waka waka..

Ensamhelg. Johan jobbar 18-06 hela helgen.
Jag har varit till frissan idag och fräschat upp mitt hår lite :) Det blev dyrt men bra, ska återvända till samma tjej nästa gång!

Min ena orkidee blommar. Vi är fina.

Tvätten snurrar i maskinen. Måste dammsuga. Måste diska. Måste torka damm.....Många måsten men måste ingenting egentligen. Yoga. Slappa i soffan. Slappa på balkongen. Vila. Titta på film. Äta nötter och frukter.




skrattfnatt

Idag hade vi gott om läkartider att bjuda ut. När jag äntligen fick en patient på tråden som jag kunde erbjuda en läkartid så var patienten utomlands....haha..inte så lätt att besöka läkaren om man inte är i landet...

Varit och fixat ett svenskt ID-kort (äntligen jag vet..) sen måste jag ta en ledig eftermiddag igen för att kvittera ut mitt ID-kort - det ska inte vara smidigt...nope.

Regn ute men sol inne. Vi har mycket skratt hemma!♥

mina fina

Igår skypade jag med min syster. Sen pratade jag med mamma och med mormor. Åh, vad det var härligt att höra dem alla! Speciellt mormor! Hon sa att hon saknar mig - jag saknar henne också!


Sommarfika hos mormor!! :)

mååååndag

Ännu en måndag har varit här. Idag gick strömmen på jobb, mitt under telefontiden...allting blev svart och telefonerna slutade att fungera. Det höll i sig som längst 10-15 minuter så det var väl inte så farligt. Ganska mycket att pyssla med annars idag. Tror att semestrarna börjar nå sitt slut vilket betyder att människor börjar känna efter hur de mår....Kan konstatera att vissa verkligen söker vård för ALLT. För det första förstår jag inte hur man orkar söka vård för alla små bekymmer och för det andra hur man har råd? Nåja, det ger mig jobb :)

Regnet är här. Igår regande det från morgon till kväll och idag har det varit det samma...Lite trist och kallt. Känns som höst och jag är absolut inte redo för hösten ännu - nope, inte alls redo...

Prata några ord med kära syster på skype och sen uppochnervänd lotus - yogadags alltså.

inneväder

Igår var det kyligt och mulet men mot sena kvällen blev det vackert. Det enda vi gjorde igår var att åka ut på en biltur. Det räckte gott och väl. Vi var båda sega och trötta igår.



Idag regnar det eller rättare sagt ösregnar det. Jag kan slå vad om att solen kommer när jag jobbar igen...som vanligt. Är vitare än vitast den här sommaren. Ingen sol på min hud. Får se det positivt bara, har minskat risken för att få en massa rynkor och malignt melanom....alltid något :)

Är det dåligt väder får man ju vara inne och myspysa också! Vi har varit en sväng och shoppat idag. Jag köpte en söt marinblå kavaj. Vi har smaskat i oss plättar med jordgubbssylt och vaniljglass...lyx!


helgbus

Igår kom jag hem till en nystädad lägenhet! Min underbara pojkvän hade städat så fint när jag var på jobb! Sen blev det fredagsmys :) tillsammans. Ett tag sedan vi var lediga samtidigt en helg.

Lördagen har gått i busets tecken....Johan har busat heeela förmiddagen. Kul, men är lika trött nu som om jag varit barnvakt en hel vecka...hehe...men det är det som är mysigt - faktiskt! ♥

våra grannar

våra grannar är skrikiga, gapiga, elaka, skitiga...men ganska komiska...

Jag talar om måsarna förstås!
Igår var en herr mås ute och spatserade som vanligt. Sedan såg han sig själv i lacken på vår bil. Han funderade länge hur det låg till med den andra måsen som han såg. Han gick fram och tillbaka längs med bilen och funderade och tittade.....han pickade lite på däcken, gick fram och tillbaka lite till. Stannade och funderade. Sedan flög han upp på vår bil. Flög över till två bilar bredvid och började hoppa/flyga mellan de två bilarna. Han hoppade ganska länge...haha..vilken filur.

Och de två dunbollarna springer omkring utanför på gården och skriker efter mat.....sen blir man attackerad av föräldrarna...

Livet tillsammans med en koloni måsar.

nära men långt bort...

När jag jobbar och står i så tänker jag inte på att jag befinner mig relativt långt bort från alla mina släktingar och vänner. Och inte heller när jag och Johan är tillsammans och hittar på en massa bus :)
Men när jag ska prata med mamma eller syster, då blir jag påmind om att jag inte kan åka ner till mormor och säga hej, gå över till moster på en kopp kaffe eller åka in till "stan" för att fika med en vän.... Jag längtar inte hem men då jag pratar med någon så blir jag ju påmind om allt jag "missar". Jag tror också att alla där hemma glömmer bort att vi befinner oss ganska långt bort på en helt ny ort med nya människor. För dem som kan umgås och hitta på saker så glöms vi bort. Jag vet, för jag har också glömt när jag befunnit mig "hemhemma" och någon annan är längre bort... Lite trist, men inget att grubbla över. Så länge jag trivs så grämer jag mig inte över att så få hör av sig. Det är ju sommar och semester ;)

på utflykt



Steg upp 08 imorse...ja, på min lediga dag. Men det var lika bra att masa sig upp när jag ändå var vaken tyckte jag. Det regnar idag. En dag varje helg har det varit sämre väder. Lite tråkigt när jag endast är ledig på helgerna. Men dåligt väder är ju också skönt, då kan jag gå runt och slappa, ligga och vila i soffan m.m. med gott samvete.

Tvättmaskinen snurrar idag. Det blir crepes/plättar till middag, både med svamp/skinkfyllning & m. glass+jordgubbar!

Jag har hunnit åka ut på en utflykt också här på förmiddagen. Jag måste köra en sväng med bilen för att bromsa bort lite rost från bromsskivorna (tro inte att jag kan något om bilar i övrigt). Då åkte jag till Grums kyrka bl.a. En jättefin kyrka med en av de finare kyrkogårdarna jag varit på. Det var som en liten park. Det var bara jag där. Lugnt och fridfullt, fåglarna kvittrade, regnet började komma ner lite smått.... rogivande och vackert.



få kvar

Jahapp, nu är snart de flesta på semester ur arbetsteamet...endast jag och pensionärerna kvar...haha.. Men det går bra det med. Jag lär mig massor av dem! Kloka damer som är lugna som filbunkar :)

Idag har det varit alldeles lagom temp. Inte ofta det är lagom.. Regnat har det också gjort. Precis före regnet blev jag sååå trött, det var efter lunchen också. Hade tel.tid och det ringde i ett, blev nästan snurrig själv ett tag, av alla samtal och ärenden och frågor m.m. Tiden går ju fort iaf!

Nu blir det yoga för min del. Skönt!

Snart är det heeeelg!


söndag - en njutning

Spenderat förmiddagen med Ernst "Sommar med Ernst" på tv 4 - han renoverar om en industribyggnad i Bergslagen, blir fint!
Idag går det i långsam takt. ♥

små blommor


Som planerat åkte jag imorse under tiden det var mulet till Plantagen och IKEA. Jag kom hem med lite smått till balkongen, en balkonglåda + blommor. Från IKEA blev det sånt som vi behövde helt enkelt. Men fastän det var smått så kostade det ju. Konstigt det där... :) Det blev riktigt mysigt på balkongen. Men jag måste vara helt oteknisk (fastän jag oftast lyckas komma på hur saker ska monteras) för jag lyckas INTE få konsolerna till balkonglådan att funka...? Fattar inte varför det inte vill passa? Måste kanske inhandla en annan sorts upphängningsmanick?

När jag kom hem var solen framme och log. Jag har spenderat största delen av tiden på balkongen idag! Det har varit riktigt härligt! Skulle gärna ha tagit mig en cykeltur till stranden och legat där....Men vill inte åka till stranden ensam, det är inte så kul tycker jag. Då får det vara.

Har genomlidit en timmes yoga också. Glömde min yogamatta på Åland (katastrof) så jag köpte en ny häromdagen. Det var länge sedan sist jag yogade så jag har verkligen pinat kroppen att inta diverse ställningar..haha...men nu efter dusch är det skönt!

vindruvorna och soffan väntar...



luuugnnnt

Oj vad den här veckan gick snabbt! Har haft ganska mycket att göra på dagarna så det är väl inte så konstigt. Kul att ha saker att pyssla med och lära sig en massa på samma gång :)

Nu sitter jag här och det är fredag. Gulle och jag har myst en stund på balkongen och nu har han cyklat iväg för att jobba natt. För min del blir det myspys som avslutas med spikmatta och underbar skönhetssömn! Skönt med lugna helger ett tag!

Imorgon har jag planer på att besöka "Plantagen" - hoppas jag hittar något vackert att ta med mig hem?!


vilse

Idag kom jag mig ut på promenad efter jobbet. Underbart och varmt väder! Jag skulle gå en runda som mina kollegor tipsa mig om. En runda längs en barkbana vid vattnet. Härligt tänkte jag och började gå. Svängde av vid en stig i skogen och jag gick, och gick, och gick... Trodde aldrig att rundan skulle ta slut och jag visste inte riktigt var jag var heller. När jag äntligen kom hem hade jag gått i 1,5 timme i power-walk tempo. Tänk det! Gick så himla snabbt, fick t.o.m. håll och ont i ena knät, men saktade ju förstås inte ner... Men en helt underbar promenadslinga som jag ska gå massor av gånger! Fanns fler stigar och vägar att följa så det är bara att fortsätta utforska :)

ingen stress

Kommit hem från jobbet, handlat och ätit en lätt middag. Skulle gärna gå en promenad men det är obehagligt mörka moln på himlen. Jag har ingen lust att bli blöt av störtregn....typiskt. Får dammsuga istället...som om det skulle kompensera en promenad i friska luften, men det måste också göras någon gång.

Gjorde ett stresstest här. Fick endast 8 rätt - är lugn som en filbunke :) Men det visste jag ju redan...hehe.. Testa du också! Kan vara nyttigt ibland att reflektera lite kring sig själv och sin stresshantering. Stress kan leda till demens enl dagens nyheter...men ta det med en nypa salt. Stressen är ond och om kanske 20 år kommer vi inom vården att märka av alla sjukdomar som stressen orsakat men jag tycker inte heller att man ska stressa upp sig över ännu en sak...stressa ner istället och sköt om dig!

Kan inte låta bli att le åt patienter som klagar över saker som de inte har en aning om....

i kors

Nu jobbar jag och gulle lite i kors. Jag jobbar ju dag 8-17 och han jobbar kväll nu tre dagar. Så när han kommer hem så är jag i sängen och ska sova och när jag stiger upp så får han sova vidare. Middag får jag avnjuta ensam. Lite trist men tur att han mest jobbar nätter i sommar. Då kommer han hem vid 06 och sen ska jag stiga upp. Så träffas vi på e.m. när jag jobbat och han sovit. Jättebra.

Pratade just med min käraste syster på Skype. Saknar henne och de andra. Känns lite ovant att spendera sommaren borta från paradisön. Åland är ju ett paradis på sommaren. Det är ju bara att konstatera. Hemskt på vintern men underbart på sommaren. Men det är tur att jag trivs så bra här med jobbet och allting!! Och vid Vänern är det också riktigt vackert, med vattnet som kluckar och segelbåtarna som sakta rör sig över vattnet. Njuter av att slappa på balkongen och mysa med gulle. Det är också underbart! Absolut. Tur att min kära syster också jobbar heltid...hehe...då sitter vi alla i samma båt.

Nu ska jag fixa lite för att sedan ta mig en dusch, lägga mig i sängen och fortsätta på min bok samt invänta mitt♥



inte ett steg..?

Min vackra hjärtporslinsblomma har fått blommor. Visst är de lite häftiga?! *Stjärnor som slår ut*

Konstaterade nyss att jag inte tagit ett endaste steg ut ur lägenheten idag, fastän jag planerade att gå en sväng. Konstigt eftersom jag ändå varit ute - på ballen i för sig, men ändå...tycker nog att det räknas lite i alla fall :)


Har fått mycket gjort under denna fina lördag. Har fixat vår garderob nu. Jättefint med öppna hyllplan och kläder som är prydligt vikta (ett litet tag). Skorna står prydligt i rader på hyllor också. Riktigt nöjd över vårt skruvande och fixande.

Fick något konstigt ryck när Johan cyklade på jobb. Tvättade några fönster och fållade gardiner... Men nu ligger jag och läser. Njuter av värmen som äntligen är här och att vara ledig ännu en dag! Perfekt! Kan somna i solstolen imorgon också. Man ska egentligen inte sova i solen, men måste bara säga att det är det skönaste som finns! Sover så gott. Drabbas inte av huvvudvärk som annars är vanligt när man somnar i solen :) Bara man kommer ihåg att få i sig tillräckligt med dryck så fixar det sig.

Fick min svenska legitimation i förrgår - sjuksköterska och distriktssköterska! Jätteglad över det!

Mina solrosor är på G

fler som ska uppmärksammas...

Idag vill jag skicka ett varmt GRATTIS till Jenny! Min härliga vän i österbotten (snart i Malmö)! Hoppas Jenny får en underbar dag med mycket trevligheter!♥

Johans pappa fyller också år idag så GRATTIS till honom också :)

Idag är det underbart att få vara ledig. Det är varmt och skönt ute, vilket jag älskar! Vi var till IKEA en sväng igår och köpte hyllplan som jag ska sätta upp på väggen inne i vår garderob så att även mina kläder kan ligga snyggt på hyllor + alla våra hundratals skor.....

Lite pyssel under helgen, inget annat. Gulleplutt ska jobba inatt. Men min förkylning är nästan borta så idag kanske det blir en promme. Härligt!

Idag ska vi gratulera en tjej....

eller en kvinna (rättare sagt) som fyller ÅR idag! Kvinnan heter Mia (mitten). GRATTIS pärlan!

Bilden är från förra året då jag kunde vara med och fira Mia. Men jag hoppas hon får ha en fin dag idag och en ordentlig fest imorgon!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0