större

Idag bytte vi till sittdelen på vagnen. Liten börjar bli större. Den är i nedfällt läge så att hon kan ligga och sova eftersom det är det hon helst vill göra i vagnen ännu men hon sparkade mot fotändan på liggdelen. Det är praktiskt nu att kunna ta upp ryggen till sittande när hon är vaken och jag tror att hon snart kommer på att det är kul att vara vaken en stund och titta på allt möjligt. 
Vi är ensamma hemma den här veckan. Mannen i huset är på arbetsresa.

Lillan har sovit i sängen och i famnen ikväll. Jag passar på att ligga på spikmattan bredvid henne nu när hon sover. Egentid. 

Imorgon blir det kanske en liten utflykt.

gosan

Vilket härligt väder! Blå himmel och sol! Underbart att få höra fåglarna också! Nu har gästerna åkt. Vi (jag Alice och Leia )ligger och myser på sängen. Det är så sött när Alice ligger och grejar bredvid och är nöjd 💗

hålligång

Besök av lillans farmor farfar och farbror. Full fart med skoj och bus. Det går att vara i någon annans famn en liten stund men mamma måste vara inom synhåll. Haha...lite gulligt nog. 

Väntar på lite mer vårväder så att vi snart kan gå ut på lite upptäcksfärd i skogen. 

min favorit

Den här lilla människan har verkligen tagit över mitt hjärta. 
De senaste tre nätterna har vi sovit tillsammans. Mysigt, varmt, trångt, bökigt men härligt. Lillan har snuva och då är det tydligen bara mammas närhet som duger på natten. Då kan man sova 💕

myshörnan

Snart är jag nöjd med vår myshörna i Alice rum. 

pusta ut

Hade planerat en dag med lugn lunk och en utflykt. Istället har vi haft full fart, städat, gått ut i det vackra vädret och handlat samt tvättat. Pust. Utflykten får bli nästa gång som jag har bilen. Det blir lite mycket annars. Just nu sitter jag och pustar ut lite medan lillan sover i vagnen. Gott med en kopp kaffe i lugn och ro. Kanske kan det bli en kort promenad senare igen eftersom det är så fint ute! Vi får se. Besöket på skolan hoppar jag över, inväntar studiebesöket istället som blir efter att man erbjudits plats. Känns dumt att eventuellt förstöra vår kvällsrutin som fungerar bättre och bättre för damen. 

Det är vissa som frågar vad man egentligen gör när man är hemma. Jag i alla fall försöker leka och umgås med Alice när hon är vaken. Gå ut på promenad. Nu går det också mycket tid till att sitta vid bordet och testa olika puréer när det är mattid. Allt hushållsarbete gör jag tillsammans med Alice eller när hon sover. Hon tycker att det är kul att se på när jag grejar när hon själv sitter och pysslar i sittern eller är på golvet och tränar på att åla/krypa. Prio ett är Alice förstås, är hon nöjd så är jag nöjd. Det är det som avgör. 

gräsänka

Nu är det bara vi tjejer hemma i två dygn. Jag har inte något speciellt planerat, vi kör väl på som vanligt. Ett undantag är väl att jag och fröken sover i stora sängen sen när hon inte vill sova själv. Annars är det i hennes rum som vi sover i, vi har kvar gästsängen där. 
Imorgon blir det ett besök på den förskolan som vi tänkt oss, det är öppet hus på kvällen. Inte bästa tiden men jag är nyfiken. Jag får helt enkelt gå hem om det inte går.

egentid

När man är fast så längtar man efter en stund att vara ensam. När jag sedan får en stund så vill jag egentligen vara med min prutt efter fem minuter. Konstigt det där med moderskap. Igår var jag på stan, till frissan. Klippte bort en bra bit. Från nästintill midjelångt så blev det t-shirtlångt, alltså nedanför axlarna. Känns ovant men skönt. Klippningen gick ganska snabbt och då skulle jag ju kunna gå strosa lite, men nej, jag ville hem och tog cykeln tillbaka. En timme var tillräckligt. 💕

tre timmar

Det var länge sedan det var mer än en timme sömn. Igår kväll var det helt plötsligt tre timmar och jag gick och la mig så tidigt att jag kunde lägga alla tre timmar på mitt sömnkonto, sen var vi vakna en timme efter det men det är en annan sak. 
Vi har haft mysigt den här veckan utan mycket gnäll och andra bekymmer och jag känner att det är Såhär det ska vara och är det såhär så har jag verkligen inget emot att få vara hemma 😊 Nu är det ingen liten bebis längre utan en liten tjej som upptäcker världen och har fullt upp med att greja med allt möjligt💖

Nu inväntar vi pappa och så ska vi ta helg. 

poppis

Vi var på sångstund idag. Alice var poppis för hon hade sin napp och nalle med och två av bebiskillarna blev väldigt intresserade...haha...det börjar tidigt. 

positiv energi

Idag har vi varit på babyrytmik och så har jag haft besök av två gamla kollegor. Mycket trevligt och ny energi fick jag av mina goa kollegor! Alice fick kläder och så fick vi en vacker bukett med tulpaner! Sötfia blev såklart uttråkad och trött på vårt pladder efter en timme så gästerna fick åka så att hon fick vila sin eftermiddags vila. Men roligt var det!

Nu ligger jag i sängen med båda mina gosflickor, Alice i famnen och Leia tätt intill. Ute regnar det. 

Mys

sömn och morgonbus

Uppe en gång i timmen . Funderar på vad som är bäst gällande hur vi sover nu och det lutar mot att försöka sova lite själv och lite tillsammans , det känns i alla fall okej just nu . 

Här är det annars morgonbus . Alice i sitt babygym och Leia lite överallt Det är så sött när de ligger på golvet och tittar på varandra. Alice ler alltid när hon ser Leia . 

plötsligt händer det

Bakade morotskaka för en vecka sedan och idag bakade jag frallor. Vad har hänt med mig ?! Är det energi från att damen minskat ner på amningen en aning eller vad? I så fall kommer jag att vara en durasellkanin när hon slutat amma. Inte varje dag men vissa dagar ☺ Hade lite jäst kvar från när vi lagade pizza i helgen och tänkte att det kunde vara gott med frallor. Det blev helt okej trots att jag verkligen inte är en bagare! Bröd har inte varit min grej. Energin kommer i alla fall inte från god nattsömn för vi blir väckta av en pigg katt och en pigg bebis vid tre/fyratiden. Innan dess har jag även legat trångt tillsammans med mammig bebis. 
Tvättar och grejar idag. En promenad får det också bli sen. Just nu sitter jag och min vapendragare Leia i fåtöljen och myser. 

ögonen

Hjärtat smälter när man känner sig iakttagen och märker att lillan tittar på en med stora ögon och ett leende.
 Då gör det inget att hon sover på mig och att man får lite sparkar och slag i ansiktet på nätterna 💓 

klimpen

Tänk att vi haft vår lilla klimp i drygt 6 månader?! Tiden har gått snabbt, verkligen. Samtidigt som det känns som att hon kom ut igår så är det som att vi alltid har haft henne. Utvecklingen går verkligen snabbt framåt nu med bl.a. försök till att ta sig fram till Leia som håller avståndet från att bli luggad i pälsen. Än så länge är det gröt och olika fruktpureér som är grejen, vanlig mat är trist. Amningen är fortfarande poppis. Vi går på rytmik och sångstunder och det är roligt att se hur intresserad lillan är för sin omgivning, hon undersöker verkligen allt med stora ögon. Lite rädd för folk som kommer nära och för mormor som var och hälsade på, hon fick inte bära. Lillan är väldigt mammig just nu.
En rolig sak som hänt, på tal om utvekling, är att lillan numer gillar att bada. Det är så roligt att se hur hon plaskar i baljan! Sötisen! Vissa saker tar tid att vänja sig vid, som vatten i lillans fall, men det är så kul att se när de övervunnit rädslan och helt plötsligt märker hur kul det är.
 
En vacker fredag med sol. Inga planer för helgen. Ta det lugnt och passa på att umgås med pappan i familjen som annars jobbar och står på.
 
 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0