Måndag

En riktigt bra måndag. Sov som en stock inatt, trots tre lediga dagar som jag nästintill sovit bort och en tidig läggning igår... behöver tydligen mycket sömn just nu. Mörkret kanske?!
Det var ljust när jag gick till jobbet men kolsvart när jag gick hem. Vet inte vad som är bättre. Tappar lite lusten att göra något när jag det svart ute... Gosar bara ner mig i soffan, vilket också är skönt förstås.

Imorgon ska vi direkt efter jobbet in till Karlstad på en kväll som handlar om sårvård och inkontinens. Hoppas på en intressant kväll och något gott tilltugg som utlovats!

På onsdag ska jag på demensutbildning på eftermiddagen, vilket ska bli väldigt intressant! Hoppas jag får med mig lite bra material och tankar inför den "stora" demensutbilningen som jag ska på nästa vecka, då jag är 3 dagar i Lund. Sådana utbildningar tycker jag absolut är värda att gå på, utbildningar som man känner att kan ge något till verksamheten!

Nu får jag väl fortsätta med mitt...hänga upp tvätt vill säga.

ljuva söndag

En riktigt muuuulen söndag, men ganska skönt är det. Jag är glad så länge snön och minusgraderna håller sig borta! Mitt hjärta ligger fortfarande och gosar i sängen. Själv kan jag inte ligga kvar så länge efter att jag vaknat, stiger upp kokar kaffe och äter frukost. Utan frukost direkt så mår jag inte bra, blir yr och illamående, så är det med mig.

Älskar dessa lediga dagar när man får göra vad man vill i sin egen söndagstakt... Ha en skön söndag!

schwooom

Vad dagarna går snabbt, och veckorna. Det har redan gått tre veckor och jag är inne i min tredagars ledighet! Denna långhelg får jag också vara ledig samtidigt som Johan. Mys!

Satt i soffan framför tv4 morgonprogrammet, de sa att det är söndag imorron. Jag blev så glad, för jag trodde det var måndag imorgon :) Härligt med en extra dag ledigt! Det gör så mycket!

Igår gjorde jag en "Steve Irwin" och plockade upp en stackars kall och stel orm (kopparsnok eller liknande) som verkade vilsen, han fick hitta värmen i en lövhög istället för på grusvägen. Han var så långsam och trött så det var synd om honom.


Igår lagade vi paj på älgkött och kantisar! Underbart god blev den, med rödvin till också!

tröttis

Var på ett helt onödigt informationsmöte idag, inget som rörde mig och min verksamhet, utom på pappret egentligen. Trist att gå på sånt som inte är riktat till en eftersom man missar dyrbar tid på jobbet. Annars är jag positiv till utbildning och kurser som är bra!

LatMasken fick säga sitt idag. Regnet öser ner och jag satt och nicka till under hela bussresan hem på eftermiddagen - trött. Min kropp orkar inte gå på kör idag, och då slipper den. Det är inte så kul att sitta där och gäspa och bara längta hem till soffan, lika bra att stå över en gång.

Mys i soffan!

sköter du ditt så sköter jag mitt...

Ja, ibland vill man bara säga den meningen.
Vissa har nog alldeles för lite att göra eftersom de måste fundera vad alla andra gör eller inte gör och hur de gör det trots att de själva inte är ett dugg insatta... ler lite åt detta fenomen och fortsätter att inte bry mig. Huvudsaken är väl att allt funkar och att det funkar bra också?! Man kommer inte långt med att haka upp sig på småsaker som inte gör någon skillnad i längden. Satsa energin på rätt saker, DÅ leder det till positiva förändringar och glada miner :)

Har trevligheter som jag längtar till och njuter överlag av tillvaron!
Livet är fullt av små gröpper (ordet, hur gulligt som helst), så länge man inte trillar i en så är det lugnt...

njuta av nuet


Kom ihåg att njuta av studen som du lever i, mindfullness.

Söndag och mys tillsammans med Johan. Igår åkte mamma tillbaka till Åland. Vi har haft det riktigt mysigt. Vi var på konsert, som var hur bra som helst. På fredagen var vi in till Karlstad och strosade, vi hittade en scrapbooking affär som mamma blev förälskad i och som jag antagligen kommer att besöka många gånger för att inhandla varor på beställning :) den heter något så fint som "ljuva änglar", tyckte verkligen om namnet!
Det är alltid speciellt att ha sin mamma på besök. Nu är det äntligen gjort (det var hennes första besök) och då känns det som att den viktigaste personen har hälsat på och allt är i balans.

Idag blir det som sagt, mysdag. Vi ska tillaga Öringen som Johan fick upp förra veckan. MUMS! Jag ska hämta ett papper från jobbet som jag glömde där i fredags, ska nämligen på något grejsimojs imorgon på förmiddagen och jag minns varken var vi ska vara eller när det startar, bra koll...

imorgon

Imorgon kommer min fina mamma på besök till Grums!
Vi ska åka på konsert, nämligen Soweto Gospel Choir!♥

Håller även på planerar lite inför våren - roliga planer!

toppen!

Har haft en toppenmåndag! Fick till och med möjlighet att lyssna på musik sista timmen på jobbet idag medan jag satt och höll på med en massa administrativt arbete. Det var flera veckor sen sist... Tänk vad små saker har betydelse för ens humör! ♥

vidare



När jag bodde på Åland, längtade jag bort, iväg till nya äventyr. När jag studerade och bodde i Åbo längtade jag efter att påbörja "det riktiga" arbetslivet med allt vad det innebar. Nu längtar jag också vidare...skillnaden är att jag inte vet vart eller inom vad. Samtidigt tänker jag tillbaka och är lite sorgsen över att jag inte njöt av tiden som var där jag var just då...samma sak som att jag inte riktigt kan slappna av i min nuvarande situation och bara njuta.. trots att jag verkligen trivs i min livssituation just nu!

Detta är en sida av mig som jag nyligen upptäckt. En rastlöshet inne i själen. Känslan av att jag måste vidare men jag vet ändå inte vart. Det som jag verkligen kan njuta av och känna mig tillfreds med är Johan. Och det är underbart skönt! Utan honom vore jag nog vilsen...

En killkompis sa en gång för många år sedan, när vi pratade om vad som skulle hända i framtiden, att jag skulle hitta en man, gifta mig, få barn och leva lycklig i alla mina dagar. Jag tror jag gav det intrycket DÅ, kanske nu också, det vet jag inte. Jag kan till viss del hålla med om att den bilden skulle passa in i mitt liv, men samtidigt känner jag att inte vill stanna på en och samma plats. Vill iväg, se vad livet har att erbjuda mer än jobb på samma ställe i 20+ år.. Inget illa menat mot dem som trivs i den situationen. Huvudsaken är att man hittar det som passar en tror jag.

Misstänker att min mors och fars reslust som de hade när de var unga och hamnade i den afrikanska bushen även slagit rot inom mig... Spännande!

Vi får väl se vart stigen leder mig...

dagens

Söndag. Blev väckt av solen, min fina kompis. Dagen kan inte bli annat än bra när solen skiner och luften är frisk!



Ha en underbar söndag! Imorgon är det en ny vecka med nya utmaningar och erfarenheter!

tidig väckning för vissa..

Väckarklockan ringde 04.30 imorse. Jag kunde med glädje somna om medan Johan steg upp för att åka ut och fiska med en vän på Vänern.

Så samtidigt som jag har haft en skön sovmorgon och sedan stigit upp, druckit mitt kaffe och tvättat lite kläder så har Johan grejat med detta:


Han fick upp sin första Öring. Den ska rensas och frysas in! Mums! Känns bra att man har en duktig karl som fixar middag åt en... ;)
För min del blir det nog en sväng till IKEA i eftermiddag, inhandla lite smått och gott. Ska också njuta av det underbara vädret vi har idag! Solen skiner och höstlöven är i massa olika färger!

glädje

Idag fick jag veta en underbar nyhet av en vän. Jag älskar positiva nyheter! Ge mig fler! Allt blir så himla härligt efter en glad nyhet, som att allt bli sådär rosafärgat och glittrigt..


Det är full fart framåt som gäller just nu, syftar på jobbet mest. Men så länge jag tycker att det är kul så går det bra. Den dagen man inte tycker att det är kul att gå till jobbet och fasar inför nästa måndag - då är det dags att söka sig någon annanstans tror jag.

Nu blir det nog duschen och läsa bok.

.Är nog rätt nöjd ändå kan jag konstatera.

äntligen söndag

Ja, kanske...äntligen söndag. Jag har alltid gillat söndagar. Då är jag utvilad och redo för nya utmaningar, brukar också orka med lite plock och städning just på söndagar.
Längtar lite till jobbet faktiskt, ser framemot måndag och en ny arbetsvecka.
Kören har egentligen konstert ikväll, men känner mig inte riktigt på G för att delta. Missade senaste övningen och kan inte låtarna, plus att jag vill kurera mig lite till för att orka med jobbet istället och känna mig pigg och frisk imorron.

Kan summera min helg med att det både varit underbart skönt att vara ensam men det har också gett upphov till lite ångest emellanåt...när jag helt plötsligt känt behovet av att få umgås med mina fina vänner som tyvärr inte bor nära mig, utan alldeles för långt bort. Då är det trist att sitta ensam hemma, hur mysigt man än har det.

Ska handla mer dubbelsidig tejp och fortsätta med mina fotoalbum, håller på med Thailandbilder och senare blir det andra "vardagsbilder" som ska klistras in för framtida minnesluckor :) om hur man levde när man var i 20års åldern.

hemma hos mig





* Note to self: Gå inte in på FB när du känner dig ensam...alla har planer utom du på en lördag. *
Så typiskt denna lördag, det förstörde min myskväll lite faktiskt..

hösten

Idag är det verkligen höstväder, kylig och fräsch luft ute. Solen väckte mig imorse men nu är den bakom molnen igen.. Hösten är helt ok. Men jag kan ändå känna att jag inte var riktigt färdig med sommaren...längtar redan efter nästa sommar. Hur dumt är inte det när hösten knappt börjat och hela vintern är kvar att upplevas? Men så är det väl med oss sommarbarn, född i noverbermörkret men har sommaren i själen ♥

Idag är nog en bra dag. Känner inspiration och glädje.
Är lätt förkyld i näsan och hoppas att det stannar där... vitlök och honung är grejer det.

1/3

Dag ett av tre lediga.
Efter en sovmorgon, träning på gym, slumrande i solstolen på ballen och pyssel har jag nu tråkigt.

Detta kan sluta på två sätt; en perfekt ensamhelg eller en urtråkig helg.
Det är för tidigt att säga vilket det blir, men just nu är det en gnutta trist faktiskt...

Ledighet

Underbart! Är ledig tre dagar enligt schema! Har faktiskt inget planerat denna långledighet. Ska ta det lugnt och sköta om mig själv, inte så pjåkigt!

Ibland blir man irriterad och kanske till och med lite arg på saker och ting. Då är det skönt att man kan släppa ut det, vara en gnällkärring en stund för att sen bli på bra humör igen. Sen hjälper det (nästan) alltid att höra att andra har det värre, då känns det genast lite bättre...dumt men sant.

Slänger mig i soffan under filten och har det gött!

äldre

Sedan jag flyttade till Grums så tror jag att jag åldrats med åtminstone 20 år. Jag har blivit en tant. Det behöver inte vara något negativt utan jag konstaterar bara.
Jag umgås endast med kollegor som är ca 20 år äldre, jag är ju yngst så det är ofrånkomligt. Jag är ute och plockar svamp. Jag håller för tillfället på med att koka äppelmos. Jag tycker om att brodera (detta har jag ju i för sig gjort sedan jag gick i högstadiet). Jag veckohandlar, planerar även det mesta runt omkring, gör sällan något helt spontant. Tycker om lugna helger när jag får gå lägga mig tidigt, stiger således upp tidigt. Gnäller lite lagom över hur trött jag är och att jag har ont här och där m.m... Listan kan göras ganska lång.
Jag har även fått kommentarer om att jag är unik i och med att jag upplevs vara äldre än vad jag egentligen är...hmmm...detta vet jag fortfarande inte hur jag ska ta det..i jobbsammanhang är det säkert en positiv egenskap eftersom det visar på ansvarstagande och att man tar arbetet seriöst, men i privatlivet får jag nog stämpeln "tråkig" tror jag, men inte vet jag.

Söndag och tankarna snurrar under tiden äpplena blir till mos i kastrullen...Nu ska tanten gå pyssla lite till :)

En bra egenskap med att vara en tant trots att man inte fyllt 25 än är ju att jag inte har alla rynkor! Var på sminkning igår till Make up store och blev sminkad, fick lite tips om vardagssminkning + produkter (presentkort från förra födelsedagen). Då var jag ingen tant i alla fall, utan en ung och fräsch tjej (efter sminkningen). Det var faktiskt en uppskattad present som man absolut kan ge någon! En timme tog det och trevligt var det!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0