söndag

En solig och fin höstdag, men vi har varit inne hela dagen. Lång sovmorgon, städning och funderingar kring hur de blivande inbjudningarna ska komma att se ut. Så många ideér och beslutsångest. Men jag tror att jag kommit på en trevlig design! Ska göra några kort hemma hos mamma nästa helg. Hon har hur mycket material som helst för att lyckas med några prototyper. Måste göra några stycken för att veta vad och hur mycket material som ska inhandlas. Kul!
 
Legat och vilat men flyger bara till jobbet när jag nästan somnar. Typiskt. Lika bra att stiga upp och göra något annat, ska ju på jobb imorgon och vill inte vara där i tanken redan idag.
 
Brödet blev inte så lyckat igår, ganska hårt och ihoptryckt, vi försöker på nytt igen någon annan dag!
 
Har planerat Köpenhamnsresa tillsammans med mamma och syster i november! Mys! En present som vi inte lyckats ordna förens nu! En resa för att fira att mamma blev doktor, vilket är några år sedan nu men vi har inte lyckats få en passande helg helt enkelt. Tanken var först att åka till London, men nu blir det julmarknaden i Köpenhamn istället. London får bli en annan gång.
 
Ska fortsätta med min myspysarsöndag!
 

tar igen

Dålig uppdatering denna vecka. Det har varit mycket på jobbet. Långa dagar. Har arbetat med ett kvalitetsregister, ett demensregister. Men nu är det i alla fall klart så långt att jag inte behöver stressa med det.
 
Idag har vi hoppat över kärr, sprungit på smala stigar i skogen och blivit helt dyngsura om fötterna. Vi har letat stolpar. "Friska Grums" grejen. Vi har fått ihop en hel del. Flera svåra som finns långt inne i skogen. Två timmar var vi ute idag. Bra motion! Hoppas verkligen att den lata Grumsbefolkningen ger sig ut och letar stolpar, det ger frisk luft, vacker natur och superbra motion när det är hopp över diken, smala stigar och berg som man ska ta sig över.
Det är tur att vi bor ensamma högst upp och kan sprida ut våra blöta saker ute i trapphusets hall, slippa ta in allt grus och halva skogen! Det hamnade i tvättmaskinen direkt sen, naturligtvis :)
 
 
Annars fortsätter jag med att försöka få inspiration och ideér till det kommande bröllopet. Köpte en fin bok från Panduro i onsdags. Älskar Panduro!! Har bläddrat i deras katalog och blivit riktigt pysselsugen!
 
 
Vår surdeg håller på att jäsa. Vi får se om det blir något utav den lilla bäbisen. Haha...att hålla på med en surdegsgrund är som att hålla koll på ett barn och hålla på mata den hela tiden. Men jag hoppas det blir ett gott bröd också!
Surdegsgrunden i glasburk.
 
Bröd på G...
 
Har torkat en massa svamp också. Nu är det en hel del i frysen och på hyllan i glasburkar så nu får det vara nog med svamp :)

minnet

Sitter på bussen på väg till Karlstad. Idag är det kursdag om demens! Kommer att bli intressant, lite nya mätmetoder ska läras in :) ska bli trevligt att prata m andra som pysslar med samma sak.

höstdagjämning

Hösten och kylan är absolut här. Går ej att missa. Jag är glad att jag satte solrosfrön, för nu blommar de och piggar upp mig både på jobbet och hemma. De är små i år, men söta!
Idag är det städdag eftersom det inte är väder att vara ute, tycker jag. Läggan är ren i alla fall. Fotboll på tv, gulle i soffan och pizzadeg på jäsning.
Johan har även börjat med surdeg så grunden är nu i en glasburk och bubblar. Vi får väl se om det blir något första gången han grejar med detta. Hans lilla projekt, inte mitt. Jag äter gärna av brödet sen när det är dags för brödbak :)
 
Lite förmiddagskurs i onsdags. Passade på att ta bussen in till Karlstad och promenera till platsen där kursen/eller mässan skulle äga rum. Det är verkligen vackert i Karlstad. Kanske man skulle flytta dit istället?! Tyvärr är ju lägenheterna och villorna alldeles onödigt dyra, överpris enligt mig. Kommande onsdag är det en heldag om demens, också i Karlstad.

Tisdag

Kort dag idag. Är hemma någon timme, tar det lugnt och pysslar lite. Ska sedan in till stan tillsammans med min kollega för att träffa några andra kollegor som jobbat på mitt jobb men som arbetar på en annan vårdcentral nu. Vi ska äta lite och prata strunt. Trevligt!
 
 

effektiv söndag

Hade sovmorgon. Efter kaffe och frukost stack vi iväg mot nya platser i Grumsområdet. Vi gjorde flera saker samtidigt, deltog i en tävling/plockade svamp/upptäckte nya platser. Tävlingen är en grej som kommunen har fixat. Man får en karta med olika stationer där de satt upp en stolpe med en kod på. Det finns totalt 60 stolpar utsatta med olika svårighetsgrad. Idag passade vi alltså på att ta några av de svåra koderna och samtidigt upptäcka nya platser i Grums vackra natur, samt plocka lite svamp. Vi var borta i drygt två timmar. Sista stolpen som vi planerade att hitta idag var uppe på en hög höjd och det var en underbar utsikt!
 
Storstädning har skett i lägenheten efter utevistelsen. Skönt med frisk luft och ren lägga :)

sensommar/höst

 
Efter en riktig höstdag igår så känns med mer som sensommar idag. Härligt! Började dagen med en kopp kaffe och sedan en långpromenad i strålande solsken. Vi har varit och besiktat bilen, gick smidigt och allt var ok. Sedan via ICAMaxi och handla. Det blir havskräftor, räkor, gott bröd och lite vitt vin ikväll. Mums! Har en hälsoperiod just nu men gör ett litet undantag ikväll, gällande vinet. Annars är det godisfritt/kakfritt/alkoholfritt som gäller efter sommarsemestern. Ingen speciell diet utan jag tror mer på att skippa allt det andra runtomkring för att hålla sig lite mer hälsosam, skulle inte klara av att ta bort god mat bara för att hålla midjemåttet eller vikten!
 
Ha en underbar lördag! Imorgon blir det nog skogen och svampplockning.

efter kaos kommer solsken...

 
Efter en ganska så katastrofal måndag så har det lugnat sig. Behövs väl sådana dagar så att man vaknar till liv och inte fastnar i lunken ;) Går garanterat inte på mitt jobb! Det händer alldeles för mycket saker för att man ska fastna i någon ljummen, tråkig lunk. Och det är bra! Huvudsaken är ju att det är enstaka dagar och inte varje dag som är så intensiv.
 
Kören började ikväll. Skönt att få koncentrera sig på att sjunga lite och rösten var glad över att få lite träning.
 
Ensam ett dygn. Karln är på jobbresa igen. Sånt är livet. Snart blir det dusch och sängen, underbart skönt att få lägga sig under täcket!
 
Mina solrosor börjar slå ut nu, en har slagit ut på jobbet, fler är på G och en står och är vacker på balkongen. Tyvärr har denna regniga och kalla sommar gjort att mina solisar inte riktigt har velat bli lika fina som de blev förra gången jag sådde, de är nu ganska små men ändå vackra och fina!
 

Alltså

denna måndag var tuuuung och väldigt tålamodskrävande. Inga fler tack! Skulle alla måndagar vara såhär skulle jag också sitta och slita mitt hår på söndagarna, som många andra gör. Tur att det är sällan. Men det räckte till efter en ganska kort natt. Snart blir det sängen!

långhelg

Bara tre dagar ledigt men det känns som att jag varit här längre :) Härligt!
Har haft tid för att vila upp mig, umgås med gudbarnet, moster, mormor och ligga i soffan och surfa runt på olika hemsidor...har nu blommor, klänningar, håruppsättningar, ringar och inbjudningskort som snurrar i huvudet. Kul! En massa vackert har jag sett, bara att gallra. 
 
Hjärtat ligger och vilar efter sin fiskehelg. Middag i stan väntar och sedan tar vi kvällsbåten över till Svealand och Grums. Imorgon är det igen en ny vecka med nya erfarenheter och möten!  
 
Lite inspiration...från pinterest.com naturligtvis ;)
 



 

hemhemma

Pysslat ute med mamma, varit på promme och planterat om jordgubbsplantorna.
Har idag haft ett möte och pratat blomarrangemang i en blombutik i stan...det finns ju så mycket fina ideér, men det svåra är att begränsa sig och bestämma hur man vill ha det på DAGEN. Men det känns bra och det kommer att bli jättefint! Det är ju ett tag kvar så det finns gott om tid att ändra sig och fundera vidare....



lugnet

Lämnade jobbets stohej och begav mig mot lugnet över helgen. Vistas alltså på ön med släkten. Solen tittar fram faktiskt, men hösten känns i luften även här.

dagens

Jobbade som jour på förmiddagen, full fart med diverse akuta åtgärder.

Hela eftermiddagen sependeras på ett möte i kommunhuset. Det hadlade om vård av äldre där de tog upp alla kvalitetsregister som används i Sverige för tillfället. På vår vårdcentral använder vi SveDem som är ett nationellt demensregister och som är helt nytt och kommer att bli jättebra på sikt. Just nu är det bara en massa jobb med att registrera... De tog även upp samarbete mellan kommun/primärvård/slutenvård. Hur man kan få det att fungera bättre när det handlar om de sjuka gamlingarna. Helt ok eftermiddag, fick ansikten på flera namn som jag endast sett på papper eller pratat med i telefonen.
 
Solen skiner och därför passade jag på att ta en promme ner till vattnet. Härligt! Blir till att laga lite mat ifall hjärtat är hungrig när han kommer hem lite senare efter sin jobbresa.

är för tillfället

beroende av en hemsida. Tack syrran...fick tipset utav henne. Är mest inne på bröllopsidan naturligtvis men på första sidan är det en hel del häftiga ideér som folk lägger upp. Kolla in det här!
 
Har för övrigt en hemsk träningsvärk efter superyogapasset i söndags..ajaj..kan nästan inte röra mina ben. Vilodag är det idag, yoga eller promenad imorgon.
 
Ser tyvärr att solen börjar gå ner bakom träden tidigare och tidigare på kvällen, inte ok!

helgens bästa

Helgen har gått så snabbt. Vi har haft en lugn och mysig helg. Igår började vi dagen med en långpromenad efter morgonkaffet. Sedan blev det att åka till lite olika affärer och handla, jag hittade äntligen ett regnställ för en lagom dyr peng och i min storlek från Stadium. Har inte haft något vettigt som håller tätt när jag varit ute i regn, men nu har jag! Johan inhandlade lite saker inför de kommande fiskehelgerna.
De flesta av helgens timmar har spenderats i "Emmie Land" (passande namn), ett underbart mjukt lakanset från IKEA. Rekommenderas! Har tagit tidig kväll och sovit nästan 12 timmar de senaste två nätterna, härligt!
Söndagen, är ju som sagt, min bästa dag eftersom jag är utvilad. Har gjort ett långt yogapass, färgat håret i en färg som jag äntligen är nöjd med "sandy blond". Har testat kanske 3 olika men nu är jag ganska nöjd faktiskt, får se om någon dag när färgen lagt sig i håret ordentligt. Men tror det blir bra. Ville inte klippa mig så ett frissabesök skulle bli alldeles för dyrt för att endast sätta lite färg...Resten av söndagen går åt till att stryka och pyssla med mina album tror jag.
Måndag imorgon och 4 dagars vecka. Yes!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0