idag-fredag

Sitter och jobbar på min portfolio som aldrig tycks bli klar...
Idag visade temp.mätaren -20.5 när jag skulle iväg på praktik. Kallt! Varmvattensröret till köket frös igår och det är fortfarande stopp. Fläktar brummar under huset och mamma försöker med dammsugaren att få bort proppen - ett tips som hon fick av någon vvs:are, stackarn. Hoppas det börjar rinna snart! Tur i alla fall att det är plaströr.
Imorgon ska jag på hälsocentralens "prickdagar" och visa upp mina födelsemärken. Jag får se om jag får behålla alla eller om något ska bort. Bra att gå kolla upp sådant!
Ikväll ska jag köra till Långnäs och hämta mitt gull. Sen vet jag inte så mycket annat....
Mycket som snurrar just nu....
Piggar upp med en sommarbild faktiskt!

min finaste dröm

+

Idag har jag varit trött. Skrev ett inlägg som var väldigt negativt och stressbetonat, när jag började skriva här (för länge sen nu) så bestämde jag att jag skulle ha en positiv sida, vända det negativa i livet till det positiva, försöka i alla fall. Negativa och deppiga människor finns det redan så många av så en sådan orkar jag inte vara - jag är inte en sådan person - det är inte jag. Fortfarande vet jag inte riktigt vad som är jag men än så länge är jag ganska nöjd med mitt jag.
Så jag svänger på det negativa och säger såhär: Snart är det fredag och jag ska njuta av helgen, fastän det kanske blir mycket skolarbete ändå. Under veckan har jag varit på praktik på dagarna och pluggat på kvällarna. Därför börjar jag bli trött MEN jag har fått mycket gjort och jag har lärt mig mycket. Min inre stress har minskat, om inte så mycket men lite i alla fall och det är alltid ett plus. Min älskade kommer hem imorgon och det är också positivt såklart. Så summan blir att det finns en hel del positiva saker ändå vid sidan av det tunga, stressiga och kyliga...
Livets gåta
finns endast en lösning
Din egen

mycket beroende

Av värme!
  • Johan är i London den här veckan med sina kompisar för att turista och kolla fotboll. Jag får ligga ensam och frysa i stora sängen. Det är konstigt, jag är verkligen beroende av hans värme fastän vi har egna täcken...direkt han inte ligger där får jag iskalla fötter och sover skitdåligt just på grund av kylan...nå, snart är mitt element tillbaka ♥

  • Jag längtar verkligen efter värmen nu. Jag döööör snart av detta iskalla väder.....är så trött på det nu...BLÄ!

  • Min mamma har (äntligen) köpt en ny dator (en Mac som jag inte alls förstår mig på men..) och min kusin är här för att göra den funktionsduglig - YES!

  • Jag håller på uppdaterar och fixar upp min CV så att jag kan få ett jobb i Grums när jag är utexaminerad och klar i sommar. Hoppas på det!

  • Praktiken går superduperbra, jag trivs på barnrdg, tyvärr kommer det ju inte att finnas så mycket jobb inom det sen men jag hoppas att jag får möjlighet att arbeta inom det senare. Att jag lyckas knipa en tjänst sen när någon går i pension...haha...så är det inom vården.

  • Corepass ikväll - underbart skönt! Fick sendrag och höfterna höll på låsa sig... men slutet gott, allting gott :)

Imorgon är en ny spännande dag med nya utmaningar och nya möjligheter!

Mycket - som vanligt

Flytten från Åbo till Åland gick smärtfritt, förutom lite träningsvärk. Vardagsrummet i Åbo är nu möblerat som ett hotellrum med säng, tv, fotölj och ett bord. Annars är lgheten tom.

Min praktik har börjat - med en rivstart men det gör de oftast för mig. Lyckas komma en sådan dag då det händer något ovanligt eller mer stress än vanligt. Men det är okej, man vaknar till liv. Jag trivs verkligen på barnrådgivningen. Det är intressant och kul att få följa med de små livens utveckling och de stolta föräldrarna. Mycket att tänka på och reflektera kring men så är det när man arbetar med människor. De flesta lämnar ofta en liten tanke kvar hos mig :) och barnen är ju underbara!

Har förstås mycket i skolan också, vid sidan av praktiken. Men det går väl bara jag ger mig på att få allt färdigt! En spark i baken är aldrig fel när motivationen tryter när det handlar om skriftliga arbeten...

Väntar på att den ljusare och varmare tiden ska komma snart...tungt att stiga upp tidigt när det är mörkt. därför är sommaren så härlig. Åhh längtar...den underbara daggen, doften och den värmande solen på morgonen...♥

hopp

det sista

Idag har jag inte haft skola. Vi har skruvat isär bord och tagit ner hyllor m.m. Det börjar se tomt ut i läggan, ekar nästan. Tur att jag endast kommer att spendera ett par veckor i taget här sen när det är tomt. Ikväll är sista kvällen som vi är i Åbo nu på ett tag, imorgon kväll går flyttlasset till Åland.

Idag har flera av mina vänner tagit examen, Mia är lärare och mina "gamla" klasskamrater har blivit sjuksköterskor idag - på riktigt. Jag och några andra från hälsovårdarinriktningen ska följa med dem ut och äta på en restaurang ikväll, för att fira dem lite. Snart, snart är det vår tur... Blir bara middag ikväll, sen ska jag tillbaka till mitt gull och slappa för att orka stiga upp tidigt imorgon och slava med alla möbler och lådor...hej och hå.

Har en trött rygg...

ta vara på tiden..

Usch vad tiden går snabbt...vart har alla dessa år tagit vägen? (låter som en gammal tant) Är det verkligen dags att "växa upp"? Ja, det är väl så i teorin men vuxen blir jag nog inte:). Och det möts med skräckblandad förtjusning...

Idag sa vår lärare att vi skulle utnyttja vår självstudiedag imorgon och plugga...Jag viskade "hehe..flytta och packa alltså.." Min kompis viskade "sova..." Sant

trött, slut, matt

Haft en ännu längre dag idag...suck. Känns inte som att jag hinner med något annat än skola och packa, inte ens ut och gå eller till apoteket (som jag skulle behöva) hinner jag. Vi fick läraren att lätta på vår börda en aning iaf, hon gick med på att ta bort en uppgift under praktiken. Tack för det!

Ikväll har jag nästan fått ett utbrott. Jag har glatt berättat åt alla i klassen att "det går så bra att packa för oss"....jo, kyss August, ikväll höll jag verkligen på att bli galen, av frustration. Jag blev stressad och började fundera - för mycket. Men klok som jag är (haha) höll jag mig och packade vidare i tystnad (lite härjande hördes emellanåt)...men det hjälper inte att få ett utbrott, lika bra att få gjort det som måste göras. Jag tog en kort paus men blev snabbt stressad igen så bara att fortsätta....Har ont i ryggen nu av att stå böjd över flyttlådorna...aj...veckan närmar sig sitt slut.

Såhär är livet, bara att leva med det antar jag.


"Spara dina minnen & tänk på dem ibland
Planera inför framtiden & dröm om den ibland
Men livet ska du leva nu, lev idag"

....

två stora flyttlådor klara och en massa bortslängt - syns fortfarande inte i lägenheten, förutom att det är ett kaos....Packa ner 4 år är inte så lätt. Men vi ska klara det :)

Kändes kul att träffa klassen lite, skoldagen var annars tråklång... Just nu längtar jag verkligen till 28.5 då allt ska vara klart för att få examen den 18.6. åhhh....men tiden kommer nog att rusa, jag vet det.

godnatt

Sååå....

Har återvänt till Åbo. Ska vara här endast denna vecka. Sedan ska jag tillbaka till Åland på praktik, på barnrådgivningen. En intensiv vecka med långa skoldagar och sena kvällar med packning och sortering på schemat.

Resan till Grums var lång. Vägarna var bra men det var ganska obehagligt när det var mörkt på vägarna, vi startade färden kl 05 svensk tid så det var kallt och mörkt. Ganska lite trafik som turen var. Men resan gick bra, gulle är en trygg chaufför. Det var läskigt när vi körde om långtradare och snön yrde upp och skymde sikten...hujjj...det var väl det värsta.

Grums är en liten ort, by, stad. Vi kommer att bo i ett trevligt område i en mysig lägga. Den var faktiskt mysig, vilket jag blev glad över. Det enda som behövs är nya tapeter på ett par väggar där den är förstörd, men annars allt OK! Bara att flytta dit och börja det nya livet...haha...Tur att Karlstad finns nära (20km) för det är en fin stad som har mycket affärer, bio och annat, vi åt lunch där före vi körde tillbaka. Har man tråkigt i lilla Grums så kör man in till Karlstad, blir perfekt!

Ja, så på torsdagen körde Johan 65 mil. Han fick kramp i benet mot slutet och när vi närmade oss Uppsala igen var det lite bilar i diket, men vi klarade oss bra! Lite möra efter den långa dagen men oerhört nöjda!

Helgen har varit mysig med promenader i det vackra vädret, vi har firat min syster som fyller år idag och bara slappat.

Får panik emellanåt, all stress med skola och flytt, framtiden m.m. men sen tänker jag på hur bra allting kan bli och paniken blir till en spänd förväntan :)

Idag, imorgon....

Kvällen med tjejerna var jättemysig! Det är alltid lika roligt att umgås med sina vänner, de som känner en bäst. Vi kan prata om allt möjligt och alla vet vad man menar och hur man tänker. Så ska det vara med riktiga vänner. Ta vara på era vänner! Jag har väldigt få vänner men de jag har har känner mig väldigt bra och står nära mitt hjärta,  och jag känner mina vänner och finns nära dem, såklart :)♥

Idag åker vi (jag och Johan) till Uppsala. Vi sover över där och imorgon jätte jätte äckligt tidigt kör vi till Karlstad, Grums för att titta på en lägenhet. Jag hoppas att den är fin och att vi kan/ vill ta den direkt! Det är en vindslägenhet med snedtak och inglasad balkong mot söder. Den ska tydligen vara ganska fräsch och charmig, hoppas på det! Lite nya tapeter kan man alltid sätta upp men inget mer fixande vill jag ha. Nå, vi får se imorgon!

På fredag åker vi från Uppsala tillbaka hit, till ön. Min syster + sambo kommer också för att stanna över helgen. Kul att få träffas lite mer. Vi träffas annars så sällan, det kan gå månader mellan träffarna och det är lite länge tycker jag.

Sen på söndag är det bara att acceptera att lovet är över på riktigt. Då åker vi till Åbo.

Så ser livet ut just nu. Resande hit och dit, ny boplats, skola, packning och allt annat där emellan...:)

Vitt



Vitt, fräscht och rent.  Eller bara tungt och irriterande? Jag tänker på snön som vräker ner....igen. Har just kommit hem efter ännu en två timmars promenad, ingen långsam söndagspromenad utan en ordentlig en, svettig hela vägen. Skönt!

Ikväll ska jag träffa mina brudar Mia och Sara. Vi ska ha myskväll, dricka lite vin och äta lite ost. Förstås prata en hel del! Ser fram emot det.

Mitt härta är fullt av kärlek och min hjärna är full av tankar.

NyStart

Nyåret blev lyckat. 8 personer som åt en mycket god trerätters, skålade i champagne, tittade på raketer, sjöng och dansade. Det var kul att fira tillsammans med syster, hennes sambo och deras vänner!

Jag brukar inte ha nyårslöften eftersom jag inte tror att jag skulle klara av att hålla dem så det skulle vara onödig ångest under hela året. Däremot brukar jag passa på att lite reflektera kring det gångna året, bra, dåligt m.m. och på det kommande året. Vad som komma skall och vad jag vill få ut av året som kommer. Under 2010 kommer jag att i Januari flytta allt (nästan, säng, fotölj och en pall kommer att lämnas kvar) från Åbo till Karlstad, jag kommer att vara på Åland mesta delen av våren på praktik. I juni får jag min dubbelexamen som sjukskötare och hälsovårdare och sen drar jag från Åland till Karlstad. Ett spännande år är på kommande!!!

Idag, nuet. Har jag åkt spark. Det var kul, jag kände mig som 10 år...haha...

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0