vår examen som är "General nurse" gäller inom EU och om jag åker utomlands är det bara att visa mitt EU-betyg och läsa det som det landet vill, ex. farmakologi sen är det bara att jobba. Känns kul att veta att man faktiskt kan arbeta var som helst i hela stora världen! Men jag sticker ju ingenstans utan mitt gull förstås, vi har varit ifrån varandra tillräckligt under de här åren.

Världen står öppen - bara att hoppa i!

Unna dig en skön stund

Idag hämtade jag mitt arbete, min inbundna bok. Det är fint. Bläddrade igenom det lite snabbt och är ganska stolt faktiskt. Idag hade vi idé timme ang. utvecklingsarbetet som man ska skriva till hälsovårdarexamen. Jag fortsätter med min teori och fördjupar den, sedan ska jag hålla en presentation för hälsovårdare har jag tänkt. Öppna upp deras ögon och sinnen, kanske ge dem nya tankar kring hur man kan arbeta. Ja, det känns helt ok faktiskt. Bara att börja...

Det har varit soffan + filt + te + bok nu på eftermiddagen - perfekt kombination under en mörk och rå dag som denna. Älskar dagar då jag bara kan strunta i allt och fokusera på det jag vill just precis nu, ibland måste man få en paus och kunna unna sig en stund tillsammans med en bra bok t.ex.. Egentligen hade vi ett studiebesök idag igen, men jag ville inte pina min alltför snälla klasskompis att sitta och tolka i över en timme igen, så jag skippade den. Studiebesöket var säkert jättebra bara för att jag stannade hemma...brukar vara så. Men det kommer ett på svenska som jag ska följa med på, till Folkhälsan. Borde ha pluggat också eftersom vår lärare är sjuk (ingen föreläsning), men det orkade jag inte idag. En annan dag tar jag tag i barnets utveckling och arbetet på barnrådgivningen.

Julstämningen börjar smyga sig på. Jag har börjat lyssna på julmusik och de sista klapparna ska inhandlas inom de närmaste dagarna. Trevligt! På lördag ska jag och Johan (och många fler) på ÅSLs julfest, som brukar vara mycket trevlig! Så det börjar närma sig! Mycket spännande och roliga saker händer just nu!

mina egna dagar

Jag måste säga att en av sakerna som är bra när man studerar är de dagar som är tomma. Man får möjlighet att planera dem så som man själv vill och önskar. Vill man stiga upp tidigt så gör man det, vill man ha sovmorgon så har man det, bara man får gjort det som man planerat. När jag börjar jobba kommer jag att sakna dessa tomma dagar. Under praktiken märker jag direkt att jag blir låst och har svårt att få saker gjorda eftersom jag sällan får en tom dag, förutom helgen.

Njuter av denna (nästan) tomma dag. Har bara ett studiebesök på eftermiddagen och det är ju inget jobbigt utan trevligt.

lunch och kaffe

Tent = kramp i handen

Tenten var så svår och jobbig som jag trodde. Det var tre delar och jag satt 3,5 timme och skrev ihop måååånga sidor. Det var lång tid som jag satt men då var det fortfarande några kvar som satt och skrev när jag gick...Kollade upp två begrepp som jag var osäker på och mycket riktigt blev mina gissningar helt och hållet fel...haha..helt fel faktiskt, långt ifrån det rätta svaret. Hade helt enkelt glömt bort. Anser annars att sådana tenter endast fungerar som minnestest - inte så lärorikt eller givande. Ont i handen och fingrarna får man också..

Idag har jag lämnat in mitt ex.arbete till tryckeriet. Detta betyder att det är klart, färdigt, inbundet! Underbart! Det blir en vinröd bok med guldtext, Novias färg. Den förra boken var blå och inte lika fin.

Har fått prata ordentligt med Jenny - äntligen!

En ganska okej måndag i skolan. Har redan förträngt tenten...

fridfullt..

Kaffekopp efter kaffekopp...behövs på en söndagsmorgon när dagen handlar om att få saker och ting gjorda. Jag ska rätta det allra sista på ex.arbetet innan jag skriver ut det och går med det till tryckeriet imorgon. Ska bli underbart skönt att få överlämna det och få tillbaka det inbundet - för sent att ändra - duger som det är!

Läser inför tenten som jag har imorgon. Ser framför mig en av de där mardrömstenterna som tar flera timmar att skriva bara för att läraren kräver utförliga förklaringar och motiveringar i svaret - tröttsamt.

Söndag - idag är det Finlands dag - flaggan är i topp - ska tända två ljus idag. Känns mysigt. Sötnosen ligger och snusar i sovrummet. Fridfullt. Lugnet börjar komma, min trötthet och brist på motivation berodde på en sak som jag inte tänkt på tidigare.. Men nu börjar det svänga när jag vet vad det var! Härligt!

smått

Små små ord av kärlek.

Praktikdagen fick ett mysigt avslut - hembesök, älskar dem!
Har ätit middag hos min kusin och deltagit i Enjoparty (=städparty). Det var egentligen Min Söta Amanda som ville ha dit mig en kväll och så passade det så bra idag. Det var trevligt och mysigt att få umgås med mitt söta gudbarn (som har alldeles för mycket energi). Och givetvis lilla Matilda också som var upp-och-ner-och-hit-och-dit. Dom är härliga och jag kan inte annat än le när de säger och till slut skriker, Emmi, Emmi, Emmi....EMMI! Haha...

Vackra frost! Vackra blå himmel - jag har endast varit ute så länge som det tar att skrapa bilrutorna (och det tycker jag INTE om). Skulle ha varit skönt med en promme, men det gäller att prioritera.

På fredag är det Åbo. Ska bli riktigt Bra! Saknar en viss busis...

tass tass upp till sängen...

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0