Glada Vappen!!

Valborg igen. Åbominnena finns men denna valborg kommer att bli jättemysig! Brasa nere hos mormor, vid vattnet tillsammans med Johan och släkten! Bättre kan det inte bli!

näe

Åland är underbart och visar sig från sin vackraste sida! Gulle är ute på sjön och fiskar. Jag är ute på landet och har precis förstått att inte höra av mig till någon nästa gång jag är på väg hit. Alla mina planer att träffas går i stöpet ändå... Hur svårt kan det vara att träffa sina vänner? Tydligen jätteknepigt, trots att det bara handlar om två dagar man kan träffas på. Nej, jag orkar inte planera in och pussla när jag är ledig. Planerar tillräckligt på jobb.... Då får det vara, helt enkelt.

hemhemma

Är hemma på ön igen. Underbart som vanligt! Idag kom vi fram Kl 13 och sen satt jag bakom en husknut i stan och solade, lyssnade på fåglarna och tittade på alla små blommor som ploppat upp:)

Tar nu igen mig ute i hammarland efter ett efterlängtat bastubad!

myshelgen fortsätter....

trudilutt

Kören ger mig så mycket! Just nu sjunger vi ju naturligtvis majsånger inför valborg. Ska inte vara med här och sjunga eftersom jag åker till ön, men att sjunga de sångerna ger verkligen massor av positiv energi! Mer sånt!

Sköna Maj Välkommen.......

den fantastiska solen är här idag..

men jag är bara trött. Sov en stund på ballen efter jobbet, med solen i ansiktet. Underbart! Inväntar också mitt gull som varit och rest lite igen.

ordet sen...

När jag började studera till sjukskötare/hälsovårdare i Åbo och vi blev bombarderade med uppgifter och en hel del "måsten", då, för att klara av stressen, började jag med ordet "sen". Jag körde med det ordet som ett mantra tills jag levde efter det. Allt behövdes inte göras samma dag/samma vecka/samma helg utan kunde kanske vänta till närmare deadline, jag behövde inte kunna allt NU, utan jag visste att vissa saker lär jag mig Sen. Så, det ordet blev lite av min räddning att orka och kunna ta itu med stressen. Samma sak känner jag för övrigt i livet, allt behöver inte göras Nu, utan vissa saker kan man faktiskt vänta med till Sen. På jobbet måste man kunna tänka Sen annars blir man kvar på jobbet till sena kvällen varje kväll.

Men, det är inte alltid jag tycker om ordet Sen. Inte när man vill göra något nU, något kul. Som att skaffa hund (har nu suttit och sett på en massa valpbilder och mitt hjärta är i tusen små bitar över att de kan vara så söta). Det vill jag göra Nu, men jobbet säger att jag måste vänta till Sen. Inge kul att ha en stackars hund hemma hela dagen och endast ha tid på kvällen och helgen. Men det suger att denna sak, som jag älskar så mycket (att ha djur) måste blir ett Sen.....Vuxenlivets tråkiga baksida. Vill jobba hemifrån och ha en vovve :) Starta eget? En stackars katt vill jag inte heller ha instängd i en lägga...inget djur för min del för tillfället alltså, utan Seeeennnn...i framtiden, då blir det nog en hel drös istället :) Japp, så får det bli!

produktiv

Kokar äppelmos åt mitt gull, till gröten som han äter till frukost. Utan socker, med kanel. Bättre kan det inte bli. Hemmagjord mos är godare än köpt och inte lika söt. Tvättmaskinen har snurrat flitigt idag och efter en promme blir det nog någon maskin till. Tvättberget tar ju aldrig slut....
Har plockat och fixat idag (typisk söndag), under tiden har jag lyssnat på hur det gått på formel1 som Johan tittar på. Kan liksom inte titta på det, när de bara kör runt och runt, slutar alltid med att jag somnar. Ljudet i formel1 är ju sövande.
Planterade om mitt mandarinträd igår. Hittade en jättefin, stor och tung lerkruka från Plantagen som jag planterade i. Hoppas trädet trivs bättre i den. När jag lyfte upp trädet ur den gamla krukan hade rötterna verkligen haft det trångt... Stackars. Bara trädet känner sig hemma i den nya krukan ska jag klippa det också, ta bort onödiga kvistar. Kanske det kan flytta ut till ballen igen om några veckor, då brukar det ta fart med nya blad och kvistar.



Snart blir det en tur till åland också, preliminärbokat. En helg med frisk ö-luft.

egentid

Vilken arbetsvecka. Inte så jobbig men att arbeta långa dagar tar ju på, speciellt då många är så otacksamma trots att man jobbar arslet av sig, rent ut sagt. Varför är vi sånna när vi söker vård?! Det är flera tusen andra som vi betjänar men varje patient tror att vi inte har annat att göra än att ta hand om just den. I och för sig är väl det väldigt bra service från vår sida, att få folk att känna så men när dom inte är tacksamma blir man ju slut. Tur att det finns undantag som ger en hopp ;)

Ett glas vin och myspys i soffan är en ypperlig avslutning på veckan. Gullet är på kalas.

Imorgon ska jag och kolla synen för att fixa terminalglasögon. Måste byta ut mina gamla glasögon och använder dem endast på jobbet så därför fixar jobbet nya glasisar åt mig :) Bra tycker jag! Ska försöka åka via plantagen också för att inhandla saker att plantera om mitt mandarinträd med...ett litet söndagsprojekt tror jag.

Japp japp, sånt är livet. SOMMARdrömmar

i väntan på

sommar och sol så jobbar jag på inomhus i min lilla bubbla....och umgås med mitt gull förstås.

trötta

Idag var pojkarna trötta och konstigt nog smittar den där dagen-efter-tröttheten även till den som inte varit ut och härjat. Har varit nästan lika seg men inte mått dåligt. Vilket, i för sig är helt ok på en söndag.
Tog mig ut på en promenad i alla fall. Solsken, regn och lite hagel kom ner från himlen under den timmen...konstigt väder som inte vill bestämma sig.

Kontakter. Har fått kontakt med en gammal vän igen. Det är ju alltid trevligt när någon tar kontakt, tyvärr är jag dålig på det, så det är ju bra när andra tar första steget. Speciellt då man under en period i livet varit ganska nära vänner. Jag tror att jag är för feg för att ta kontakt. Tror väl att jag ska komma in och "störa" i personens liv. Eftersom man inte haft kontakt på flera år så kan jag få för mig att det kanske inte är meningen att man ska ha kontakt, kanske personen inte vill ha kontakt med mig och då skippar jag det...synd, eftersom det oftast är väldigt kul att få kontakt igen efter många år och prata lite minnen mm. Ja, jag måste våga ta mer kontakt tror jag...och hålla liv i mina kontakter, det är jag också dålig på. Jag kör mitt race, lever mitt vardagsliv, i min bubbla och glömmer/tänker inte på att ta kontakt med mina vänner helt enkelt. Förlåt mig, men hoppas mina kära vet hur jag funkar och inte tar illa upp...har alla med mig fastän jag inte hör av mig så ofta.

Imorgon är det en ny vecka med nya spännande händelser. Japp, det är mitt jobb. Vet aldrig vad som väntar när jag kommer dit.
Ska slappa lite till innan det blir dags för sängen. Killarna är och lyssnar på In Flames ikväll.

aktivitet/effektivitet

Igår åkte jag in till stan ganska tidigt. Gjorde lite ärenden, körde via Maxi för att handla mat och via IKEA för att handla lite annat kul.
Väl hemma blev det städning och pyssel med att skruva ihop sakerna jag köpt. Ingen tid för tentaplugg...kanske lite lite med flit ska tilläggas. Mat i ugnen och sen kom mitt gull från huvudstaden, där han varit i några dagar på jobb. Äntligen blev det lite tentaplugg efter det...

Imorse blev det tidig väckning igen eftersom jag inte kunde ta bilen. Tog istället bussen som gick kl 07. Tenten har jag ingen aning om hur gick. Det var en massa frågor värda helt olika poäng som jag inte kunde finna någon logik i, men får se helt enkelt. Frågorna var alla nästan samma som på de gamla tentorna jag tittat lite på.
Gulle hämta mig från universitetet och sedan hämtade vi upp vår besökare för helgen.
Dagen har gått snabbt verkligen! När jag kom hem var det, till skillnad från stockholm, fullt solsken på ballen så låg och solade en stund till och med medan killarna var på rundvandring på bruket.

Grabbarna är inne i stan, de blev skjutsade av den bästa flickvännen som avstod ett gott glas vin till älg-och kantarellpajen för att kunna köra. Sitter nu och myser i soffan och tittar förtrött på en film....blir inte att vara uppe länge ikväll känner jag. Får se när de andra släntrar in inatt :) Kul med besök! Vi får det så sällan men det piggar verkligen upp!

bra medicin



Har fått ta helg, igen. Har ledig dag imorgon, skönt!
Avslutade dagen med en underbar skogspromenad. Klassisk musik i öronen som bakgrund + fågelkvitter + porlande vatten och underbar natur - finns nog ingen bättre medicin för kroppen och själen!

Imorgon blir det en dag på stan, ska handla inför helgen också eftersom vi får besök. Ska bli riktigt trevligt!

ensam hemma

Är ensam hemma och jättesuperdupertrött. Förstår inte varför när jag har så mycket att göra?! Idag var jag civilklädd på jobbet, jag arbetade med mitt demensuppdrag hela dagen och hade ingen patientkontakt, OCH hann till och med jobba lite med min diabeteskurs. Bra jobbat!
Hade tänkt masa mig iväg på kör men började frysa något otroligt, så jag fick lägga mig under filten med en kopp te istället. Får börja om nästa vecka helt enkelt, med skönsjungandet :)

Ska egentligen plugga diabetes men sitter istället och kikar på hus som är till salu, på skoj. Alltid kul att drömma sig bort och fundera på hur man skulle inreda mm. Inget fokus på diabetes längre, det märks.

mina underbara...

Haft stor släktmiddag hemma hos mamma ikväll! Älskar min stora familj:)

vilar upp mig

Är hemma på Åland och vilar upp mig. Umgås med släkten och hoppas att det blir någon kompisträff också.

Det blir inte någon liten söt westie i maj. Vi har bestämt oss att skjuta fram det tillsvidare. Tråkigt, men lika bra för tillfället.

fortsätter att slappa i soffan hemma hos mamma nu!

så fel

Oj så fel det kan bli.. Johan tyckte att hans ring var lite lös under helgen...ok, den flög av flera gånger under helgen av endast små handrörelser och när han hade blöta händer t.ex. När vi åkte in idag till affären så visade det sig att han för det första fått en större ring än vad vi beställt, sedan skulle vi dubbelkolla storleken (som turen var) och han ska ha två storlekar mindre!!! Oj oj. Men nu blir det nog bra, äntligen. Det ska inte vara lätt att förlova sig tydligen, inte med små fingrar när man är kille i alla fall ;)

Snart blir det Åland. Längtar!

i lugnet på solbergsgatan

En lugn och mysig helg.
Igår var vi och hämtade våra vackra ringar. Lycklig!

Lång sovmorgon idag. Lite pyssel och plugg ska det kanske bli men inga måsten, som vanligt på söndagarna alltså. Imorgon börjar en ny vecka som blir kort, för sen ska vi åka till den fina ön och hälsa på familj och vänner!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0