bakning

Idag har jag bakat två limpor och muffins (enl. Madde) fast med rosa glasyr och hjärtan på förstås. Det blev ganska lyckat tror jag. Har också hunnit med umgänge och en pastatallrik på nyöppnade matstället i Grums. En riktigt bra söndag med andra ord. Tänkte ta mig en promme men det hann bli mörkt tyvärr... Kanske ett yogapass så här mot kvällskvisten?! Får se!

vem är du?

Alla är vi ett löv på samma träd. Vilket löv är du? / Di Leva.

LörDag

Pratat med söta Mia imorse. Åh, det var så länge sedan vi pratade öra-mot-öra :) Måste snart träffas känner jag.

Har varit, som alla andra i Karlstad, till IKEA och inhandlat lite allt möjligt. Det jag egentligen skulle ha fanns inte men det blev annat, förstås. Man åker sällan hem utan någonting därifrån.

Resten av dagen blir att pyssla och gå handla lite mat så att jag inte svälter ihjäl...haha...som att det skulle hända. Grums är grått och trist idag, men det är skönt att det inte är kallt ute i alla fall. Hellre värme och grått än iskallt och snö. Så tycker jag i alla fall.

Är bjuden på en fest ikväll. Men det är en sådan fest som jag tycker att man ska känna de man umgås med...så tror inte det är något för mig ikväll. En annan gång kanske.

spritt spritt

Det spritter till i kroppen. Imorse stod jag i badrummet och sjöng tidigt på morgonen...sjöng också på vägen till jobbet och på jobbet...En härlig dag från tidigaste början. Sedan fick vi se i tidningen att det stod att vår fina vårdcentral ligger 3:a i bästa tillgänglighet här i regionen!! Vi har 96% tillgänglighet på tel, vilket betyder att nästan alla får komma fram och prata med oss rara och trevliga distriktssköterskor! Japp, roliga nyheter! Nu hoppas vi på att fler patienter vill komma till just vår vårdcentral!

Annars. Burit upp sommardäcken till vinden. Det var tungt och jag pustade men nu är det gjort. Skönt att ha vinterdäcken på bilen och kupévärmare! Nu kan jag ge mig ut på vägen utan att pinka ner mig av rädsla för ishalka.

Mysljusen är tända och Idol inväntas. Härligt med helg!

Solen skiner i horisonten....

pust

Ensam i Grums. Hjärtat är och hälsar på kära Åbokamrater på sin lediga vecka. Ja, han har sådana, inte jag. Lite fusk men så är livet.
Ikväll somnade jag i soffan, eller slumrade till en timme. Det var länge sedan. Men som sagt, det är mörkt och höst. Plus, en hel del på jobbet så dagarna går verkligen av bara farten! Snart är vaccinationerna över!
Imorgon ska jag hämta bilen från verkstaden och bära fyra tunga däck...bra motion imorgon så skippar den idag..hehe...måste spara på mina krafter lite.

Jag blev så glad häromdagen! Det finns inget som lyfter upp mig och värmer mitt hjärta mer än uppskattning! Jag fick en hel massa positiva kommentarer från patienter och kollegor + ett par jättefina grytlappar som en hade virkat åt mig i rött och vitt!! Oj, så glad jag blev och detta "bara" för att jag gör mitt jobb. OBS! Med ett leende på läpparna.

dusch och läsa tidningen VårdFokus

Ler..

blir ibland förvånad och stolt över vilken otrolig man jag har vid min sida!

vilodagen

Åh vilken söndag. Vaknade halv tolv, det förstår jag inte, men så blev det tydligen. Går fortfarande med pyjamas och morgonrock (kl 14). Kokat kaffe och väckt mitt trötta gull som ville bli väckt om en halvtimme igen... Sen kanske kläderna får bytas ut och lite söndagspyssel kan påbörjas. Söndagens lite trötta och långsamma tempo passar mig utmärkt. ♥

...

Dansar runt i lägenheten i pyjamas... Livsnjutare eller ledighetsnjutare?! Båda.

den bästa medicinen

När jag känner mig trött i rygg och leder blir jag ännu mer motiverad till att träna. Detta eftersom jag vet att det är det enda som hjälper mig när jag slarvat med min ergonomi på jobbet. Att slarva är lätt, det räcker med att bli lite stressad så drar jag upp axlarna eller skippar att hissa upp britsen när jag ska ta hand om en patient m.m. Sen slutar det med värk här och där. Jag har ju värk annars också (eftersom jag tydligen har en åldrings kropp) men om jag slarvar blir det värre förstås. Då sticker jag iväg och tränar eller gör ett yoga pass, så känns det bättre.

Många människor som jag pratar med inom jobbet använder värk som en undanflykt till att slippa träna. De tycker inte alls om när jag säger att de ska fortsätta fastän de har lite ont i ett knä eller en fot. De ska absolut inte sluta träna. haha...man ser riktigt hur jag förstör deras perfekta undanflykt. Men så är det ju, om man inte har en inflammation eller liknande då ska man ju förstås inte köra slut på sig, då kan det ju till och med bli värre.

Idag har jag varit till gymmet. Det börjar bli min lördagsgrej, vilket jag gillar! Körde slut på mig, svettades och lyssnade på de andras (en grupp killar) snack under tiden.

Om en timme ska vi och titta på urgulliga hundar. Johans tur att gosa med sötnosarna. De har tydligen fått Goldenvalpar också! Åh, mitt hjärta smälter...hoppas man får kika in en snabbis och titta på dem också!

rensa

Skönt med en avkopplande helg. Ikväll blir det någorlunda tidigt isäng. Är verkligen trött efter den här veckan. Det var varit en hel del funderande och det kan vara jobbigt ibland. Det går i perioder med funderandet. Men man måste tillåta sig att faktiskt fundera och tänka igenom vissa saker någon gång nu och då istället för att skjuta det framför sig. Just nu har det snurrat jobbtankar. Bra att rensa lite i hjärnan. Det kan bli ganska mycket där inne och rörigt.

Nu ska jag röra mig vidare mot skönare ställen än skrivsbordsstolen. Sover ensam inatt. Vi kommer att spendera många helger framöver på varsitt håll. På natten sover jag, han jobbar. På dagen sover han, jag smyger omkring. Så är det ibland och det går bra det med!♥

ögonlocken fast

Hösttröttheten har slagit ett hårt slag i min skalle. Med en gjutjärnspanna tror jag. Är trött. Och fryser. Går med väst på jobbet men det hjälper ju inte. Mina naglar är blå. Repris varje höst. Varje vinter. Längtar efter min sprudlande energi och mina varma händer...våren. Bra att mitt humör håller sig på topp trots trötthet och kyla. Annars vore det riktigt dystert.

Imorgon är det fredag. Den här arbetsveckan gick också. ♣

det känns

Idag kändes det verkligen att det var Måndag. En helt ok dag men mycket efter helgen. Har skrattat och suckat. Blivit tackad och påskriken (inte pga mig utan något annat som förstås gick ut över mig). En varierande dag minst sagt som nu är över. Tack för det!

suget

Efter att spela golf kom nu... Två år utan golfspel har gått men nu börjar jag längta ut till banorna, bunkrarna, skratten och gråten...Charmen med golfspelet. Nästa säsong tror jag det är dags.

älskade

Söndag med allt ditt lugn...själen är i ro idag. Solen skiner och vi ska ut och titta på alla färger senare.

En passande bild på min söndags feeling, fastän denna bild är tagen från ballen i Åbo :)

tack

Den som är stark får bevisa sin styrka om och om igen.
Är det någon gång jag fått bevisa min inre trygghet och inre styrka så är det nu, efter min examen. Jag känner av frågetecknen som svävar ovanför människors huvuden och ibland blir de till konkreta frågor. Jag är också envis, vilket är positivt eftersom jag vägrar ge mig. Jag är trygg, stark och envis. Jag håller huvudet högt för jag är värd min utbildning och är även värd ett arbete inom mitt yrke.

Den som undrar. Jag är bara förvånad över hur mycket folk orkar fokusera på min ålder istället för min utbildning och kompetens. Att vara 40++ behöver inte alls vara en fördel. Det är paller att tänka så! Distriktssköterska är ett yrke inte en ålder. Punkt Slut.

Efter denna predikan ska jag ta och njuta av min ledighet. Glad och Stolt över att vara den jag är tack vare min underbara uppväxt. Japp, det är därifrån det kommer ;)


En hel hög stolta & unga hälsovårdare!  Åh, vad glada vi var här!

idag

var det meningen att jag skulle vara i Stockholm och hälsa på fina Mia och vara på Marres vernissage. Men fastän tankarna var tidigt ute så var min planering lite sent ute. Det visade sig igår att det var lika bra att jag inte bokat någon tågbiljett till storstaden eftersom de inte gick...så det var kanske meningen att stanna i Grums den här helgen.
Men kolla in Marres fina konst vettja!

Har varit till gymmet och tränat mig svettig och efter duschen ska jag gå på marknad och se vad som finns att inhandla :) En bra lördag. Hjärtat sover efter en natt i arbetets tecken. ♥

på mitt jobb....

existerar bara måndagar och fredagar! Man suckar över tidboken på måndagen när man ser vilka alla patienter som är inbokade under veckan och funderar vad man hamnar på för konstigheter de dagar man har akutberedskap. Men helt plötsligt är det fredag och allt är över, man får gå hem och vila i hela två dagar tills det börjar om igen. Extra skönt att det är fredag just idag efter en vecka med lite längre dagar pga vaccineringen.

ahhh myspys är det i läggan också med tända doftljus och ett glas rött (snart) framför tv:n.

Just nu är det så bra som det bara kan bli tror jag :) Ok, vissa saker kan ju faktiskt vara bättre som min jobbsituation, hellre tjänst än ett vik. Men man kan ju inte få allt i livet här och nu. Allt kommer så småningom. Så är det och det känns riktigt bra.
Härlig Helg!

tyst snällhet

Jag har snälla grannar. Vi pratar aldrig med varandra men jag vet att de är snälla. När andra skriver arga meddelanden i tvättstugan om stulna kläder och lakan då ligger mitt framme på bänken och väntar på mig. Vår mangel hakar upp sig varje gång jag ska mangla?? Gör jag något fel? Så jag skickar felmeddelande och vaktmästaren fixar problemet. Mina efterlämnade lakan ligger alltid ihopvikta på en bänk. Snällt! Eller så vill ingen ha mina (allt som oftast) rosa lakan..haha...

Just nu håller vi på och vaccinerar mot säsongsinfluensan. Det är kul att vaccinera. Speciellt när det är på löpande band, det går snabbt och alla är glada :)

Ska pina mig ikväll. På gymmet. Imorgon har jag lite sovmorgon!!

sysslor efter finbesök

Jag har haft en jättebra helg tillsammans med härligaste Jenny! Tack för att du gjorde min helg! Vi har skrattat, ätit gott, pratat, strosat på stan m.m. OCH träffat på många original...haha...

Nu väntar söndagssysslorna. Tvätten snurrar nere i tvättstugan och i läggan väntar plock och brödbak. En solig höstdag är det också! Underbart!

misslyckanden

Ibland får man för sig att om man skulle misslyckas med en sak så skulle det kännas väldigt pinsamt. Men när man väl gör det så var det inte så farligt. Människor är ganska förstående sist och slutligen, vilket är bra! Man lär sig också mycket av sina misslyckanden, erfarenheter som man bär med sig i den osynliga väskan.

Har haft en fullbokad 11timmars dag. Är således väldigt trött i huvudet. Hoppas jag inte glömt något viktigt eller missat något. Men det tror jag inte, har inte den känslan och jag är den som dubbelkollar mycket på jobbet för att just undvika missar. Hellre säker än osäker.

Just nu ser jag fram emot soffan för en stund och att Jenny kommer till lilla mig i Grums imorgon! Ska bli så kul och mysigt!

hej och hå

Tålamodet prövades idag.... Jag kommer aldrig att handla på Jysk i Karlstad efter denna första & sista gång.

En bra dag på jobb trots för få av oss. Avslutades med en tripp till Jysk och IKEA.
Allt var fortsättningsvis bra tills vi kom hem och testade det som vi köpte på Jysk och konstaterade att kvinnans "borde funka" Inte Alls Funka. Bilen brummade tillbaka till Jysk och där möttes jag av en kvinna som tydligen inte vet vad bra service är då hon inte kunde medge att hon gjort fel eller ens be om ursäkt för besväret att åka bil i onödan när hon kunde ha kläckt ur sig allt när vi stod i kassan första gången. + att jag blev tvungen att betala, jo betala till för ett byte som jag ansåg att jag borde ha fått utan extra kostnad. Det slutade bra, bytet funkade när vi kom hem MEN jag återvänder inte till en som skickar iväg sina kunder med fel grejer (och vet om det).

Måste säga att det är tur att man kan knipa ihop läpparna ibland för detta var en person som det inte skulle ha lönat sig att strida mot. Konstaterade snabbt att det var lika bra att sura men spara energi och sticka därifrån :) och aldrig återvända...hehe...

helgmorgon

Höststorm ute.
Sovmorgon är en av de skönaste sakerna med helg! Att vakna i lugn och ro, stiga upp och koka sig en kopp kaffe och gå i pyjamas och morgonrock hur länge man vill, det är det bästa!
Låg och hade ett mysigt snack vid 04 tiden inatt när gulle kom hem.
Idag får jag se vad vi hittar på...Lite sugen på att åka till IKEA.

Skön söndag på Er!

feel the beat..

Nu vill jag fixa mig, dansa hemma tillsammans med mina tjejer och sedan fortsätta dansandet ute!! Det var länge sedan och nu känner jag suget efter en "skaka rumpa" kväll, asgarv och förstås fuldans :)
MEN eftersom jag inte har någon att asgarva och dansa med här just nu så blir ikväll:

Mys med doftljus. Det uppfyller ju verkligen suget efter party...haha...nä men det är okej det med.

heeeelg

Nu njuter vi av helg!
Underbart med veckosluuuut efter en riktig arbetsvecka med allt vad det innebär! Nystädat är det också omkring mig! Vinet på kylning! drömmer mig tillbaka till ljummen sensommarkväll.....


emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0