2008 ----> 2009

Mitt 2008 var jättebra och jag ser med spänning fram emot 2009 imorgon!! Firandet sker i Vårdö iår - ska bli Roligt!


******
***************
******************************
*********Gott Nytt År!!! Skååål!!
***********
******************************
***************
******

Mina bästa vänner

Jag är verkligen lyckligt lottad som har så underbara vänner som jag ser upp till! Ni är omtänksamma, ärliga, snälla, roliga m.m.m.m......och STARKA! Vad som än händer antingen med mig eller med er så står vi starka tillsammans och klarar alla motgångar! Vi ger varandra 110% och det märks, speciellt när någon av oss har det svårt!
Tack för att Ni finns och för att jag får finnas i era liv!♥

ale ale ale

Man har just spenderat en massa pengar på saker FÖRE jul och nu kommer den stora rean. Vi människor är nog roliga....klagar över hur mycket pengar som går och sedan står man ändå där och river i 50% högen för att få ännu mera saker, och oftast går det mycket pengar under de där readagarna också..:) Sådana är vi bara! Själv jobbar jag faktiskt under mellandagarna iår så stockholmsresan blir inte av för min del, men jag har en känsla av att det kommer att försvinna cash i Åbo ist när det är rea där också....kul förstås om man faktiskt lyckas fynda.

En god fortsättning

Julafton blev en superduperbra dag. Jag fick fira med alla som jag älskar! Först var vi hos Johans familj och sedan åkte vi hem till min familj och fortsatte fira julafton. Det var verkligen perfekt ordnat! Hemma hos oss spelade vi T.P. enda till halv tre på natten - jag var såklart på sista plats, blev både trött och sur över min förlust =) Men vi hade det jätte mysigt ändå, jag, Johan, syster yster och hennes sambo satt uppe och spelade. 

På juldagen blev det faktiskt inte alls som jag först planerat. Johan hade från början sagt att han inte skulle ut för det är så jobbigt med allt folk osv. Men han blev övertalad av grabbarna och åkte ut med det gänget. Jag som från början sa att jag absolut skulle ut eftersom jag var sjuk förra året stannade hemma för att umgås med min syster och sambon istället då de beslutade sig för att stanna hemma. Vi gick även över en sväng till moster och träffade gudbarn m.fl. Det blev en väldigt mysig kväll! Och idag mår man bra:)  

Jag längtade ju verkligen till julen iår och nu är den helt plötsligt över. Alla paket är öppnade och alla godjulönskningar är över och familjen skiljs åt ännu en gång..lite trist...Men vi hoppas på en god fortsättning på detta år och en god början på nästa. Det som också har varit underbart denna jul är Vädret! Hoppas det håller i sig, skönt att gå långpromenader i solsken med frosten som glittrar på träd och buskar..

Tomten kommer!

Imorgon är det äntligen julafton! Härligt sällskap, massor av goood mat och julklappar förstås!

ÄNTLIGEN

Äntligen idag och lagom till julen har Johan och jag fått ett fadderbarn! Han heter Bemane och kommer från Ghana. Han är 10 år, snart 11. Vi fick via organisationen Plan. Jag har väntat nästan ett år på att få ett fadderbarn och äntligen har jag/vi ett!!

Bemane:

sista dagen

Idag är sista dagen i Åbo för detta år. Känns skönt att få åka till ön imorgon. Allt som handlar om skolan brukar försvinna ur mina tankar när jag är där, all stress brukar lindras och mina batterier får laddas upp. Det behöver jag inför den kommande mycket intensiva våren! Ska försöka att inte fundera så mycket kring mitt ämnesval inför examensarbetet, men eftersom vi ska ha ide´n färdig första dagen i skolan så måste jag väl sätta liiite tid på det sen. Men absolut inte just nu och den kommande veckan! Nu ska här firas jul med familj och vänner!

I år kommer till och med min kära syster och hennes sambo och firar med oss! Har inte firat jul med min syster på flera år nu eftersom hon har jobbat. Så denna jul känns extra kul, kanske vi inte firar så många jular ihop?! Det vet man ju aldrig. Jag kommer i alla fall att vara uppdelad under julafton, ska vara på torget och se när Johan får sitt stipendium och sen blir det säkert julkyrka och mat hemma hos familjen Isaksson. På kvällen åker vi ut till Hammarland och sedan blir det julmat med hela högen på juldagen. En bra uppdelning tycker jag och de andra verkar också vara nöjda med det.

Ska jobba lite på "Solis" också, dag på mån och tis och sen tre nätter, den ena på annandagen och sedan två nätter före nyåret. I år har jag satt familj och vänner före arbete faktiskt, arbeta hinner jag med de kommande 40 åren. Har jullov två veckor och ändå blir det en veckas arbete ungefär i antalet timmar, och det räcker!

Idag ska jag och Johan köpa nya träningsskor. Vi köpte nya i våras och tydligen går vi som bara den för vi har båda nött hål i sulorna??!! Ja, förstås så brukar våra promenader vara c 1-2 timmar varje gång så det är väl egentligen inte så konstigt. Men idag blir det två par nya så att vi slipper känna gruset gnugga mot fötterna:) Packa ska vi också göra - vi har en STOR hög med julisar som ska med till ön. Tror att de andra blir ledsna om vi inte tar med deras klappar.

Det var det och nu blir det kanske något kort inlägg men överlag tänker jag ta jullov från bloggen. Jag önskar alla som läser min blogg (det är så få så jag vet ungefär vilka ni är hehe) en riktigt GOD JUL!! Hoppas ni varit snälla så att ni får många julklappar!

en bra utmaning

NU är jag äääntligen färdig på stan..tog ju bara fyra timmar att hitta allt jag skulle ha...Men trevligt var det att vara med sig själv. Förut, kanske fem år sedan tyckte jag det var superpinsamt att fika ensam, då kändes det som om man var ett offer - ingen att vara med osv. Men nu tycker jag det kan vara riktigt härligt att bara sitta ensam med en kopp kaffe och bara kolla in alla som går förbi....ojoj vad det finns många olika sorters männsikor - intressant.

Men nu ska jag anta Mias utmaning och skriva 5 bra saker om mig själv. Om man lider av dålig självkänsla är detta en jättebra övning som man kan göra varje dag under en tid - för att reflektera över sig själv och sina goda egenskaper. Nå här kommer mina:

1. Glad
2. Ärlig
3. Ordentlig
4. Omtänksam
5. Generös


Vad säger Catta, Janica och Jenny? Vilka är era 5 positiva saker?

ingen deadline före jul!

Nu har jag gjort klart allt skolarbete inför julen!! Jippi!!
Mina planer för dagen var från början att gå ner på stan och handla de sista julklapparna som jag har kvar. Men efter lite funderingar så tror jag faktiskt att denna dag får bli en hemmadag med plock, städ och tvätt men framför allt Slöande!! Jag tar stadsbesöket imorgon när min dag är helt tom och Johan ska på julfest till jobbet. Då är det ingen stress och jag kan vandra runt i lugn och ro. Ja så får det bli helt enkelt.

over and out

Jag längtar

Jag längtar efter mammas lussebullar!!! Länge kvar till lördag.....

Helgen som var

Min lördag blev riktigt kul! Först var vi ner till stan och tittade på Åbolucian och drack glögg + pepparkakor, bjöd en hemlös gubbe på glögg och pepparkaka och han tog en massa pepparkakor ur skålen för de ingick. Han kom tillbaka och tog kanske 4 gånger till sen..hehe..Sedan var vi hemma hos Jenny en stund och så var vi till Bremer (en liten krog nära mig) och åt middag. Det var gott och farmförallt trevligt att sitta och umgås bara - kul hade vi "liksom"...haha...

Söndag gick supersnabbt! Jag och Johan var och inhandla julklappar. Han gick mest och muttrade över hur jobbigt det var men så är det när man väntar till sista veckan...men sen hittade vi lite julklappar och nu slipper han gå på stan mera för denna gång :) Vi gick på en långpromenad och lagade mat - helt plötsligt var kl 20 ?? Vart tog den dagen vägen?

Måndag och nästsista dagen. Har en skoluppgift kvar att skriva och så har vi vårt projektmöte inför examenarbetet idag, ÄNTLIGEN säger jag bara!

Mysigt att få julkort också! Får bara reklam och räkningar annars genom brevinkastet.

mysig fredag

Vi hade en så härlig fredag igår! Först var jag och träna med Jenny och gick en promenad med Johan. Vi lagade jättegod lasagne och drack vin till, sedan förflyttade vi oss till soffan och fortsatte fredagsmyset! Kul att Kevin vann Idol, gissade att han skulle vinna, han har varit den mest populära under hela tiden. Efter Idol såg vi på en av mina favvo filmer från 80-talet "En prins i New York" haha...den är så bra!

Steg just upp och klockan är nu kvart över tolv! Härligt! Gott med kaffe. Idag blir det fotbollsturnering för Johan och luciafirande för mig med Jenny. Vi ska ner på stan och titta på Åbolucian - ska bli mysigt med glögg och pepparkakor!

Jullov - NU!

Jag eller min käke behöver jullov, och det är NU. Tur att det endast är två skoldagar kvar. Den har nämligen gått i strejk nu...jag har ONT och kan inte riktigt öppna munnen och äta går ju sådär....suck! Vill verkligen inte gå igenom samma sak som för ett par år sedan då jag slipade om hela mitt bett m.m. Hoppas det bli bra bara jag får ta det lugnt och vila.

Sändningen

Vi hade vår Må Bra TV sändning idag. Det gick JÄTTEBRA! Vi hade två äldre damer med oss och vi diskuterade, eller dom diskuterade kring sin syn och glasögon m.m. Allt gick som planerat och de verkade tycka att det var intressant och diskuterade mycket med oss och med varandra! KUL! Nu ser jag fram emot nästa sändning i vår! Jag var lite nervös före, om de skulle ställa svåra frågor eller sitta helt tysta där i rutan men så blev det ju inte :) Lite ovant bara att ses sig själv  i tv-rutan...hehe...Men som sagt - riktigt skoj!

en trevlig kväll

Igår kväll hade vi klassjulfest! Nästan alla var på plats hemma hos den enda killen i klassen, Andreas. Det var smörgåstårta (som han lagat och som var jättegoood), två mumsiga pajer, chips, pepparkakor och en massa glögg! Jag stannade inte så länge, gick tillsammans med Jenny efter julklappsutdelningen kl 22. Detta för att jag och en klasskompis ska hålla vår Må Bra TV sändning idag och då vill man ju se fräsch ut! Men kul var det och jag fick pepparkaksformar och två dumleklubbor i min julklapp! Tack Andy (och din sambo) för att ni släppte in hela klassen hem till er, och tack för chokladen.






Ibland undrar man

Jag kan inte låta bli att fundera hur våra lärare egentligen fungerar? Hur tänker de när de planerar in saker för oss elever? Tittar de ens på schemat kan man undra?
Till vårt examenarbete så ingår det att vi är delaktiga i ett projekt ute i arbetslivet, utifrån det ska vi laga en produkt och ännu på det skriva ett arbete om någonting som har med projektet och produkten att göra. Okej, det är väl acceptabelt, bra merit att vara med i projekt. Problemet är bara det att vårt första examenseminaruim hålls den 12-15 januari. Ja, det är en månad kvar. Vi har en vecka kvar på denna kurs och två veckor jullov som verkligen behövs! Alltså betyder det att vi har EN vecka på oss att få allt färdigt till seminaruimet. Det ska inte endast vara en idé utan vi ska ha hunnit söka litteratur, skrivit en inledning, en motivering och en plan för vårt arbete och vår produkt....Som tillägg kan sägas att min grupp har inte ens haft projektmötet ännu och alltså vet vi inte vad de vill ha för examensarbete eller produkter av oss. Kommer inte att funka. Kommer inte att stressa ihjäl mig heller. Finns ju någonting som heter komplettering....

några bilder



Julfesten

Hur blev julfesten med alla ålänningar?
Före festen var det segt hemma, ingen av oss hade riktigt ork att börja fixa oss och jag tänkte att festen kommer nog inte att bli så kul om jag känner mig såhär seg. Men jag hade FEL!
Vi var alla samlade i en mysig källare - hela 24 stycken. Det var trevliga människor, kul program och mumsigt julbord. Speciellt gott var kusin Rickards härliga hemlagade skinka!! Hans egen kryddade snaps med pepparkaka var också god! Det var härlig och trevlig stämning!! Vi fick alla julklappar också, så tomten hade hittat dit :) Johan fick en massa tuggummi och jag fick en Fazer chokladask - gott idag!
Kl 01 måsta vi vidare - det blev Åbo diskotek men där var Johan och jag inte länge, detta för att de gick i konkurs igår men hade öppet och det visade sig att de inte tog varken kort eller pengar i baren, utan man måste ha drinkbiljetter...?? Vi blev sura över detta och stack hem. Sedan hade vi istället lite efterfest, ett gäng ålänningar kom till oss på lite nattprat och sedan var det sängen vid fem tiden ungefär. En Lyckad Kväll och Natt! Kul att umgås med ålänningar - alltid spännande!

Idag har det varit en innedag. Har bara varit ute på ballen en sväng,annars inne med Fazers choklad och Brieost, mögelost och kex! Perfekt ending tillsammans med min underbara karl!

Finlands nationaldag Idag!

Johan och jag var och kollade in en truppmarsch, militärparaden som gjordes här i stan. Det var militärbåtar som kom på ån, stridsflyplanen  och helikoptrar flög över publiken, sedan var det över 1500 soldater som gick och en massa fordon (stridsvagnar m.m.) som körde fram på vägen. Det var ganska häftigt faktiskt! Kallt - fruktansvärt kallt var det däremot..brrr...några bilder blir det senare :)!

Annars ser jag fram emot ÅSLs julfest ikväll. Hoppas det blir kul med alla ålänningar och lite julmat.

En dag på stan

Har varit på stan i 4 timmar idag! Har gått ensam och shoppat julklappar och faktiskt endast ett par saker åt mig själv har det kommit i kassarna. Bra jobbat! Tycker om att gå ensam, då behöver man inte ta hänsyn till någon annan och man kan gå i egen takt och vart man vill. Smakråd behöver jag sällan så Om jag går med någon annan på stan så är det bara för att jag ska ha något spec eller att jag håller någon sällskap och är smakråd. Nu har jag i alla fall de flesta julisarna inköpta! Ska väl säkert en sväng ner och strosa imorgon igen men då blir det nog endast ett kort besök och bara någon liten påse i handen.
Nu packa upp alla saker och sedan är det yogatime!

Livet blir lite enklare med denna tanke tycker jag:

"DU behöver inte tycka om ALLA och ALLA behöver inte tycka om DIG" - att vara trevlig och visa varandra respekt räcker!

mitt hjärta brister

Det är andra morgonen nu som en stackars vovve skäller och skäller här i huset någonstans....det riktigt värker i mitt hjärta när jag hör hur den ylar och skäller. Vet inte var de bor, kanske inte ens i vårt trapphus....men det låter som om hunden har det väldigt ledsamt i alla fall...

försöker

Jag försöker få skolarbete gjort, men det går lite trögt, speciellt då jag inte hittar det jag söker efter...humpf! Dumma tidskriftsdatabaser och internet överlag!
Grått grått grått och regn regn regn är det ute. Snart har solen ej synts till på en vecka! Vart har du tagit vägen min kära vän??!!

Mmmm en kopp kaffe med kanel och sedan föreläsningsdags!

första luckan öppnad

Kan nästan inte fatta att det är första december idag! Vart tog November vägen? Tittade på julkalendern (på svt) imorse, hade inte höga förväntningar men den verkar bra! Rolig! Ska försöka följa den!
Oj, denhär hösten har verkligen gått snabbt! Nu är det bara tre veckor kvar till jullovet! Inte mycket föreläsningar denna vecka, har allt under kontroll annars - känns bra! Ska köpa lite julklappar, en klänning till julfesten på lördag eventuellt och juldagen/nyår, får se lite vad jag hittar ;) På lördag som sagt ÅSL julfest - ÅländskaStudentLaget - kul!! Men nu fortsättningsvis Måndag...

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0