livet i paradiset

En vecka är snart förbi igen, vad tiden går snabbt!
Dagarna på Åland var perfekta. Förutom vädret ena dagen. Stod och balaserade i båtarna för att tömma dem på vatten då det regnade och stormade. Men inne i stugan var det mys! Ingen fisk fick vi heller trots metning, pilkning, kast, nät och bur. Synd, eftersom jag hade sett fram emot abborre på grillen...slurp. Mitt underbara gudbarn fyllde år och henne var vi på kalas hos med resten av släkten :) Alltid lika trevligt!
Mina fina vänner fick jag tyvärr inte träffa, men det får bli under semestern. Blir det inte då så är vi nog inte så bra på att prioritera varandra och så är det ju inte meningen att det ska vara...tycker jag :)

Mitt paradis på jorden, dag och natt













Att få vakna med fågelkvitter och solstrålar i ansiktet, ta ett steg ut och stå precis vid vattnet på det vackra berget...♥

3 veckor kvar till nästa visit.

MysSöndag

Vilken söndag. Sov nästan för länge. Man vet att man sovit för länge när man vaknar och känner sig obekväm och nästan utochin, ingen sådär skön känsla som man annars har när man vaknar. Nåväl, det var väl bra att sova ut för en gångs skull och inte stiga upp halv åtta som jag börjat med på äldre dar..hehe.. Lite kaffe gjorde i alla fall susen.

Har befunnit mig inomhus idag. Fått lägenheten städad och myst för mig själv när Johan har legat och sovit efter nattjobb. Fick min kock att steka supergoda nypotatisar åt mig innan han åkte på jobb igen. Mums, kan steka själv men hans är extra goda! Det blev min middag tillsammans med sallad. Gott.

Har faktiskt tagit några steg utomhus nu på kvällen efter ösregnet. Passade på att gå och sortera sopor när det blev uppehåll och det var riktigt skönt ute, fräscht. Men snart kommer det nog mer regn..

Japp, japp... imorgon väntar en låååång dag på jobb. Trevlig måndag!

gott och blandat

Har haft en bra vecka på jobbet, intressant att jobba med människor.

Vi har även haft personalfest. En jättetrevlig kväll med god mat, tipspromenad, båtåkande, kubbspel (var förstås i vinnande laget), och allmänt snack som inte handlade om jobbet! Härligt. Vackert var det också! Kan varmt rekommendera Vattenskidklubben som ligger i Borgvik!





Har tagit hand om mig själv idag. Var till frissan och kapade ca 5cm av mina slitna Thailandtoppar och shoppade lite. Har även passat på att ta en promme med gulle och sola på ballen. En riktigt bra lördag med andra ord. Kan absolut inte klaga.

Har nu endast 1,5 arbetsdagar kvar tills vi åker till sommarparadiset! Där ska vi njuta av att vara på sjön och förhoppningsvis får jag träffa mina fina vänner, vilken dag det blir så får vi väl se. Vi ska också fira min fina Amanda på hennes födelsedag! Fullt upp men bara med bra saker!

♥Kärlek♥

snälla ord

Jag vill påminna om att uppmuntra och berömma människor runt omkring dig! Speciellt de du jobbar med! Ibland är det lätt att man är så fokuserad på allt som har att göra med jobbet att man glömmer de man jobbar med. Det är lätt att bli "hemma blind" och ta sina kollegor för givet eller bara glömma bort att säga "tack", "det gjorde du bra" mm. Jag blev påmind om detta idag, när jag fick höra några snälla ord som fick min dag att sluta på ett positivt sätt.

Uppmuntra mera, säg snälla ord till de du jobbar med och umgås med - det leder till en positiv spiral :)

Imorgon har vi personalfest! Kul!

myspys

Idag hade jag egentligen min vårdcentraldag men på eftermiddagen hade vi föräldragrupp på bvc. Åhh, mysknoddar! Små härliga sötnosar som ligger och tittar med stora ögon, ler ibland och gråter ibland. Men är helt underbara! Intressant att prata med flera föräldrar på samma gång också och få höra alla deras funderingar och diskussioner!

Jobbet flyter alltså på - skönt. Skulle inte klaga om vi kunde få liiite mer av den härliga solen dock. Vill ha mer sol och värme, men hoppas på det nästa vecka när det är midsommar som firas på vackra Åland!!

Idag är jag konstigt trött. Var trött redan när jag vaknade imorse.. hmm.. Suttit en stund på ballen för att fånga lite strålar som kämpar sig genom molnen. Läst min tidning som kom idag (Femina). Tror att det får blir soffan resten av kvällen. Har inte kunnat jogga på snart två veckor p.g.a. mina knän - trist. Det har knappt gått att gå. Usch. Men nu börjar även de bli bättre, men promenader är väl det enda som fungerar för mig, det får gå bra det med.

för idag..

är det Johans dag! Hurra hurra på gulles dag idag! ♥

tråkigt

Det har varit tråkigt väder nu i flera dagar. Jag har tröttnat på det och vill ha sol igen... Regntungt väder gör mig trött och tung i huvudet.
Hade planerat att fira Johans födelsedag idag (han fyller på måndag) med att åka in till Karlstad och sitta på någon mysig uteservering, men eftersom det kan ösa ner regn när som helst är det inget trevligt alternativ idag. Vi firar den med glass och jordgubbar hemma istället.

värme, sol och dunkadunka



Värme och sol! Hur härligt är inte det?! Tyvärr kommer jag på mig själv med att gå invänta sommaren fastän den redan är här....konstigt! Måste bli ändring på detta. Lite svårt när man sitter inne och jobbar hela dagarna, men jag kanske borde ta vara på kvällarna lite bättre. Inte som grannarna som festar för fullt just nu kanske...studenten och alltvaddetheter firas för fullt i lägenheterna här intill. Men sitta ute på ballen och njuta, det kan jag göra i alla fall.
Har skaffat mig några vuxenpoäng idag. Intressant.

Jobbet kallar imorgon, som vanligt, ska fixa läggan och mig själv färdig för sängen. Har haft en riktigt bra vecka den här veckan på jobbet. Känns bra. + att kontraktet fick min signatur så jag tror att jag stannar på vårdcentralen i Grums ett tag ;)

Lyssnar på småkillarnas dunka-dunka-musik och har det ganska gött.

inne

Regnväder idag. Har därför passat på att fixa i vår garderob, organiserat om lite bland annat. Ser fint ut igen. Det är sånt som jag tänker att jag ska göra men som sällan blir av. Har dock mer som skulle behöva fixas men jag tar en sak åt gången. Några solstrålar pressar sig genom de mörka molnen på himlen. Det kanske blir en promenix på eftermiddagen?! Eller solning på ballen...

Jag kan inte riktigt förstå att vi redan är inne i juni månad?! Alla skolavslutningar, studenten...härliga tider. DÅ började sommaren på riktigt trots att man hade sommarjobb så var det ändå sommarlov. Nu är man helt plötsligt i den men dagarna ser inte annorlunda ut för det... men som turen är kommer ett par veckors semester i alla fall. Men innan dess ska jag nog försöka hinna med lite sommarlovsnjutning i form av midsommarfirande på Åland och sitta på någon uteservering inne i Karlstad mm.

Dags för lite kaffe nu känner jag...

långhelger

I löööv långhelger.
Föregående helg tog jag ledigt måndag och blev ledig 3 dagar. Denna veckan var jag ledig tor, lör, sön och imorron mån. Hur skönt som helst! Vila upp sig, hinna göra sånt som man tänkt att man ska göra när man orkar och har tid, umgåtts med mitt hjärta mm. Det viktigaste med ledigheten är nog att batterierna fått sig en laddning igen :) Pigg och glad på tisdag!

kvitter i skogen

Jag fullkomligt älskar den här årstiden. Allt är vackert och alla färger är extra fina just nu!

Sov inte så bra inatt. Det var både varmt och obekvämt. Tur att jag är ledig idag. Det typiska är att när man ligger vaken mitt i natten då börjar man fundera på helt konstiga saker som man inte ens kan påverka...sen försöker man sluta tänka men då tänker man ännu mer och sen är man fast i den onda cirkeln tills man så småningom lyckas slumra..

Trots bristande sömn vaknade jag första gången kl 07. Jag steg upp 08. Har tvättat en maskin och (kors i taket) varit ut på en runda i skogen. Som märkas kan så har jag inte gett upp joggningen. Rundan blir lättare för varje gång men tyvärr kan jag inte öka ut den ännu då jag fortfarande får ont i fotleder och båda knäna. Måste hålla med min kära sambo att jag kanske måste införskaffa sånnadär "snygga" knästöd/skydd för att kunna fortsätta med min nya pina. Det vill jag ju förstås inte men vem vill ha ont?! Det var annars underbart att stå stretcha i skogen och lyssna på alla fåglar som kvittrade och vinden som gjorde att löven prasslade så där mysigt....en bra start helt enkelt!

think nice thoughts

Vissa perioder måste man bara tvinga sig att tänka positivt. Det funkar inte annars.

Mitt vackra, härliga Åland som finns i mitt hjärta. Två dagar var i alla fall bättre än 0 dagar. Tänk vad den ön har börjat betyda mycket för mig efter att jag flyttade därifrån. Underbart!







emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0