Dag 1

En fantastisk början på sommaren på Åland! Vamt, härligt och avslappnande! Ska grilla och dricka rött ikväll ute på landet, gott! Legat och solat "hemma" i stan och varit på den obligatoriska stadsvandringen + kaffe. Det är verkligen ljuva sommar här på ön. Nu känns det helt underbart med en sommar på Åland. Dessutom fixade det sig utom ordentligt bra med jobbet! Kommer att blir jättebra i Eckerö, japp där ska jag vara, det är Min kommun när det gäller arbete tydligen..hehe..trivs bra där!

Imorgon är det studentfirande heeela långa dagen. Upp tidigt och hjälpa till att hämta smörgåstårtor m.m. sedan är det den evighetslånga dimissionen och utspringet ur Ålands Lyceum där jag också sprang ut i ösregnet jublande glad över att ÄNTLIGEN vara klar! Är chaufför imorgon så att gulle kan fira sin bror :) Blir helgbilder sen på måndag när jag sitter ensam i hammarland och solar, njuter av att vara lite ledig!

Trevlig helg och Grattis till alla studenter! Det är en härlig dag, en stor dag imorgon. Det var det i alla fall för mig!!

sommarlov


Nu har jag sommarlov!
Jag har redan haft det i över en timme men ändå, nu är detta år över. Har suttit med Jenny och tagit den sista fikan, kaffe + glass, vi har fnittrat och pratat. Nu skills vi åt över sommaren. Där är En fin vän som jag fått under året och som jag absolut Inte ska tappa kontakten med i framtiden, inte ens över sommarn! Hon är en fräsch fläkt som ger energi när man känner sig trött och slut och tillsammans har vi haft jättekul, både när vi byggt muskler tre gånger i veckan men också när vi träffats annars bara under årets gång. Hoppas vi har mycket att berätta och fnittra om i höst när vi träffas på nytt Jenny och fortsätter till hälsovårdare!! Förstå, vi börjar med inriktningen!?!

Det är packning som gäller och lite plock, sedan blir det båten över till ön. Sommarön med arbete och ex.arbete. Sommarjobbet blir antagligen i h.land i alla fall, blir enklast så för mig, så kan jag peda på jobb :) Älskar att cykla på sommaren och känna vinden i mitt hår och alla dofter och sen får man en fluga i ögat, men det gör inget, det är ljuvligt ändå!

Glad Sommar!

"Det går en vind genom vindens ängar
det fladdrar till i en tyllgardin
och jag ska skriva en sommarvisa
med sol och blomdoft i melodin...."

en vacker sommarvisa, min favorit!

solen kom

Solen har trängt fram genom de mörka molnen, lyser upp allt det gröna, det är ännu grönare efter regn och det är vackert. Solen lyckades även tränga in i min trötta, utslitna själ, det känns bättre nu. Mina uppgifter är gjorda och vi har varit på promenad. Finns inget bättre än en uppfriskande promenad när man är helt slut i skallen av allt slit och släng.

Uppiggande är också att vi är påväg till grannen (trapphuset intill) som fyller år - kalas piggar alltid upp, trevligt!

Mitt sommarjobb blev helt plötsligt ett ?. Jag ska fortfarande arbeta för ÅHS och på hemsjukvården men antingen i Hammarland (som det var bestämmt från början) eller i Eckerö, detta eftersom jag känner de flesta klienterna där. Vi får se var det blir, ingen skillnad för mig egentligen. Bossen bestämmer :)

Börja packa inför sommaren...ojoj..blir full kappsäck tror jag...

*
Var stolt
lyft upp ansiktet mot skyn
le
för Du är värdefull
Älska dig själv
Du är speciell
ingen är som Du
*

sprängs

Jag längtar efter imorgon kväll. Jag och Johan sitter på färjan och är påväg "hem". Mina skolarbeten är gjorda och inlämnade, jag har bara examensarbetet kvar. Jag längtar verkligen. Jag är fruktansvärt trött. Jag är trött i kropp och framför allt knoppen! I mina tankar har det snurrat "du borde göra något på ex.arbetet" hela tiden, men jag har inte haft tid att göra något. Jag har som sagt haft 5 småkurser nu i maj. Det känns! Verkligen! Nu orkar jag inte mer...vilken tur att det är slut och att jag har varit duktig och fått allt undan före jag åker. Synd också att sommaren inte kommer att vara ett sommarlov...jobb och studier. Vad hände med de härliga sommardagarna som jag hade förut? Till och med förra sommaren var helt underbar fastän jag jobbade, men jag var ju ledig flera dagar i sträck och hade inget ex.arbete att tänka på. Bara att acceptera läget och försöka hitta på något ändå i sommar...men jag har inga planer, 0stycken för att vara exakt, så det lär väl inte vara så svårt att gå hemma och slöa under mina lediga dagar...

Nej nu ska jag ut och få luft för nu har jag studerat för idag. Är så trött i huvudet att jag, den nogranna Emelie till och med lyckats tappa bort saker - jag som är så ordentlig...Vila!

two days

Ja, det är bara två dagar kvar i Åbo för min del. Jag blir på Åland och gullet mitt blir kvar här och jobbar. Kul att vara på den fina, vackra, härliga sommarön MEN inte utan Johan. Saknade honom Såå förra sommaren, och då kunde vi ändå träffas men nu blir det inte så mycket träffande...han är här och jag är där. Tråkigt! Vad ska jag göra? Vem ska jag mysa med på kvällarna och gå ut och gå med eller bara åka på en tur med bilen och kika? Sommrarna brukar i allmänhet gå väldigt snabbt så det lär ju inte vara ett undantag för denna sommaren heller...har ju 100% jobb + ex.arbetet att arbeta med så månne inte tiden rinner iväg.

Två dagar kvar....går för snabbt...

man tror alltid

Måndagar är nog alltid måndagar oavsett hur man försöker. Antingen tunga, jobbiga och hemska eller bara helt lama. Det är sällan en måndag för med sig något bra, ibland kan det finnas någon ljusglimt, om man har tur.... Men man kan ju alltid hoppas på nästa måndag...

dagens

Idag har vi (min karl och jag) inhandlat en ny kostym åt min karl. Den är ny, fräsch och helt vanlig svart. Hans gamla är nästan från högstadiet/gymnasiet så en förändring var behövlig. Den kan nu skickas på kemtvätt, för det är ju bra att ha två, en gammal och en ny. Vi har också lyckats klämma in en långpromenad - nu har jag ont i benen och alla leder som finns i fötter, knän och höft. Bra jobbat! Kämpar på!

Senare ska jag, ja Emelie, den som inte är det minsta intresserad av sport, ska och titta på fotboll. Helt frivilligt! Kan man tänka sig. Det enda jag kan om sport och det enda jag "hänger med" på är det som jag hamnar och titta/lyssna på när min älskade som är fruktansvärt sportintresserad följer sporten på tv. Men annars inte ett dugg intresserad. Jag ska inte heller titta på IFK Mariehamn som är i Åbo och spelar, nope inte det. Jag ska med Jenny och titta på en div. 2 match, två lag som jag inte alls kommer ihåg vilka är, men det lär säkert bli intressant...Det är vackert väder i alla fall, det spelas ju utomhus och jag är med Jenny. Det kommer att bli kul tror jag! En känsla av sommar när man är och (för mig) slötittar på fotboll, oftast hänger jag inte alls med i matchen...haha..jag brukar titta på annat, vad folk har på sig m.m. Det är okej för mig bara det är okej för Jenny..haha..

Trevlig avslutning på helgen - den sista i Åbo för ett bra tag fram över....kul eller tråkigt? Jag vet inte riktigt måste jag säga.

vad håller jag på med?

Är det riktigt god diciplin eller är det stress när man har väckarklockan att ringa och stiger up 07.30 på en söndasgmorgon för att skriva klart ett arbete?? Jag tror det är båda. Jag gjorde det idag. Men nu är jag klar med den uppgiften. Yes!

Ska väcka mitt guldkorn nu som ligger och snusar så sött under täcket. Laga frukost och njuta av att det är söndag.

vad fint

Vilken fin, vacker och väldoftande kväll det blev i den grönskande staden Åbo! Har varit på en entimmes promme längs med ån....Fin lördagskväll!

förtränga förtränga förtränga

Idag har jag helt förträngt mina skoluppgifter. Jag har shoppat i 4 ½ timme!! Japp, först ensam och sedan med rara Jenny. Vi hittade lite smått och gott. Men jag fick än en gång inse att mina bröst är för små för dagens modeplagg...klänningarna (igen) sitter jättefint på kroppen (stl xs/s/34) men så är det pösigt över bröna ändå??!! Alltså jag fattar inte, och en ny bikini var ett av mina "måste köp" idag, men samma där, överdelarna satt ju som ett dåligt skämt på mig...det var som ett smalt streck över bröna eller myggbetten...Har aldrig haft komplex över varken min längd eller mina små nätta bröst men när man tydligen ska ha stora hängtuttar för att en klänning elr en bikini ska fyllas ut då suckar jag...Får gå utan bara..haha..till på köpet har myggbetten blivit ännu mindre den senaste tiden eftersom jag gick ner i vikt ef operationen..Nåja, de är fasta i alla fall, inga pennor under tuttarna här inte...haha.
Vi hittade annat kul som vi köpte, så flera bra köp blev det ändå!
Har fått koppla bort skolan idag, men måste eventuellt stiga upp tidigt imorron för att få laguppg. skriven, det lovas nämligen vackert väder och då vill jag inte sitta inne och skriva - nope då måste jag ut!

Härlig luft efter regnet - friskt och rent!

en liten bit av skärgården

Igår hade vi middag på balkongen. Det var verkligen skärgårdsfeeling över det, nypottisar, stekt strömming och lite grönt. Det var riktigt gott och skönt att sitta ute och äta, satt sedan och solade en stund....ahh...härliga liv, ta aldrig slut!

Gott!!!

I förrgår (onsdag) hade vi besök av en luftballong. Det skulle vara jättekul att åka luftballong någon gång, en sak som jag absolut ska göra i under mitt liv! Absolut! Bungyjump och att hoppa fallskärm är inte min grej men åka luftballong verkar härligt!




glöm inte:
kärleken är livets dryck

mycket fixat

Fått mycket gjort idag! Vi har storstädat läggan idag, tagit ut den tjocka, tunga vardagsrumsmattan och piskat den m.m.m.m. Men nu är det rent och fint och en damsugning innan resan till Åland nästa vecka är det enda som behövs! Handlat, pluggat, tränat...varit mycket. Men nu njuter vi av lite vin och mysig hemmakväll - det regnar ute nu också - myspys!

det var det

lag och ordning

Alla lever vi efter alla möjliga lagar och bestämmelser. Sådana som vi hittar på själva för att underlätta livet och få struktur och ramar i tillvaron. Sedan finns det lagen som gäller för ALLA alltså landets lag, i mitt fall Finlands lag. Alla följer vi säkert LAGEN så långt vi kan och orkar (vi är ganska många som säkert går mot rött ibland) och i arbetet finns det lagar och förordningar som man följer för att allt ska gå rätt till. Allt detta är bra och det är bra att lagarna finns tycker jag - absolut! Men blä vad Tråkigt och komplicerat det är att Läsa dem! Och analysera dem....usch! Tur att man inte går till jurist i alla fall...Jag har bara en lag att läsa och skriva om...tur det...ska fortsätta med det nu...lag 159/2007, den som inte vill gå till finlex och kolla upp den så är det lagen om elektronisk behandling av klientuppgifter. Yes!



here I go again
lost in your eyes
lost in the feeling
the breath
the touch
of You

miss

Gjorde en mindre miss idag. Jag skulle gå på en svenskspråkig föreläsning och skippa en finskspråkig, men den som jag trodde skulle vara svensk var på finska...opps...Tur nog satt min härliga klasskompis och tolkade föreläsningen åt mig, som så många gånger förut. Hon är verklligen supersnäll som tolkar helt frivilligt för att lilla jag ska förstå.

Blir gym och promenad idag. Ska bli jätte skönt! Verkligen härligt att gå ut och gå nu när allt är grönt och blommar, det är som en helt annan stad och det är en helt annan luft med underbara dofter.

Min söta Janica lämnar Åbo för sommaren idag. Vi hann med lunch i alla fall. Hoppas hon får en fin sommar och trivs på jobbet. Nu vet man att sommaren är nära när man börjar vinka och krama hej då till folk...Sen ses man igen till hösten, och de som man inte träffat under året får man träffa under sommaren. Byter umgänge under två månader. Ganska kul!

Funderar fortfarande om jag ska golfa eller inte i sommar...hmm? Hade paus förra sommaren och det ångrade jag inte ett dugg, men nu känner jag lite sug efter Kastelholm och den vackra naturen runt banorna och att få tävla lite med sig själv igen...får helt enkelt se om jag har lust att spendera den tiden och de pengarna som krävs för att spela...och om mamma lyckas övertala mig :)

sådär från det blå..

" Du är peppar och jag är salt, tillsammans gör vi en god soppa "

En gullig kommentar som faktiskt stämmer på flera sätt än ett. Kunde inte glömma den, vissa ord och fraser fastnar medan andra flyger förbi utan eftertanke - är glad att denna fastnade - söt tycker jag! tillsammans gör vi en god soppa...hihi..♥

I need some air!

Underbart att få sova med fönstret öppet på nätterna, andra natten nu och inte alls kallt. Mysigt att lyssna på hur fåglarna diskuterar med varandra i träden. Inte så mysigt att höra folk som pratar klockan 06 på morgonen, man bor ju inte precis på landet där det faktiskt BARA är fåglarna som kvittrar utan i stan får man höra både det ena och det andra. Men skönt ändå att kunna få in frisk luft - sover så bra och drömmer så vackert då!

Trött efter grupptent - säger bara en sak; tur att vi var i grupp..haha..vet inte om jag skulle ha klarat det där on my own, mina gruppmedlemmar var duktiga, tillsammans gjorde vi ett bra jobb! I hope!

Behöver få luft och röra på mig - måste ut innan kvällen är här! Är mosig i huvudet...

happy feet

Kan inte sitta still, omöjligt, varit på power walk, fixar och trixar hemma. Borde läsa på tent, har grupptent imorgon....skit....måste sitta still och koncentrera mig..läsa! Men flyter iväg in i tankarnas och funderingarnas värld. Ur fokus, ur funktion. Väntan är olidlig, att inte veta är värre än att veta...en spänning som snörper ihop alla muskler och alla funderingar och alla planer...vill ha sommar nu och börja mitt nya, roliga och utmanande arbete! Och träffa alla härliga personer och helt enkelt njuta av den härliga sommaren (som är så kort...)

♥♥

man får ju hoppas

Har skrivit skrivit skrivit och nu anser jag mig klar med En uppgift (har ju fler att skriva). Jag satsar på godkänt, skalan på de flesta av våra inlämningsupp. just nu är gk/uk och då satsar man ju självklart på gk. Det svåra är ju förstås att veta var gränsen går mellan gk-uk?! Jag skriver så att jag hoppas att jag lyckas komma över gränsen för godkänt arbete, mer orkar jag inte anstränga mig, det blir alldeles för jobbigt. Får jag tillbaka någon av mina texter för att kompletteras kommer jag att ha problem, jag vet inte riktigt vad jag skrivit, jag bara går per automatik just nu när det handlar om inlämningsuppgifter, jag bara gör dem...Inställningen är fortfarande att det nog går bra och att jag i alla fall lär mig någonting. Men jag erkänner, handen på hjärtat - jag slarvar genom mina arbeten just nu, men säkert lär jag mig någonitng kring de ämnen jag skriver...säkert...

Ser vackert ut idag. Underbart, fantastiskt, glomörst, elegant, skön, härlig, fin, mjuk, strålande och drömmande....Får se vad man lyckas hitta på under dagen - skulle verkligen behöva ta mig till gymmet i alla fall....allt gott sätter sig som klistrat annars runt lilla (än så länge..haha...) magen och rumpan. Men onödigt att hetsa upp sig, hur mycket man än "jobbar" på sin kropp så är man ju den man är ändå, och någon beachkropp? Den brukar hålla någon vecka bara om man ens har den, vad är en beachkropp egentligen? Är det verkligen den man ser i tidningarna? Är det inte bara härligt bruna, glada människor som njuter av beachen oavsett kropp? Nåja sedan återgår man ändå till livet - njuter av allt gott som finns och slappa i solen! Härligt! Längtar.......

It was nice

Festen igår var lyckad! Vi blev tio stycken, vilket var helt perfekt antal i en liten tvåa. Johan fick roliga presenter och var verkligen i centrum. Sötnosen fick äntligen fira och skryta lite över att vara klar! Under kvällen och natten mumsade vi på minipizzor, laxrullar, räkröra på skärgårdsbröd, tomat&mozzarella sticks, mockarutor, morotskaka, kex, godis och till det vin, öl, konjak m.m. Måste berömma mig själv här och säga att jag lyckades med allt jag lagat! Exellent!

Sovit har jag försökt men sammanlagt så kanske jag lyckats få ett par timmars sömn...mycket snack ute i vardagsrummet långt in på småtimmarna, morgonen hann till och med gry. Vi stannade alltså i lägenheten hela natten, det var skönt att inte gå någonstans. Först följde vi eurovisionen och det var ju kul att norrbaggen vann, och att svenskarna försökte att inte låta bittra..haha..de kom i alla fall bättre än finland som har återtagit sin sistaplats...haha..ojoj...sen var vi alltså kvar, prat, diskande och plockande.

Idag är det ballen som gäller för hela slanten, slappa, sola och skratta lite åt grabbarna när dom diskuterar diverse saker! Gu vad skönt att jag diskade inatt, nu kan jag bara gå och smaska på allt gott som finns kvar i kylen....gottis!

Livet, möjligheter och frihet

Vattnet ger mig lugn, harmoni, känsla av "hemma" och att det finns någonting där ute att finna och få tag på. Himlen ger mig frihet, allt är möjligt, livet är fullt av möjligheter, bara att kasta sig ut i vinden och "fånga dagen".

Allt detta får jag när jag kombinerar min promenad med att gå längs med ån och sedan över två berg med utkiksplatser över Åbo, genom två vackra, gröna och kvittrande parker (mycket fåglar). Det är fantastiskt! Jag får en inre energi och jag märker att jag går med ett leende på läpparna, kanske det är därför folk tittar på mig när de möter mig. Jag ser säkert löjligt drömmande och lycklig ut när jag har alla känslor som bubblar inom mig...allt lugn, harmoni, frihet...kärlek & lycka..


saknar

Idag har Johan sina två bästa vänner här, de ska stanna till imorgon. Det är jättekul men nu saknar jag mina brudar....det var så kul när Ni var här...Vill fika, shoppa, fnittra, asgarva och skvallra med Er. Men det får vänta till i sommar..

Underbart väder idag i kära Åbo och jag ska ta mig en promenad och sedan har jag mycket att greja med före festen ikväll. Vet inte vad jag ska ha på mig heller....hmmm..måste prova och se vad jag hittar i garderoben.

Ha en vacker och sköööön Lördag!


blunda så ser du....

Höll på somna ute i solen på ballen...satt med en kudde bakom huvudet. Det var skönt. Men det enda jag såg farmför mig när jag blundade var en massa kläder..Var en sväng ner på stan och letade efter något trevligt att ha på mig imorgon. Jag kom hem med ett sött nattlinne, vilket jag kan ha imorron eller ikväll redan men kanske inte till festen...hehe...Ja, det gick som vanligt alltså, tyckte inget passade mig. I alla fall inte idag.

njuter av livet

desperate housewife

Gomorron! Vilken Underbar morgon det är!!

Idag är jag verkligen husmor. Baka baka liten kaka, städa städa varje fredag....


Mitt söta förkläde fick jag av min låtsas mormor i Norge, hon har sytt det åt mig, gullit tycker jag!
Jag älskar att baka. Mycket roligare och framför allt mycket godare än att laga "riktig" mat! Detta är ju absolut det bästa med att baka kaka....äta smeten!!


Jag skrev att jag ändrat inställning till saker och ting och det har gjort att allt bara flyter....det är som natt och dag! Jag njuter av det vackra vädret som vi har idag, jag tycker att det är skitkul att få pyssla och leka hemmafru och det roligaste av allt idag är att jag fick ett till stipendium som jag sökte för fjärde gången!! Kan denna dag bli bättre?! Tror inte!

Nu ska the housewife fortsätta pyssla

cops

Att titta på serien "Cops" ger en perspektiv. Man må ha det stressigt och vara hur trött som helst men nog är mitt liv bättre än de som åker in för droger, psykproblem och annat kriminellt. De människorna har det nog tuffare än vad jag har det tror jag..haha...ojoj...vad människan är egocentrisk "ingen har det som JAG, JAG har det så jobbigt osv."....En tankeställare bara.
????

inställning är A & O

Japp, idag slog det mig, bättre sent än aldrig - mitt under föreläsningen om vårdutveckling. Min tanke som kom flygande "Emelie, allt du läser nu kommer du att behöva när du börjar jobba - det må vara tråkigt just nu men det är lärorik information. Skärp dig nu!"
Ja, så från och med NU (eller egentligen under föreläsningen) har jag ändrat inställning. Detta är nu jätteviktigt eftersom med positiva tankar så tror jag att jag kommer att få alla mina inlämningsuppgifter klara och samtidigt kanske någonting fastar och helt plötsligt så har jag lärt mig någonting!! Tänka sig! Tankekraften ska inte underskattas för det är den som hjälper mig nu...

Nästa skoldag på tisdag - yes, men har grupptent som är lite mindre "yes"! Tomma dagar att fylla hur jag själv önskar och vill, mycket skola men också bak och stohej inför lördag. Nu blir det skolarbete (suprise) och senare inhandling av vin + ingredienser till allt gott....mmm...



just nu...vill jag leva...just nu

Nu är det bara skola, skola, skola. Som sagt en hel massa småkurser just nu...Det är jobbigt att sitta på föreläsningar en hel dag då man inte är van. Jag får ont i ryggen, benen domnar m.m. Studielivet är inte alltid en dans på rosor...har det någonsin varit det? Tror inte det...men nu börjar man i alla fall se ljuset i slutet av tunneln...

Konstigt väder annars, moln, sol, moln, sol och kalla vindar som gräver sig in genom kläderna till den kylkännsliga huden. Nej fy säger jag! Satt mer på ballen förra maj än vad jag gjort nu...

Ser fram emot helgen! Vi ska få besök! Johan ska ha examenskalas och jag ska laga en massa gott till det! Men idag, ikväll är det plock, tvätt och kära gymmet som väntar! Det är verkligen kul att vara tillbaka i gymmet och få träna lite, magen får jag träningsvärk i efter varje gång men sakta men säkert kan jag göra fler och fler situps och andra övningar. Yogan har jag lagt på hyllan. Det får bli min sommarträning eftersom jag har så långt till gymmet på Åland, men det passar bra, lär vara motiverad efter denna långa paus! Skönt att göra yoga ute också, lyssna på fåglarna och vinden som susar i träden...kommer att bli riktigt bra tror jag!

Hej Svejs!



plus på kontot

Fick en glad överraskning när jag kom hem just och kollade min mail. Jag har fått ett stipendium! Yes! Det blev inte så mycket att hänga i julgranen om jag jämför med beloppet jag önskade men lite extra mynt i börsen tackar man ju för! Kul!

Solen skiner men det blåser kallt...brrr...vill ha tillbaka värmen!
Skulle skryta över mina vackra naglar, att "vem behöver gå och få fransk manikyr av ett proffs när man får det lika snyggt själv?!" Ja, snyggt blev det, verkligen! Men det höll EN dag....suck...bara att ta bort och måla nytt lack, blir rosa istället då..Synd när lacket inte håller men det är disken som är boven i mitt fall.

tråk tråk tråk

Försöker få min entreprenörsuppgift skriven innan jag ska till skolan. Men det är sååå trååååkiiigt att läsa om företagande. Kan man inte skriva det på ett intressant och roligt sätt och inte på detta "blablabla" sättet?! Böckerna är verkligen INTE inspirerande och ger absolut noll-motivation till att ens fundera på att bli företagare...Ja, skola sen då "vårdutveckling" låter ju som att jag borde tycka att det är intressant, men tyvärr, det är också trååkiigt...Känns som om vi bara går tråk-kurser just nu och flera har inlämningsuppgifter...boring.. Men det ska göras annars får jag inga studiepoäng, och det vill jag ju ha - så klart!

Ska sitta och titta ut på det vackra vädret resten av dagen - det piggar i alla fall upp en tråkig föreläsning. Man kan sitta och drömma sig bort och planera inför helgen, sommaren m.m.

♥Annars är allt så bra att jag är rädd för att någon ska komma och väcka mig från denna underbara dröm jag lever i♥

bättre

Mycket bättre! Det känns okej nu. Dels beror det på kommentaren "puss" som jag fick, det piggade upp mitt känsloliv betydligt och för att jag faktiskt har fått en hel del gjort under dagen. Jag har varit och tränat/lunchat med härliga Jenny, fått mitt ex.arbete rättat efter feedback och påbörjat en uppgift om entreprenörskap. Nu är jag på gång känner jag. Ska och handla mat också så att man slipper svälta till på köpet - skulle vara lite tragiskt.

Det blev en positiv måndag med nya möjligheter och nya utmaningar. Klockan är ju än så länge mitt på dagen men den kritiska delen av dagen är över och nu väntar bara bra saker denna dag, alltså tror jag starkt på att det Blev en bra måndag och förhoppningsvis en bra vecka också. Vi får se helt enkelt.

Måndagsångest?

Måndag - Ny vecka, nya möjligheter. Så säger Johan i alla fall, han lägger även till "att göra nya fel". Jag vet inte..Optimistisk försöker jag ju vara (glaset är till hälften fullt) så det får bli den första delen om att den nya veckan ger nya möjligheter. punkt.

Vet inte vad jag känner just nu, igår, idag? Kan någon tala om det för mig? Kanske söndags- och måndagsångesten hänger över mig? Vad vet jag..men det känns mycket just nu. Det konstiga är att det inte alls är mycket egentligen Men det känns så inne i mig...Det är för många frågetecken just nu och min rutin är bruten. Anser annars att jag är en väldigt flexibel person men ibland behöver människan sina rutiner och ha saker och ting organiserade och planerade. Just nu känns det inte som att jag har allt på grej...fastän jag har allt nerskrivet i kalendern och är på G med allt skolarbete. Så, min planering och organisering är okej. Men vad är det som gör mig nervös, rastlös och kanske en aningen stressad? Inte vet jag och nu tänker jag ignorera dessa konstiga känslor som inte alls hör hemma hos mig. Ajjös med Er! Vi ses senare när ni har tillstånd att komma på besök, just nu har ni inte ett visum som gäller!

Ha en underbar måndag!


Kom ihåg mamma!

Söndag och morsdag. Firar genom att ringa till min kära, älskade, BÄSTA mamma! En härlig söndagspromenad har vi njutit av och resten av dagen är tom. Ännu en njutardag. Älskar helg! Finns inget skönare än att veta att man hinner med allt inom arbetsveckans fem dagar. Helg ska vara helg.
Men ett grattis till alla mammor, ni är fantastiska och jobbar hårt - tack för att ni finns!♥

fräsch luft

Dagen blev en timmes vila på soffan, slötittande på "sjukhuset" och läsning. Ganska passande eftermiddagssysselsättning (oj vad långt det blev?!). Kommer tillbaka från en skön och fräsch promenad. Luften är härlig efter regn, inget damm som irriterar ögon och näsa!

Ikväll blir det räkor + baguett samt ost och kex, vi fortsätter fira gulles avklarade studier ikväll också. Mumms! Jag undrar hur många kilo räkor jag och Johan har proppat i oss denna vår?! Det har varit vårt fredagsmys. Men gott är det! Smaskens..


slöa...

Grått väder, regn, inget inplanerat betyder en lördag med mjukiskläder heeela dagen, slappa i soffan, läsa ut boken, eventuellt få något litet gjort på skolarbete, tvätta, stryka, göra det man känner för och bara ta det lugnt.

Wonderful

Dagen D!

Idag vill jag uppmärksamma och gratulera min älskling för att han blir klar med sin utbildning! Idag hämtar han sitt färdigtryckta diplomarbete och håller sitt slutföredrag - Sen är han klar Diplomingenjör inom processteknik med inriktning på papper- och träkemi. Johan har kämpat stenhårt för att blir färdig och IDAG är han det!



Jag är så stolt över Dig Min Älskling!
Grattis!

Gomorron Fredag!

Oj oj oj vad jag skrattade igår när vi var på humorlandskampen på ÅboSvenska teater....det var som tre timmar av Parlamentet...åhhh...Det var Finland mot Sverige  (två komiker från fin. och två från sve), Sverige vann. Men dom var faktiskt liite roligare än finnarna...Ja, det var i alla fall värt pengarna och jag fick träning i både magmuskler och kindmuskler...haha...

Dagen har startat med ett träningspass på gymmet. Här är man morgonpigg och hurtig..haha..såklart var Jenny med!! Känns fruktansvärt skönt nu efteråt att jag varit direkt på morgonen och jag börjar känna att jag kan ta i lite hårdare. Svettades, Det gjorde jag...härligt!

Nu blir det fredagsysslor på schemat....

finally

Jag är KLAR med texten - oh yes vad duktig jag är! I Rock!
Nu ska Emelie ut i solen och vandra! Ska njuta av det vackra vädret och ta en promme före dejten och teatern. Så Härligt!

Me Like Sunshine!


nu eller aldrig..

Nej, tyvärr är det inget spännande som ska inträffa...eller jo, men inte med mig.
Det handlar om att få ett arbete skrivet. Jag ska skriva så tangenterna glöder nu, för jag SKA få det färdigt innan eftermiddagsdejten med Jenny och Janica och senare teater, humorlandskampen med (förhoppningsvis) riktigt skojiga komiker.
Jag skriver om ett ganska intressant och Mycket givande ämne i dagens samhälle. Det handlar nämligen om transkulturell vård, jag ska fokusera på hur man som vårdare ska bemöta och lyckas uppnå en god vård när man möter männskor från olika kulturer m.m....blablabla..ja ungefär så. Behöver inte vara någon lång uppsats vilket jag är tacksam för men måste som sagt få den gjord...har så mycket annat.

Solen skiner
fåglarna kvittrar
gräset doftar
&
himlen är blå

in my dreams

Igår drömde jag att jag och Jenny var i Afrika (!). I Nairobi, vi hann inte komma längre för sen skulle vi tillbaka till Åbo för vi hade ju obligatoriska seminarier. Jag blev så sur och arg över detta men det var bara att sätta sig på planet hem...Det var underbart att få drömma om att åka ner till käraste Afrika, det var länge sedan sist. Jag tror det var duvorna som skickade mig dit - hörde dem kuttra vid femtiden på morgonen och genast flög jag till den plats där andra halvan av mitt hjärta ligger..

Inatt var jag däremot inte sur i min dröm utan jag kände en enorm kärlek! Jag skulle sköta om en liten ca. ettårig pojke som min egen (i drömmar behövs ingen logik..). När jag pussade på honom så fylldes jag av massor av kärlek - det var jättemysigt! Någon dag i framtiden....

Underbart med drömmar - jag älskar att drömma, jag kommer nästan alltid ihåg mina drömmar också, tydligt!

skönt med drömmar.... för det är mycket just nu....

tiiisdag

Seminarie hela dagen...men skulle kunna vara tråkigare. Ganska intressant att höra hur långt alla har kommit på sina ex.arbeten och höra vad opponenterna och lärarna kommer med för feedback. Imorgon är det min tur att bli grillad och grilla min respondent..haha..ska försöka att inte låta så elak, bara ärlig.

Grannen har klippt gräset idag och jag skulle kunna stå där vid staketet resten av dagen och bara dra in doften!! Mmmmm....Me like! Doften är verkligen = sommar för mig! Snart snart snart...

feeling good

Har fått mycket gjort idag fastän jag varit i skolan på förmiddan! Känns riktigt gött.
Jag har varit till älskade gymmet för första gången sedan op. och det gick ganska bra måste jag säga! Det var skönt att få känna sina muskler (?) igen och träna med Jenny. Blev ju förstås inte så mycket mage men det räckte nog det som jag träna ändå, kändes i högra sidan eftersom den blivit ganska svag. Men nu är det bara att köra på! Jenny & jag back in business!

yes

* Klarade av dagens (för mig) stora utmaning! *

Allt ordnar sig bara man tar det lugnt. Jag får det bevisat för mig hela tiden...ingen idé att stressa upp sig.
"Don´t worry - be happy"

ärret

Såhär ser mitt ärr ut nu efter nästan tre veckor. Det bleknar sakta, tar inte längre ont och mitt första gympass inträffar imorron. Känns fortfarande lite konstigt att se ett långt ärr varje gång jag ser ner på min mage...bara att vänja sig antar jag.



Jag undrar om ärren i själen ser likadana ut? Om de också bleknar med tiden men finns ändå alltid där som en påminnelse om vad som en gång hänt? Som en oönskad tatuering som man inte kan ta bort...bara att acceptera att den finns där och gå vidare..

morgonkaffet

Är utvilad. Det är en av de bästa sakerna jag vet - att få sova till jag vaknar av mig själv, ingen väckarklocka! Ahh..underbart. Morgonkaffet är kokt och en promenad med goda vännen Jenny väntar. Skönt att börja dagen med en promenad! Idag är det en "normal" söndag. Börjar direkt tänka på allt som jag måste få gjort idag, imorgon, denna vecka, denna månad osv...Men sen brukar det ordna sig bara dagen får börja ordentligt och mitt lugnande matra börjar snurra "en sak i taget"

Söndag
3dje Maj?
Vad hände med April?
som vanligt
den försvann
Men April lämnade en sak
ett ärr...

ensamhet

Är också en positiv sak (om det inte är oönskad ensamhet). När jag var liten så måste mamma leta efter mig när det blev "för tyst" hemma. Oftast hittade hon mig i något rum med mina leksaker, ensam. Jag satt ofta och lekte för mig själv. Jag hade många kompisar, jag var ingen enstöring..haha..jag tyckte bara om att leka för mig själv ibland.

Ensamhet är för mig något positivt, visst älskar jag att vara tillsammans med Johan, nära och kära, vänner och även träffa nya människor - MEN ibland vill man bara vara ensam. Då får jag göra vad jag vill, när jag vill. Jag får tillfälle att höra mina tankar, känna mina känslor och konstatera hur jag egentligen mår just nu. En långpromenad kan vara hur härlig som helst när man går med sig själv som sällskap. Men visst ser jag fram emot promenaden med Jenny imorgon också. Det behövs både och i livet - ensamhet & socialt umgänge får mig att må bra!

hot hot hot

Solen skiner och det är Varmt ute! Resten av eftermiddan kommer att spenderas på ballen, ska sola - men med solskyddsfaktor såklart! Den får man inte glömma! Vilken underbar dag det är! Njuter just nu av boken "Flyga drake" av Khaled Hosseini, det är verkligen lyx med så välskrivna böcker som man direkt fastnar i berättelsen och människornas liv...



Snyggt?! Läsglasögon + solglasögon

så himla skönt

Det är så skönt när man upptäcker att man kan andas ut och släppa all ångest och nervosistet som man känt! Det är som en jättestor tyngd som lättar från axlarna. Ahhhh....jag andas lugnt nu...

det var det...

Vappen kan sammanfattas som lyckad och mycket trevlig! Vi satt vid ån ett par timmar, gjorde oss iordning och vandrade upp på Vårdberget, lyssnade på manskören och skålade med skumpa! Middag på en jättemysig pub/restaurang "Koulu", det är en gammal skola som de gjort om till restaurang och pub samt brygger de egen öl där, det var fint! Trevligt var det och sen gick vi.....hem. Jepp pensionärerna vandrade hemåt..haha..men det var skönt och firandet fortsatte hemma, vi har alltid så kul tillsammans Johan och jag. Har aldrig sett så mycket folk ute någonsin i Åbo, det var verkligen proppat av människor ute på gatorna när vi gick hem, häftigt. 




Idag var det full fart på folk redan kl 11 när jag steg upp, alla var påväg upp till Vårdberget på picknick. Vi stannade hemma och hade picknick på ballen - det var trevligt bara värre! Gick en sväng upp och hälsade på Jenny, det var fullt fullt fullt av folk i parken!



Nu är det över nästa år får man väl se vad man gör och var man är. Johan har åkt en sväng till ön, jag har varit och kollat att Janicas fåglar lever och mår bra efter vappen och nu har jag bara att städa undan i lägenheten...alltid lika kul. Blir tidigt isäng ikväll tror jag, känns lite så. En vacker dag imorgon hoppas jag! Over and out från Åbo!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0