smile

Tänk vad underbart att inte behöva ta på sig knöliga pantalonger, extra yllesockor, klumpiga vinterstövlar, mössa och vantar SAMT en extratjock vinterjacka! Går fortfarande omkring med höstjacka, tunna fingervantar och ingen mössa. Ahhh.. härlig luft är det också. Fastän det är mörkt så stör det inte så mycket för jag slipper i alla fall frysa, det värdesätter jag mer än att ha något vitt att titta på, ja, faktiskt!

Blir på så glatt humör efter kören...sitter och småsjunger för mig själv när jag kommer hem! "Ding Dong merrily on high in heav´n the bells are ringing...".... "Glooooooooooooria hosannainexcelsis" :)

Imorgon blir det en lååång dag på jobbet, vi ska få information om sårbehandling efter jobbet, lite nya/gamla material mm. som ska användas. Alltid bra att se och höra eftersom man ofta står och kliar sig i huvudet när det gäller val av sårvårdsmaterial.

Nog om detta. Nu blir det diska, dusch och säng! Thohej!

när kroppen talar - lyssna

Efter jobbet vilade jag en stund på soffan. Var trött i ryggen men även allmänt trött, somnade en stund. Efter maten skulle Johan vila lite till innan nattjobbet och vipps så somnade jag igen på soffan... var lite förvånad över detta. Brukar i allmänhet inte vila på em/kvällen. Och nu känner jag mig trött igen..ska bli skönt att krypa till kojs sen. Ja, kan väl konstatera att min lilla kropp känner sig lite trött och slut för tillfället. Det är lite underligt att det kan komma så plötsligt trots att man inte har något extra på jobbet, utan det flyter på som vanligt och hemma är det lugnt. Men ja, min teori om virus får stå kvar än så länge... även bristen på solljus under denna årstid gör sitt med oss små människor i norden.

blunda - känn lugnet



Allt är inte som det ser ut att vara.



Tisdag. Bara. Och jag är dödstrött! Brukar oftast vara pigg och utvilad på måndag och sedan går det förstås utför och så är man jättetrött på fredag. Men nu började det redan på måndag. Idag satt jag och blundade mellanåt på jobbet för att orka ha ögonen öppna...haha då är man trött. Det var under tel.tiden, mellan samtal, så ingen patient drabbad :) Det är annars skönt att bara sitta och blunda lite när man sitter framför datorn länge, vila ögonen lite. Om man är stressad är det också bra att göra så, man blir lugnare, slappnar av i axlar och kanske det viktigaste, man andas!


Till helgen kanske vi får finbesök! Hoppas på det! Vi ska också börja inhandla lite julisar!

en annans öde

Samma dag som jag föddes, den 25 nov. 1986 föddes en annan liten flicka. Den flickan fick uppleva livet på jorden i endast fyra år. Hon dog i sin mors armar på köksgolvet en dag på grund av ett hjärtfel. Hon skulle också ha blivit 25 år samma dag som jag....

Det var en kvinna som kom fram och gratulerade mig. Jag blev förvånad över att hon visste när jag fyllde år. Det var mamman till den andra lilla flickan som föddes på samma dag som jag.

Man får perspektiv och tackar för att man lever och mår bra!

Födelsedag och advent

Fyllde hela 25 år igår.



Jobbade hela dagen, och det var en typisk fredag så det fanns inte en chans att slappa till sig och njuta av någon födelsedag, hann just och just se meddelanden jag fick på tel mellan alla måsten. Sen kom jag hem till en underbart vacker blombukett och en trerättersmiddag som Johan fixat! Fick även gå och hämta ut ett paket från svärisarna som de skickat hit från Åland. Kul!
En mysig kväll hade jag verkligen! Jag kommer nog alltid att tycka om att fylla år oavsett vad siffran blir.

Idag är en ny dag. Jag har försökt få det lite adventsfint nu i lägenheten. Inget byte av gardiner som i Åbo, eftersom vi har ganska neutrala gardiner här och endast i två fönster. De passar bra både sommartid och vintertid. Det är allt annat som gör att det blir lite mer jul.

Imorgon ska vi i kören ha adventskonsert i kyrkan. Det ska också bli mysigt. Julkänslan lär komma då tror jag..

jobbing

Det är jobbing som gäller och det är med full fart. På torsdag ska vi på något julstohej med jobbet. Ska nog bli riktigt roligt med lite omväxling, att umgås med sina kollegor utanför arbetet! Blir ju lite annat än att bara umgås på jobbet, där man nästan bara pratar jobb också...

Det har varit en helt ok dag, och imorron är det kör på kvällen så dagen kan inte bli annat än bra! Vi sjunger adventsånger och det är ju sååå fint och mysigt! På söndag har vi konsert i kyrkan!

...

Det är intressant att man ibland kan känna sig ensam trots att man har sällskap...

min fina söndag

Jag och fina söndag vaknade i lugn och ro (Johan var redan på jobbet). Drack kaffe och åt frukost. Sedan har resten av dagen bestått av att tvätta tvätta tvätta, titta på tv, lyssna på musik och yoga. En underbar dag har jag och söndag haft. Men känner att det ska bli bra med måndag imorgon, för att återgå till rutinerna och inte bara slöa i mjukiskläder hela dagarna, fastän det är fruktansvärt skönt och mysigt så klart!

min dag

ensam

Ensam hemma nu, gulle har cyklat till jobbet. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske en promenad? Kanske ett yogapass? Tvätta? Jag får väl se helt enkelt. Har inte riktigt lust med någonting för tillfället så hoppas på någon form av energikick snart så att jag kommer igång....

en timme senare...

Fick ett underbart samtal från min finaste Mia!♥ Så jag fick min energikick som jag frågade efter...Lite kul att hon ringde precis när jag skrev ovanstående meningar...  nu blir det att komma igång "på riktigt"!

tystnad.

Hjärtat sover innan det är dags att åka till jobbet. Själv har jag redan varit uppe någon timme. Druckit mitt kaffe, ätit frukost och tittat på morgonprogrammet på tv 4 i vanlig ordning. Ska sätta mig och läsa tidningen också i lugn och ro.... När man skriver om trollen...hjärtat stiger upp och det är dags för nästa kopp kaffe. Mer text senare.

brrrr

Jag är tydligen ingen eftermiddagsvilare...som vissa andra (läs Johan). När jag gosat ner mig under filten på sängen så får jag direkt iskalla fötter, vilket betyder att jag inte kan sova... Sen ligger jag och försöker få dem varma för att kunna slappna av och somna in i min eftermiddagsvila - misslyckas varje gång. Det slutar med att jag helt enkelt får stiga upp och acceptera att jag är gjord för att vara vaken på dagen och sova på natten, eller helt tvärtom men inga middagslurer för min del.. Kan ju vara skönt att vila på eftermiddagen när man ändå är ledig men icke.

Då blir det en kopp eftermiddagskaffe istället.

städa städa....

Har fått ta helg redan idag.
Vaknade dock med huvudvärk som inte kändes ok. Denna botades av kaffe och 2 timmars städning. Skönt att ha det rent och fint igen...det har hunnit bli gaanska så smutsigt hemma senaste veckan. Det hjälper mig att göra något annat när huvudvärken kommit på besök. Jag var glad att jag slapp vara jobb och använda huvudet i alla fall. Städning går ju liksom per automatik, man kan vila hjärnan under tiden.

Annars står promenad på schemat när Johan kommit hem från jobbet. Frisk luft är också ett bra botemedel mot huvudvärk.

i väntan på målning


Mitt i kaoset... men alltid lika glad förstås!
Men nu är det målat och fint. Ska bara ordna upp allting imorron!
Nu blir det lite körsång för att få en fin avslutning på dagen!

inklämd men flexibel

Vi håller på (eller rättare sagt målaren och vaktmästaren) målar om på vårdcentralen, i korridoren och i våra rum. Mina rum är på gång nu, både undersökningsrummet och kontoret ska målas. Alla saker har därför flyttats bort från väggarna och står mitt på golvet i en enda hög. Detta betyder att jag suttit mitt i mitt kontor ihopklämd mellan skrivbord, stolar och hyllor idag...haha.. vilken syn, ska nog ta en bild imorron på hur det ser ut! Grejer överallt och en liten blond tjej i mitten, inklämd. Måste sitta där när jag har telefontid, annars kan jag låna någon annans rum för besöken. Hoppas jag får målat imorron så jag kan flytta mina saker dit jag vill ha dem och slipper ha både sakerna och mig själv mitt i rummet. Men vad gör man inte för att få det lite fräschare!!

Snart blir det yoga för att sträcka ut mig lite och lugna själen♥

mjukstart

Jag färgade mitt hår på egen hand igår, okej, Johan fick hjälpa mig med att sätta färg bak på huvudet eftersom det är lite svårt att se... Det blev helt ok faktiskt. Sparade i alla fall en hel del pengar på att göra det själv. Eftersom jag inte ville klippa mig, utan endast färga så skulle det blir lite slöseri med pengar att åka till frissan för detta... Betalar ju extra för att jag väljer att ha långt hår..

Idag ska vi handla och gå ut och gå. Skönt.
Det är en riktigt slösöndag med allt vad det innebär. Alla "måsten" skjuter jag upp till senare. Detta är en mjukstart på veckan som kommer. Har tänkt sluta tidigt imorron eftersom jag jobbade långdag när jag skulle sluta tidigt förra veckan, hoppas det går bara...att det inte finns alldeles för mycket att göra.. Kan vara skönt med en kortare måndag ibland.

Ska gosa ner mig i sängen en stund, vila lite, innan det är dags att göra sig iordning för dagens lilla utflykt.

nöjd

Lund var hur bra som helst! Mysig stad och en jättebra utbildning som gav många ideér till utveckling!

Resten av veckan har gått snabbt. Det har varit en riktigt bra vecka! Nu njuter jag av helg och myspys förstås!

en resa

En gråmulen dag... igen. Men perfekt resväder enligt mig. Har väskan packad och snart ska jag äta lite och väcka mitt gull för att få ett hej då.

Med denna resa kommer ju förstås ett utvecklingsprojekt. Men det är bara bra, en morot för att fortsätta engagera sig i arbetet och förhoppningsvis tycka att det är ännu roligare när man får vara del av något nytt.

Får se vad jag skriver efter utbildningen.. hoppas på många positiva ord. Kommer i alla fall att njuta av att se en ny stad, Lund.

tung

Det var länge sedan jag var så trött. Steg upp 12.30 idag... Konstigt! Vaknade före det men låg och drog mig och sen somnade jag om... Mörkt och mysigt i sovrummet! Mulet väder förklarar nog saken.

Är ensam ikväll. Ska pyssla lite, eventuellt se någon bra film.
Imorgon reser jag till Lund tillsammans med en sköterska från kommunen. Tillsammans ska vi få spetskompetens inom demensvård.

Ser fram emot hotellfrukost tre mornar i rad!!! Kan absolut inte klaga över mitt jobb ;)

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0