Fruktbomba dig

Varför det är så bra att äta frukt och bär:

Frukt innehåller lite energi. Det mesta är sockerarter, alltså inte "vanligt" socker. Det innehåller pektin som är kostfiber och som är jättebra för magen - fibrer får igång magen. Vitaminer som finns i frukt är mestadels c-vitamin men även karoten, B-vitamin, kalium. Du ska helst få i dig Minst 500g frukt och grönt/dag, det motsvarar ungefär tre frukter och två nävar grönsaker. Frukt, grönsaker, baljväxter minskar risken för flera sjukdomar; hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, övervikt och fetma.

C-vitamin:
Skyddar skoppens celler, är antioxiderande. Bildar kortison, krävs för att bilda flera signasubstanser och kollagen i kroppen. Hjälper till att ta upp andra viktiga ämnen i kroppen, som kalcium, järn, zink m.fl. Utan c-vitamin faller kroppen sönder, även kallas skörbjugg.

Karoten:
Karotenoider är antioxidanter, det finns c. 600 st. De hjälper kroppen att försvara sig mot fria radikaler och upprätthåller energibalansen i cellerna så att de kan försvara sig mot virus och bakterier. Karotenoider kan omvandla sig till A-vitamin som är vikitgt för ögonen, särskilt bra är beta-karoten. Finns speciellt mycket i gul/orange/röd frukt samt lax.

B-vitamin:
Det finns flera olika B-vitaminer och alla har sina egna speciella funktioner. Jag tänker inte ta upp alla, det finns 12 stycken. Men i huvudsak bra för ämnesomsättningen, hår, hud, naglar och stärker nervceller/muskelceller. Finns i mörkgröna grönsaker, bönor, råris, mejeriprodukter, öl, nötter, bröd...

Kalium:
Bra för syra-basbalansen i kroppen (pH i blodet). Bra för musklerna, nervsystemet, njurfunktionen och blodtrycket. Finns i de flesta frukter och bär, groddar, bönor, te, kakao, potatis, spannmål m.m.

Några frukter och vad de innehåller:
Avokado: c-vitamin, e-vitamin, B9-folsyra, B1,2,3,6, kalium, magnesium, järn. (160 kcal)
Banan: c-vitamin, B6, kalium, magnesium. (100 kcal)
Apelsin: C-vitamin, B9-folsyra, antioxidant. (46 kcal)

Ät mera frukt och grönt!

tiden

Sommartid- jag märker ingen egentlig skillnad. Bara igår när jag vaknade så var ju klockan en timme mer än innan, men det var allt i reaktionsväg. Känns skönt med sommartid, kanske för att det just heter sommar+tid och man vet åt vilket håll man är påväg.

Tiden går snabbt när man jobbar! Har nu suttit tre timmar framför datorn, man kommer framåt, lite åt gången men det är ändå åt rätt håll - mot slutet.

Byter lakan idag - härligt att komma hem på onsdag och ha rent och fint!

Idag ska jag då bara vara hemma och jobba, tvätta och packa inför resan till Stockholma ikväll. Ska även hinna och träna med Jenny på eftermiddagen. Färjan går kl 21 ikväll och vi är framme i Sthlm tidigt imorgon bitti. Efter lite strosande, fika och lunch blir det bussen till Grisslehamn och vidare till Åland. Mamma hämtar oss kl 18 från båten, vi äter middag hos henne i Hammarland och sedan skjutsar hon oss in till stan, hem till Johans familj. Där spenderar vi kvällen och halva natten för att sedan ta oss till Långnäs och ta båten över till Åbo igen. Framme och tillbaka i Åbo och lägenheten kl 08 på onsdag morgon. Säkert pigga och fräscha :)

Det ska bli skönt att komma bort lite, fastän det är en väldigt kortvarig och intensiv liten tripp. Har sedan fullt schema på onsdag, men inget jobbigt som turen är!

som ny

Varmt bubbelbad, skum, badsalt, tända ljus och musik med vågor som bryter mot klippor och strand, ljudet av måsar.....Jag drömde mig bort, bort, till en annan årstid till en annan värld. Reflektion, tankar, njutning, värme. Nu är jag som ny igen.

på 49 kvadrat

Området jag har befunnit mig på idag - lägenhetens 49 kvadrat. Jag har alltså varit inne heeela dagen och slappat! Man skulle kunna tro att man blir galen av att vara inne en hel dag men det har faktiskt varit riktigt skönt, speciellt när det är tråååkigt väder utomhus.

Vad har jag då gjort idag här inne på våra 49 m²? Jag har lagat lunch, kaffe, middag och diskat efter alltihopa. Till middag blev det stekt strömming med potatismos, det var jättegott och jag fick kvar till lunch imorgon också! Jag har läst igenom min text och en del av Johans dip. arbete. Jag har suttit och slösurfat, tittat på dåliga repriser på tv och busat med min busiga sambo! Han är förresten duktig nu och är ute och joggar. Själv bestämmde jag mig för att endast rulla lite här i vardagsrummet för att få lite mag/rygg träning och sedan lägga mig i badkaret! Underbart härligt, det var länge sedan nu som jag badade badkar. Ska ligga och plaska och drömma mig bort till en härlig sandstrand någonstans i den varmare delen av världen....dit vill jag, men jag får nöja mig med att drömma om paradiset än så länge eftersom det är sånär som omöjligt att resa iväg just nu till en plats längre bort än Sthlm, Åland..

Plask plask

beautiful Sunday?

Träningen hjälpte mot mitt dåliga humör igår - det var tur för jag hatar att vara på dåligt humör, är det så sällan nämligen. Det blev fotbollstittande med gulle och jättegod glass och frukttallrik (ananas, granatäpple, vindruvor & mango)!!

Söndag och jag har sovit som en stock inatt! Skönt att vakna utvilad och inte känna någon stress. Ute är det + grader, vilket är kul Men det är massor av snö som kom igår kväll, inte kul! Så det lär inte bli någon promenad i slasket för min del i alla fall - usch för blöta fötter!

Ska läsa igenom mitt arbete och få lite ändrat tror jag. Om jag orkar - som sagt, ingen stress idag.

butter

Ska och träna - skulle inte orka men känner samtidigt att det kanske är det enda som hjälper mot mitt humör. Mitt humör har gått upp, ner och hit och dit idag. Det har gått ut över mig själv genom ångest och stress, och gått ut över Johan för att han råkar vara i närheten. Hoppas endorfinerna ersätter butterheten och nedstämdheten med optimism, glädje och för Johans skull kärlek :)

Guten Morgen

Idag blir det en slöardag. Ska och träna med Jenny men det blir nog det enda jag gör och jag kommer att köra lätt träning idag eftersom jag är lite trött efter gårdagen, mest bara för att komma bort från lägenheten.
På tal om gårdagen så var det JätteTrevligt hos Johans kusin m. fam. De bjöd på trerätters! Till förrätt fick vi sniglar (!) och det var jättegott, har väntat länge på att få testa sniglar och det var något som jag absolut ska äta igen. De blev lite nervösa när vi sa att vi aldrig ätit det men glada när vi tyckte att det var så gott! Huvudrätten blev en medium, mör och saftig biff med ugnsrostade grönsaker + potatispuré och till efterrätt blev det en panacotta med mörkchoklad på och gott mörkrostat kaffe. MUMS säger jag bara och den tillhörande drycken var pricken över i:et! Kvällen gick snabbt och innehöll roliga och intressanta samtalsämnen, Johan hann också förlora mot en 10årig fotbollstokig pojke i X-box fotbollsspel. Kl. 23 fick vi bråttom då jag trodde att sista bussen gick (sista skulle gå kl. 00) så lite salongsberusade och glada tackade vi för en underbar kväll och åkte hem.

Ännu ett grattis


Idag gratulerar jag min underbara, fantastiska och snälla mamma som fyller år!
*Grattis!*

sol och blå himmel

Nu ger jag upp! Orkar inte skriva mer för idag. Känner mig lite fast, vet inte hur jag ska fortsätta, orkar inte fortsätta just nu. Vill läsa igenom allt i pappersform först. Så ska ta en kopp kaffe och börja dagen på riktigt! Njuta av det underbara vädret!

Igår firade vi förresten Dagen med en chokladtårtsbit (en stor bit som vi delade på) som jag köpte på stan - gott och mysigt att sitta och mumsa chokladtårta i soffan efter maten. Tallinresa blev det ju förra året men iår tar vi/jag det lugnt med firandet. Vi ska på en liten utflykt till Stockholm nästa vecka och i helgen blir det mys - räcker utmärkt för att fira. Måste man fira förresten?


Gnällkärring

Idag:
  • Skriva och struktuerar om lite på mitt ex.arbete
  • Gå till skolan och skriva ut texten som jag lyckats få ihop så här långt
  • Gå ner till torget och köpa färsk frukt, nötter..
  • Yoga
  • Städa??
  • Johan och jag är bortbjudna på middag ikväll - Trevligt trevligt!

Ibland glömmer jag bort att män och kvinnor är olika. Ja, alla som någon gång bott tillsammans med en man vet att vi Är olika. Vi tänker, känner, prioriterar och gnäller olika! Vi är helt enkelt olika. Men det som gör att det funkar är att man respekterar att man är olika och att man försöker kompromissa lite med sina principer och tänka på den andra, då blir det balans. Men som sagt ibland glömmer jag bort att vi fungerar olika. Jag väntar mig reaktioner, känslor, tal så som jag själv skulle reagera, tala, göra och blir ibland besviken. Men det fungerar ju inte så, då skulle jag ju vara tillsammans med med själv. Då blir jag påmind att han gör saker på ett annat sätt som kompletterar mina sätt - och då funkar det. Men det gäller att komma ihåg att vi är olika - annars kan man bli en riktig gnällkärring, och vem vill ha en sån?! Inte jag i alla fall! Sedan finns det förstås tillfällen då man nästan måste vara en gnällkärring :) eller hur?!

Vet inte hur jag kom att tänka på det ↑...men det är bra att reflektera och fundera lite.

4 ÅR

♥Idag har VI varit VI i 4 År!♥
Grattis till oss!


      +     
          =

         


     

En människa som jag Älskar av hela mitt hjärta. Vi har redan upplevt mycket tillsammans och mer ska det bli Min Prins!

korsningar och våffelsug

Tidigt imorse stod jag i en korsning. Skulle jag fortsätta rakt fram eller skulle jag vika av? Jag valde att vika av.

Jag pratar nu om mitt ex.arbete. Jag har tagit ett viktigt beslut för hur hela ex.arbetet kommer att se ut innehållsmässigt och hur min handlingsplan kommer att bli. Mitt ex.arbete låter nu mer komplicerat men det står nu på en ganska stabil grund som jag behöver för att kunna motivera resten av arbetet. Komplicerat men mer motivation har jag fått. Måste betyda att jag gjort ett bra val! Nu är det bara att köra på - har MÄNGDER av jobb!

Våffeldagen - mmmm..."Homerdräggel"....Blev så sugen på varma våfflor med glass och sylt. Åh vad gott! Har tyvärr inget våffeljärn. Skulle inte ha plats för ett våffeljärn heller för den delen i köket. Får helt enkelt njuta av tanken på varma våfflor med glass och sylt som att det skulle underätta suget.... Typiskt nog så sitter de och äter våfflor i tv4 också....

missbruk

En ung man ±25 år kommer ut ur en byggnad går längs gatan och viker in i en gränd. Han ställer sig med ryggen mot trafiken och tar fram en spruta, han tar ur armen ur tröjan och står och injiserar innehållet. När han är klar viker han ut ur gränden och går tillbaka in i byggnaden.

Detta är vad jag såg när jag gick längs gatan och sökte efter frälsningsarméns inlämningsstation som jag för övrigt inte hittade då de har stängt och flyttat. Han vek in i gränden mittemot där jag stod och funderade vad jag i hela friden skulle göra med mina klädkassar. Jag vet inte vad han injiserade men någonting säger mig att man inte viker in i en gränd och sticker sig i armen om det är något lagligt i sprutan...don´t think so. Tragiskt i alla fall. En kille som jag aldrig skulle ha tänkt tanken att skulle göra något sådant om jag mött honom på gatan, kanske därför jag blev att titta och undra vad i hela friden han höll på med....såg så frisk och hälsosam ut - hur länge till?

Har fått mycket gjort idag i alla fall! Kläderna lämnade jag sedan in i en second hand affär som jag passerade, gick in och överlämnade kassarna och hon såg nöjd ut och tackade. Nu slapp jag dem. Har via telefon bokat tid till frissan här i Åbo, klipp+färg nästa vecka och så var jag till optiker och bokade tid för syntest, flera år sedan sist. Allt fixat på svenska så klart och det gick jättebra!  Ska bli intressant att få veta om synen blivit sämre..hoppas inte. Fick skolarbete gjort på f.m. och det blev två timmar på stan och helt förvånad kom jag hem Utan att ha handlat någonting - otroligt!

Nu får det vara nog

Vågade knappt öppna mina ögon imorse och titta ut genom fönstret för jag visste vad jag skulle få se. SNÖ. Jag är trött på denna snö och dessa envisa minusgrader - Nu ska det bli vår! Jag vill ha på mig en tunnare jacka, ingen mössa, sneakers, tunnare och allmänt snyggare kläder....NU! Men icke..får genomleva en vecka med snö och kyla helt enkelt. Lilla jag kan ju tyvärr inte påverka vädret, men om jag kunde skulle det vara soligt och varmt! Orkar inte frysa mera...

inget mer idag

Kom just hem från skolan. Hade informationstimmar. Kul träning med Jenny och god lunch på Kåren.Sitter och funderar på allt och ingenting.

Det slog mig nu att min "klass" inte längre är en riktig klass längre. Vi är nog mer en grupp som träffas lite nu och då. Vi är alla med i olika projekt inför ex. arbetet och alla är fokuserade på det, vi har haft mycket praktiker och då träffas vi ju inte heller och från och med hösten blir vi också delade på det viset att vissa fortsätter till sjukskötare och andra till hälsovårdare. Jag sörjer egentligen inte för fastän det är en god stämning i klassen så har vi inte umgåtts så mycket som en klass förrutom föreläsningar och någon aktivitet någongång som i sig har varit riktigt rolig och klassen i sig är en bra klass med många olika personligheter:) Jag umgås med två personer från klassen på fritiden, och vi har fått en god kontakt. Det tycker jag räcker - de är så goa tjejer!

Nog med sådant funderande. Ska fundera på mat de kommande dagarna då gullet och jag ska gå handla nu på e.m. Idag blir det köttfärstacos, imorgon blir det Kyckling alla Lucca (från receptboken som jag fick av söta Mia och Sara när de kom hit) men onsdag är ännu ett frågetecken...svårt det här med mat, det blir ofta samma som rullar på..Nå det fixar sig.

Mer plugg blir det däremot imorgon, räcker för idag känner jag. Lite varje dag passar mig bäst!

Focus focus

Steg upp kl 07 tillsammans med gulle. Efter frukost kl 08 direkt till skrivbordet och börja med ex.arbetet. Arbetat 2 timmar. Ska till skolan och ha två timmar, sen träna, äta lunch, gå hem →

Koncentration, fokus, tålamod, funderande, läsande, skrivande.....Min närmaste framtid.

           

en avslutning

En skönare avslutning på en helg kan man inte ha. Johan är och joggar, jag kan ju tyvärr inte på grund av mina knän som bråkar vid ansträngning MEN jag har gjort min favoritsak istället - japp Yoga så klart! Min rygg känns som ny igen, mjuk och oöm, hade ont i ryggen på eftermiddagen och det enda som tycks hjälpa är yoga, strecha och böja!

Ska även ha ansiksmask efter duschen, naglarna passade jag på att fixa igår! Kul med nagellack igen!

Resultatet från rensningen av mina kläder blev en STOR plastpåse, hade visst ganska mycket som jag inte använder.

Rensa



Rensar lite i garderoben
Vi har bara liiiite kläder...speciellt jag då
Frälsningsarmén kommer att bli glada i alla fall

På tal om..

Tingeling så sätter den sig på hjärnan och stannar där i evigheter...går runt och nynnar "tingeling tingeliiiing...." hela tiden, tur att det ändå är en rolig låt som man går och nynnar på!

Har varit på låång promme med gulle i det Underbara vädret;  sol, fågelkvitter och isen som smälter! Kan det bli bättre?! Njöt extra mycket av promenaden då det har utlovats snö och minusgrader igen...BLÄ säger vi till det men våren och värmen kommer snart! I know it!



BIO

Kom just hem. Hade en mysig biokväll med mitt gull! Har lite ont i magen nu bara efter en påse godis, magen är inte van vid godis...tur att man ska ut och gå imorgon och röra på sig lite så känns det bättre :)
På tal om Slumdog Millionaire - Se den! En jättebra film!

God Natt!

på stan

Vi har varit och shoppat! Johan och jag. Vi har shoppat åt honom, därför kom han med ner på stan, sötnos. Men han köpte jättefina kläder (jeans och en svart trenchcoat) och allt gick supersnabbt och lätt! Jag hann inhandla ett bälte, nagellack, rakblad till min hyvel, Omega3 och Kalk tabletter. Inte mycket men ack så viktiga saker.
Vi skulle ta en kaffe på stan MEN det var så hög musik och stohej runt där vi skulle fika så färden gick hemåt och lunch istället. Det jag reagerade på idag när vi gick i affärerna är att musiken är jättehög i vissa affärer. Alltså så hög att när den ena står lite bortvänd och säger något så måste man nästan ropa "Va?" för att musiken är hög. Det tycker jag är dumt dumt dumt. Jag vill visst ha musik men inte så att man inte kan prata och tänka, jag blev faktiskt trött i huvudet i några av affärerna. 2 intesiva timmar räckte gott och väl idag. Tror att "Galna Dagar" börjar nu i veckan, det brukar inträffa efter Wiklunds "3+1" dagar som är nu..Då ska jag ner på stan och fightas med alla shoppingtokiga människor!

Men NU är det kaffedags och sen får jag se vad jag hittar på under eftermiddagen.

Ikväll blir det BIO! Ska bli så mysigt, det var länge sedan jag var på bio nu! Vi ska se Slumdog Millionaire!KUL!

Underbart väder idag!
Skönt med ljus när man vaknar på morgonen, idag sken solen in i sovrummet

Jaha..

Då var det helg igen då. Kan inte släppa att tiden bokstavligen rinner iväg genom mina fingrar. Jag hänger inte med! Praktiken är slut också, fyra veckor har försvunnit ut i intet - utvärderingen gick jättebra!
NU blir det städning och senare ikväll blir det fredagsmys med min busiga, roliga, härliga & charmiga sötnos!!♥

snopet

Handledningen gick bra - känner att jag nog är på rätt väg, nu gäller det bara att ta vara på tiden och få allting gjort!

Vi satt vår halvtimme på sändning men ingen deltagare kopplade upp sig idag. Det var synd eftersom vi planerat så bra. Men vi fick en intressant diskussion med läraren som var med i alla fall.

Träningen gick såklart bra! Fick vara helt ensam på gymmet vilket var skönt, hög musik och alla redskap till mitt förfogande!

Imorgon har jag sista praktikdagen  och utvärdering - skönt! Nu är det slutarbete som är första prioritet. 

Torsdag

Idag flaggar vi, vet inte varför men det ser ju fint ut när den svajar i vinden.

- Handledning med min handledare för examensarbetet. Lite nervös eftersom jag vet att det lilla materialet som jag skickade kommer att vara fullt av frågetecken, påståenden, pilar och en hel massa annat. Men det fixar jag. Får göra ännu bättre ifrån mig och få mycket gjort nu efter praktiken istället! Känner mig laddad faktiskt att få börja "på riktigt" med slutarbetet!

- MåBraTV sändning. Ska efter handledningen förbereda inför sändingen, vi ska ha minnesträning för tantorna! Ska skriva ut några bilder som de ska diskutera kring och ha en sifferövning. Sändningen är efter lunch.

- Träna på gymmet. Ska bli lika härligt som vanligt.

- Handla mat. Och ha en lugn och skön kväll.

oriental

Ska jobba kväll idag. Steg ändå upp med Johan i morse. Skönt att inte sova bort de lediga timmarna före jag ska iväg.

Har gjort ett yogapass! Tungt! Dels för att jag inte hunnit yoga hemma på tre veckor och för att jag är stel som en pinne på förmiddagen, bra kombination verkligen. Men det gick hyffsat i alla fall. Eftersom jag yogar efter en film så blir man ju trött på bakgrundsmusiken m.m. och då brukar jag lyssna på annan musik samtidigt. Älskar, älskar orientalisk musik! Spec Bollywood! Idag först kom jag ju på att jag kan lyssna på det samtidigt som jag yogar...suck, tala om att vara trög...men från och med nu blir det låtar som "Silsila Ye Chaahat Ka" - min favorit från filmen Devdas!

Absolut kommer den underbara musiken att ljuda från datorn resten av förmiddagen. Denna dag har börjat superbra! Ska Bollywood dansa mig in i duschen nu! Ha en bra dag!

bulle i ugnen?

Vad är nu detta?



Haha.. visst är min mage fin?!
Jag kunde inte låta bli att ta en bild på min (med flit) utspända mage. Ser ju nästan ut som om man har en bulle i ugnen.
Men en sådan mage + med ett levande innehåll i blir det nog tal om först om mååånga år!

ut&in

Vaknade på fel sida idag, kände mig irriterad på allt! Speciellt att åka skruttbuss! Jag kände mig så på fel att jag hade en känsla av att hela jag var ut och in!? Konstig och obehaglig känsla. Jag har sovit idag...på bussen, båda vägar. Kanske min trötthet förklarar min ut och in känsla?! Jag vet inte. På praktiken gick det väl helt okej men man lyckas aldrig riktigt vända en dålig morgon om man inte får göra det i lugn och ro. Men nu är jag hemma....äntligen! Ska träna med Jenny idag! YES! Skulle träna igår men mådde lite dåligt, var yr i huvudet hela dagen och kände mig lite krasslig på kvällen, men idag är det ok!

Jag och min klasskompis är så duktiga - Varning! Nu kommer det lite skryt..haha!
Vi ska ha vår sändning nu på torsdag, MåBraTV grejen som vi också hade i höstas. Hon har varit i Danmark i 8 veckor så vi har varit tvungna att arbeta på distans, alltså skicka material fram och tillbaka via mail. Skickade in vår plan och vi fick en 5a för den! Vi är nog så duktiga och sändningen i sig kommer säkert att gå minst lika bra som förra gången!

Helgen i bilder:
Lördag kväll, fnitter och myspys. Flätade Saras hår. Ost, vin, nötter, godis och kex eller heter det schex? haha..
    

Söndag, påväg ner på stan på fika och mat.
     

Summa: Prat, skratt och mat! Är det inte härligt?!

Nästa gång blir det en Ålandstripp och senare en tur över till svealandet!

som en dröm

Att ha mina änglar här i helgen var helt fantastiskt roligt och härligt! Det var som en dröm när de åkte - var ni faktiskt här? Kameran säger JA det var ni!!! Jag älskar ER Mia och Sara! Bättre vänner finns inte!

GoodMorning

Ahhh härligt med sovmorgon! Vaknade vid halv åtta imorse av att någon duschade och jag förstod ingenting eftersom det brukar vara någon som duschar när jag sitter och äter frukost halv sju på mornarna, tyder på att badrummen i byggnaden är ganska lyhörda p.g.a ventilationen. Sedan förstod jag att jag ska jobba kväll och får sova vidare, vaknade en gång/ halvtimme och steg upp kvart i nio utvilad och pigg! Kaffe + frukost + läsa HBL + titta lite på gomorron sverige och har nu dammsugit. Vill inte skrämma bort mina gäster med damm som flyger omrkring.
Nu ska jag göra mig iordning och ta bussen till Pargas. Hoppas på en fortsatt bra dag!

kontroll

Har haft en bra dag. En intensiv men rolig förmiddag! Har hunnit gå handla mat och tränat - träningen har verkligen blivit viktig för mig. Utan den känner jag mig rastlös och under träningen får jag koppla bort alla onödiga tankar och oftast verkar allt mycket klarare efter träningen. Man känner sig som en ny människa på något sätt, skönt i alla fall!
Nu på kvällen har det blivit tv och genomgång av det jag har att skicka till min handledare nästa vecka. Tror inte att jag gör mer på det, vill höra vad hon har att säga om texten jag fått ihop såhär långt. Kände mig lite stressad tidigare ikväll. Konstigt hur hjärnan förstorar upp allting för nu känns det som att jag ändå har saker under kontroll. Väntar lite på att praktiken ska ta slut så att jag får fokusera på slutarbetet!

Imorgon har jag kväll. Skönt med en sovmorgon, men samtidigt lite slött när alla säger "hej då, trevlig helg" kl 14 när man har sex timmar kvar. Men så är det, tur att dagarna/kvällarna går snabbt på hemsjukvården!

sova

Är trött. Stiger upp tidigt varje morgon och både måndag och tisdag blir sena kvällar för då kommer " Design Simon och Tomas", "21/2 men x 2", "NCIS" och "House". Det måste ju bara ses, är ju så bra serier.
Men som sagt Nu är jag trött - ikväll
Väntar på att tvättmaskinen ska bli klar (som vanligt, tvätten tar aldrig slut) och sedan blir det sängen - äntligen.
GodNatt

det rullar på

Praktiken går helt okej, känner att jag hittat min plats och jag har bra samarbete med mina handledare. Idag hade vi mottagning på ett åldringshem, de som ville ha blodtrycket m.m. mätt så kom dit. Jag tog emot de svenskspråkiga och min handledare tog emot finskspråkiga. Kul att få göra något på egen hand och svara på fågor m.m. Börjar känna mig lite säkrare inför vad jag har framför mig i sommar. Har nämligen fått sjukskötarvikariat (!) på hemsjukvården i Hammarland, min hemkommun - pirrigt då alla vet vem man är eller vems barn/barnbarn man är. Men 10 minuter med cykel på jobb är inte så tokigt, roligt kommer det säkert också att vara!

Ser fram emot HELGEN med the girls! Men först kommer torsdag och fredag förstås.



Varför?

Snöar det IGEN?

Har folk på sig halsduken UtanPå jackan istället för runt halsen innanför jackan?

Varför?

En liten ekorre

Solen skiner och det är vackert i Åbo idag!
Vi började dagen med att gå en skön långpromenad. Efter lunch har det studerats flitigt, jag blev just klar med den kvantitativa artikelanalysen och ska fortsätta med att titta igenom det som jag har skrivit i mitt slutarbete, förbereda mig lite inför handleding. En av våra ekorrar på bakgården njöt av det vackra vädret idag också, så söt!



Paus

Lördag:

Långpromenad med gulle 10.45-12
Lunch 12.30-13
Studerar 13.30-----Nu har jag en liten paus. Hänger upp tvätt och ska koka mig lite kaffe. Måste ta mig igenom statistiken i min artikel. Tycker INTE om att analysera, det är tråkigt!!

Måste få allt skolarbete gjort denna helg eftersom mina tjejer kommer nästa helg. Därav plugghästen Emelie.

 

På bussen

Varje morgon åker jag i en skruttbuss, ja det är verkligen en skruttig en! Den skakar och gnisslar och sätena är bruna och smala. På tal om just smala säten, när bussen är full och man hamnar att sitta bredvid en kille så får vi helt enkelt inte plats på ett säte. När jag sitter ytterst så breder killen ut sig så att jag nästan hamnar ut i gången och sitter jag innerst så får jag sitta intryckt mot bussväggen och fönsterrutan - inte mysigt alls! Det är så skönt de få gångerna som man får sitta ensam eller när det är en nyare buss, på något sätt får man helt okej plats två stycken i de nyare?!

Mitt gull är på resande fot idag, kommer hem imorgon kväll. Jag sitter därför i skolan (ska också och träna) och kollar mail m.m. Märkte nästan direkt jag kom hem att jag gärna skulle ha satt mig vid datorn, men den är med och reser. Jag tycker i allmänhet inte att jag är beroende av sådana saker, kan bra vara utan både mobilen och datorn för en dag, men blir det tråkigt och om man undrar någonting så känner man sig ändå ganska handikappad nu utan den där datorn. Men jag har annat att pyssla med hemma - det finns alltid någonting att göra hemma!

Praktiken rullar på. Känner att det är bra att denhär praktiken kom nu eftersom flera saker som man hamnar att göra så kanske jag har gjort för ett år sedan. Ska jag sedan göra dessa saker i sommar så är det jätteskönt att ha fått träna lite nu tillsammans med handledare som kollar att jag gör allting rätt! Men måste erkänna att jag känner mig lite osäker när jag glömmer hur jag ska göra något som jag faktiskt borde kunna nu och handledaren måste komma med råd och tips, men så är det väl för de flesta hoppas jag..
Imorgon jobbar jag kväll, skönt att få en sovmorgon! På fredag ska jag vara på laboratoriet och ta blodprover hela förmiddagen och sen får jag se vad som händer, ska bli kul i alla fall! Veckorna går snabbt!!

Roligt roligt

Jag tycker faktiskt att det är kul att ta blodprover! Speciellt när det är flera rör som ska fyllas, det bara forsar in i dem! Lite synd om patienten men så länge man är mån om dem så går det oftast riktigt bra. Det enda som är irriterande är när man inte kan se blodådern och när man känner på den så rullar den iväg, då är det svårt att sticka rätt.

Idag har annars varit en givande dag med träning på eftermiddagen tillsammans med hurtbullen Jenny som berättade att hon steg upp kl 08 imorse och gav sig iväg på en joggingrunda!! Lite galet! Men säkert skönt efteråt, kommer nog aldrig att hända mig...jag är seg och styv på morgonen, det tar ett par timmar för min kropp att bli mjuk, spec mina leder som knakar och brakar.

Glatt!

Har haft en bra dag och den blev ännu bättre när jag tittade på telefonen och jag hade fått ett mess från Mia som bekräftade att hon och Sara-Li ska komma till Mig den 13e!! Yes!! Nu bara väntar jag tjejer, vi har alltid så kul tillsammans - mina rara, söta. härliga, bästa vänner!

Såg "min" gubbe imorse. Han som jag bjöd på pepparkaka och glögg under lucian. Det är kul att se att han lever och mår bra fastän han har flaskor med starka drycker med sig.

Hade en jätteskön bussresa hem idag från Pargas, det var tyst heeeela vägen! Underbart efter en lång dag!

Imorgon blir det en hel del blodprover och annat skoj!

som en stock

* Inatt har jag sovit så gott! Jag älskar verkligen att krypa ner i en nybäddad säng med rena, sköna lakan!

* Melodifestivalen tittade vi på igår - vilken besvikelse det är helg efter helg, skitlåt efter skitlåt, ibland en okej låt men ingen     Bra låt hittills - tyvärr.

* Fått en uppgift avklarad idag. Igår fick jag inget skolarbete gjort fastän jag hade planerat det - jag var trött helt enkelt och det får man vara ibland. Huvudsaken är ju att man får saker och ting klara till deadline eller hur?!

* Vasaloppet - tröttsamt bara värre. Dom är nog duktiga som orkar skida den sträckan alltså!! Av med hatten för dom!

* Solen har kommit fram och det blir en promenad före middagen som idag blir lasagne (gott!).

* Hoppas fortfarande att det blir en "tjejhelg" men nu är det osäkert, som vanligt, hur svårt kan det vara att bestämma en helg som passar tre personer? Tydligen svårare än man tror..Alla har sitt schema och sitt liv. 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0