söndagsdrömmar

En promenad i solskenet och jag längtar till sommaren! Lyssnar på sommarvisor och hoppas att det inte dröjer för länge, jag och fåglarna väntar och längtar....

Tror ändå att våren kommer att gå snabbt, jag jobbar heltid, tentar farmakologikurs på universitet, går på utbildningar inom jobbet.... Det är inte precis som att jag har tråkigt ;) Det är bra att den tyngsta tiden på året går snabbt.

new

Känner mig som ny! Efter en lång natt med god sömn har jag även avklarat ett gymbesök! Inte illa! Idag skiner solen över Grums och det är kring nollan i temperatur vilket betyder promenad!! Härligt! Man märker verkligen hur mycket ljuset betyder för oss. Det piggar upp och ger energi. De patienter som jag haft för några veckor sedan som klagat på ovanlig trötthet har jag sedan träffat efter att solen varit framme några dagar och då är de mycket piggare och gladare! Så ut med er alla och njut av solen!

fredag

Japp, då var den veckan avklarad. Skönt! Det har varit en bra vecka men mycket. Slutade tidigt idag också vilket var behövligt! Denna vecka har jag hunnit med att dansa Zumba (svettsvettisvettsvett), tränat, städat, jobbat, sett nya sidor hos några (vilket gör att man kommer varanda lite närmare-tror jag), gått med i kyrkokören (skratta inte, det är den enda kören här och jag VILL hålla min röst i någorlunda skick, ja jag är yngst även i den gruppen) mm. Ganska mycket och helgen blir istället lugn. Passar mig perfekt.
tjohej

små tankar

på en måndag kan jag konstatera följande...
  • Kallt Vatten smakar himmelskt efter träning! Det är helt underbart! Ta aldrig vattnet för givet!
  • Ikväll är det vackra stjärnor på himlen. Men ingenting är vackrare än den afrikanska stjärnhimlen...går inte att beskriva med ord hur underbart fantastiskt det är...saknar!♥

harmoni

Njuter av att få ha helg tillsammans med hjärtat. Sen blir det 4 helger till nästa gemensamma helg... Började dagen med en morgonpromenad och fick lite sol i ansiktet + fågelkvitter!!! En god brunch och mys. Senare idag ska jag och dansa lite Zumba (trodde jag aldrig) tillsammans med mina jobbkompisar. Vi ska köra ett pass som vi sen ska ha med högstadieelever här i skolan på deras "kärleksdag", kan bli intressant...får se om jag är med hela vägen. Dagen avslutas med biokväll tillsammans med gulle!

Känner harmoni. Ingen oro över någonting eller någon. Verkar som att det är lugnt vatten för tillfället :) Bara att njuta ♥

lördag

Idag har det varit bus på schemat hela dagen.
Snart ska vi i alla fall ge oss ut och få frisk luft och gå bort lite överbliven energi.
Idag längtar jag efter sommarstrålarna!♥

Lycka

Vad är lycka?
Nä jag vet inte. Det finns många olika teorier och forskningar kring lycka och hur man uppnår lycka. För mig är det att jag är nöjd med tillvaron, att jag är frisk, att jag har kärlek, skratt och att jag trivs med både jobb och fritid. Att allt kommer till sin rätt helt enkelt.

Varför jag tänker på lycka är för att jag såg ett jättebra program på Svt "Jakten på lyckan" som kommer varje tisdag. Det var riktigt bra! Fina små saker man kan göra för både andra och för sig själv för att eventuellt bli lite lyckligare :)

Jag tror många lägger alltför mycket energi på att tänka på det som fattas, det som går dåligt i livet m.m. istället för att vända blicken och fokusera på allt som är bra! Speciellt svårt är det nog att se på allt som är bra hos en själv. Det är lättare att räkna upp 10 dåliga saker än 10 bra saker....

Enligt testet i länken på svt är jag tydligen 100% lycklig. Just precis nu när jag gjorde testet kan jag faktiskt hålla med.
Underbart!

cirkus

Ibland tror jag att jag jobbar på cirkus...inte lika fina konster men lika mycket snurr :) Tur att jag tycker att det är kul!

svettigt värre

Vilken start på veckan! Hohojaja...

Jobbade 10 timmar idag, kände att jag var tvungen att få undan lite administrativt arbete nu i början på veckan annars har jag ett berg på fredag... Alltså satt jag kvar i den mörka korridoren en timme extra. Fick faktiskt undan en hel del!
Trött och seg i huvudet såg jag på telefonen att min träningskompis lämnat återbud. Då visste jag direkt att detta kommer att bli svårt.... att ta sig till träningspasset vill säga. Men med hjälp av en syrra per telefon som inte heller hade någon lust/ork så sa vi hej då och stack på träning, jag i Grums och hon i Uppsala. Funkar att motivera varandra per telefon! Det var ett härligt pass. Är sådär skönt trött i kroppen och svettig...ahhh...alla spänningar som bortblåsta och endorfinerna susar omkring i kroppen. Glädje!

installation



Jag kan kort och gott konstatera att den här helgen har gått alldeles för snabbt... Söndag eftermiddag redan, imorgon är det återigen dags för tidig uppstigning och full aktivitet. Nåväl, jag hoppas på en minst lika bra vecka! Ska bl.a. på utbildning inom barnrådgivning som jag verkligen ser fram emot!

lilla jag

Har under det senaste halvåret besökt Systembolaget i Grums några gånger men fortfarande tittar de på mig och på mitt leg som om jag använder någon annans legitimation... Kan det ha någonting att göra med mina 157 cm, en färgglad jacka och en illrosa mössa?? ;)

Ikväll blir det lite "Chill Out" Cabernet Sauvignon.

utsövd

Jahaja...jag sov visst 12 timmar inatt igen. Skönt är det förstås, att få sova ut. Denna fredag var det nog mitt huvud som behövde extra vila. Veckan har varit bra men den som skulle ha sett min patientlista igår skulle ha kliat sig huvudet, hur jag hann med allt och alla... Det gjorde jag innan jag gick hem. Ibland är det så.

Vaknade och konstaterade att vi inte har något vatten...typiskt. Jag är så kaffetörstig. MEN sen slog det mig, jag hade sett en liten flaska vatten i hallen från när vi åkt till Åland. Yes. Två små koppar blir det. Perfekt. Tur att jag har servetter till ansiktstvätt också så kan jag bli någorlunda fräsch idag...hehe... Ringde journummret där de sa att hela Grums är utan vatten. Vackert så.

Nu lyssnas det på värmlandsradion för att få lite info. :)

Måndag

var en riktigt lyckad dag faktiskt! Nu hoppas jag på resten av veckan!

en sån..

Idag är en sådan dag som kommer med jämna mellanrum. Får inte riktigt någonting gjort, går mest omkring och funderar, sitter och slösurfar, tittar förslött på tv och funderar lite till. Jag vet inte riktigt exakt vad jag funderar på idag men det är lite av det ena och det andra. Kan kanske kallas för en reflektionsdag? Jag vet inte. Inget depp utan helt vanliga saker. Livet just nu och framtiden, lite så.

skapande

Idag finns inspirationen, penslarna och pappret men ingen färg....typiskt. Måste inhandlas snart! Det pirrar i fingrarna efter att få måla!

detta är

livskvalitet....

upp i varv

Kom just hem från jobbet, fick jobba över 1,5 timme. Gjorde inget men nu är jag upp i varv. Det har varit lite stress idag och tyvärr ingen positiv stress utan "har jag gjort allt"stress som det ibland kan bli. Men nu är jag hemma och ska ha fredagsmys för mig själv tills Johan jobbat klart. Blir nog ett glas rött och Let´s dance ikväll tror jag, får se.

Det jag tydligen fått med mig i livet som överraskat mig är skinn på näsan och att saker faktiskt kan rinna av mig som på en gås. Ibland blir man förvånad över egenskaper man trodde att saknades. Har både uppfattats av andra och av mig själv som försiktig/vågar inte säga ifrån/för snäll/ältar saker, alla egenskaper är bra men får man kritik som inte stämmer eller tycker att något är fel så känns det skönt att märka att man har en ryggrad och vågar säga ifrån :) Kul att jag lagt märke till det! Kanske en lärare hade rätt när hon sa att jag nog i botten är bestämd och vet vad jag vill och går vart jag vill...hmmm...hon såg något som inte jag hade sett ännu. Intressant.

mat, mjukiskläder och soffan nästa....skön helg!

seeeeg

Underbart att få vara ledig idag, behövdes nog. Var tre intensiva arbetsdagar före så lite uppladdning behövs för att orka med jobbfredag.

Däremot är jag helt utpumpad efter vår entimmes runda runt Grums. Johan drog med mig ut för att få lite luft före han skulle iväg till jobbet. Blandade känslor, jag pendlande mellan att tycka att det var riktigt skönt ute till att bli frustrerad över att: inte hänga med i samma tempo som den som har längre ben än mig, gå där ingen plogat (som vanligt) och dessutom få in snö i ögonen som kändes som småspik emellanåt. Nu i efterhand är jag ganska nöjd över att jag varit ute men jag är helt slut. Det värker i benen och de är fortfarande som överkokt spagetti i styrka...

Nä, nu blir det en kopp eftermiddagskaffe för att komma igång. Har städning framför mig som är såååå roligt och spännande.

Snart är vi insnöade här uppe på vinden...

...

Tjohej.
Här är det full fart. Det snöar massor här. Jag tror att värmland tar igen nu eftersom vi faktiskt haft mindre snö än på östkusten där det har vräkt ner. Snön är ok, det är inte lika kallt nu i alla fall, vi som annars har kring -20. Däremot har vi värdelös plogservice. Inget är plogat och de plogar inte på helgen....konstigt tycker jag som är van vid att plogbilen brummar förbi frebbenby även på nätter...

Jobb är det gott om må jag säga. Imorgon ska det bli skönt med ledigt men klämdag blir det icke för mig. Jobbar istället. Känns nog helt okej. Jag är ju ung och full av energi...he he

PS3 köpte vi i mellandagarna. Jag har testat spela fotboll mot Johan och jag kan säga att det inte blev sådär jättebra resultat för mitt lag...haha... Däremot är Grand Theft Auto kul att spela. Kan tänkas att min helg bland annat kommer att innehålla lite spelande när Johan jobbar.

*Älska att Älska*

det är första januari

Årets första dag alltså. Jag har börjat året med en riktig mysdag. Gått i mjukiskläder hela dagen och tittat ut på det vackra vädret. Min älskling är nu och jobbar. Jag själv fortsätter med att göra ingenting men ändå nånting..

Skål för denna fina och härliga start! Vi fick se jättefina fyrverkerier över Grums inatt från balkongen!

från då till nu

Mitt 2010 var händelserikt må jag säga. Året gick väldigt snabbt och jag tror att det kan vara ett av de roligaste åren jag haft faktiskt.
Detta hände 2010:
- Johan fick jobb i Grums, vi sökte upp Grums på kartan och konstaterade att där skulle vi bo framöver.
- Vi flyttade vårt pick och pack från studiestaden Åbo till lilla bruksorten med många nervösa förväntningar på framtiden.
- Jag var med på min systers möhippa.
- Min syster gifte sig med sin prins Henrik.
- Jag tog Hälsovårdarexamen!
- Jag var på min kusins bröllop.
- Jag började mitt nya jobb som distriktssköterska på vårdcentralen Grums, mycket utmanande men roligt.

Det är väl i sort vad som hände 2010. Ett mycket fint år. Mycket kärlek och glädje. Många småsaker har ju också inträffat men det gör det ju varje år :)

2010 i bild...

Bruket Gruvön.

När jag pendlade mellan Åbo-Åland-Grums under våren.

När vi fick åka och fiska på försommaren.

Min syster gifte sig på Havsvidden.

Vi köpte vår första egna bil.

Min tid i Åbo fick sitt slut...

Hälsovårdarna.

Jag odlade solrosor på ballen.

Jag åkte och hälsade på Johan när han var stationerad i Amsterdam under en månad.

Dessa får representra jobb och lite julfirande.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0