första dagen

Första dagen i skolan, kändes som igår...Intressant info.timme ang. hälsovårdarinriktningen och hur det kommande året ser ut - upplevde alltihop som mycket positivt och ser fram emot studierna!

Vår allra första föreläsning den här terminen "hur man vårdar en person som försökt begå självmord" Lite komiskt att ha det ämnet första dagen (själva ämnet är absolut inte komiskt). Mycket intressant var det i alla fall. Lite som en varningssignal att "Nu har skolan börjat, våga inte slappa, detta är viktigt!"....och det är det ju. Japp, så ingen mjukstart alltså, men har vi någonsin haft sånna i min skola? Tror inte..

mina härliga sköna mjukiskläder är på!

just nu

Imorgon börjar skolan. Japp, på riktigt. Det är flera känslor som regerar i min kropp inför det kommande året, många nya utmaningar, många frågetecken och givetvis förväntan (positiv sådan). Jag har ETT år kvar och det påbörjas imorgon, slutet på sjukskötarstudierna och en ny intressant fortsättning in i hälsovårdarens arbete. Jag ser även fram emot att träffa alla vänner som jag inte träffat på hela sommaren, det ska bli riktigt kul! Och inte att förglömma Gymmet med Jenny!

Nu till kräftskivan som vi var på igår. Vi var 20 stycken på en ö som har bussförbindelse till Åbo, det tar c. 30 min. (Tänk om det skulle fungera så bra på Åland med bussen? Då skulle det nog minska med biltrafiken, om de flesta faktiskt kunde ta sig fram med bussen). I alla fall så hade vi jätte jättekul! Vi åkte dit på eftermiddagen och hem åkte jag och Johan (vi var uppe med tuppen) med bussen halv tolv. Det är en härlig plats, vädret blev vackert och varmt och sällskapet var roligt på alla sätt och vis! Alla utom ett par sov över, det var skönt att slippa tänka på att ta sig hem, vi gick också och la oss först vid 05 tiden...precis som det ska vara! Kräftor, snaps, sång, skrik, bad, prat, skratt, dans och fantastisk stämning! Idag har jag avnjutit en skön söndag med att handla mat, baka bröd, tvätta lite kläder och ligga på sängen med en bra bok! Fastän man festat kan man faktiskt få saker och ting gjorda, det handlar om diciplin (och ork)...




(fler bilder lägger jag inte upp eftersom jag inte vet om alla vill vara med..)

Fredag

Usch vad denna vecka gått snabbt, så klart när jag varit "ledig" hela veckan. Men fredag är det och det är skönt, lite fredagsmys och imorgon är det kräftskiva med en hög trevliga människor i en stuga lite utanför Åbo. Jag har inte haft möjlighet att följa med tidigare år så det ska verkligen bli kul, ser verkligen fram emot det!

Känner mig väldigt hamonisk idag. Igår kände jag mig ett tag hysterisk som i den där reklamen för knäckebröd när kvinnan inte ätit frukost och blir helt hysterisk...haha...jag satt framför datorn och bläddra i mitt ex.arbete som mamma rättat och kom till en sida med ganska mycket bläck (alltid lika trevligt) och samtidigt ringer Johan just när min stora suck ska komma....efter att vi lagt på blir jag lite smått hysterisk (som i reklamen) men tar tag i rättningen i alla fall...haha...min lilla hysteri kom från ingenstans, det blev bara för mycket stress tror jag. Men idag är jag lugn som en filbunke! Allt ordnar sig bara man tar det lugnt...eller hur?

Idag är vi i vår lilla familj lite exotiska, men visst ser det gott ut?! När Mia och jag bodde ihop åt vi ganska mycket kokosnötter...haha.. vi kastade dem på balkongens betonggolv för att öppna dem...härliga tider..



underbart att få vara hemma igen med mitt gull!

jag

Var till frissan i måndags före vi åkte till Åbo. Jag tycker inte om stora förändringar när det gäller mitt hår eftersom jag älskar det som det är just nu men jag fick en lite svalare blond färg som blir snyggare och snyggare efter varje tvätt. "Sand" som botten och sen kalla blonda slingor på. Allt ville inte riktigt fastna då jag har (enl. frissan) väldigt poröst hår...men jag blev nöjd i alla fall! Såhär blev det:
 

Vilket åskväder det var igår i Åbo annars. Vi var tvungna att dra ur allting och det dundra och blixtra. Men jag tycker bara det är mysigt! Snart promenad dax men det ser lite mörkt ut på himlen idag också....får se om vi är blöta när vi kommer tillbaka...Jepp jepp...

i onödan

Igår blev jag nervös, helt i onödan. Jag trodde att tvättmaskinen gått sönder - igen! Efter mindre än ett år...det kan ju inte vara sant?! Tänkte jag. Den vägrade nämligen centrifugera tvätten, i programmet så hoppa den helt över det och i det separat centrifugprogrammet så stanna den när det var 13 minuter kvar...oj nej. Efter ca. 2,5 timmes funderande (med en promenad) tillsammans med Johan hittade vi en uppmuntrande rad i bruksanvisningen "om maskinen upplever obalans eller för tungtvätt i trumman kan centrifugering avbrytas eller helt skippas" (typ så). Vi testade att plocka ur och sätta på programmet på nytt - det fungerade! Min lilla maskin kände sig i obalans och ville tydligen inte riskera sitt liv för en badrumsmatta...haha..skönt att det fungerar nu i alla fall!
Idag:
Fixar med ex.arbetet....en månad kvar...två veckor för att skriva. Det ska nog gå...
Kaffe, köpa fotbollsbiljetter (japp det ska jag, helt otroligt) och göra yoooga.

Från H&M paketet sparar jag; En rosa (!) mysdress, en lila kofta och ett par svarta träningsbrallor. Resten var faktiskt för stort fastän det var stl 34?? Konstigt, ibland är 34 för litet och sen kan det tydligen vara för stort...

två år

Japp, nu har jag gjort det, lite motvilligt. Jag gick just med i fb. Jag vet inte varför jag varit emot det så mycket - egentligen? Jag har bara inte varit intresserad av det helt enkelt. Vad fick mig att efter dryga två år gå med? Jo, jag kände mig så utanför, faktiskt, tragiskt nog. Min syster svarade Johan på fb direkt och inte alls på mitt mess....då fick det vara nog. Jag vill ha bra kontakt med min syster i alla fall och om det kräver att gå med så må det väl vara så..min mamma gick med i sommar och då kändes det ju ännu mera löjligt att sitta som en surkärring och vara bokstavligt talat "kärringen mot strömmen" när det ändå drabbar mig själv i längden, genom att inte få reda på saker och ting som de flesta andra vet. Nu pratar jag inte om skvaller utan vettiga saker som jag lämnas ovetande ibland på grund av mitt utanförskap.

Ska hämta ut mitt H&M paket idag! Yes! Prova kläder, fundera och skicka tillbaka hälften...så gör jag, det är min grej.

ensam med mina tankar

Idag är egentligen första dagen (på hela sommaren) som jag är ensam under hela dagen, eftersom jag är ledig. Åbo är underbart idag, Jag trivs så bra här, detta har verkligen blivit "hemma" för mig men det är som alla andra platser, förstås, vissa dagar (som idag) älskar jag Åbo och andra så kan jag spy på staden. Vi konsentrerar oss på dagens känsla. Idag har jag passat på att ta en lugn morgon med kaffe på balkongen, tvätta, ta en promenad ner till torget och handla lite, snart ska jag gå handla middag. Sen när gullet kommer hem ska vi ta en långpromenad. Det ska bli skönt! Jag tar det lugnt, gör saker i min egen takt och tar tillfället i akt att faktiskt fundera på saker som jag inte haft tid eller ork att fundera på under sommaren. Både trevliga och mindre trevliga tankar ploppar upp i huvudet när man går och pysslar för sig själv, ena stunden kan jag skratta åt något och nästa minut känner jag mig lite sorgsen....Men det är skönt att ha en dag då hjärnan och hjärtat får rensa ur lite skräp, sortera bort det som inte längre behövs och spara det som betyder något.....En kopp kaffe och en tanke...

true love

Finmiddagen var en förlovningsmiddag! ♥Min underbara, härliga syster har förlovat sig med sin underbara prins! Piloten och flygvärdinnan ska nu gifta sig, eventuellt nästa höst!!! Är så glad för deras skull, detta har jag väntat på! De berättade för mamma, hans mamma (som kom med till Åland för en snabbvisit och misstänkte ingenting) och självklart var mormor med också! Jättetrevlig middag med champagne, vin, grillat m.m. ♥


tack och hej (så länge)

Sista dagen, sista stunden och nu känns det både skönt och lite tråkigt. Jag har fått lära känna så fina och DUKTIGA människor, rara och goa patienter och kollegor. Men det är bara att vänta till alla papper är klara, sen kanske jag kan stanna lite längre på en plats som jag trivs på och inte bara vara vikarie i några veckor...Men som sagt dubbla känslor, så klart. Jag har fått så mycket uppmuntran och uppbackning, komplimanger så många att jag inte längre räknar dem. DET är det viktigaste för mig, att jag har gjort ett bra jobb och varit omtyckt av både medarbetare och patienter. Allt annat spelar ingen roll men jag har verkligen gjort mitt bästa och när man sen får höra att alla varit nöjda med ens arbete DÅ lyser det i mina ögon och självförtroendet får sig ett lyft. Jag måste erkänna att jag faktiskt känner mig stolt över mig själv, jag har provat mina vingar och jag lyckades faktiskt flyga!

motvind

Har varit och cyklat med Johan i över en timme, nästan 1,5! Det var skönt, speciellt nu när man kom hem. Under cykelturen har det varit mycket känslor...glad, trött, sur, arg, ledsen..haha...Jag blev så arg på min cykel som var så trög och på den eländiga motvinden som gjorde att det kändes som att cykeln stod still och till på köpet blev ajg sur på Johan som skratta åt mig och retade mig hela tiden....men som sagt, det gick över sen under den långa nerförsbacken på hemvägen när jag fick samla mig lite.

Sista dagen imorgon, ska bli skönt att få bli lite ledig innan skolan börjar faktiskt! Hemma blir det finmiddag imorgon - den kommer jag att berätta mer om senare :) och PafOpen med gulle resten av helgen! PERFEKT!

mormor, mamma och jag

Ett av mina fina sommarminnen. En mysig kväll, fräscht och nästan myggfritt i skogen. Doften är frisk och full av blåbär, tall och mossa. Vi hittar mycket blåbär. Jag tog med till Åbo och frös in, gott på vintern! 
 
 
Mormor och jag plockar för fullt, mamma är en bit bort. Man skulle inte kunna tro att mormor är över 80 år när man ser henne i skogen, hon är hur pigg som helst och plockar mer än oss andra. Det var så härligt i skogen, skulle ha kunnat stanna där lääängee med mormor och mamma. Nästa sommar igen!

(3dagar kvar på jobb!)

hemlagat

Bakat bröd idag. Hälsosamt bröd med 0 konstiga tillsatser. Brödet heter "Hurtbulle", jätte enkelt att laga och väldigt gott! Testa! Receptet är taget från Arla (tror jag).

Annars är det BLÄ för att åka kvällsbåten från Åbo-Långnäs och sen ta buss in till stan och sen bil hem....och stiga upp 7, får nästan 5 timmars sömn. Love it...

kataloger

Min karl sitter på en pub, dricker öl och kollar fotboll, manligt bara värre. Jag var nämligen in till puben och mycket riktigt var det nästan bara män där inne, vad jag kunde se i alla fall under den korta "hej" visiten. Själv har jag varit nere på stan och spenderat lite pängar igen. Jag tycker om att gå på stan i Åbo, fastän det är litet så får man ändå vara anonym och strosa i lugn och ro, inget stohej. Jag kom hem med kantareller (som ska frysas in), fotoalbum ( jag  framkallar fortfarande mina bilder, limmar in och skriver i album, visst skulle jag inte tacka nej till en digital fotoram men just nu håller jag mig till mina fotoalbum), ett par höstskor (fina, bruna och med gå-långt-klack). Inte så många saker men det var strosandet som var poängen, avslappnande.

Kataloger! Vi har just fått IKEA katalogen inkastad i hallen - yes! Inspiration, fantasi, billigt....dregglar...bara ett år kvar sen kanske man får bo någonstans där man faktiskt kan göra något utav sin bostad, ändra lite och fixa. Men nu drömmer jag mig bort i katalogernas värld, klädkataloger tycker jag också om. Ska beställa kläder från H&M snart också...mums.  Jag handlar inte så mycket men oftast sånt som jag faktiskt använder, även på stan blir det inte så ofta impulsköp. Jag köper sånt som jag fastnar för och som jag vet att jag inte kommer att sluta tänka på om jag går hem...om jag inte känner så brukar jag oftast lämna affären tomhänt.

Det är riktigt skönt att vara "hemma" i Åbo, om jag ska vara ärlig längtar jag lite till den 24.08. då jag kommer hit igen med allt mitt pick och pack...konstigt att man kan älska en stad som man titt som tätt måste spela turist i för att bli förstådd, kanske det är tjusningen för mig och alla utmaningar som jag får möta? vet inte....kanske....

ischlu pischlu

snart över och förbi

Imorse tog sommaren slut. Pang, bom sa det. På Riktigt. Mina kusiner åkte nämligen härifrån för denna gång och hösten kändes i luften. Jag tycker inte om att erkänna att jag känner hösten i luften och framför allt tycker jag inte om att måsta erkänna att sommaren snart är mig förbi. Så underbar, så varm, så härlig...så fruktansvärt kort! Men så är det, jag är ett solens barn, så jag får helt enkelt bita ihop och se hösten och den kommande vintern i vitögat. Men njuter såklart till fullo av de dagar som har värme och sol med sig nu...until the end...haha...som att världen skulle gå under...men nästan - faktiskt.

Dryga veckan kvar på sommarjobbet. Undrar hur många tabletter jag delat i dosetter? Undrar hur många blodprov jag tagit?! För det är många mediciner och massor av blodprover hela tiden och injektioner och..ja allt möjligt som jag pysslat med, framför allt kanske prat med patienter, anhöriga, läkare, vårdare m.fl. Toppenjobb helt enkelt. Jepps.

På underbara, härliga, fantastiska FREDAG åker jag till Åbo! Efter nästa vecka åker jag "på riktigt" för att stanna för hösten. Men nu ska jag främst åka för att få träffa mitt söta, fina hjärta! + ta med mig lite kläder för att inte ha såå tung väska senare.  

Många böneämnen just nu. Mycket som händer människor runtomkring oss som behöver en tanke eller två.

Lämna aldrig hoppet
 för då lämnar du
chansen till livet

Varken mer eller mindre

Jag fick faktiskt några minnen som jag ska ta fram under vintern! Det har varit en riktigt LUGN och SKÖN helg tillsammans med släkten vid vattnet.

           
Goda vinbär, vår lilla Pippifågel som vill ha sällskap och min otroligt viga kusin (som håller på m. konståkning och gymnastik)!!

Idag har jag tyvärr nackspärr så det blir varken bad eller trimma åt mamma i trädgården och inte heller yoga...har huvudvärk av nackspärren också, fastän den nog är väldigt lindrig i jämförelse med förra årets då jag inte ens kunde vrida huvudet åt sidan...träningspaus ikväll, blir film ist.

Ibland känner man sig bara obekväm i sitt eget skinn, detta gör jag idag. Men jag tänker inte kommentera det destomer eftersom det som jag stör mig på så ser ingen annan och alla har vi våra "fixerings" dagar då man har lite ångest över sin nytillkomna s.k. "kant" eller de liiite för spända jeansen..Sedan kommer man fram till att man är som man är, och som jag läste i en tidning så är det egentligen bara 30% av sin kropp som man kan förändra (genom träning och kost), 70% är genetiskt och det är så man är skapt. Efter dessa tankar är man som ny, pigg och fräsch när man vaknar nästa morgon - då är jag perfekt - då är jag helt enkelt JAG, varken mer eller mindre, vad skönt! Så fungerar hjärnan hos en kvinna, funderanden och tyckanden om allt möjligt men spec. om sig själv.

samlar minnen i en ask

Denna helg är en samlarhelg. Jag är ledig, har ingenting planerat och mitt enda mål är att samla sommarminnen till hösten/vintern. Jag badade igår, åt vinbär och pratade med mormor.
Idag ska jag hjälpa mamma lite ute i trädgården sedan blir det mormors strand och bad som gäller. Jag vet nämligen att det kan vara sista vackra, varma helgen och nu måste jag passa på. Mina kusiner lämnar Åland för denna gång på tisdag så jag ska umgås med dem också, ro över till ön "örfilen" och simma, det har jag lovat idag. Det ska blir riktigt somrigt och roligt! Härliga sommar! Imorse åt jag frukost ute och tittade på en söt fågel som badade, den dök nästan under vattnet och skvätte vatten...så söt, så mysigt. Några sommarminnen att spara i min vinterask.

Det enda som fattas (som vanligt) är min sötnos. Jag älskar att få umgås med honom, vi har så roligt ihop...♥

mina änglar i sommarkvällen

Idag simmade jag direkt efter jobbet, det var verkligen uppfriskande och sköönt efter en lång arbetsdag i svettets tecken...hehe...har nämligen spenderat mycket tid i bilen idag och där existerar ingen air con. kan jag säga..pust!

Ikväll har jag fått umgås med mina änglar. Ja de är verkligen mina änglar för de finns alltid i närheten fastän vi inte ses och hörs hela tiden. Precis som änglar, fina, härliga änglar. Vi åt middag, satt och prata m.m. Härligt! Sedan kunde jag inte låta bli att åka ut på en cyckeltur i den vackra, varma sommarkvällen. Nu är jag svettig (igen) och slut efter backarna, duschen och spikmattan väntar! Imorgon är det fredag!!! Saknar min buse....♥

                                  
Vi ses och hörs snart igen!

Full rulle & sommaren började NU!


Smile!
Årets första gurka i landet.

Det är full fart i mitt lilla liv just nu. På jobbet är det fullbokat med besök och mycket oföutsägbara saker händer hela tiden som så klart också tar sin tid att fixa. Men oj vad glad jag är att vi haft så mycket praktik under min utbildning och att jag fått göra så mycket varierande saker under de veckorna för nu har jag verkligen fått användning av både den teoretiska och praktiska kunskapen jag fått.

Idag började Emelies sommar på riktigt! Jag har varit ner till Marsund, till mormor och badat för första gången i sommar. Jag skäms lite för jag har aldrig tagit mitt första dopp såhär sent på sommaren, men vad ska jag säga?! Det har ju varit kallt i vattnet..Men nu blir det bad varje dag!! Min kusin har sett både en säl och en orm i vattnet nedanför mormor, men de är räddare för oss än vad vi är för dem tror jag :) Jag plaskar på.

Mamma och jag gör om lite ute, det blir jättefint. Mönstret kom jag på, vågor och sen ska vi sätta stolar och ett bord så att man kan sitta och fika....Mysigt och framför allt snyggt!
 

Helgen som var, snart kommer ju en helg igen..ojoj..tiden går, tiden går...som vanligt hänger jag inte med.
Vi myste, åt kräftor och hade roligt tillsammans som vanligt! Vi hade vår privata kräftskiva - jag har nog världens härligaste kille som överraskar mig varje gång jag anläder till Åbo! Underbart! Jag är lycklig, väldigt lycklig!

    
Min duktiga kock som lagar kantarellstuvning! Slurp!

blöt katt

Ute och går, ser oroväckande mörka moln närma sig Åbo. Johan hinner knappt säga sin mening klart "det kan börja regna när som helst" och regnet fullkomligt öser ner över oss. Vi fick en halvtimmes promenad, en uppfriskande promenad må jag säga. Tur att min sportbehå är extra tjock, jag hade nämligen en vit tröja på mig...mycket genomtänkt, Nu är det duschen som väntar, värmande och mysigt när det regnar....

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0