on the road again...

Jag kanske inte reser till sydligare länder, på semester. Men jag får ju resa i alla fall. Ska vara glad över det, har klagat så mycket på att jag har suttit fast mellan Åland och Åbo, men nu får jag faktiskt röra på mig lite. Resa är dessutom trevligt när man kan ligga i en hytt och lyssna på skön musik. Jag hade sån positiv energi när jag steg av båten ikväll. Alla fyllon som skulle av båten och som stod och knuffades i bussen störde mig inte det minsta. Jag vände mig om och fick se ett sött litet barn sova lugnt i allt stohej - man kan inget annat än le mot ett sött litet barn! Inte ens allt slask på vägen hem till lägenheten kunde förstöra mitt humör. Men vilket träningspass! Mina fötter slaskade hit och dit, och väskan blev tung att dra och den gled också hur som helst bakom mig...Jag kom fram hel och fin. Imorgon ska jag följa vädret och ta mina blommiga gummistövlar till skolan - så det så!


Bra service: Åkte buss från h.land idag och busschauffören skulle inte köra via hamnen. Blev förstås irriterad och tänkte på mitt kämpande med väskan i dagens väder. När jag skulle av så hade han pratat med en annan chaufför som skulle ner till hamnen för att hämta passagerare, så han väntade på mig. Jättebra service! Snäll busschaufför!

Nu njuter jag av te och snart ska jag njuta av en varm dusch och en stor, skön säng!

eld

det sprakar i köksspisen...sådär mysigt och varmt. Jag har ingen lust, ingen lust att packa - igen, i en ny väska. släpa på buss, på båt, på buss...men så är det just nu. Är på resande fot. Ska packa färdigt, bära in lite ved och plocka undan lite. Sen ska jag ner till moster och säga hej innan jag måste iväg. En varm söndagskram!
Så länge elden brinner
så länge finns det glöd
Låt den aldrig slockna
Låt den aldrig dö...

tuff tuff tuff

Snart går resan....tåget tar mig till Stockholm och sedan blir det Eckerö Linjen hem till Åland. Bort från den jag egentligen vill vara med, prata med, gosa med, höra de lugna andetagen, skratta, busa, kyssas med och känna den välbekanta doften....Jag tycker inte om hejdå - blir ett Jag Älskar Dig, vi hörs och ses snart igen! Över en månad till nästa gång, men vad är en månad i ett helt liv? ♥

Idag

Kvitt kvitt kvitt....dropp dropp dropp....plus grader - ÄNTLIGEN! Vad jag väntat, oj vad jag väntat i år. Helt otroligt vad härligt det var att gå ut idag, fåglarna kvittra och snön smälter OCH jag behövde inte frysa halvt ihjäl!

Jag är ingen sportmänniska, det vet alla som känner mig. Har alltid kollat in snygga killar istället för att följa med matchen. Men en patriot är jag tydligen, för det är inte roligt när det går dåligt för mitt hemland i sporten...ja, jag talar om semifinalen i hockey...jag lider med finnarna just nu...tråkigt. Tänkt att det krävs att åka till Sve för att jag ska komma underfund med min relation till mitt hemland - hatkärlek på hög nivå, finska/svenska.

Men, njuter av sista kvällen med gulle. Myskväll!

en god morgon


•••

ibland vill jag bara inte bli vuxen - det verkar inte alls så kul som jag trodde när jag var liten. men sen är det ganska skönt att stiga upp tidigt en morgon - och vara vuxen. sköta sig själv, sin själ, sin kropp. en god morgon.

något att satsa på?

Kanske man skulle bli hemmafru när man är färdigutbildad? Jag trivs med att gå med mjukiskläder hemma hela förmiddagen, gå och pyssla, plocka, tvätta...bara man har något att göra så går ju tiden. Sen tar man en promenad på eftermiddan, lagar mat och vipps är dagen slut...Kvällen har tagit vid. Passar mig perfekt just nu. Vill inte alls åka härifrån, tillbaka till verkligheten. Fastän jag skriver på utv.arbetet känner jag mig ändå inte fast eller stressad av skolan. Här, långt borta från Åbo kan jag slappna av. Tur att det är några dagar kvar.

vacker förmiddag

En vacker förmiddag idag! Solens skimmer gör att livet också glittrar! Glädjen sprids i hela kroppen. Solen får gärna visa sig varje dag - jag behöver det! Jag har balkongdörren öppen (balkongen är förvånansvärt välisolerad). Jag sitter och lyssnar på vår(!)fåglarna som kvittrar glatt. Annars arbetar jag med utv.arbetet idag.

På morgonen har jag även lekt sekreterare. Jag har ringt en massa samtal, bl.a. till Fortum ang. val av el. Nu börjar man bli vuxen i alla fall, när man ska börja ta beslut om vilket elavtal man vill ingå. Blir ett samtal till imorgon då jag inte riktigt kunde bestämma mig om vilket som skulle vara mest lönsamt för oss (såklart fick jag beslutsångest - vad annat?)

Tagit en kort promme ner till kommunhuset. Höll på halka omkull Xantal gånger på vägen ner för backen. Gick och pratade med en mycket trevlig äldre dam. Massor massor av snö. Jag måste ta kort av lilla mig framför den enorma snöhögen utanför huset!

Nu fortsätta med allt, skola, tvätta, plocka ur någon flyttlåda till....osv. En vacker dag till alla!


Dagens reflektion: Eftersom jag gått igenom de tankar och reflektioner som kom fram under mitt diskussiontillfälle så började jag också reflektera, men inte om skolan eller jobb utan om mitt liv. Mitt liv före och mitt liv efter träffen(Johan alltså). Jag kommer fortfarande fram till samma slutsats - det skulle inte ha kunnat bli bättre. Jag hittade en bästa vän som älskar mig och som jag älskar över allt annat. Tillsammans klarar vi allt och finns för varandra i vått och torrt - precis som det ska vara för kärlekspar och bästa vänner! ♥

hej grums

Första dagen. Gulle är på jobb. Jag pysslar och försöker smälta att detta är mitt nya hem - snart, om några månader ska jag också bo här permanent (ett nervöst men positivt pirr). Det är snö i Grums - en hel massa snö! Och mer har det kommit under morgonen...Kan det verkligen snöa mera i Värmland?

Posten damp just ner på hallgolvet och all reklam är (förstås) på svenska.

Måste snart bryta min isolering och ta mig en promenad. Kan ändå inte få något skolarbete gjort idag, av någon konstig anledning...vet inte, men känner mig rastlös i själen och då kan jag inte sätta mig ner och skriva på utv.arbete. Då hjälper endast pyssel och promenad. Och kaffe förstås!

Utsikt fr. sovrummet.

Imorgon


jag är bara jag

Var hos mormor i över två timmar igår och det var så härligt. Vi pratade om allt möjligt, hon är så klok och har rätt om mycket. Jag hjälpte henne med maten, rev morötter, som är så gott men jag äter det bara hos henne. Idag ska jag också bli bjuden på middag hos henne. Hon är för snäll. Bryr sig verkligen om alla och är intresserad. Imorgon flyger jag (hittade sista minuten och märkte att mitt mastercard fungerar) till Karlstad. Till ännu en person som bryr sig om och är intresserad. De kräver bara att jag ska vara jag och det känns underbart.
Har alla rätt att känna sig besvikna och förbisedda? Jag tror inte det. I alla fall inte om omgivningen stämplar dig som "den lyckligaste" och du (råkar) ha "tur" i livet. Då ska man vara förstående och fungera som ett evigt stöd. Eller så är det kanske så att man tar på sig allas bekymmer bara för att man får dåligt samvete över sin egen lycka? Jag vet inte och tänker inte fundera mera på det - finns inga svar - filosofi
Fortsätter att elda i alla spisar i huset. Är ju svinkallt idag. Men fin i håret är jag i alla fall, fick en tidig tid men är glad över det nu i efterhand, skönt att ha eftermiddagen tom nu. Snart dags att packa!!!

snö?

Ut och skotta bort en massa snö - kul sysselsättning? Nå nej..men säkert bra motion. Är tungt för ryggen. Eldar i köksspisen och har burit in mera ved. Kommer inte att hinna elda i e.m. så jag måste passa på nu. Känner mig som en liten hustomte faktiskt som skottar, bär in ved och eldar åt husets folk...vilka de nu är.
Ska snart ta mig in till stora staden. Där ska jag hålla ett diskussionstillfälle med hälsovårdare. Har försökt förbereda mig lite men ja, det går som det går. Det är ändå dom som ska prata. Det är en del av mitt utvecklingsarbete för den som undrar. Ska skriva en rapport på det sen.
Är bjuden på mat till sötaste mormor sen i e.m. GOTT och mysigt!
(Skulle operera bort min visdomstand på måndag - men jag har skjutit upp det....igen...nästa hemska datum är i april. Vill inte riskera att vara tvungen att stanna hemma hela nästa vecka när jag äntligen ska få möta mitt gull i Grums.)
* Är det kallt i en hall när snön ligger kvar från föregående dag? *

is

Sitter med ylletröja och filt. Dricker varmt och äter (borde ju inte gå och plocka, är ju inte så nyttigt) för att få igång kroppen. Jag fryser ändå. Min favoritplats i huset är i köket vid spisen..där är det varmt och skönt. Men jag kan ju inte stå i köket hela kvällen...brrr....måste göra något träningspass snart. Ut vill jag inte - för kallt och ruggigt...
Vill ha en värmande kram och gos...

tager vad man haver..

Äter gröt ur en plastbytta för jag har ingen djup tallrik. Äter nudlar ur min stora temugg för jag har ingen djup tallrik. Tvättar mina strumpor med sköljmedel för jag har inget tvättpulver. Jag äter torra apelsiner som legat i kylskåpet, och som jag vill inte veta när de köptes. Jag dricker pulverkaffe för jag har ingen kaffekokare. Men det går ändå. Det är bara jag och jag är ingen kunglighet...vad jag vet i alla fall..:) Hittade Cookies i skåpet som lyxar till min vardag, ska spara några till nästa visit. Imorgon blir det VikingLine till Åland.

Saknar....Längtar...

det ordnar sig..

Hade en fin eftermiddag/kväll igår i vänskapens tecken. Mina fina vänner och jag satt och pratade i timmar. Det var jättemysigt.

Det som slår mig (fastän jag egentligen är väldigt medveten om det) är att vi alla har något problem som vi bearbetar nu eller har med oss som ett ärr i själen. Oavsett om det är litet eller stort så har de flesta av oss något som sårar, bränner eller bara värker inom oss. Men huvudsaken är att man kan prata med någon och vågar prata. Kanske det lindrar lite och förhoppningsvis kan personen gå vidare...

Another ditch in the road
You keep moving
Another stop sign
You keep moving on
Ad the years go by so fast
Wonder how I ever made it through

Another bruise to try and hide
Another alibi to write
Another lonely highway in the black of night
But there is hope in the darkness
You know you´re going to make it (Two beds and a coffee machine,Savage Garden)

Fin text. Lyssnade mycket på låten när jag var i Norge. Tänker alltid på de som har det jobbigt i sitt liv, som möts av motgångar. Som måste kämpa för allt. Men till slut kommer vändningen - turen, lyckan återvänder.

allt och ingenting

Mitt mysiga vardagsrum. De andra rummen ekar. Har just kommit hem efter en kopp grönt te tillsammans med Jenny. Som vanligt var det mysigt och precis vad jag behövde. Före träffen låg jag i sängen och tittade på tv. Trodde inte jag skulle orka röra mig en centimeter men jag visste ju att träffen skulle bli trevlig :) Frisk (rå och iskall) luft fick jag ju också. Hade tänkt ta en kort tur efter träffen men jag gick raka vägen hem i snabb takt för att hålla värmen. Nej tack, nu är jag trött på kylan! Grått är det också, för ovanlighetens skull..

Hoppas min kråka i halsen inte är värre imorron...

Just nu - precis nu skulle jag vilja vara någon annanstans tillsammans med en viss person och mysa i soffan under en varm filt. Om en vecka...



Dit jag är påväg....Påväg mot Grums, gulles arbetsplats (hela bruket).



det ekar

Har anlänt till mitt hotellrum = den ganska så tomma lägenheten i Åbo. Läget i Åbo annars: kallt, några uppfixade fasader, några affärer som stängt för gott, en ekande lägenhet. Jag kände mig lurad. Jag närmade mig vårt hus, jag gick in och möttes av välbekanta lukter, åkte hissen upp och låste upp dörren...Men mitt hem är nu på en annan plats - inte här.

Dagen har spenderats med en sväng till kyrkan först. Trevligt möte tillsammans med mamma och mormor. Mammas väninna fyllde år och hade kalas efter mötet vilket var trevligt. Sen var det dags att åka till båten. Unnade mig en hytt och fick mycket gjort, hann faktiskt inte vila!! Skönt att slippa allt sorl från kafeét.

Har njutit av en varm och skön dusch, druckit te och gnagat på knäckis.

Alla Hjärtans dag har inte firats mer än att jag skickat en liten sak till min prins tidgare i veckan och gav mamma en påse mandlar med chokladöverdrag från Puneh (hur man nu stavar det) som hon tycker så mycket om.

♥Vårda kärleken♥

Lycka
till
min
älskling

today

Underbara lördag. Sov utan väckarklocka. Steg upp, åt frukost och drack mitt kaffe. Sitter fortfarande i nattlinne och morgonrock. Har fått några rader skrivna. Funderat med Jenny om vi ska ha läkemedelsräkningstent när vi återvänder till skolan eller inte? Står ingenstans, ingen vet, blir väl en fin överraskning sen...som vanligt.
Mormor har tittat förbi, pratat på om det ena och det andra. Lyssnar med ett halvt öra och säger mmm, jaha, just det...Hon är söt men jag orkar inte höra om allas bekymmer och vad den ena tanten/gubben sagt och gjort. Jag vet liksom inte vem det är ens...Men söt är hon.
Tror inte på promenad idag. Ska däremot städa, packa och eventuellt ta mig igenom ett yogapass. Det var någon vecka sedan sist nu...kommer att vara väldigt ovig, igen...Borde yoga minst 2 gånger i veckan för att hålla det på G, men det gör jag inte och då hamnar man på ruta ett varje gång - ovig och fruktansvärd träningsvärk dagen efter. Yogan har en tendens att hitta muskler hos mig som jag annars inte vet att ens finns.
Funderar på om jag ska ta hytt imorgon eller inte? Så att jag får sitta och skriva ifred på mitt skolarbete...får se vad det blir. Blir lite irriterad när vissa sidor inte vill acceptera mitt lösenord och beställningsnummer...suck...SJ t.ex. nu måste jag checka in på centralen före jag åker till Grums för mitt telefonnummer stämmer inte på deras incheckningssida fastän det står på bekräftelsen..? Jaja, så är det idag.


Yes yes. Min dag. Mitt liv. Ganska bra idag


Äntligen..

FREDAG!
Idag känns det mycket bättre. Fastän jag är stressad så får jag helt enkelt acceptera att det går som det går och att jag hinner med det jag hinner. Jag kan inte kräva mer av mig själv just nu, då blir jag helt slut.
Har just varit ut och gått en timme. Kallt men skönt att röra på sig. Hade lite huvudvärk före och den botades av friska luften.
Ska snart måla naglarna och greja lite. Måste passa på att måla naglarna nu när praktiken är slut, någon kul färg. Njuter av helg. Tänker på ett speciellt hjärta...

tråk

Vill någon ta över mina skoluppgifter som måste skrivas? Jag har helt tappat min motivation...skit också eftersom jag verkligen behöver arbeta stenhårt nu för att få allt färdigt. Min inre stress gör att motivationen tryter. När man tänker på allt som stressar en så blir det så stort och svårt. Fastän det egentligen inte är så hemskt. Jag måste bryta mitt stressmonster som gör alla uppgifter så svåra och jobbiga.
Min dag. Jag har tagit emot små sötisar, några veckor gamla. Åh, dom är helt underbara, knorrar och myser i mammas/pappas varma famn. Utvärderingen gick riktigt bra också - nöjd!
Var ute och gick i solen. Underbart! Lite kallt i blåsten men det gjorde ingenting. Nästan en vecka sedan jag var ute och promenerade sist. Man blir ju nästan beroende när man en gång börjat gå eller träna...måste göra det ofta annars blir man ju nästan knäpp. Så det var skönt att få röra på sig lite! Igår tränade jag lite inne, gjorde några magövningar m.m. och vilken träningsvärk jag har i magen idag?! Vet inte vad jag fick tag i för muskler helt plötsligt men bra var det!
Nu blir det skärpning, skolarbete.
Imorgon är sista dagen...lite tråkigt faktiskt. Hoppas jag får jobb inom detta sen i framtiden.

Onsdag

Idag åkte mitt fina hjärta till vårt nya hem i Grums. Nu är han alldeles ensam där och jag är här...Lite tråkigt faktiskt. Man vill ju vara tillsammans när man älskar varandra, så är det ju. Helt enkelt. Men nu är det som det är. Jag får försöka få mitt skolarbete gjort och få tiden att gå på det viset. På sportlovet, nej vi har inget utan vi har skrivvecka för utvecklingsarbetet, men då ska jag i alla fall åka och hälsa på till Grums. Längtar.
Idag har jag lärt mig mycket på praktiken. Det har varit intressant. Jag är tydligen bra på att ge vaccinationer - kul att höra! Hoppas jag är bra på andra saker också, men att kunna sticka barn är ju bra! Imorgon har jag min utvärdering.
Nu ska jag ta kväll, röra på mig lite, duscha och mysa ner mig i sängen..Tänker på mitt ♥

nu längtar jag

Flytten gick bra. Tungt! Vi steg upp kl 06 och gick och la oss kl 01 på lördagen, men vi hann med allt som vi planerat + lite till!
Vår lägenheten är så fin. Den var skinande ren när vi kom dit, har aldrig varit med om det tidigare. När vi flyttade in i Åbo var vi tvungna att skura golvet 4 gånger (minst) och skura badrummet med starkt medel. Men nu var det så fint! De hade t.o.m. tapetserat om åt oss och lagat lister som var sönder!! Det var verkligen snällt gjort. Tapeterna hade bytts från röda till ljusa, precis som vi önskat! Detta kommer att bli jättebra. Nu vill jag dit och pyssla...längtar.
Jag glömde ju förstås kameran, så det blir tyvärr inga bilder. Det var vackert väder igår och fåglarna kvittrade. Det var så vackert när morgonsolen kom upp och istapparna glittrade i fönstret....På sommaren är det säkert också helt underbart där...Åh, det blir säkert bra det här!
Sista veckan på praktiken. Har mycket skolarbete att ta igen eftersom jag inte haft tid att greja med sånt nu på några dagar....suck, men det är bara att pina sig.

Nr 2

Praktiken är slut för denna vecka. Bara en vecka kvar :( Jag trivs och det känns bra. Jag tycker att jag kommit långt under veckan, och roligt har jag med de små barna (förutom när de ska få sig ett stick..då är jag inte så poppis).

Nu går resa nr 2. Vi ska till Grums idag med vårt flyttlass. Vi kommer fram sent ikväll. Det är jag, Johan och hans föräldrar som åker. De är snälla som kommer med och hjälper oss med flytten! Imorgon blir det att bära alla pinaler från skåpbil till lägenhet. Åka till IKEA och några andra ställen för att handla det som behövs. Sen är det bara att börja det "nya" livet.

Vi kommer att hyra lägenhet av kommunen. Det var besiktning i måndags. När jag ringde och hörde om hur besiktningen gått så visste hon vad de hade anmärkt på men hon visste inte riktigt vad eller om de gjort något i lägenheten under veckan....Så vi får helt enkelt se hur den ser ut?! Kanske de har tapetserat? Eller så har de inte gjort någonting ännu..spännande.

Soo Looong och ha en härlig helg! Solen skiner idag, både ute och inne ♥

Bättre?

Jag har varit på praktik idag. Kände mig hängig på förmiddagen men det blev bättre och bättre utåt dagen. Inte vet jag vad vi (Johan kände sig också konstig) hade för fel igår?? Men Amanda och Matilda hade också varit dåliga igår och vi var ju där och åt av tårtan som lilla Matilda varit och petat på...haha...då får man kanske skylla sig själv, ungar och deras bobbor....
Core har jag pinat mig igenom. Trodde inte att det skulle gå men bra gick det.
Imorgon blir det full fart på rådgivningen, en massa små ungar kommer att springa omkring. Vi har fullbokat till oss och till läkaren. Tiden kommer att gå snabbt!
Nu blir det att njuta av en kopp te och mormors äppelkaka. Mormor sitter här vid min sida och pratar på - mysigt!

hemma

Jag blev hemma idag. Mår konstigt, inget har hänt (ännu) men jag mår illa och då vill jag ju inte vara på rådgivningen. Hoppas det är en endags grej det här. Men det tog länge imorse före jag kunde ta beslutet att stanna hemma. Jag är nämligen dålig på att vara sjuk, kanske för att jag nästan aldrig är det, i alla fall inte under veckorna. Kanske det händer att jag mår lite dåligt under någon helg men väldigt sällan. Men nu är det så att jag är hemma och jag tror att det var ett klokt beslut.
Läkaren från "prickdagarna" tyckte att mina prickar såg helt ok ut så jag behövde inte ta bort någon. Det var trevligt att höra, men jag skulle hålla lite extra koll på några och inte sola för mycket.
En fin dag verkar det bli. Kanske jag kommer mig ut en sväng senare, frisk luft är alltid bra och dessutom är jag katt + kanin vakt så jag måste dit också och ge dem lite mat...

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0