pirr

Imorgon börjar inskolningen. Vi myser verkligen idag, förmiddagsgos, för sen kommer vi bara att ha helgernas förmiddagar. 
Idag börjar det sjunka in att jag ska ha min lilla tjej på förskolan och jag ska jobba igen. Drygt ett år har passerat och nu känns det som att det gått för snabbt fastän det emellanåt känts som en evighet. Konstigt att tiden kan upplevas så dubbel?! 
Lite pirrigt är det, som när man själv skulle börja ny klass. Men jag har tillit till pedagogerna och då blir det säkert bra. 

våra förmiddagar

Vi kompromissar, jag och Alice. Hon vet väl inte om att hon gör det utan "härdar" ut när hon kanske tycker att det är tråkigt. Men i alla fall så gick vi hemifrån vid halv tio och kom hem ett. En hel förmiddag ute. Kompromissen är att först gör vi det jag tycker om, gå på stan och strosa. Sen går vi till lekparken och Alice får gunga, krypa runt, undersöka, leka med sand. Jag har ju faktiskt inget emot att bara vara i lekparken heller, tycker det är helt ok att stå knuffa på gunga  och gå runt. Men, oftast har vi några ärenden och då är det perfekt att kombinera nytta med nöje. 
Damen har slutat med att vila förmiddag och det enda som är knepigt är att hinna med lunch innan det blir katastrof, alltså hon blir jättetrött och hungrig samtidigt. Kräver ännu lite trixande men det ordnar sig nog automatiskt när hon börjar förskolan. 
Min stora/lilla tjej. ❤

egentid

När kattens bästa vän, som kan vara lite väl hårdhänt, har somnat så är det mys i soffan som gäller! Lite egentid för oss båda 😊

lediga dagar

Inget inplanerat idag då jag gissade rätt att pluttan skulle få feber av sprutorna hon fick igår. Vi har njutit av dagen. En lugn förmiddag med tvätt och lek i parken. 
Efter lunch blev det vila. 
Sand kan man leka länge med. Bara att sitta och kasta sand är roligt. Gunga är en favorit också. Finns det något annat barn i närheten räcker det nästan med att bara titta på vad det barnet pysslar med. 
Det var verkligen underbart i lekparken idag. Perfekt temperatur, vindstilla och sol. Det doftande gott också!  
Jag verkligen andas in och njuter av de sista dagarna som helt föräldraledig. Det blir säkert jättebra sen också men annorlunda såklart. 

njuter av att slippa spelet

Jag och Alice tar vara på de sista dagarna som vi får tillbringa utan måsten. En hel vecka kvar och sedan är det dags för damen att möta samhället och sociala sammanhang, förskolan. Jag ska tillbaka till min verklighet. Vi börjar med halvtid så får vi se sen. Känns bra att komma igång med det men för mammahjärtat är det bra med en lugn start på halvtid. Min lilla tjej ska bli stor. 

Jag kan alla fall konstatera att jag just nu befinner mig där jag vill vara. Jag har ett jobb som jag trivs med och en underbar familj! 
Det är så skönt att kunna konstatera det nu och då. Jag och min man har varit tillsammans i elva år, varav gifta i tre och det känns fortfarande helt självklart att det ska vara vi! En kväll ute med tjejerna saknar jag då mina bästa vänner inte bor här MEN det så kallade "spelet" saknar jag inte det minsta. Det är intressant att se andra som spelar spelet, flörtandet m.m. och otroligt skönt att slippa det 😊 Bara ett konstaterande under en lördagskväll då det är festival i stan och jag såg många som kommer att spela flörtspelet ikväll...haha... själv njuter jag av ett glas vin i pyjamas. 

närhet

Fröken har haft tredagars febern och dessutom kommer det två tänder samtidigt. Stackarn! Det har alltså varit mycket närhet denna vecka och många tårar för att det tagit ont i munnen på henne. Gulleplutt! Det är inte lätt att vara liten. 
Men emellanåt orkar man busa 😙😍

acceptans eller mognad

Efter semestern på Åland så har vår lilla pärla blivit så stor och duktig. Hon går lite, något steg i taget. Hon rumsterar och grejar, hon har också visat att hon har bra tålamod. 
Jag var lite nervös över läggningsrutiner när vi kom hem men damen har automatiskt gått in i vilorutiner och har somnat bra. 
Det kan även vara så att jag sedan tidigare bara har accepterat att vi har en pigg tjej som vill vara med oss hela tiden. Jag förväntar mig inte att hon ska somna tidigare än oss så att vi får en stund i soffan. Därför tror jag att det blir extra märkbart när det faktiskt sker. Bara att få en halvtimme känns stort och när det till och med blir längre så är det otroligt. Hon sover i sin säng och i min famn i soffan. Funkar så bra! Hoppas det håller i sig . 
Jag är verkligen tacksam över att ha fått denna underbara tjej som verkligen börjat visa sin egen personlighet. Fantastiskt utmanande kan jag beskriva det som. Och så oändligt mycket kärlek hon ger💕

hemma

Vi är hemma igen och det känns mer som hemma än vad det gjort tidigare. Skönt när det är så! 
Alice har blivit så stor. Det märks nu när vi är tillbaka. Sommaren har varit en utvecklingsperiod för henne
, och för oss också säkert. 
Tyvärr är inte vädret lika bra här som på ön. Vi hade bara två regniga dagar på hela sommaren men här kommer det skurar...
Nu njuter vi av en vecka ledigt här innan J ska tillbaka till jobbet. 
Sen är det inte länge kvar tills vi också börjar på förskolan och jobbet. Spännande! 

sista myset

Imorgon åker hela familjen hem igen. Sex veckor har gått snabbt men ändå så känns det verkligen som att det var länge sedan som jag var hemma. Det ska nog bli skönt att komma hem till sitt eget och till våra rutiner igen. Men det har varit en riktigt bra ledighet , en superbra sommar! 
Nu är det paus i packandet och sista eftermiddagsvilan i mammas soffa.💕

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0