en ny dag

Ibland kan man låta ganska negativ om saker som man egentligen tycker om. Jag syftar t.ex. på jobbsnack. Många beklagar sig över jobbet men när det kommer till kritan så trivs man riktigt bra och tycker att det mesta faktiskt funkar. Det handlar kanske om att inte stirra sig blind på småsaker som inte fungerar och som kan vara störande. De ska man också ta tag i naturligvis men för att trivas och orka på jobbet behöver man nog fokusera mera på det positiva. Då blir jobbet roligare och de saker som inte fungerar tror jag kan blir färre.

En vacker kväll är det i Grums. Tyvärr hinner jag inte gå träna (sitter framför datorn tydligen..), var tvungen att gå och handla och ska snart börja med maten. Jag förstår inte de som handlar varje dag, det tar en massa onödig tid. Tacka vet jag vår veckohandling, en dag för att handla mat, resten av dagarna kan man träna istället. Plus att man inte behöver fundera vad man ska stoppa i sig varje dag, om man planerar så har man det klart :)

Idag hade jag lönesamtal. Fick höra många fina ord och fick också lite plus på lönen. Tar tacksamt emot alltihopa!

vila

Ser fram emot helgen. Släkt och vänner. Vila och en massa skratt hoppas jag på.
Åland är på schemat, förstås. ♥

18 sep

En typisk höstdag med regn, blåst och mörker.
Det har varit en innedag förutom den korta promenaden till affären. Fick en beställning av min kära sambo på lite gosaker. Jag brukar inte märka av att jag är kort, vanligtvis. Men idag, i affären, då var flera saker alldeles för högt upp. Jag fick begära hjälp med att få ner sakerna från hyllorna, tur att det finns snälla människor som kan hjälpa en kortis som jag!
Fotboll har det varit för hela slanten på tv:n idag. Jag blir rastlös av att titta på sport en heeel dag. Johan stortrivs naturligtvis med att se match efter match....

Imorgon är det måndag igen. Känns helt ok. Måste komma ihåg att ta med positiviteten till jobbet imorn! Just nu är det full fart på jobbet och då glömmer i alla fall jag bort att ha ROLIGT på jobbet, jag blir så fokuserad på jobbet när det är mycket (vilket i sig är bra, men lite kul ska man ha ändå tycker jag), ändring på detta från och med nu ;)

spindel spindel

Idag var jag inne i stan och shoppade. Jag höll på att titta på lite produkter inne i en affär när en kvinna börjar prata med mig, "Ursäkta mig, du har en spindel i håret, vill du att jag ska ta bort den?". Här hade jag naturligtvis lust att svara henne att "nej tack, jag vill gärna ha ett spindelbo i mitt hår" men sa naturligtvis "Ja tack, ta bort den!". Som om inte det var nog pinsamt så var det en annan kvinna på min andra sida som sa "Nej men, du har en spindel till i håret". Antagligen var det ju två små spindlar som hissade ner sig från taket precis där jag stod, inget konstigt med det egentligen. Men alla i den lilla affären tittade på mig som att jag alltid går med spindlar i håret, lätt obekväm känsla... Inte precis den uppmärksamheten man önskar sig... Tur att jag inte har någon spindelfobi och började skrika och hoppa där inne i alla fall...hehe...Men lite shoppat blev det trots spindlar och en härlig stund i solen vid älven fick jag också innan jag körde hem.

Torkar skivad sötpotatis och drömmer mig tillbaka till Tanzania ikväll.

tunga ögonlock


Höstrusk och trötthet är måndagens melodi. Som turen var hade jag en kort dag på jobbet och fick gå hem och slänga mig i soffan. Där har jag legat hela eftermiddagen. Tänkte gå på ett pass på gymmet men det var redan fullt men funderar på att komma igång med yogan här hemma istället.

Typisk höst inne i mig just nu. Mycket reflektion och eftertanke blandad med trötthet. Ibland känner jag mig förvirrad och ibland har jag allt på det kara. Ska få besöka Åland nästa helg efter många om och men. Känner att jag behöver en Ålands-dos just nu i detta inre och yttre höstväder.

den som lämnades kvar?

Jag var ute på en promenad just...och det kändes som att jag var den enda som fanns kvar här...helt tyst och stilla var det. Kändes faktiskt lite konstigt.

till skogs

i Värmlands skogar, där mår jag bra..





söndag

Söndag igen. Har lite ångest idag över att det är måndag imorgon. Skulle gärna vara ledig några dagar till känner jag. Det har varit mycket för mitt lilla huvud veckan som gått. Hoppas på att veckan som kommer blir en riktigt supervecka!
Jag tror att jag ska plocka lite svamp idag, njuta av frisk luft och SKOG!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0