mätt - vila

Jag bakade en mjölkfri morotskaka när jag fyllde år. Jag börjar bli mätt på den nu. Har tagit en bit till kaffet varje dag. Men god och saftig blev den!
 
Vila. Vår lilla prinsessa har svårt att sova på dagarna men ändå märker jag att vilostunderna på dagarna är viktiga för henne. Både för hennes humör och för hennes ätande. Har hon sovit gott en timme så vaknar hon (oftast) på gott humör och äter bra. Det verkar även som många andra skriver, att hon sover bättre på natten också. Konstigt det där med bebisar och sömn. Vi varvar i alla fall min famn och spjälsängen nu på nätterna och det funkar ganska bra för oss båda. Hon sover bra och då sover även jag bättre i alla fall.

hip hip

29, en helt vanlig dag efter en vaken natt. En liten med magproblem och som sedan blev piggelin mitt i natten. Vi har firat min födelsedag hittills genom att ta det lugnt. Vi har vinkat av svärmor som varit här och hälsat på ett par dagar, och varit till stor hjälp! Skönt med lite avlastning.
Jag håller som bäst på att invänta en mjölkfri morotskaka som jag bakat tillsammans med lillan som satt i bärselen. Hon var inte till mycket hjälp utan somnade snabbt...
 
Resten av dagen kommer att gå i vilans tecken efter vaket.

vackert

Underbart vinterväder idag! Sol och blå himmel! Vi har varit på lite ärenden på stan och grejat inne. Just nu är det mest mys i famnen som gäller ♡ Det finns en orsak till det mesta och snart får vi nog veta om jag har haft rätt. Då blir det trevligare stämning här och inte så mycket missnöje från lillfisen. Vi får se helt enkelt.

deg

Min hjärna känns som en degklump. jag har inte fått sova mer än max tre timmar i sträck i flera månader och senaste tiden har det till och med blivit kanske en timme åt gången. Morgonkaffet kan jag ju säga att är superviktigt annars startar inte detta tröga maskineri och tålamodet blir bristfälligt. Idag var det annars en vacker dag, vi var ut en sväng. Tyvärr blir det vila samtidigt som damen vilar eftersom jag är dödstrött, så att få något annat gjort är bara att glömma. Hon är verkligen ett charmtroll men är väldigt gärna i famnen, även när det är dags för vila. Jag vet att jag kommer att minnas denna tid som mysig sen när jag tänker tillbaka på att hon låg på mig och myste, hon kikar lite och stryker med sina små fingrar på mig. Men, efter x-antal sömnlösa nätter skulle jag uppskatta några stunder av att få vila ensam. Jag passar i alla fall på att ligga på spikmattan när hon sover i sin säng. Det är extremt skönt för ryggen men det lugnar mig också, sover kanske lite bättre.
Japp, varje natt är ett spännande frågetecken. Hur ska det bli? Men dagen går och man får ta det som det är just nu. Det är viktigt att komma ut i alla fall, promenad, gå till affären, gå på stan och gå på babyrytmik och träffa lite folk!

Nu ska jag sova en stund, fram tills damen vaknar och är hungrig.

oro

Allt detta som hänt det senaste dygnet i Paris ger mig ont i magen och själen. Tanken på att min lilla tjej måste växa upp i en värld där man inte kan vara trygg och lita på andra medmänniskor gör mig ledsen. Jag hoppas att det inte eskalerar och att fler oskyldiga människor måste sätta livet till innan det får ett slut. Ett slut där vi alla kommer fram till att det inte finns någon vinst i att skada en annan människa oavsett hur oense man kan vara. Ingen människa är perfekt och ingen har rätt eller så har alla rätt. Vi måste komma till insikt, att ta hand om varandra och vara ödmjuk inför livet är viktigt.
Jag njuter lite extra av min familj idag! Att de finns nära! ♡

tid

Tiden rusar.
Jag har nu testat att undvika mjölkprodukter för att lillan haft lite magbeskymmer. Verkar funka bra. Förra veckan var tung på grund av för lite sömn, antagligen var det magens fel.
Helgen spenderades på Åland. Det var lika härligt som vanligt. Passade på att ta det lugnt och umgås med familj och vän.
Idag har vi varit på gymmet och handlat efter det. Helt otroligt så sover lillan i vagnen trots att vi kom in för en halvtimme sedan! Hon brukar annars vakna när den står still.

Ska försöka komma till skott med tackkort och skicka till de som uppvaktade A på hennes dop. Svårt att välja bild bara...har många fina. Blir ju inte någon bild från själva dopet eftersom hon var så arg, det blir en bild där hon är glad istället ☺

något jag inte visste

innan jag fick barn.

* att jag skulle gå omkring och ha spyor på mig konstant. Att jag till sist inte ens skulle bry mig om jag luktar surt..

* att jag max skulle få 3 timmar sömn i ett sträck...hur länge det ska pågå får vi se. Nu har inte ens fått de timmarna de senaste nätterna.

* att jag skulle ha en bebis fast på mig konstant, att pappa bara duger när bebis är nöjd. Det är svårt med jämställdhet gällande bebis, hur gör folk?

* att bebis skulle vara vaken på dagarna, ingen egentid då bebis sover. Vad har folk för bebisar när de har tid att baka m.m??

* att min vila skulle betyda "sova med en bebis på sig".

* att jag trots allt som är tungt älskar denna lilla klimp mer än mig själv.

* att jag ändå fungerar på en zombienivå trots lite sömn.

* att humöret mot omgivningen skulle vara svårhanterligt när bebis tar all kraft. Har alltid varit en positiv person men har nu en mer nedstämd sida, som jag inte alls tycker om.

* att amningen (som är konstant) skulle ta så mycket energi. Jag hade fantiserat om att läsa böcker när jag ammade men med en geleklump till hjärna så är det dåliga program på tv och att slösurfa det enda jag klarar av.

* att jag skulle känna att jag har en extremt viktig uppgift att ta hand om en liten person men samtidigt känna att jag lever vid sidan av resten av världen.

Ja, listan kommer säkert att fyllas på reflektioner.

Det svarta guldet



Kaffekoppen.
Min bästa vän just nu, för att orka med vakna nätter som tydligen är grejen nu i denna lägenhet... att sova på mig går bra för damen men det är inte den bästa sömnen för mamma... Zombiedagar.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0