någon vacker dag



En dag ska jag ha en West highland white terrier. De är så fruktansvärt söta och goa!
I framtiden...

Saturday

Guten Morgen!
Har nog varit vaken ett bra tag redan, ätit frukost, druckit morgonkaffet och läst HBL i sängen. En bra start på lördagsmorgonen, känns lite medelålders kanske men det bryr jag mig inte om.
Idag är det vackert ute men freezing cold, -12 för att vara exakt...brr...blir nog att vara inne idag. Ska försöka komma iväg till gymmet om jag orkar och känner för, måste nämligen städa lägenheten med Johan också och det är ju ett träningspass i sig...Det är dammigt bara värre just nu - nysvarning!

Nu blir det skolarbete en stund.

Ikväll - härligt mys med sötis!

Vad bra man kan ha det! Hoppas det fortsätter såhär resten av året!

belöning

Min läckra belöning!



Efter ett krävande men skönt yogapass med solhälsning A,B till brygga, skulderstående, plogen m.m. är jag nu nyduschad och sängen är renbäddad...ahhh... ska verkligen njuta framför tv:n!

spagettilegs

Var pigg och på gott humör när jag slutade idag och gick på stan. Fixa en klipp/färg tid och allt var bra.. Helt plötsligt så fick jag spagettiben och blev helt yr i huvudet och trött. Suck, min shoppingrunda måste avbrytas. Jag var och handlade det jag skulle ha och sedan gick jag slappt genom Ginatricot och H&M utan att hitta något av intresse...sen var det bara att gå hem med mina spagettiben, det var tungt upp för backen.

Okej, så håret kommer att bli fixat (ÄNTLIGEN) nästa fredag. Men jag skulle verkligen vilja köpa en ny klänning, men jag har ingen aning om varifrån?? Jag tycker inte att jag hittar någon snygg var jag än går inne i stan...kanske jag ska beställa via nätet? Får se, men jag vill ha en trevlig klänning till ÅSLs årsfest som även infaller på alla ♥ns dag :) Hoppas jag hittar en!

Ikväll blir det Lets dance med sällskap av ingen mindre än mig själv, bästa sällskapet (utom gulle) som man kan tänka sig. Ska faktiskt bli skönt att bara slappa, jag tycker om att vara hemma och bara ta det lugnt på helgerna, händer det något kul någongång så kan jag vara med men jag trivs bra hemma! Äta vindruvor, nötter och dricka mitt gröna fruktte som jag inhandlade i den mysiga saluhallen. Slurp!

så snabbt det gick

Jag trodde absolut att denna vecka skulle gå sååå lååångggsaaamt. Oj, så FEL jag hade! Imorgon är det redan Fredag!! Jeeeeee!!

Denhär dagen har varit väldigt intressant och mycket givande! Jag tror att nästa vecka kommer att vara intressant också, då ska jag vara med på lite andra saker, kul!

Tycker det är så kul att observera människor. Intressant hur man fungerar, speciellt kring andra. Det finns alltid någon att titta på när vi väntar på bussen, t.ex. imorse var det en nervös man som stod med oss och vänta på bussen till Pargas...ganska intressant att bara följa med hur han reagerade när han tittade på klockan och märkte att bussen var sen (som vanligt). Ja, det finns många stjärnor att titta på och säkert är jag en av dem som blir observerad för jag är ju också bara människa och gör lite konstiga saker ibland..haha..tur att man inte blir filmad, men det vet man ju aldrig förstås..

Ikväll är det slapparkväll. Johan är och sportar - jag har ont efter gym och yoga så sparar kroppen till ett längre yogapass imorgon istället. Ska börja helgen med en tur på stan och yoga. Måste också få min ena skoluppgift gjord, men har inte så mycket kvar på den. 

kvitter

Åh imorse hände det!! Nu är det inte länge kvar och jag blev genast mycket gladare och piggare när jag hörde det ----- fåglarnas underbara kvittrande tidigt på morgonen! Det var härligt att stå och vänta på bussen och höra hur fåglarna kvittrade och sedan när jag gick till praktikplatsen så var de också en massa morgonpigga fåglar som kvittrade så vackert!

Inte länge kvar av kyla och snö!

ingenting för mig

Psykiatri må vara hur intressant som helst men idag kom jag på att det nog inte är min grej. Man ska kunna lyssna aktivt på en människa och kunna hantera informationen på ett professionellt sätt. Man ska vara intresserad av hur människor lever och tänker, och varför de gör som de gör. Man ska lätt för att "lägga sig i" och dra med och motivera människor som inte har någon motivation...mm. (detta enligt vad jag uppfattat)
Jag kan ärligt säga att jag kanske klarar av en av alla de sakerna som jag anser att krävs, Jag vet inte om jag skulle klara av att ta in allt som kommer fram i ett samtal, speciellt rikitgt hemska saker så vet jag inte om jag skulle kunna hantera professionellt. Alltså hjälpa patienten att bearbeta utan att det skulle påverka mig. Sedan är jag nog intresserad av hur människor lever och beteér sig. Det som jag har problem med är just det där att kunna "lägga mig i" att ta initiativet till att vara med en person och försöka få fram hur personen mår och sist men absolut inte minst att kunna motivera. Det är jag usel på har jag märkt nu...Jag är gärna med och är på så vis aktiv men jag har verkligen problem att dra med någon i något som de inte verkar intresserade av. Jag är helt enkelt för snäll och frågar och då svarar de såklart "Nej"...jaha...så blir det ingenting. Ja jag är tydligen sån, men jag vill inte ändra mig heller för det finns de som tycker att det är bra också, lugnet och "snällheten". Det motiverar ju också vissa, i alla fall till att prata och det är ju absolut bra inom psyk. Men ja, jag tror (vet ju aldrig) som sagt inte att jag kommer att arbeta inom psyk sen...för mycket funderande och diskuterande, tungt!

tisdag

Somnar varje dag i bussen när jag är påväg hem. Det är naturligtvis skönt att slappna av men jag vet inte om det är bra eller dåligt. När jag sedan vaknar (10 min före min hållplats) så är jag nyvaken och jag är en sån som inte kan vila på dagen för jag blir på dåligt humör. I alla fall, när jag kommer hem känner jag mig seg och frusen,  det kanske inte passar mig att sova i bussen, men vad ska man göra i 40 minuter?! Jaha, nu fick jag dåligt samvete över att jag sitter och funderar på så små saker när andra har det tuuuusen gånger värre...men så är det...man kan inte hålla på tänka på andra hela tiden, jag måste ju få fundera på mitt buss sovande också :)

Fick ett brev idag. Från paret som vi bodde hos i Norge under de 8 veckorna som vi var där. Jag skickade ett julkort till dem och så fick jag ett fyra sidor långt brev tillbaka. Det är väldigt trevligt MEN jag ser knappt vad det står så det kommer att ta ett tag innan jag förstår allting i brevet, hon har skrivit på norska och med skrivstil...inte det lättaste att tyda det kan jag säga!

Har lite studieångest, men jag orkar inte studera på kvällarna under praktiken och så är det bara. Ska försöka nu under helgen som kommer för jag har ingenting planerat - ska inte planera in någonting heller, måste hinna ikapp så att jag inte blir stressad senare...måste läsa in mig lite på mitt examensarbete också, har haft paus från det i 2 veckor nu...har nästan glömt bort mitt ämne..haha..tala om att förtränga!

Måndagen är över

Måndagen gick faktiskt bra. Har varit trött pga. för lite sömn, kunde inte sova inatt. Har pysslat, umgåtts och pratat idag. Känns mycket bättre denhär veckan. Usch! Jag får alltid ångest i slutet av första veckan. Jag vet inte varför, kanske ställer jag för höga krav på mig själv? När man är på praktik så jämför man sig med personalen runtomkring och eftersom de har jobbat länge och vet hur allting fungerar så är det egentligen självklart att man känner sig bortkommen som studerande, eller hur? Ja, men huvudsaken är ju att det svänger sen efter ett litet tag.

Nu ska jag göra ett Yogapass - bli lite starkare och vigare!!

Underbart att få prata med Sara-Li igår! Jag hoppas hon och min Mia kan komma hit snart och hälsa på!! Måste bara hitta en passlig helg for the girls ♥

härliga söndag

Underbara söndag, varför varar du inte längre?
En ledig dag som man ska njuta av,
men ändå tänker man på morgondagens Måndag.
Helgen går snabbt, för snabbt.
Måndag kommer smygande, ibland redan på fredag.
Men håll ut!
Veckan går och helgen kommer på nytt!
Åh vilken tur!

gottis

Idag blev det som jag misstänkte. Hemmamys. Jag har varit till affären bara och köpt en massa gott - lördagsgodis! Till middag ikväll blir det oskalade räkor med vitlöksbaguette - Åh vad gott det ska bli! Man ska inte ha ångest om man har en dag (som idag) som man kan äta vad man vill hur onyttigt det än må vara, idag är min dag...tydligen...var inte planerat så men med en sambo som är lite bakis och sugen på gott så smittar det av sig.. Men det gör ingenting, brukar försöka hålla mig under veckorna sen istället. Lite ångest har jag dock över att mitt skolarbete har legat orört i nästan en vecka..ska försöka få några meningar skrivna nu och imorgon. 

Skönt med helg!!

en riktigt kul kväll

Sitzen var lyckad! Vi var nästan 70 pers och de duktiga kockarna hade lagat all mat åt oss som dessutom var mycket god! Abiturienterna verkade ha det roligt under hela kvällen och vi (Åbobor) hade också kul! Jag dansade, pratade med en massa människor som jag inte sett på länge och människor som jag aldrig träffat här förut! Jag fick även höra snälla saker som verkligen fastnade i mitt huvud :) Oftast fastnar ju negativa saker men igår fick jag höra många positiva saker om mig och det var jättekul att höra, det värmde! Vi kom hem vid halv fyra.

Jag vaknade med värkande kropp idag - men jag kunde ju inte vara bakis efter några cider?? Just det! Träningen igår! Idag blir det att få tvättat lite kläder och bara ta det lugnt och umgås med gulle! Jag funderar på att gå ner på stan men jag misstänker att det inte blir av - kanske nästa lördag istället, ska inte ha något spec. MEN skulle verkligen behöva fräscha upp mitt hår med färg och lite klipp!! När ska jag ha tid för det + att jag måste gå till frissan för att boka tiden då jag inte kan ringa och prata finska...lite knepigt det där:)




   

  

bra att skriva!

Fungerar ju jättebra att skriva hur omotiverad man är att gå till gymmet - Nu ska jag nämligen dit - ENSAM! Fick sån lust nu i bussen påväg hem, så nu sticker jag dit innan jag hinner ångra mig :)

Ha en superduperkul fredag!

22.01.09

Har haft en helt okej dag, har varit till simhallen med en grupp från praktikfältet. Sedan blev eftermiddagen ganska lugn och slö...Var ganska trött efter simningen.

Har inte varit till gymmet på en vecka nu och det känns. Jag har ju rört på mig genom promenad och yoga så motion har jag ju fått men det var så kul att gå till gymmet förra veckan. Men jag tror jag har tappat motivationen lite när Jenny är på praktik i österbotten och därmed har jag ingen att träna med...Tycker att det är tråkigt att gå till gymmet själv, träna går bra men det är kul att möta någon som man kan prata med mellan övningarna...sällskap helt enkelt!

Det är vitt och fint ute - har snöat hela dagen. Själv tycker jag ju om vår, sommar...Tiden då det är bart på marken och +grader utomhus. Men just nu ser det faktiskt ganska mysigt ut med snön...Piggar upp den gråa fasaden lite!

Har inte blivit några bilder nu på länge, men ena orsaken är att kameran är oladdad. Ska ladda den inför ABI-sitzen som är imorgon, alla Lussepojkar- och flickor kommer för att se en av de trevligaste studiestäderna (Åbo) och träffa oss(!) Flitiga och snygga studeranden såklart! En annan orsak är att jag helt enkelt inte har något att ta kort på...utom mig själv då, men jag tror inte att någon vill se ett kort på en trött Emelie som har varit på praktik hela dagen....så inga bilder helt enkelt

intressant!

Psykiatri har intresserat mig länge. Men nu när man är på en psyk praktik blir det nästan ännu mer intressant. Jag tror det är det som man inte kan förstå som drar till sig ens nyfikenhet. Att sitta och prata med psykiskt sjuka personer leder till mängder av egna funderingar och frågor. Idag har jag diskuterat ganska mycket med mina handledare om det ena och det andra som jag funderat på. Jag blir att tänka på personernas bakgrunder, vad som har orsakat deras sjukdom, hur de lever med den och hur framtiden kan se ut m.m.m.m. Som sagt, frågorna är många och det är det som är så intressant!

Jag har även fått en ny syn på psykiatri, det är inte alls som många tror; att människorna är "galna" och farliga m.m. De flesta som är farliga är farliga mot sig själva, alltså skadar sig själva och de som har medicin och går regelbundet till samtal så kan fungera som vem som helst. Man kan sitta och prata med en person som är psykiskt sjuk men det känns som att man pratar med vilken människa som helst. En psykisk sjukdom är inget man kan påverka om man får den eller inte, det är som t.ex en hjärtsjukdom. Därför är det synd att de blir utanför i samhället och att många är rädda för psykiskt sjuka människor, får de bara rätt sorts hjälp så är de som vem som helst som lider av en sjukdom och måste klara av att leva med den på något sätt....

Today

En trög och slö dag har det varit idag. Började med att jag var jättetrött imorse och det blev inte bättre under dagen heller...Men efter en timme yoga och en snabb promenad så har jag piggnat till!

Barack Obama blev just USAs President! Massor av människor var där och lyssnade i -5 grader kyla..brrr...men händer det något speciellt så kan det ju inte gå en förbi. Jag är glad att jag såg hela instalationen på tv, i soffan, under min varma filt! Bra tal och vacker musik. Hoppas som alla andra på en positiv förändring i och med Obama!

Blir ingen praktikuppgift nästa praktik. De har tagit bort den, istället har vi full arbetsvecka. Det känns skönt med en uppgift mindre under våren!

Dusch och njuta av en pluggfri kväll!

Åbo-Pargas

Inte så farligt att pendla igen. Hade ångest hela kvällen igår över att måsta börja pendla, men nog gick det bra ändå imorse. Praktikplatsen verkar helt ok. Det är en verksamhetscentral som är öppen på dagen, dit kommer det psykiskt sjuka kunder för att få göra lite aktiviteter under dagen. Man pysslar och pratar med dem. De kommer dit och får göra vad de känner för, antingen är de med på någon aktivitet eller så får de sitta och bara ta det lugnt. Verkar jättebra tycker jag! Ska försöka vara påhittig och pyssla med dem som vill, det tycker ju jag också är kul!

Några lärare har faktiskt reagerat på vår arbetstyngd och nu ska de ha möte och gå igenom allt som vi har och se hur de skulle kunna ändra det lite så att vi inte har allt på en och samma gång. Detta måste jag säga är en positiv överraskning! Trodde de bara skulle ha oss att jobba på för fullt....hoppas på en liten förändring i alla fall, kanske en deadline bort.

Nu ser jag fram emot sommaren! Johan och jag kommer väl antagligen att vara ifrån varandra, vilket är BLÄ! Men det ska bli kul att få arbeta som vik. sjuksköterska! Jag hoppas jag får ett roligt arbete..Men ska se om gulle får svar tidigt från sina arbetsansökningar för i så fall så kanske jag hänger på :)

Idag är det handla mat och eventuellt röra på mig lite...promme/gym/yoga??

Fröken latmask

Idag har jag varit fröken latmask. Jag har inte ens varit utomhus - det är förskräckligt! Jag har bara gått omkring i mjukiskläder inne i lägenheten medan duktiga Johan har varit på gym..Ja, han är nog duktig han! Jag har även legat i badkaret - jag äälskar att bada badkar! Det är så skönt att bara slappa och ligga och flyta..

Idag är jag laddad

Har fått en bra början på mitt examensarbete nu på morgonen och nu är jag motiverad och laddad - känns inte omöjligt utan möjligt!!

Igår gick jag på stan och jag hittade jättefina gardiner som blev snygga i vardagsrummet! Köpte även andra reavaror till lägenheten. Inget klädesplagg, eventuellt ska jag gå imorgon (lördag) för jag såg några snygga saker som jag måste gå prova! Jag testade även min nya YogaDVD igår....ojoj...har ont i min rumpestump och ryggmusklerna - Det var tuffa ställningar men Roligt! Är verkligen glad att jag beställde den dvd:n, jag kommer att måsta använda den i flera år innan jag klarar av hela passet tror jag :) Det var riktigt svåra ställningar med!

Idag blir det workshop i skolan, träff med projektgruppen och fixa busskortet. Sedan blir det nog bara promenad pga min träningsvärk :) Denna fredag är lugn och det blir tv-mys ikväll!

jag skickar en tanke till de utsatta

En tyst minut för alla offer i kriget i Gaza

Hoppas det kommer ett slut snart

orka

Igår var jag till skolan och jag hittade en hel del material som passar in på mitt ämne. MEN att orka gå igenom och läsa allt??!! Har suttit med mina artiklar nu hela morgonen och jag börjar faktiskt bli trött på att läsa om hur man bygger upp en relation och det engelska språket. Jag har inga problem med att läsa engelska artiklar men eftersom det ändå inte är mitt modersmål så tar det lite längre att få en tydlig helhetsbild av artiklarna - deras poäng. Men man måste fortsätta bara..

Idag ska jag i alla fall ner på stan en sväng - det var ett tag sen. För ovanlighetens skull har jag faktiskt ingen större lust att ge mig iväg till stan. Jag går bara för att jag har saker jag måste köpa. Min lust att gå på stan blev nog säkert mättad av att jag gick så mycket innan julen. Men det passar ändå som ett bra avbrott i studierna :) Usch, jag känner mig som en riktig plugghäst...haha..varje dag läsa, läsa, läsa.

Jag undrar också vad som har hänt med ett par av mina blommor? Den ena orkideén har snart tappat alla sina vackra gröna blad, jag har två blad kvar...En annan blomma så håller också på att tappa sina stora vackra blad, de är nu gulaktiga. Åh bara de inte dör...Jag gissar att de är sura för att de fick vara kvar här i Åbo över julen utan vatten...nu får jag ta den smällen. De kanske bara luras med mig? Annars säger jag att jag köper nya och slänger dem i sopis..haha då kommer det säkert fler vackra blad! Mormor brukar köra med hot och hennes blommor är alltid jättefina, ska göra som henne :)

ojoj

Försöker börja med något skolarbete, arbetar bäst på morgonen men just nu kan jag inte få en start. Jag kan inte bestämma mig för vilket skolarbete jag ska börja med nämligen ??

På måndag börjar min psyk. praktik i Pargas. Efter det korta samtalet för en stund sedan (ringde bara och hörde när de vill att jag ska dyka upp på måndag morgon) så känns det som att det kommer att bli en intressant praktik. Personen jag pratade med lät väldigt trevlig också! Det enda jag inte ser fram emot är att betala 80 euro för 30dagars busskort och de tidiga mornarna som kommer, bussen går kvart i 7 från Åbo....hujj....tidigt! Men ingenting är värre än i Norge i alla fall, de tidiga mornarna vill jag Inte ha tillbaka!

Idag åker allt julpynt in i skåpen. Det skulle ha skett igår men jag ville dra ut lite på det...är ju så mysigt med ljus i fönstren! Det enda som blir kvar är gardinerna i vardagsrummet för jag ska köpa nya och då är det lika bra att ha julisarna kvar i fönstret ett litet tag till. Stör ju ingen :)

Känner mig för tillfället både stressad och lugn..går det? Jag är lite stressad över allt som jag borde får gjort men känner mig samtidigt lugn för att jag vet att det inte är någon idé med att stressa upp sig...konstig känsla, som att vara nervös, det killar lite i magen...Nej nu måste jag börja!

vettig arbetsmängd?

Idag fick vi Ännu en uppgift som skall göras inom januari. Det betyder 35timmar praktik/vecka + 5 timmar arbete på praktikuppgiften/ vecka + beräknad tid för uppgiften 80 timmar till. Var? När? Hur? ska man hinna få in allt det i veckorna? Läraren kunde inte heller svara på det och vi fick välja att göra det nu eller senare (då vi ska skriva ihop examensarbetet) så det blev ju nu då, som att måsta välja mellan pest eller kolera....inget passade in på vårt schema inför våren. Det är som vanligt alltså, våra lärare är så jätteduktiga på att planera tillsammans.
 Jag visste att det skulle bli en intesiv vår men SÅHÄR intensiv trodde jag inte att den skulle komma att bli. Vi får se om man klarar denna arbetsmängd? Utbränd kanske?
Kommer att arbeta som vanligt och tänka på mitt mantra "gör EN sak i taget".

Har annars hittat tillbaka till gymmet och har varit på två pass sedan jag kom tillbaka till Åbo. Det är jätteskönt! Väntar med spänning på min nya YogaDVD som jag beställt också!! Borde komma nu vilken dag som helst, KUL!

ömma been

Ja nog känns det i benen att man varit ut och gått! Först var vi 1.5 timme på stan och vandrade, jag hittade inget spec, tycker det är för mycket saker på samma ställen under rean, man måste gå igenom allting för att hitta någonting så något sånt orkade jag inte med idag.
Efter lunch var det dags för en promenad i det vackra vädret. Vi har gått och gått och GÅTT! Sammanlagt gick vi tydligen 13km, 2.5 timme och jag kan säga att det var skönt att komma hem igen! Mycket frisk luft i alla fall så det känns bra!

sol ute och +grader

Underbart väder ute - jag sitter inne och arbetar. Det känns ganska jobbigt, tur att jag sitter med ryggen mot fönstret så jag slipper sitta och titta ut och drömma mig bort. Har kommit en bra bit på väg på min presentation som jag ska ha på tisdag. Men har ännu en del kvar att göra idag,  vill inte sitta hela helgen och arbeta.

Har alltid tv:n på när jag pluggar och det kommer en hel del konstiga program, och program som jag trodde hade slutat gå för länge sen. Som "Hem till gården" på tv4, den serien tittade jag på i lågstadiet/högstadiet när jag låg hemma med förkylning eller magsjuka, det var det enda programmet som kom mitt på dagen. Det är som "Våra bästa År" serien som bara fortsätter, gamla personer förvinner och nya dyker upp. Att de orkar?! Men det finns säkert folk som följer dem som slavar.



igår - ny dag idag

Igår hade jag panik i ögonen och kaos i hjärnan efter mötet. Jag fick inget konkret utav mötet utan ännu mer förvirring och osäkerhet. Låg sedan halva natten och funderade kring mitt ämnesval och hur jag eventuellt skulle vinkla det. Det som sedan äntligen fick mig att somna var ett beslut som jag själv tog - nämligen att gå på den idén jag hade med mig till mötet och som möttes med positiva svar från arbetslivets representanter.

Idag - tack vare mina goa klasskompisar som jag mötte upp med på bibban så känner jag nu att jag är på rätt väg. Jag mailade även min lärare som  sa att det lät ok. Har nu en stor hög med böcker och flera artiklar som jag har att läsa igenom. Bara att börja jobba nu då.....yeess.....

Mitt ämne är (rubriken är ännu inte satt, det är en idé) " Hur skolhälsovårdaren ska lyckas fånga upp elever som mår psykiskt dåligt, under hälsogranskningen och/eller under spontana besök." Ja, något åt det hållet. Mer motiverad idag än igår :) Kommer att gå upp och ner det kommande halvåret.

om man bara visste

Skulle kännas skönt att veta (ibland) hur framtiden ser ut. Nu pratar jag inte om något påhittat astro utan varje människas framtid. Det kan ju vara trevligt att inte veta om framtida besvär och sjukdomar, men livet i sig skulle vara trevligt att få en inblick i. Just nu vet jag vad jag har för framtid det närmaste året - plugga färdigt. Men t.ex. Johans framtid är ett ?, nu blir han snart klar och det är en svacka i antal arbeten som passar hans utbildning. Vi vet faktiskt inte alls hur den framtiden ser ut just nu, endast några månader framåt. Detta är ju förstås lite stressande. Det som däremot känns bra i alla fall är att Det Ordnar Sig Alltid. Det har jag upplevt så många gånger. Tror man så ordnar det sig. Nu fick jag det skrivet så nu behöver jag inte fundera mer på det. Allt ligger i någon annans händer ändå :)

Snart ska jag på examensarbetsmöte - då får jag äntligen veta exakt vad det är som jag ska skriva om och arbeta med, hoppas min idé blir godkänd!!

Nytt år, nya utmaningar

Är tillbaka i Åbo nu. Måndag morgon, Johan på jobb och jag har börjat med skolarbetet. Har suttit en timme och kan inte göra mera nu, måste få mitt förslag godkänt innan jag kan fortsätta söka artiklar om ämnet som jag är intresserad av. Börjar bli motiverad men är fortfarande lite stressad inför nästa vecka, allt jag måste hinna med innan seminariet. Men jag tar det med ro.
Igår kändes det både roligt och jobbigt att komma tillbaka. Roligt att träffa mina vänner, bo i Vårt hem igen, återgå till mina rutiner och vanor. Jobbigt för att jag vet vad jag har framför mig under våren i skolan, det är mycket kallare än på Åland, tråkigt att lämna vänner och släkt efter sig.
Men redan nu känns det ganska bra! Jag känner att jag har det mesta under kontroll och det är mysigt att sitta med "Godmorgon sverige" i bakgrunden när jag sitter vid datorn :) En kopp kaffe om en stund.

Lite bilder från mitt jullov!



                                      



 



Julafton, god mat, paket, härliga promenader, nyårsfirande och när vi skulle åka kom vintern till Åland.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0