dagens

*finlandssvensk dialekt*
"Nå, aldrig i liiivet att jag skulle gå med sånnadär stavar!!!"

Hahahaha...

omväxling förnöjer

Idag hade jag många olika sorters karameller i min godisburk.... En jobbig men rolig dag på jobbet med olika uppgifter heela långa dagen! Fick stöd för en sak som jag funderat på och som jag nu ska göra. Avrundat eftermiddagen med att sitta på balkongen och njuta av solen och mina strålande solrosor (6 stycken)! Gympa blir det också för att få igång lite nyttigt flås! En bra måndag trots gårdagen! ps. bilden ovan är Pirkkas lilla godispåse, god blandning, mums!

tills nu...

Sedan första dagen på nya jobbet har jag inte lidit av den så kallade "måndagsångesten" som kommer smygande på söndag eftermiddag.... Tills idag. Kanske har det att göra med vädret? Eller att jag är ensam? Jag vet inte men det känns obekvämt att ha det, jag som klarat mig så bra....typiskt. Skönt att veta att man inte är ensam i alla fall! Sysselsätter mig med allt möjligt som får mig att slippa tänka på morgondagen, det är ju också ett plus förstås....

Söndag

Varit uppe med tuppen. Hunnit med söndagsshopping - får ju lön imorgon ;) Nu är jag liiite mer beredd på att ha höst, i klädväg alltså. För övrigt är jag fortfarande ovan vid tanken på kyla och mörker.

En kopp kaffe, lite musik och sen ut på en skogspromme!

lördag

Gomorn! Sovit 12,5 timmar inatt. Enligt sömnexperter ska man ju inte sova så länge men det var UNDERBART! Jag sov alltså i djup sömn så länge. När jag vaknade trodde jag att klockan inte kunde vara mer än kanske 08 eftersom jag på lördagar brukar vakna vid den tiden annars. Jag kan direkt koppla min trötthet och orkeslöshet att få saker gjorda hemma den här veckan till för lite vila och sömn. Nu är jag på G igen! Tyvärr är det ösregn och höstväder i grums idag. Blir att fixa inomhus istället, det går det med. Har nog sysslor.

Hade tänkt hinna till gymmet men det stänger 12.30...på en lördag. Jag förstår inte att bad- och träningshallen är öppen en så konstig tid som 08-12.30 på lördagar och STÄNGT på söndagar när folk är lediga!! Jättekonstigt.



Älskar mina skypekonferenser på kvällarna!

*

En tår rann ner för min kind igår när jag skulle sova.................En äkta glädjetår♥

blä

Så känns det! Det skulle vara trevligt med en städad lägenhet, en renbäddad säng och ha disken borttrollad. Men nu ser det hemskt ut. Jag är orkeslös och omotiverad just nu. Blev helt, totalt matt. Tidigt isäng för att orka med kvällspass imorgon. tjolahopp...

sant

Kom fram till Karlstad kl 00 inatt. Var isäng kl 01. Upp på jobb imorse. Men det gick bra, jag var faktiskt piggare än mina kollegor som gått och lagt sig kl 23...hehe...ungdomens glans. Tror dock att jag kommer att vara desto tröttare imorgon när jag ska masa mig upp..segt.

Tränat och haft koferens med gulle och syrran på Skype. Kul! Mitt umgänge för tillfället...haha...men älskar det!

Läste i en tidning att när man blir kär/skaffar en partner så tappar man 2 vänner. Känner igen mig. Det gäller inte alla naturligtvis men sådär i medel. Att bli kär kan alltså visa sig vara en sorglig historia för vänskapsrelationerna. Tur att jag i alla fall har få men fina vänner. Fick ett spontant och trevligt samtal från en idag. Du förgyllde min dag Jenny!

Näpp

Jag har ingen lust alls att flyga tillbaka till Karlstad ikväll....inge lust alls. Har det så härligt här i Uitgeest med gulle. Det är så vackert överallt också! Mysiga gator och hus, kanalerna som rinner och båtar som ligger förtöjda utanför husen...åhhh....men verkligenheten väntar väl antar jag...isch




Igår körde vi till kusten. Milslång sandstrand och Atlanten.

Är i Uitgeest



flyger iväg

Jobbat kväll. Lång dag alltså, 8-19. Ska packa och fixa nu... för imorgon flyger jag upp upp i det blå till mitt hjärta i Amsterdam!!! Jippi! Stannar t.o.m. måndag. Underbart med en weekendresa!

Trevlig helg! Det ska jag ha ♥

höööst



Idag har det blåst, regnat och varit mörkt. Okej, solen var faktiskt framme en snabbis men det hjälpte föga. Hösten är ju här. Det är bara att acceptera. Märker tyvärr att höstens medföljande trötthet börjar komma smygande. Känner ett starkt behov av att vila - hela tiden? Tycker att det är underbart att träna men har svårt att ta arsulet ur soffan vissa dagar (läs idag). Hur kommer resten av hösten att påverka mig? you never know. Det är det som är skrämmande. Någon höst/vinter kan gå förbi utan minsta trötthet eller ångest över mörkret som täcker norden. En annan höst (som kanske är finare än den förra?!) kan medföra en hemsk trötthet och en känsla av undergång... jaja, lite drama queen, men det får man vara ibland.

Tröstar mig med lite Idol tror jag.

ohh my...

Ohh my vilken måndag...fullt upp med andra ord. Alla ska ha hjälp på måndagar och fredagar. Vi människor är nog lite underliga. Varit på ett skönt gympapass ikväll i alla fall. Behövde skingra mina tankar.
Andas in - Andas ut - livet är härligt!

vågornas brus är det bästa

"I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall"

rastlös

IKEA slukade både mina pengar och all min energi idag. Har varit så seg och trött hela eftermiddagen. Men konstigt nog känner jag mig rastlös också...går inte riktigt ihop. Måste göra något åt det känner jag. Måste även reda upp lite här, har lyckats oreda ner igen....voi voi. Tur att det fortfarande är söndag!

se och bli förälskad

Har haft en supermysig förmiddag hos en som föder upp Westies och Golden. Åh...man kan ju inte annat än falla för de söta raringarna! Lilla sötnosen låg i min famn en halvtimme och gosade, sög på knappen på min kofta...åhhhh....GLÄDJE! Preliminärbokat en egen sötnos till sommaren! Usch vad länge det är dit känns det som....
Se och njut....

Årets valp. Hon sparade en tik. Hon och jag hade det så mysigt!



Nedan är hennes mamma som ska få en kull i vår :)



En av alla Golden som låg och tog det lugnt! Sötnosar!

En perfekt förmiddag helt enkelt!

Fint

Får man inte mysa nära sitt gull så tar man "the next best thing" - nämligen hans tröja. Mysfredag! Jag har fått fint sällskap på balkongen också! Mina solrosor håller nämligen på att slå ut! Så nu ler de mot mig ♥

 

jag visste väl...

Idag har jag haft en lång dag (som vanligt) på jobbet. Har inget annat för mig så jag kan lika bra jobba på. Sedan fick jag äntligen chansen att gå på ett gympass som verkade intressant, "low muskle" heter det. 90 minuter med aerobics och styrketräning! Det Ni. Det var grejer det! Stod som ett fån i början men hängde förvånansvärt bra med i koreografin. Ett stort plus var också att det var jag och en annan tjej som var yngst och hon var så go och trevlig :) (hon tyckte lite synd om mig att jag var nyinflyttad till trakten utan att känna någon) En ny vän tror jag bestämt. Kul att få prata med någon kring sin egen ålder för en gångs skull..haha...

Nu väntar sängen och FREDAG med allt vad det kan innebära för en ensam tös i Grums!

slow mo..

När jag är ensam hemma går allt långsamt. Jag tror Johan har en osynlig liten piska när han är hemma för av någon anledning är jag mycket mer effektiv när han är hemma?? hmm... Jag planerade nämligen storstädning av lägenheten ikväll - resultatet blev småplock, middag, disk, tvätt och Idol. Ingen storstädning alltså. Dammet ligger kvar som en påminnelse till imorgon.
Jag måste nog, fastän jag inte alls har lust, erkänna att jag nog är fröken "jag gör det sen" när det gäller lite halvtråkiga sysslor. Nu ler mitt gull. Så många gånger som han sagt att jag gör saker "sen" och jag blir sur, för i min fantasi är jag nämligen den effektiva lilla myran ;) Ibland får man helt enkelt öppna ögonen och acceptera de mindre smickrande sidorna av sig själv.


Tar det med en klackspark....

och sjunger under bordet...

lyx

Det är verkligen lyxigt att kunna GÅ till jobbet varje dag och kunna GÅ till gymmet och till affären! Få förunnat! Men det är super!

Jag sov gott inatt, svettades också ut lite av förkylningen så idag har jag kunnat andas och inte haft droppande näsa. Hurra! Jag gick faktiskt till gymmet ikväll eftersom jag varken har feber eller ont i halsen :) Känns skönt nu efteråt.

Lyx är också att ha Skype. Stackars fruar och män förr när de inte visste någonting om varandra under tiden de var ifrån varandra. Jag har just haft en kort pratstund med hjärtat. Som om vi satt i rummen bredvid varandra. Kan inte annat än hålla med min kollega som sa att världen krymper med så bra kommunikation.

Japp, nu blir det kokt ägg!

OBS! Den som vill se hur Grums trakten ser ut ska titta på femmans nya program med Filip och Fredrik "Lite Sällskap" som började igår och kommer varje måndag kl 22. Det var roligt...småskrattade lite för mig själv i soffan.

invasion

Snoret har invarderat mitt huvud.
Inget gym. Lugn och ro för lilla Em. Och lite stretching i form av lätt yoga istället.
Hurra för måndag.

Gräsänka 4 veckor--->


Jahapp. Då har jag kysst min man farväl. Ensam i en månad famåt. Kommer kanske (om det går) att ta mig ner till Amsterdam för att hälsa på. Vi får se.
Jag hoppas min förkylning är bättre imorgon, har nämligen tänkt spendera den här månaden på gymmet. Då får jag tiden att gå och har människor runt mig så att jag inte blir helt isolerad. Men som sagt, min fökylning måste bli bättre. Tur att det finns internet i alla fall, då är det inte så hemskt att vara ifrån varandra. Idag har jag mumsat på plättar med sylt och glass som vi stekte igår.
Igår, då hade vi mysdag som gick ut på att göra så lite som möjligt! Härligt! ♥

gilla

Jag kan inte påstå att jag är sådär jätteförtjust i att klämma ut var ur bölder eller ha främmande människors svettiga fötter nära min känsliga näsa..... Men som turen är är detta en minibråkdel av mitt jobb :)

Solen skiner idag - är glad trots höst feelings.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0