Glad

Glada Vappen!
Ja, mitt valborgsfirande gick upp i rök (haha). Min kropp orkade inte ta mig någonstans och inte var det någon som saknade mig heller. Så jag har fått mysa istället, hemma och hos mormor med mjöd och munk. Känns helt ok faktiskt. Ärligt talat tror jag inte att jag missar något heller.
Nu vet jag....

Väntar med spänning på sommaren istället. EXAMEN, Ny boplats, nytt jobb (som jag fått-yes!) och nya människor!

Idag funderade jag hela vägen från stan om vad det var för människor i bilen framför mig. Chauffören körde ojämnt och vinglade (varje gång jag funderade på att köra om gasade de till 90...och helt plötsligt bromsade personen in till 70-80??). Passageraren hade en stor och bred hatt på huvudet. Hon (antar att det var en tjej) satt och viftade med sin hatt, pratade och gestikulerade vilt.....Satt och fantiserade över vad de satt och diskuterade, vad de varit med om m.m. Lite kul underhållning på e.m. förutom att chaufförn var lite farlig i trafiken.

stå vid en brasa på en åker

Hade tänkt bojkotta Valborgsfirandet iår - orsaken är att jag inte kan fira på Vårdberget i Åbo med min studentmössa, champagne, mitt gull och andra härliga människor...Jag vill också ta ett glas vin (eller två) på ballen och kika på alla som går upp och ner för backen i sina halare, mössor och picknick korgar... Men nu vet jag faktiskt inte om jag ska bojkotta eller om jag ska gå tillbaka till mina åländska traditioner och grilla korv på en åker framför en stor brasa? Det är ganska lockande ändå - och mysigt att stå titta in i elden och prata med folk :)
Dagens praktikdag har gått med världens fart. Har fortfarande inte så mycket koll på allt som sker och alla papper som ska kopieras/skrivas under/arkiveras/skicka till företag/skicka till patient etc. Men det kommer.

ödmjukhet

Jag blir ödmjuk inför mina problem när jag får höra andras eländigheter - usch och fy vilka hemskheter vissa människor råkar ut för! Tråkigt! Varför ska vi människor bete oss så elakt mot varandra? Det är inte ok!
Idag har jag påbörjat min sista praktik!! Det är inom företagshälsovården och det är svåårt, men ganska intressant. Jag kan konstatera att jag kommer att lära mig en hel del i alla fall.
Ikväll har jag en hel del att göra men ska försöka komma ut på en promenad i friska luften. Frisk luft måste jag ha för annars blir jag instängd och unken i hjärnan..

tårta och ballonger

Idag ska jag på barnkalas! Barnkalas är så mysigt och roligt! Mitt gudbarns lillasyster Matilda fyller hela 2 år!
Passar perfekt med kalas denna vackra och soliga dag!

pustar ut

En mycket jobbig och krävande vecka med värk i kinden, massor av skolarbete och att städa/flytta ut på egen hand. Lite "drama queen" var jag kl 14 i fredags när jag stod i vardagsrummet och tittade på alla saker som jag fortfarande hade kvar på golvet och klockan som tickade för att hinna till kontoret med lägenhetsnycklarna. Jag hade inte tid att sätta mig ner på golvet och gråta - annars skulle jag ha gjort det - jag fortsatte att städa och packa under snyftningar. Jag konstaterade bittert hur ensam jag verkligen varit under tiden jag flyttat mina saker, ingen familj som kan ställa upp och komma för att hjälpa till - man får klara sig själv bara - det blev så den här gången. Jag tänkte sorgset att detta var verkligen ett ledsamt slut på allting - men min underbara kusin bjöd mig på en jättegod middag före jag åkte till båten, jag fick sitta och vila medan han laga maten :) Så det blev ett bra slut sen, trots allt. Och nu är det över, nycklarna är överlämnade, jag har stått i den tomma lägenheten, klappat dörren som jag öppnat och stängt under fyra år. Det känns bra nu.
Idag har jag varit oerhört trött efter all stress och press. Jag sov två timmar på dagen. Sinnet ville ut i solen men kroppen struntade i den. Gick på en underbar kvällspromenad istället. Det var som vilken sommarkväll som helst nere vid Marsunds bron, två fiskebåtar som sakta puttrade på vattnet och måsar som skrek. Sommar ♥

energi givande







När jag inte tror att jag orkar. När min kropp, min hjärna och min själ är trött. När jag är frustrerad inombords, när jag känner glädje, sorg, svek, hat, passion, saknad...DÅ vänder jag mig till naturen. Där finns det tröst, hopp och kärlek. ♥

lite ensamt

Jag tycker inte om att ha mitt gull i ett helt annat land. Näpp det gör jag inte-Jag saknar honom. Tur att det endast dröjer ett par månader tills vi får vara tillsammans i samma land, i samma hus, i samma lägenhet!

Jag var ju till skatteverket och skrev in mig i svedala. Nu när jag har ringt runt för att ändra min Åboadress till Åland så vet de redan min adress i Sve. Oj vad snabba de är att fixa sånt då...andra grejer får man ju vänta hur lång tid som helst på.. Synd att vissa saker måste komma till Åland än så länge, vilket betyder att jag vackert får sitta i alla dessa telefonköer på nytt för att säga att "nu kan ni skicka allt till den svenska adressen". Ja, ett konstaterande bara..

Har ingen tv nu. Känns ensamt & tomt. Brukar ha den på för då är det någon som pratar...haha..som gamlingarna, tv:n är deras sällskap. Två dagar till. Nej usch vilka fina minnen jag kommer att ta med mig härifrån :) Men nya väntar på en annan balkong.

Ska ta och läsa lite inför skoldagen imorgon och kanske plocka lite saker.. Är "jättesnygg" när jag pratar p.g.a. min svullnad på vä sida, ser ut som en hamster som plockat in saker i en ena kinden :)  ojoj... hejsvejs

buranaburanaburana

mmoolll

Nu börjar det mola lite i kinden. Jag var rentutsagt skakis-nervös. Men nyfiken som jag är så ville jag ju veta exakt vad kirurgen gjorde, och han var jätteduktig och berättade och visade först kronan som han borrat bort och sen själva tandroten. Ispåse på kinden, värkmedicin och en lugn kväll var min ordination (+ en massa v.b.). Helt ok. Jag har faktiskt inte behövt ta en värktablett ännu - men jag tror inte att jag kommer att kunna öppna munnen imorron fastän han var omtänksam och mån om min stackars käke. Nog om det.
Imorgon sticker jag till Åbo, till lägenheten - för sista gången. Ett nytt kapitel börjar snart, endast några få sidor och rader kvar på detta Åbokapitel...♥

när jag inte fick luft

då gick jag ut i skogen och satte mig på sten....

es regnet

Ute är det grått och små regndroppar vilar på fönsterrutan.
Inne är det myspys med min rosarutiga pyjamas och mysiga tofflor. Jag älskar att gå i pyjamas hela dagen om jag bara kan! Sitter ändå och pluggar. Så fastän jag ej gjort mig respektabel idag så betyder det inte att jag ligger och latar mig, bara emellanåt :) Ikväll ska vi på kalas. Jag kommer nog att klä på mig och göra mig någorlunda respektabel tills dess.
Ska försöka få lite inneträning gjord också, får så trött rygg av att sitta och plugga. Myser vidare i soffan med all litteratur som omringar mig....

det är jag

Livsnjutare!
Jag var ut på promenad i solen. Jag mötte mina fina prinsessor som plockade blåsippor och tittade på myror i skogen. Lyssnade på de kvittrande fåglarna, drog in djupa andetag av den friska skogsluften och njöt av doften av barr, jord, gräs, SKOG! Påmindes om "Barnen i Bullerbyn" när jag gick på gruset och hade ansiktet mot solen! Hela kvällen har jag sedan varit med mina prinsessor och lilla Matilda är nog härlig hon! Hon var som en studsboll, hon var överallt och pratade på. Mina flickor är så duktiga!
Jag fick glömma allt skolarbete och bara Njuta av Livet! Positiv energi, skratt och många goa kramar och pussar!♥

ögonlocken tunga på e.m.

Ojoj, vad trött jag är...Kom med Silja, var hemma och isäng vid kl 03. Idag på f.m. har jag varit och röntgat mina tänder inför bortagningen av visdomstanden på måndag - jag är by the way skit nervös.... Jag var också och lånade en ordentlig hög med böcker till alla mina skoluppgifter som jag har att skriva under helgen - "kul". Vackert väder är det ute och jag skaaa ut och njuta av det, men ska vila först....kroppen är slö och tung. Vardagsrummet är ett kaos efter mitt sorterande av papper. Städa kan jag göra senare.. Härligt väder på er! Tjohej!¤

ett gott skratt...

Haha - börjar med ett skratt. Livet blir lite roligare då!

Idag ringde bolaget som har hand om min lägenhet. De skulle komma på visning. Tur för mig (och säkert för dem) så var jag ej på plats. När jag kom hem så kollade jag hur min lägenhet "verkligen" ser ut och jag kan bara skratta åt den..haha... Nästan tom, en uppblåsbar madrass och en massa kläder och väskor på golvet...haha...ser ju hemskt ut. En ELLE tidning på toan och HelloKitty strumpor på golvet..ojoj..och det värsta kanske Julgardinerna hänger kvar...haha..för att dämpa ekot. TUR att jag var borta med två fina tjejer på eftermiddagen.

Vi var på GalnaDagar/Hullut Päivät, jag köpte bara en liten fin dress åt mitt gudbarns lillasyrra som fyller 2 år nästa helg. Sen gick vi omrking, tittade, pratade, skrattade. En jätteavkopplande eftermiddag/kväll i trevligt sällskap.

Nu ska jag eventuellt ta ner julgardinerna i sovrummet och städa ur det så att det rummet är klart.

Over and out! Tomorrow is a new day...trallalallaala

ganska vackert ändå

Jag skyndade mig till hytten med min väska och sedan ut på däck för att ta bild av den vackra solnedgången över Stockholm! Vacker kväll eller hur?!

Och hysteriskt roliga GrönaLund!! Vill dit och åka alla saker nuuu...
Sovit sisådär på båten. Sen kom Kattis (en i klassen) och hoppade på i Långnäs, då sov jag lite bättre faktiskt. Sov riktigt gott när det var dags för väckning "huomenta/gomorron"....segt att ta sig upp. Fick åka buss gratis sen också, hade inte småmynt så busschauffören vinka irriterat åt mig att gå in för jag stoppade ju upp kön...hehe..+ och - med att vara till besvär.

Har efter skolan varit och hämtat den uppblåsbara madrassen som jag ska sova på. Det blir bra dethär! Har varit till gymmet med Jenny också - SÅ skönt efter allt stillastittande igår på tåg, båt och dagens föreläsningar.


jag har ett alldeles speciellt och vackert ♥ som jag älskar och bryr mig om


en åländsk tös ute på vägarna...

Underbara väder! Lovin it!

Har just kommit tillbaka från en tripp till IKEA, jag och bilen klarade oss hela och fina. Jag måste tillägga att det var min premiärtur mellan Karlstad och Grums, därför är jag glad att jag kom tillbaka hel..haha.. Har spenderat lite pengar - inte så mycket faktiskt, köpte bara lite smått och gott. Åkte för att göra något kul, strosa runt, få lite tips och idéer. Vilket jag fick!

Borde vara flitig och studera, men solen skiner på ballen och det är alldeles för fint för att sitta inne och plugga. Så det får blir lite senare idag tror jag.

NU - fortsätta njuta på ballen med en kopp kaffe! Sedan promme i solen!

skönhetssömn

Sovmorgon! Sov som en stock inatt - verkligen skönt att vara utvilad. Men fastän jag är utvilad och ganska på gång idag så går det trögt med studierna. Jag har bara fått lite gjort. Får plugga mer imorgon, då är Johan på jobb 12 timmar.

När tvättmaskinen är klar ska jag ta mig en promenad. Det var härligt ute igår och jag känner att jag måste få lite frisk luft idag också!

Jag tar vara på allt mys med Johan den här helgen (när han inte jobbar förstås). Han ska nämligen åka upp till Kalix och jobba, maj-midsommar. Det betyder att vi just nu inte alls vet hur länge det döjer tills vi kan träffas igen... kanske först vid min systers bröllop i juni. Usch! Fastän vi är vana att vara ifrån varandra och vi får det att fungera riktigt bra så måste jag ju ändå medge att det är trist. Detta är en av orsakerna till att jag också längtar efter min examen. Då får vi bo ihop igen och leva lite "vardagsliv" tillsammans, vilket också är viktigt i ett förhållande.

Lev&ÄlskaIdag

solen skiner alltid i Karlstad..

Jag lämnade ett ruggigt och lite kyligt Åbo och välkomnades av samma väder i Stockholm imorse 06.30. Njöt av frukost och kaffe på City terminalen tills mitt tåg skulle gå.
När jag skulle hoppa av tåget i Karlstad var det som att stiga av någonstans i södra Europa. Solen sken (så klart) och det var varmt! Jag gick och folkbokförde mig till en trevlig dam på skatteverket - det gick väldigt smidigt och snabbt! Tog en buss till Grums. Jag har just suttit och avnjutit en kopp kaffe på min nya favvo balle (haha).
Nu ska jag snart ge mig ut på en uppiggande promme och handla lite gott på Ica tills ikväll när mitt gull återvänder hem från jobb.

Skolarbete och semester på samma gång! En helt okej kombo!

fint

En lång dag. Jag har däremot fått mycket gjort, vilket känns bra. Hade utvärdering med min lärare idag. Jag blev positivt överraskad av henne. Hon verkade intresserad av hur det går med mitt jobbsökande, pendlande och var uppmuntrande. Det var roligt! (Tyvärr är det inte alltid så)

Håller som bäst på att plocka ihop mina pinaler. Dels för att jag är borta över helgen och för att under tiden jag är på språng så kommer min säng att plockas ur läggan. Jag hoppas att mina köpare även vill ta lite grejer på köpet som jag satt fram och erbjudit dem! Vill verkligen bli av med lite fler grejer - färre saker färre bekymmer.

Idag kom verkligheten ifatt mig - jag är snart färdig sjuksköterska och hälsovårdare - 8 veckor kvar...?

Imorgon ska jag hoppa av tåget inne i Karlstad och folkbokföra mig :) Hoppas Sve vill ta emot ännu en invandrare!

Spännande tider spännande tider

fina stunder att minnas

Avslutar en fin dag i Åbo. När jag vandrade hemåt så kändes det som en sommarnatt när jag och Johan satt på balkongen till kanske kl 02! Lite kallare förstås men luften var den samma som då - somrig?

Jag har fått svettas idag - men usch att träna på gym första gången på länge! Det är verkligen tungt! Men skönt efteråt! Har umgåtts med några från klassen ikväll. Vi har suttit på en pub/bar och haft det riktigt trevligt. Vi planerade sista skoldagen i maj. Då ska vi fira!! Äta gott och kalasa lite :) Längtar verkligen!

Jag sover aldrig dåligt. Jag är en sån som kan somna var som helst när som helst. Förutom i lägenheten i vardagsrummet - tydligen. Sover skitdåligt här. Vaknar till alla ljud och drömmer oroligt. Jag tror bestämt att sängen är placerad fel enligt "Feng Shui". Det är obalans i rummet tror jag, därav min nattliga oro. Tur att jag inte sover så många nätter här, så jag kan strunta i det. Blir ändå av med sängen snart. Kommer att sova på en uppblåsbar madrass. Då lär jag ju inte heller få så mycket kvalitetssömn....

Nu blir det lite kvällspyssel och sedan väntar min felplacerade säng :)

svävar



Sitter i lägenheten i Åbo igen. Har föreläsningar 2 dagar sedan ska jag till mitt Grums över helgen. Borde egentligen inte klaga. Jag får ju faktiskt resa nu, fastän det är med VikingLine båtarna och bussar och tåg...Hänger lite löst, svävar mellan tre platser. Men det gör inte så mycket - det gäller att ha koll på läget bara. Lite mer planering än vanligt. Nästan alla dagar och helger är planerade just nu. Tiden går ju i alla fall snabbt :) Jag kan knappt tro att vi är inne i april...

Imorgon ska jag till gymmet. Det var länge sedan. Jag tror jag var i höstas senast. Men imorgon ska jag och det ser jag verkligen fram emot!

påskdagen

Jag hade en rolig dag och kväll igår! Jag umgicks med ett härligt gäng människor som jag inte träffat på lääänge och det var verkligen det jag behövde! Roliga diskussioner och avslappnad stämning. Rose på en balkong i stan - sommarfeelings!
*
Arken - en rolig natt med prat, dans och skratt!
*
Idag är en skön dag! Chill i soffan och sen en sväng in till stan.
Älskar att ha mitt hjärta här bredvid mig!

Gattis Sara-Li!

Bild från Åbo när Sara och Mia var och hälsade på! En vacker Sara!

maat

Underbar sovmorgon till 11.30!! Det var länge sedan! Det enda som gör att jag kan sova så gott och så länge är när jag har mitt gostroll som snusar bredvid!♥

En timmes promenad i det vackra vädret och sedan in till stan. Gulle har tvättat bilen och byter till sommardäck. Jag sitter inne och slappar så länge...hehe.. Kan ju hjälpa till men har "tyvärr" fel kläder på mig :)

Påskmiddag hos fam Isaksson alltså och sedan lugn hemmakväll i hammarland.

Men vad ska man hitta på imorgon? Får se helt enkelt! Gulle ska på grabbkväll och jag? Vet inte ännu men tror det blir någon form av trevligt umgänge i alla fall. Men den som inte heller vill vara ensam får gärna höra av sig så kan vi vara ensamma tillsammans :)

Just nu är livet helt fantastiskt - jag får alltid den känslan när solen lyser och värmer! Det är så skönt att få ladda batterierna, njuta av ledighet och umgås med de man älskar! Härligt!

påskstädning

Har haft som prioritet idag att städa mitt rum och byta+damma av mina sängkläder. Konstaterar hur äckligt många flugor som valt att dö i mitt rum - bläk! Äckligt med alla flugor som kläcks just nu i värmen...de är sådär sega också, landar de på en så fastnar de nästan - usch! Borde ha blivit av med de flesta nu iaf efter noggrann städning!
Såg en tjänst som jag ska söka och som jag verkligen skulle vilja ha!
Snart hoppar jag på bussen in till "stan" - ska hämta ut TicoVac vaccin åt mig o min herreman - det är dags för dos 4 för dem som fick dos 3 år 2007! Recept finns att hämta ut på hälsocentralen. Sen hoppar jag på stadsbussen och åker med till västernäs för att möta upp mitt gull!
*Positiv energi såhär på skärtorsdagen!*

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0