ABBA

Lyssnar på ABBA - Dom är ju bara för bra!
Kommer ihåg när jag gick i högstadiet och vi hade påskfest. Jag och Mia sjöng "Mamma Mia" och hade på oss vita kläder och stövlar. Det var så kul + att vi sjöng fel...haha..Men vi lyckades komma in i sången direkt och vi hade båda lagt märke till en liten rund kille på främre raden som började skratta åt oss när vi tappade bort oss - Vi blängde på honom och gav allt! Sedan skrev vi också en tysk variant av samma melodi "Liebling liebling" = "älskling älskling" . Grymt bra låt :)

Nu ska jag städa vidare till ABBA...I belive in angels....

Halloween


 Många ska fira - inte jag. Har inte gjort det på ett par år faktiskt. Jag orkar aldrig komma på någonting att klä ut mig till, fastän det är roligt att klä ut sig!! För mig var halloweenhelgen en festhelg, man klädde ut sig och gick ut på krogen, nu är det mer en myshelg. Det är mycket tända ljus och lyktor som brinner, mysigt.

allt är bra

Har egentligen inget mer att tillägga just nu. ALLT är så bra!! Jag mår bra (förkylning räknas inte), jag bor bra, min skola och utbildning är bra, jag har superbra vänner, familj och min sambo är helt fantastisk! Bättre vet jag inte om jag skulle kunna ha det just nu.

snooor

Idag började skolan och det var kul?! Ser fram emot denna kurs.
Tyvärr började också min förkylning idag...trodde jag hade lyckats undslippa den med hjälp av all vitlök m.m. Men neeej tydligen inte. Den kom smygande under natten - inte ett ljud hördes. Imorse hade jag ont i halsen och sen har min näsa runnit heeela dagen och jag har känt mig lite yr och sådär. Lite Finrexin och Ibuprofen innan läggdags så blir jag väl snabbt frisk :) Har egentligen ingenting emot att vara sjuk så länge jag inte har feber och är trött Men det som stör är all snoooor...

För nyttig?

Har varit väldigt nyttig de senaste två veckorna, har tränat duktigt och inte ätit godis och sånt. Detta gör jag ju för att må bra och då känns det också bra! I alla fall, igår var jag ner på stan och köpte "Sex and the city" filmen och tittade på den på kvällen - SÅ BRA!! Och då åt jag lite godis som vi hade kvar i en skål. Efter någon timme började min mages uppror mot sockret och det andra konstgjorda materialet som det innehöll. Jag har haft ont i magen och den har bubblat och kurrat hela natten - Efter att jag åt godiset. Min mage är tydligen van vid morötter, äpplen, avocado m.m. och tycker inte alls om godis. Bara att fortsätta vara utan det då tydligen :)

Har försökt få ihop min praktikuppgift i detta hemska, tråkiga väder och börjar närma mig något sorts resultat men ännu finns det luckor att fylla... men det gör jag imorron, nu får det vara nog för idag!

en tanke

Ikväll kommer ju Idol. Det betyder också att en av deltagarna åker hem. Det enda jag inte kan förstå är varför stackarn som måste åka hem, som känner sig helt värdelös och liten på jorden Måste sjunga? Jag tycker att hela gruppen eller en av de som sitter säkert ska sjunga, den där stackaren får ju knappt fram en ton genom tårarna...nä fy vad hemskt och pinsamt. De skulle aldrig få mig att sjunga sista låten om jag åkte ut (skulle aldrig ens söka till Idol) - man vill ju bara hem och sluka i sig en massa glass och tycka synd om sig själv.

naket

Nu har alla löv fallit av träden så nu står dom där nakna och kalla. Det dröjer ett tag tills värmen kommer och de nya vackra löven pryder dem igen.
 Resan till Pargas på morgonen är inte längre lika vacker, nu är det mörkt och kallt och grått...den vackra dimman som låg över vattnet och som solen sken igenom och alla färgglada löv är nu endast i minnet. Vilken tur att mina bussresor är över för denna gång. Nästa gång jag kommer att pendla till Pargas är i vår.

En kopp rykande kaffe - träning - städning och fredagsmys är på kommande!

vill men vågar jag?

Jag vill och ska söka till vidareutbildningen Hälsovårdare. MEN fick info av en lärare idag att en del av litteraturen som kommer att användas i vidareutbildningen och då även inför tenterna är på Finska...Hjälp! Vågar jag söka fastän jag så gärna vill?!

Meeen så tänker jag, har jag envist klarat mig (snart) 3 år så ska jag väl klara mig 1 år till - eller hur?! Jag har ju jätte härliga klasskamrater som jag säkert kan plugga tillsammans med så att jag klarar mig. Jag ska fortsätta vara envis och nå mina mål, få min dubbelexamen - det har jag beslutat mig för!

Kan det vara sant?

Idag var vi i skolan och fick information kring examenarbetsprojekt m.m. och info inför kommande kurs som börjar nästa vecka. Helt otroligt satt jag där och såg fram emot att komma tillbaka till skolan...vad har hänt?! Kursen verkar bra och faktiskt välplanerad så det är bara att börja plugga igen! Har inte varit i skolan sedan maj ju...Ska bli kul med lite studier igen. 4 dagar kvar av praktik.

* Har köpt ett par jätte sköna och fina vinterskor i helgen! Yes! Är redo för vintern - tror jag :) *

Äntligen heelg!

Underbart med helg! Jag hade fredag igår redan och det var jätte jobbigt att tänka på att det var EN dag till innan helgen skulle komma. Men en kul överraskning var att jag fick sluta tidigare idag så fredagen blev inte så lång! Har redan hunnit till gymmet på ett riktigt svettpass och nu ska det städas. Vi har nu en ny tvättmaskin - Whirlpool blev det och den är jätte fin, vår lilla dyrgrip :) Jag har inte hunnit/orkat planera något för helgen....som vanligt, blir aldrig att planera någonting men jag är nöjd med det ändå. Johan kommer att ha en kompis här över helgen och eventuellt blir det pokerkväll här hos oss ikväll, yes, då får jag kolla på tv i lugn och ro :)

Jag blir alltid på så bra humör när jag kommer hem och får se mina fina blommor som trivs så bra i vår lägenhet! Den ena har fått ett litet skott bredvid i krukan och Orkideérna växer och en blommar för fullt. Men min absolut sötaste blomma är min Porslinsblomma "hjärtat" som jag fick av mamma, den är så fin och får mig att le när jag tittar mot fönstret!


Hjärtat ♥

ätstörning

Att vilja väga 450kg och äta konstant måste vara lika sjukt som att vilja väga 35kg och inte äta alls. Det tycker jag i alla fall, jag syftar nu på Donna som strävar efter att väga 450kg och hennes pojkvän älskar hennes mjukhet...VA?! Hon kan ju dö på kuppen! Man kan ju faktiskt både äta ihjäl sig som att svälta ihjäl sig. Tycker att det är ofattbart och blir ganska upprörd eftersom en ätstörning inte betyder att man bara vill gå ner i vikt..

små knoddar

Har nu börjat på mödra- och barnrådgivningen. Har bara varit på barnsidan nu två dagar men redan imorgon ska jag se vad man gör på mödrasidan. Det har i alla fall varit jätte mysigt med småttingarna! Man blir ju lite babysjuk när man får hålla i en lite knodd, MEN det är fortfarande skönt att kunna lämna tillbaka knodden till den rätta "ägaren". Den dagen kommer ändå någongång då man själv är ägare till en knodd.

Vi ska annars köpa ny tvättamaskin på torsdag. Johans föräldrar ska komma och fira lite höstlov och samtidigt är de snälla och ställer upp för oss med att köra bort den gamla och hämta den nya! Känns fortfarande surt att ha en tvättmaskin som ser ut och fungerar som nyöppnad men som ändå är sönder...den ser ju så fin ut fortfarande. Skulle vara mycket enklare att skrota en som är rostig och gammal....

Nu ska jag och träna med Jenny!

sköna helg

Det har varit en sådan helg som jag älskar! Jag har fått mycket gjort men samtidigt har jag verkligen fått vila upp mig. Det är den bästa kombinationen tycker jag.
Och idag har jag och Johan vandrat c 16km, på två omgångar givetvis. Det var så vackert väder och när vi hade gått på promenad på morgonen kände vi att det skulle vara skönt att gå en sväng igen på eftermiddan, så vi har gått i 3timmar idag...lite mör i benen men det känns skönt att ha varit ute så mycket!

två veckor

Det har gått två snabba veckor hos skolhälsovårdaren och nu är de över....Jag har haft det jätte bra och skulle bra kunna tänka mig att åka dit senare igen på min hälsovårdarfördjupning=)
Nu väntar två veckor på rådgivningen vilket jag också ser fram emot, att träffa blivande mödrar och små barn!

Meen usch vad ångest man får när dagarna bara försvinner. Ska och träna nu snart med Jenny och det var (otroligt) en vecka sedan exakt som jag senast var till gymmet i skolan!!! Nej såhär får det Inte vara!! Nu måste det bli ändring, kan inte sluta som en soffpotatis heller. Fast jag har ju varit ut och gått här under veckan...men ändå!

maskiner..

Tvättmaskinen är sönder, ett litet men ack så Dyrt fel vilket betyder → ny maskin. Vilken otur man kan ha när det inte är meningen att en sådan ska gå sönder så snabbt efter att man köpt den, vi har ju ändå inte tvättat såå mycket heller. Men så är det, inget annat att göra åt det.

vackert

Imorse var det så vackert när jag åkte ut till Pargas med bussen. Solen sken genom dimman och vattnet låg helt platt när vi åkte över de tre broarna! Satt verkligen och njöt av den åkturen tidigt på morgonen!
På eftermiddagen var jag på en lååång promenad med Johan i det underbara vädret. Gäller att passa på så länge det varar. En skön dag helt enkelt♥

söndag

Igår var jag på promenad, det var riktigt härligt väder, sådär lagom kallt/varmt. Sedan vad jag en sväng ner på stan, inget spec med det. På kvällen kom Janica och hälsade på! Oj vad roligt det var att få träffa henne, vi har inte träffats sedan maj!!!! Men det kändes som om vi hade träffats för någon dag sedan :) Det är så härligt med sådana vänner som man kan prata med som vanligt fastän man inte umgåtts på länge. Hellre få jätte bra vänner än en massa ytliga som inte känner en på riktigt!!

Blev verkligen impad över Stjärnor på is igår på tv4. Jag kan ju inte åka skridskor för 5cent och det fanns ju de som aldrig stått på isen! Jag blev så imponerad över att de vågar vara med i programmet och att de vågar lära sig något så svårt som konståkning, jag skulle i alla fall aldrig vara med i något sådant. Jag ser ju ut såhär när jag blir tvingad ut på isen:


inte så imponerande eller hur?!

Idag har det blåst och regnat ute så jag har varit inne heeeela dagen. Skulle passa på att ta vara på tiden inne och har då städat men skulle även tvätta MEN tvättmaskinen har gått sönder....humpf! När jag väljer program så blinkar den men startar inte upp själva programmet och nu efter att jag har prövat ALLT så får jag helt enkelt inse att det är ett jobb för en reparatör....Finns nämligen inget synligt fel på maskinen. Det är verkligen störande när saker som man tar för givet att ska funka slutar fungera! Speciellt saker som man inte förstår sig på och inte vågar skruva och pilla på...

oj nej..

Har proppat i mig alldeles för många vindruvor och nu mår jag ju såklart jätte illa....så typiskt.

Det har brunnit i ett garage eller lager här mittemot, brandbilar, ambulans och polis har stått ute på vägen. Det gick bra. Men jag kom att tänka på vad hemskt om man skulle höra att det brann inne i vårt hus, usch!Eller om det skulle brinna när man kom gående hem. Nej fy! Ska inte tänka på det nu utan gå och titta på Idol som börjar.

Hullut Päivät

Galna dagar på Stockmann är på gång igen. Börjar på onsdag 8.10. Fick reklamkatalogen idag, fanns nog ganska mycket som kommer att vara på erbjudande + att det brukar finnas en massa billigt smått och gott som man behöver! Vet egentligen inte om jag kommer mig dit, det får jag se sen för det är faktiskt Galna Dagar - alla är helt tokiga under de där dagarna, de river och sliter i allt och man är hela tiden ivägen för någon.

***

Har varit och tränat med min träningskompis i eftermiddags och det var riktigt skönt efter två slöa dagar i soffan!
Åt en mumsig Avocado med vitlök och balsamvinäger - Åh det är verkligen gott!!
Nu blir det badkaret som nästa station - underbart! Då vet man att det är heeelg!

sängen för mig själv

Hela helgen är jag för mig själv. Johan har åkt på den årliga fisketävlingen med sina kompisar - lycka till gulle, få den största firren! Alltså blir det en helg med mig själv som sällskap, hela lägenheten och sängen för mig själv. Nåja, det är ju lite trist eftersom jag just kom till Åbo men så är det. Kommer i alla fall att träffa ett par kompisar under helgen under träning och på en fika kanske..Har planerat att bara ta det lugnt och slappa, gå ut och gå och lite sånt.

haha..tycker så om 2 ½ Men!!

drömmer...

Idag och igår har varit så tungt! Inte på dagen när jag varit på praktik utan när jag kommit hem. Känner mig så trött och slö mest på grund av det tunga vädret och eventuellt ett litet elakt virus som bor i min lilla kropp och utnyttjar min gästfrihet. Nä usch, nu drömmer jag mig verkligen bort....Bort till ett paradis med solen som lyser och där himlen är blå blå blå!!


emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0