Gott Nytt 2012


Ser positivt på det nya året som börjar imorgon!
Läggan är i ordning och snart är det dags att fundera på vad jag ska ha på mig ikväll?!

Se inte bakåt med ånger, utan var tacksam över allt som hänt.
Se framåt med nya förhoppningar och glädje!
Lev, och njut
av det som komma skall.
Skratta åt det som redan har hänt.


Skål!

varva ner lite.

Mysavslutning på 2011 kan man säga. Te, filtar, kuddar, roliga program på tv och min nya, mjuka flanellpyjamas! Finns det något bättre än soffmys?!
Fint att det ser ut som hjärtan i granen på bilden...


Rött vaniljte i en mugg från Judys keramik på Åland.

jobb och snart ett nytt fräscht år

Lugna puckar i mellandagarna. Bra! Har fått tid att göra det som jag annars skjuter upp på jobbet...bl.a. gå igenom pappershögar och följa upp saker och ting.
På tal om jobb. Alla jobb ger säkert en rädsla att göra fel. I några yrken kanske det handlar om att tappa flera miljoner, förstöra något eller tappa viktiga kunder mm. I mitt jobb så är det ju människors hälsa och liv det handlar om. Många kanske inte tror det, men de flesta av oss vårdpersonal arbetar med vetskapen om att man någon gång kanske gör ett fel och kan bli anmäld, få en anmärkning, bli av med legitimationen mm. Det är naturligtvis inte något man går omkring och tänker på hela tiden, man har ju faktiskt ett jobb att sköta ;) Men någon gång ibland blir man påmind. Det trista är ofta att människor blir besvikna när vi faktiskt gjort vårt allra bästa och det inte duger. Det är tur att man får lite teflon på huden, för surisar rinner ofta av en :) Tacka vet jag alla glada och tacksamma patienter! De ger positiv energi tillbaka istället för att ta energi! Naturligtvis ska man ge negativ feedback om det är befogat men då ska man kanske veta vad man pratar om och inte klaga för klagandets skull. Det är likadant i alla serviceyrken, de som klagar mest har ingen aning om hur verksamheterna fungerar...det minns jag från när jag jobbade på café bl.a.
En liten parentes.

Snart är det dags för ett nytt år. Ska bli kul med ett fräscht år med en massa roliga saker! Nyårsmiddag blir vi bjudna på hos Johans kollega. Kul!
Sedan börjar det roliga med en Ålandshelg, i mars blir det Thailand och efter det få vi hoppas på något litet och lurvigt som kanske springer omkring i läggan.
På jobbet under 2012 ska jag börja "på riktigt" med demensarbetet, kanske starta ny hälsokursgrupp, vara med och hålla sluta-röka-grupper tillsammans med vår rökavvänjare, gå en diabeteskurs på universitet på halvfart. Japp, en hel del blir det, men bara roliga saker - får jag hoppas!

Kanske det hinns med en rad eller två innan firandet på lördag, annars får det bli nästa år helt enkelt!

mellandag

Fasade inför denna tisdag efter julhelgen. Men som turen var blev den riktigt bra! Allt rullade på i bra takt på jobbet. Inte en massa dubbel- och trippelbokningar som det ibland kan bli när det är hårt tryck i telefonen.
Ska försöka plocka och fixa lite här hemma ikväll. Så är det. Hoppas resten av veckan går lika smidigt....

utvilad & reashopping

Måste säga att det känns riktigt bra att Inte ha varit ut på juldagen. Saknar inte alls huvudvärk och illamående. Vaknade istället utvilad och fräsch imorse! Saknar ju mina flickor förstås som var ut igår.. alltid lika kul att umgås med dom!!!

Tog bilen och körde in till Karlstad. Parkerade en bit från själva centrum eftersom det ofta är kaos inne i stan + att det är skönt att ta en liten promenix längs med älven. Det var sol och 8+ ute så man kan inte klaga på vädret! Förstod inte riktigt varför folk var tvungna att klämma in sina bilar så nära gågatan som möjligt när vädret faktiskt tillät att parkera en bit bort...

Massor av rea och folk på stan. Trots långa köer och trängsel var det riktigt behagligt att strosa på stan.

Nu har vi lagt in stryktipset. Idag har Johan och jag lagt in varsitt tips, men jag har bara en enkelrad. Vi får vem det går bäst för. Jag har ju ingen koll på fotboll alls så min rad kan antingen bli bra eller hur dålig som helst... Vi får se sen!

julafton, juldag och filosofi











Det blev en fridfull julafton. En skön dag i stillhet för min del. Johan jobbade och jag väntade på att få ta fram den goda julmaten med bl.a. vår egna sill, ägghalvor, jansson, köttbullar mm. Det som vi lagat själva var faktiskt det godaste på bordet!! Jag väntade på att få öppna julklapparna förstås, har alltid tyckt om julklappar och kommer nog alltid att göra det. Det har ingen betydelse hur många eller vad de innehåller, det är själva öppnandet och att någon tänkt ut denna lilla eller stora sak ska ges till mig...ja, något ditåt. Efter maten var vi proppfulla i magen och trötta. Vi öppnade våra fina julklappar, såg på tv och sen vart det sängdags, eftersom vi båda skulle stiga upp tidigt....



04.00 steg jag upp idag, för att medverka i julottan i Grums Kyrka. Lyckades väcka mig själv och mina stämband så sången gick helt ok. Det var en ganska liten, tapper skara av människor i kyrkan kl 05. Mysigt var det ju förstås med alla tända ljus! Denna lilla juluppsättning fick jag av kantorn som tack för solosång. Det var ju snällt!

Sov några timmar på morgonen och kommer nu tillbaka från en skogspromenad. Jag började promenaden med en liten klump i magen och en lite orolig själ. Jag gick ner till vattnet och stod där, drog in den friska luften och lyssnade på vågorna som slog mot berget. Vandrade hemåt och kände lugn i själen igen. Tänk vad en promenad i skogen och vågornas brus kan göra med en människa!! Fantastiskt!

En fin juldag i lugnets tecken. Nu blir det lite rester, mums!

Julen är här....

Hoho..nu är det julledigt



Sådär såg det ut förra året, istappar som hängde ner från taket. Idag har den lilla snön som kom igår smält bort och det är plusgrader ute. Spelar ingen roll för mig. Har svårt att få jul detta år. Trots en underbar gran med paket under, julmusik och egengjord sill, skinka och annat gott får jag inte riktigt in att julen kommit. Kanske det kommer imorgon när vi hinner ha julaftonsmys före Johan åker på jobb och när han kommit hem.

Att det skulle vara lugnt dagen före julafton på jobb var en önskedröm som inte gick i uppfyllelse. Lugnt i telefonen men fullt upp med oplanerade besök och annat som måste göras just idag... Så typiskt. Men det är synd om de som kommer att spendera julen på sjukhus. De tänkte jag på idag, usch vad trist.

Nu har jag i alla fall blivit julledig - 3 dagar ( som känns som en vanlig långhelg). Vi stängde t.o.m. tidigare, kl 15 ist för 17!!!! Jag har hunnit gå handla det sista (tror jag) och har skinkan i ugnen för att gotta till sig i några timmar. Ikväll ska den griljeras.

tjingeling

några dagar kvar

Nu är det bara ett par dagar kvar till julafton och slutet av julkalendern. Den har varit jättebra och jag har fått starta dagen med något trevligt och mysigt!

Nu börjar det kanske lugna sig lite på jobbet. Folk har inte tid att vara sjuka inför julafton, för mycket att göra och hinna med antar jag. Men vi hinner få lite annat gjort när det lugnar sig lite. På mellandagarna kommer det nog däremot att vara fullt ös, för då ska alla kurera sig inför nyår :)

Jag blev så glad idag när Johan ringde mig på jobbet och sa att han tagit en ledig dag imorgon. Jag har kort dag så då hinner vi pyssla och fixa inför julafton tillsammans! Annars skulle han jobba kväll. Han jobbar hela helgen, men en dag extra är hur bra som helst!

Nu blir det att greja lite.

julkonsert

Har spenderat hela söndagen i kyrkan. Julkonsert.
Eftersom jag inte var i publiken kan jag ju inte säga hur vi lät men jag tycker att det kändes riktigt bra. Orkestern som var med och spelade var ju helt fantastiska! Om man inte är intresserad av att bara lyssna på sång så ska man absolut passa på att åka på konsert med hel orkester också!! De var nästan det bästa med alltihop! Enligt mig.

Just före första konserten tyckte vår körledare att jag skulle sjunga första versen i "Nu tändas tusen juleljus". Jag är inte den som tackar nej, så jag gjorde det. Första konserten så gick det sådär, godkänt men inte bättre. Man ska inte skylla ifrån sig men jag stod ovanför något fläktsystem som blåste varmluft uppåt, under mig, detta gjorde mig naturligtvis kokhet och torr i munnen. Drack väl lite dåligt och fick ingen bra början på låten. Men under andra konserten så drack jag mer inför mitt solo och då blev även jag nöjd med mitt framträdande. Det är väl inte många som tackar ja till att sjunga solo precis före en konstert heller och inte hinner öva,  bara det var väl bra antar jag... Tur att det var en låt som man kan någorlunda i alla fall, fastän jag aldrig sjungit just den solo.

Nu får rösten vila lite till julottan då jag också ska sjunga en vers solo, samma låt men vers två. Vi får se hur det går när kl är 05.00 då och man ska försöka få bort sin trötta morgonröst och låta vacker.. :) Kul är det i vilket fall som helst att sjunga, och här känner jag att det inte spelar så stor roll om det ibland blir lite konstigt...det är ju bara Grums ;)

Imorgon är det jobbing. Sista veckan innan julafton!! MYS!

julemys

Idag var vi in till Karlstad och julshoppade lite. Sedan åkte vi och köpte vår första, egna gran. En fin Kungsgran som passar perfekt i vår lägga! Inga klappar under granen ännu, de får placeras senare, men pyntad är den. Vi kunde inte ha den och stå alldeles naken i en hel vecka, stackarn måste ju få lite ljus och glitter! Men nu är det verkligen jul inne!
Och imorgon blir det jul i kyrkan i och med julkonsterten. Kommer att vara på plats i kyrkan från kl 12-21 ungefär... Ska bli kul att sjunga på konstert och alla biljetter har gått, alltså dryga 300st, kul!



i väntan på att degen ska jäsa





Pyssel i tystnad och lite av julens dofter kring ljusen! Nejlika, kanel och stjärnanis.

med en kopp kaffe i handen

Söndagen startar i lugnt tempo. Jag sitter fortfarande med mitt kaffe och morgonrocken. Idag skiner solen och himlen är blå, faktiskt! Underbart med lite ljus.
Idag funderar jag på att promenera ner till Ica och handla, för att sedan baka lite Lussekatter/Lussebullar, vad man nu vill kalla dem. Lite annat pyssel ska det väl också bli.

Ingen stress på söndagen med andra ord. Hjärtat sover och ska väckas i eftermiddag. Så fram till dess gäller det att smyga så gott det går.

i ensamheten

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Skype eller internet överlag är superduper! Utan kontakt med mina få men underbara vänner skulle jag gå under. Ikväll är det date med min finaste Mia i Göteborg. Båda våra karlar är och jobbar, vilka duktiga killar vi har!
Lite nutidssnack och minnen. Saknar mina fina vänner som inte bor nära. Kan bli lite ensamt ibland trots att jag är sambo med min bästa vän så är det ju kul att ha fler att umgås med ibland när man är ensam.

På tal om annat. Jag är verkligen glad över alla som har en liten knodd eller ska gifta sig. Men tänkte idag när jag var på fb och såg att ännu en går med en bulle i ugnen som är i min ålder att...ska det vara dags nu eller? Det är också många som frågar om sådana saker är på gång. Verkar mera som att alla runt en har mer bråttom än vi som ska ta dessa framtida beslut. För tillfället är jag tillfreds med hur jag har det. Jag jobbar för fullt, bor med den jag älskar mest i hela stora världen, vi åker på semester tillsammans, vi ska skaffa hund. Ja, jag är nöjd. Men upplever lite stress när andra tar "nästa" steg..eller vad man nu ska kalla det.
Nu ska jag inte tänka mer på detta. punkt.

Det bästa man kan göra är att leva idag och längta till imorgon!

helg

Helg igen. Veckan som gått har bara försvunnit iväg någonstans...den gick snabbt med andra ord. Några dagar har det varit kaos och andra dagar har varit lite lugnare, jag har i alla fall fått arbeta för min lön den här veckan (som alla andra veckor egentligen). Det är väl det som är det roliga kan jag tänka mig, att man faktiskt gör något på dagarna som har betydelse för andra människor - oftast. Har dock varit trött hela veckan p.g.a. mycket sena kvällar. Har fastnat uppe med min bok, som jag nu läst ut och kan konstatera att var bra. Ska försöka komma ihåg att se filmen också.

Idag var Johan och jag jätteduktiga och besökte gymmet på förmiddagen! Det var riktigt skönt. Men eftersom det är ett tag sedan jag var där så blev jag ju förstås snabbt trött i mina minimala muskler. Det känns inte så kul när man lever på gamla meriter och inser att man inte orkar lika mycket som för någon månad sedan.. Men det är ju bara att fortsätta så är man tillbaka!

Ikväll är det egentid, Johan jobbar natt. Soffan väntar och pepparkakor med ädelost på!

positiv

Trots att många under den här årstiden är extra trötta och gnälliga så försöker jag vara extra positiv - som en roligare kontrast till allt dystert. Jag är egentligen också hur trött som helst och skulle vilja gnälla på allt och alla.. Men det hjälper ju inte, man blir ju bara surare, eller hur?!


Idag fick vi skratta lite på jobbet, jag spexade till det lite och allt blev så mycket trevligare för oss :) Imorgon hoppas jag också att vi kan klämma fram lite trevligheter!

Insåg att jag under de närmaste veckorna kommer att bo på jobbet, då jag bytt lite lediga dagar mm. Så det är ju bra att man trivs :)

!villskrattamedminaflickornuabstinens!

en perfekt kväll


Gårdagen blev helt perfekt!
Dagen innehöll en hel del fotbollstittande för Johans del och bokläsning för mig. Jag fick bl. a. en bok i födelsedagspresent av G och B som är riktigt bra och heter "En dag", finns även som film.

Johan och jag hämtades och vi åkte in till Karlstad för att njuta av en helkväll med god mat och dryck. Vi åt på "Cazanova". Det var god mat och trevlig personal, det blev fullsatt så gissar att det är ett populärt ställe. Vi var nog nöjda alla fyra med kvällen, kändes riktigt skönt att bara sitta och ta det lugnt tillsammans och prata om allt möjligt. Efter maten gick vi till hotellet, pratade och drack någon drink till. Sen blev det taxi för mig och Johan. Vi hade tänkt ta sista bussen hem men den skippade vi och unnade oss taxi istället. Vi kom faktiskt hem före bussen ändå..

Idag har vi legat och degat i soffan mest hela dagen. G och B var hit en sväng innan de skulle börja sin resa tillbaka till ön. På kvällskvisten gick vi en långpromenad. Sen blir det lugna puckar igen innan det är dags för sängen och ny jobbvecka.

julisar


Min lilla installation.

Igår kom G och B till Värmland för att hälsa på. De hade med sig svartbröd, knäckis och lite annat som vi beställt. Sen hade min fina, söta mor skickat med våra julklappar redan! Nu kommer vi också att ha lite julklappar under vår gran på julafton, Johan och jag. Sen kommer jag att fylla på lite med det som jag köper förstås men det är lite mysigt att ha klappar under granen från någon annan än sig själv.

Just nu är de på rundvandring på fabriken. I blåsten och regnet. Men det spelar nog ingen roll för det är ganska häftigt att gå där oavsett väder, jag kände mig åtminstonne väldigt liten när jag gick bland alla enorma maskiner...

Själv håller jag på tvättar. Steg upp för att se julkalendern imorse, en mysstart på dagen blev det verkligen.
Ikväll blir det julbord på restaurang. Imorgon planerar jag in lite bakning kanske... om jag orkar och har inspiration.

väckning

Blev sparkad upp ur sängen idag. Johan kom hem från nattskift och hade svårt att sova och jag tog kanske för stor plats i sängen och var täppt i näsan vilket leder till små snarkningar (fast jag annars inte snarkar)... resultatet blev att puffa på mig, eller sparka lite sådär diskret men för mig störande. Han gav upp och steg upp, vilket gjorde att jag sen steg upp eftersom det är viktigast att han får sova som varit vaken hela natten.

Har sen legat i soffan och slöat. Har nu äntligen fått i mig lite kaffe och börjar piggna i. Måste en sväng till jobbet eftersom jag beställde ett handstöpt ljus som är jättestort (ca 40cm långt och 10 cm brett längst ner) av en kollega, glömde betala och hämta det igår när jag var på jobbet, så får göra det idag istället.

Ska städa innan det blir handling.

Bord är bokat på restaurang till imorgon kväll inne i Karlstad. Ser fram emot det och hoppas det blir gott, vi ska äta tidigt julbord.

Nu är det bara att ta tag i dagen "på riktigt"...

första luckan..

Jag har nog verkligen barnasinnet kvar eller så är det bara för att jag som liten aldrig kunde följa med i någon julkalenderserie, eftersom vi bodde utomlands,  för jag älskar verkligen svt:s julkalendrar, i år är det "Tjuvarnas Jul". Tittade imorse och funderar på om jag skulle stiga upp tidigt imorgon också trots LEDIG FREDAG för att ligga i soffan, under filten och följa julkalendern.. Under de närmaste 23 dagarna kommer jag att komma till jobbet minst 10 minuter senare än vanligt p.g.a. julkalendern. Men vilken bra start på dagen det är! Mys!

Plockar lite. Imorgon blir det lite julshopping tillsammans med Johan. Och sedan finbesök av svärisarna.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0