1 Advent

Första ljuset brinner idag!

ahhh...

Helger är bäst! Det är så skönt att sova utan en väckarklocka som ska ringa på morgonen och när man vaknar lägger man sig tätt intill sitt gostroll och somnar om en stund till... åh, vad jag njuter av dessa dagar..

Idag har vi handlat julklappar - är på god väg nu!

Snart ska jag på lillajulkonsert till domkyrkan - ska bli jättemysigt!

det gäller att vara flexibel

Med sina principer ibland...

Jag tänker nu på att jag ännu en fredag går hemma och tvättar, städar och plockar. Men det gör ingenting att Johan och jag inte gör det tillsammans - för det gjorde vi alltid innan. Nu är det nya rutiner för oss båda, så kallade vuxenrutiner. Han arbetar måndag-fredag 8-16 och jag har väldigt mycket tomt i mitt schema så jag tycker absolut att jag ska städa! Jag vet också att han inte tar det för givet och att han uppskattar det för om det var tvärtom skulle han också göra mer än mig hemma, så har det till och med varit i perioder. Så fastän jag är för ett jämställt förhållande så måste man ibland kunna vara flexibel och tänka på att allt jämnar ut sig med tiden =)

♥ Det jag tror gör ett förhållande hållbart i längden är när man inte tänker så mycket, jämför sig med andra och väger allting hela tiden. Att försöka att respektera den andra och njuta av varandra och orsaken till att man blev tillsammans från första början!! ♥

smakar och doftar gott!

Fick julte av Jenny och det både doftar och smakar glögg! Jättegott!! Köp, köp ett julte och njuuut...

sådär ja!

Nu har jag bytt alla gardiner så nu är jag ännu ett steg närmare jul :) Känns skönt!

Idag:
Upp 07, skolarbete dryga timmen, yogapass.
kl 12. föreläsning om missbrukarvård - jätteintressant!!!
13.30 gym med Jenny - vi tränade stenhårt som vanligt!!
Handlat mat, ätit, diskat, busat med mitt busfrö till sambo, fixat lite juligt och nu snart in i duschen!

Imorgon är det FREDAG = heeeelg!!

Idag

Steg upp med Johan kl 07. Gick och handlade ingredienser till tårtan och kakorna som jag skulle baka till mina kompisar som ska komma idag istället för igår och fira mig lite:) Det är förresten första gången jag lagar en tårta ---- den blev bra!! Har inte kunnit få något skolarbete gjort på förmiddagen fastän vi skulle ha självstudier, men jag tar igen det senare idag eller imorgon...Ingen onödig stress!
Tvättar för fullt och byter gardiner, håller även på plockar fram lite till lillajul som kommer nu i helgen. Så mysigt med rött! Det kommer att vara jul i lägenheten på fredag har jag tänkt.
Jag fick lite presenter igår; Av mitt gull fick jag från BodyShop en burk bodybutter som doftar cocos. Mums! Av mormor fick jag pengar, mamma fick jag två skålar från JudysKeramik som jag samlar på - perfekta till glöggtillbehören! Av Jenny fick jag från Pentik julte och ett glöggdoftande ljus - fint och teet smakade mums! Av Janica fick jag en jättefin blomma, Julstjärna! Av syster m.fl. får jag senare :) Alltid kul att veta att man får senare också. Sen har jag fått flera kort och meddelanden - kul att vara ihågkommen!

Mitt minikalas med mina två goa Åbovänner:
  Min första tårta, som konditorn Jenny godkände!  
 
                                                                                         
                                                                                           Julmys i lägenheten


Vi kollade mailen och fick alla tre reda på att vi sluppit in till Hälsovårdarinriktningen!!! Såhär glada blev vi

22 år idag

BALEN

85års jubileumsfesten blev en hit! Balen var fantastisk och slottet var så underbart!
Jag började dagen med frukost på sängen med gulle. Håret började jag med lite efter ett. Sedan gick dagen ganska snabbt. Fördrink hos oss 17.30, det var trevligt! Sedan taxi till slottet.
Slottet var stort och fint, vi gick igenom innergårdar som var vackert belysta av facklor och genom gångar, upp för en massa trappor och sedan var vi framme där vi skulle spendera kvällen. Vi bjöds på ett glas bubbel när vi anlände och sedan var vi uppdelade att sitta i Kungasalen eller Drottningsalen. Vi satt i Drottningsalen. Stämningen var på topp, maten var så god att mina smaklökar apploderade och programmet var bra!
När fanan hade burits ut var det dags att ta bussarna till festlokalen och fortsätta dansandet. Dit anlände vi cirkus 01. Jag och min prins dansade ett par danser och kl 02 gick jag hem för att byta om innan vi skulle vidare till nästa ställe. Till det andra stället anlände vi 03 och där var vi till 06! Hem och sova ett par timmar, duscha och gråtandes försöka borsta håret..ajaj...men med mycket balsam gick det bra!
Kl 12 var det dags för Sillis. Där var det trötta, nyktra, fulla, pigga och många andra människor. Vi åt och tog snaps, pratade och sedan började ett band spela. Nu var klockan 14.30 och jag frös inne i den kalla salen och musiken tyckte jag var alldeles för hög. Därför tog jag karln min i arm och vandrade hemåt, via en pub här bredvid för att ta en Irishcoffee i kylan, via Siwa för att handla gottis och sedan har vi varit hemma och slappat. Jag har redan såååå ont i magen av allt skit jag har lyckats proppa i mig under dagen...ojoj..soffan väntar. Imorgon är det måndag - hjälp! Men vilken underbar helg - det har varit som en dröm!

På Slottet
     



Sillis idag - söndag
    

Snö

Jag tycker egentligen inte om vintern, mest på grund av att jag inte tycker om att frysa och det spelar ingen roll hur mycket kläder jag har på mig så fryser jag under denna årstid. Nåväl, jag försöker se det positiva med vinter och snö. Därför har jag tagit två vackra bilder idag från lägenheten som jag kan titta på och trösta mig med. Att vintern kan vara vacker iaf :)

             

Snö är: Vit vilket är en vacker färg och det känns rent och fint med vitt, täcker de grå och tråkiga husen och vägarna, pryder träden istället för löven, ser mjukt och gosigt ut. Lite peppning i alla fall!

Sen så går ju faktiskt tiden relativt snabbt, helt plötsligt ser man knoppar och det är vår!
Men nu måste jag koncentrera mig på att försöka komma på julklappar till alla och låta bli att shoppa fööör mycket åt mig själv (tror jag lite tröstshoppar), igår när jag var på stan hittade jag en massa saker som jag skulle vilja ha, det var väskor, kläder, skor, saker av alla de slag m.m. Handlade endast det som jag behövde - stolt! Nu är det även ganska mysigt att gå på stan när julbelysningen är tänd och julmusiken flödar ut ur högtalarna!

Idag blir det: En kopp eftermiddagskaffe framför tv:n, yoga och lite fixande.
Imorgon blir det: Yoga, gym, hämta Johans frack, handla mat för helgen och ev måndag, städa lägenheten.
Lördag blir det: Ev promenad och sedan BAL
Söndag blir det: Sillis och slöar dag/kväll

Där har ni det! Trevlig heeelg! Du som är sjuk - Kya på dig!

Nu är det Vinter


Första snön har anlänt till Åbo.

snart...

Räknar ner - balen närmar sig - på lördag!!
Har nästan allting fixat, ska bara ner på stan en sväng till och köpa lite smått som jag ska ha - sen är det bara att vänta! Ser verkligen fram emot lördag, före balen ska jag och Johan ha två andra par över på fördrink och sedan åker vi alla tillsammans till slottet. Det ska bli Så trevligt!

Jag har gjort balen till en stor grej och pratat om den i dagar, veckor, månader MEN det är en sådan grej som jag tror endast kommer att ske En gång i mitt liv - en bal på Åbo Slott! Jag har inte ens varit dit och turistat än så att åka dit för att gå på bal är ju extra häftigt + att jag får leka prinsessa..hihi..Så de som tycker att jag gör det till en stor grej så är det för att det är det för mig! Jag festar väääääldigt sällan och när det väl är dags för någonting som verkligen är speciellt så ser jag fram emot det extra mycket och jag tror att det kommer att bli jätte kul! Kanske det blir lite kaos när det är över 300 gäster men jag kommer att fokusera på att jag är i ett stort slott och firar ett jubileum tillsammans med min prins och vänner! Då kan det inte bli annat än perfekt!

Ska ta en massa bilder av spektaklet såklart!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tillbaka till verkligheten: Tränat med Jenny idag, härligt att svettas, känner mig renad efteråt..hehe..ska stryka lakan (yes) framför tv:n och invänta min karl som ska komma hem från jobbet vid 16 tiden. Lugn och mysig kväll blir det nog och tidigt isäng, igår var jag uppe och tittade på ER-Cityakuten och vilket bra avsnitt det var, men en av mina favvopersoner dog i slutet....trist slut före man ska sova...jepp jepp - Äntligen Hemma ikväll i alla fall!

En kopp te

Igår var jag och Johan på stan och shoppade lite :) Det var trevligt! Inte så ofta som vi går tillsammans, dels för att han inte har tålamod och för att det inte blir något handlat åt mig utan bara åt honom..Men som sagt, igår var det mysigt att gå strosa på stan, bara vi två och ingen stress.

Äntligen! Kom Catta över på kvällen, hon var påväg till Ekenäs men stannade en timme hos mig. Vi drack en kopp te och pratade! Det var jättekul att träffa henne, synd att vi träffas så sällan för vi har verkligen alltid någonting att prata om. Men det är kul att ha sådana kompisar också, som man träffar sällan men som man är nära ändå. Satsar nu på att träffas igen kring jul om inte före, vi får se hur det går..

Idag i skolan har vi talat om palliativ vård eller vård i livets slutskede. Det var intressant och nu på eftermiddagen var vi på studiebesök till ett Hospice här i Åbo och det var verkligen givande. Det var vackert beläget vid vattnet och rummen var stora och rymliga, bastu kunde de bada även sängliggande m.m. Skulle kunna tänka mig att arbeta med det i framtiden faktiskt. Jag vet inte vad det är men någonting intresserar mig väldigt mycket, om det är kontakten till den döende och hans/hennes anhöriga? Jag vet inte men intressant är det och givande! Finns mycket man kan arbeta med när man är färdigutbildad, har märkt att det är många saker som fångat mitt intresse och det är ju kul! Ska bli spännande att se vad man arbetar med sen..

MysPys

Såhär ska det vara när det är grått väder på en helg ↓



Gulle ligger under filtarna i soffan, mysbelysningen är tänd och ljusen brinner. Skönt!

städa städa varje fredag...

Vilken BRA fredag! Fått mycket skolarbete fixat, har tränat och ska städa hela lägenheten - Helgen är på kommande!

Jag har faktiskt lite jul nu..inte så mycket just idag men igår kändes det som om det snart är jul - och det är det ju=)

En underbar vinterdag förra året, nere hos momor vid vattnet! Hoppas det ser ut såhär under julveckan, men knappast, sen är det bra...sen räcker det med snö. Vid jul - Ok med snö:)

För det....

För det första var jag föör noga i tenten vilket ledde till att jag ändrade mitt ursprungliga svar (som var rätt) till ett felaktigt svar - omtent på kommande - en onödig sådan men tar bara 20min att skriva som turen är! Ingen stress inför den, så kan det gå ibland.

För det andra
så har jag och min klasskompis börjat med vår plan för vår sänding i MåBraTV projektet som vi har i skolan, 4 deltagare (åldringar) som bor ute i skärgården ser och hör oss i tv:n och vi ser och hör dem, sedan har man en diskussion i 30 min om ett ämne som man planerat in. En jättefin idé och det ska bli kul att hålla en sändning och få prata med dem! Vi ska ha om synnedsättning hos äldre.

För det tredje kommer det att försvinna pengar ur mitt konto inom den närmaste framtiden: Småsaker som jag behöver till och inför BALEN som kommer närmare..iii..vad kul! Julklappar ska börja inhandlas, julkort ska köpas och skickas och annat smått och gott som jag vill köpa så klart=) Hoppas skattepengarna kommer snart för det är alltid en trevlig överraskning på kontot när de dyker upp!

På söndag ska det ske!! Jag SKA träffa Catta, skulle göra det idag men det blev en tokig tid för mig (ska och handla mat, laga mat m.m. just då) typiskt! MEN på söndag ska vi lyckas träffas, det var eeevigheter sedan, vi lyckades inte ens träffas i sommras - men nu!

måste vara noga

Ja det Måste jag komma ihåg imorgon när vi har läkemedelsräkningstent - då ska vi ha 100% rätt för att få GK. Det är ingen svår matte som vi har men det gäller att vara noga och kontrollera att man skrivit av rätt och förklarat vad/varför man gjort som man gjort.  Lycka till imorgon :)

Idag har varit en ok dag, information, studiebesök och ett tufft gympass! Ska snart gå ut och gå med Johan också.

Vi fick rolig underhållning idag på gymmet, en av lärarna ska disputera på fredag och de andra lärarna var inne i den andra delen av gymmet och tränade på en sång och dans som de satt ihop....hehe...ganska kul att se och lyssna på dem!

inne

Jag har varit inne i lägenheten heeela dagen idag...opps:) Alla föreläsningar har varit inställda idag och vädret är grått, regnit och helt enkelt trist. Vad har jag gjort här inne då? Började dagen med morgonyoga och ska nu på eftermiddagen göra ett yogaträningspass - skönt! Sedan har jag sysslat med lite hemmafrusysslor (som jag kallar dem), som tvätta och plocka saker m.m. Har även fått en del av mina framkallade fotografier inlimmade i album. Dagen går ganska sakta när man inte har något speciellt inplanerat och ingen som man ska träffa. Men ganska skönt ändå. Ska nog försöka komma mig ut på en promme med Johan efter att han varit på gymmet i eftermiddag. Känner ett tvång att få frisk luft oavsett väder, men inge kul att gå ut ensam nu under dagen. Just nu är det ganska lugnt på skolfronten, inte mycket att göra som måste göras just nu så man får slappa lite....men nog får man en myrkänsla i kroppen alltid - måste vara såhär att vara arbetslös, pensionär etc. Fast....pensionärer har ju alltid mycket att göra...hmm..tål att fundera på ett slag. Vilka funderingar som dyker upp när man får tråkigt, orkar inte riktigt fokusera på RachelRay, hon har en irriterande röst. Men snart kommer "Våra bästa år" haha, tänker på mig och Mia när vi satt och tittade på det och störde oss på John och Bo m.fl. och sist men inte minst Stefano som aldrig dör utan dyker upp under mystiska omständigheter...haha...

sol sol sol - i sinnet!!♥

jag hade rätt

Min vecka blev jättebra! Jag visste det! Hade det bra på Åland tor-sön. Jag var med släkten, gick låångpromenader med vovvarna och tillsammans med mamma, jag träffade Sara-Li och sover över - vi var till och med en sväng till Arken - hade det jättebra hos Sara och det var skönt att umgås utan att stressa iväg, sitta och prata med ett glas rött :) och sen komma hem till Åbo igen till mitt gull. Hur bra som helst!

Denna dag blev däremot Inte riktigt som jag tänkt mig...

härlig dag härlig vecka

Måndagar brukar vanligtvis vara hemska - för de flesta. Idag steg jag upp kl 07 med Johan, jag skulle egentligen börja halv elva. När han gått på jobb gjorde jag en timme yoga. Det var en jätte skön start på dagen!! Sen var jag i skolan under dagen och det var helt ok. Efter föreläsningen gick jag och tre duktiga tjejer till gymmet och tränade :) Åt en jättegod kycklingsallad till middag också! Gott och hälsosamt!

På torsdag ska jag åka en sväng till Ön. Ska vara till söndag. Har träff med släktingar som är ett måste när man åker hemhem över en helg (mormor m.fl.) och självklart träffa Sara-Li! Tjohej vilken bra vecka detta är!

mööörkt

Usch, nu har det börjat bli mörkt tidigt...De sa på nyheterna att det är extra tungt för morgonpigga eftersom det blir jobbigare att hålla sig uppe på kvällen. Jag håller med! Morgonen och dagen är okej men redan klockan 18 skulle jag kunna gå och lägga mig...det är mörkt och jag blir trött. Tyvärr kommer det att bli ännu värre. Tur att jag har flera saker att se fram emot, då går tiden liiite snabbare i alla fall..

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0