stackars lilla ort som har en vacker insida





Grums är tydligen en av de sämsta kommunerna att bo i. Enl en rikstäckande jämförelse mellan alla kommuner i landet. Haha...och här hamnade vi!
Grums är en unik och speciell liten snäcka. Lite udda i färg och form, men fin och slät inuti. Det man ser och hör om Grums är inte så smickrande, men att bo här och verkligen SE Grums ger en ett annat perspektiv. Det är underbart vackert intill Vänern och med små sjöar här och där. Underbar svampskog och trevligt folk. Det är en liten ort med många stora utmaningar, men så är det i de flesta kommuner. Tyvärr är det nog det dåliga ryktet som förstört lite för Grums. Men om de som bodde här skulle vara stolta över det de har, naturen, så skulle fler flytta hit. Det krävs nog bättre marknadsföring och lite smartare tänk för att få folk att flytta hit. Och jämförelsen gav ju inte Grums bättre rykte precis...hehe...men jag vet att Grums är en speciell liten snäcka som jag alltid kommer att tycka om och minnas. Det var lilla Grums som gav mig chansen när jag flyttade hit.

Regn och inneväder. En lugn dag på jobbet, vilket resulterade i att jag fick en hel del annat gjort Och fick flexa ut en timme tidigare! Bra! Nu kan jag ge järnet imorgon när jag är jour! Ingen stress med andra "måsten".  Mys i soffan nu.

ensam och trött

Vanlig dag på jobbet. Planering inför sommar och kommande nya kollegor :) Kul! Finns mycket att se fram emot!

Kommer hem från jobbet och all energi rinner ur mig. Tassar runt i läggan, ligger i soffan och tittar på "Äntligen Hemma", ser mig omkring och konstaterar att det är väldigt dammigt och att dagens lilla disk ligger odiskad, fortsätter att titta på tv, konstaterar på nytt samma saker men också att jag inte orkar ta itu med det idag. En ny dag med ny energi får komma! En bortförklaring är att jag måste ha något att göra de kommande dagarna som jag också ska spendera i min ensamhet, plock, pyssel och fix är perfekt för sådana dagar. men inte just idag då.

Tassar nog till sängen och kryper ner under täcket, läser bok, bläddrar i tidning och pekar på mobilen. Det är härligt.

hitt på nåt

Jaha, en konstigt lugn måndag på jobb idag...men trevligt att ha tid med alla och inte känna stress! Håller hårt i alla tummar och stortår att det blir sådana dagar under sommaren då vi är färre på jobb! Folk har väl bättre för sig än att besöka oss på vårdcentralen, fastän vi är ett utomordentligt bra sällskap ska sägas ;) Mycket trevliga och duktiga :)

Är snart gräsänka i drygt en vecka framåt. Vad ska jag hitta på? Förutom att jobba såklart, det får jag se helt enkelt. Helgen är oplanerad.

härliga söndag

Började den här vackra dagen med att följa med kören till kyrkan och sjunga på konfirmationen som var idag. 14 stycken konfirmerades och det var riktigt trevligt att delta. Minns att jag själv tyckte att det var kul att konfirmeras, lägret och alltihopa.

Efter det har jag legat på balkongen och tagit igen mig lite. Det blir lite söndagspyssel och gullet är och jobbar.

Skulle verkligen kunna ha sommarlov nu, så som det var när man var liten alltså, flera veckors ledighet som innehöll en massa kul tillsammans med kompisar! Men får se fram emot min semester i augusti och ta till vara mina lediga dagar så länge!

och,  grattis igen till mamma :)

trevligt värre

Var bortbjudna igår kväll på grillkväll. God mat, god dryck och mycket trevligt hade vi! Vi sköt med pilbåge (gick ju sådär, alltså inge bra alls..haha), kastade pil och spelade frisbeegolf. Hur kul som helst! Jag är inte så mycket för lekar men det var faktiskt kul! Sen tog Johan och jag sista bussen hem.

Idag är det solning och lite fönstertvätt. Gulle sitter och jobbar.

En promme ska det bli också, härligt! Får se om vi kanske tar oss en tur till golfbanan och testar den rostiga svingen...4 säsongers paus har det hunnit bli, men suget finns!

växtlighet, de första liljekonvaljerna och solstrålar


Har Pelargonerna, mandarinträdet och någon hängklängväxt på ballen redan. Och nu har jag även sått lite solrosor! Vad vackert det kommer att bli senare i sommar, en liten djungel på balkongen med glada solrosor som ler mot oss!
Har även fått ett husdjur, så ensam är jag inte här i Grums. De byggde bo och flyttade in för ett par veckor sedan och nu sitter de och kvittrar hela dagarna, sötisar!



Effektiv har jag varit idag också. Ringt samtal, planterat frön, tvättat våra täcken (måste byta till sommartäcke nu faktiskt, det är en bastu här uppe på vinden), varit till affären, skänkte några kronor till en gatumusikant som spelade dragspel, hämtade ett litet H&M paket och nu ska jag städa och sola!

Jag känner att jag äntligen lever, nu när värmen och solen kommit. Spatserar omkring i läggan med bikini, lovely!

härliga sommardofter



Det blommar, doftar underbart gott, solen skiner och himlen är blå! Njuter!

helg i solens tecken

Har fått ta helg! Underbart! Det blir att njuta av solen imorgon och på lördag och på söndag!

gött

Har just stekt plättar och ätit dessa med jordgubbssylt och gammeldags vaniljglass! Så Gott!

Idag har det nästan varit söndag. Tvättat och pysslat. Fick lite inspiration och passade på att måla lite också. Vi tog en lång skogspromenad på eftermiddagen och nu är det Champions league som gäller.

Var lite rastlös ett tag och nästan längtade till jobbet...haha...det gick över, och nu är jag ganska nöjd över att inte behöva gå till jobbet imorron utan njuta av en ledig dag till! Älskar söndagar!

helt fantastisk

Att få bo och vara förlovad med sin allra bästa vän! Så mycket skratt, gos, stöd, bus & framförallt kärlek!!

sport

Är ju ingen sportfantast men tittar ju ofta med ett halvt öga när Johan tittar på diverse fotbollsmatcher. Men ibland kan det vara riktigt trevligt, som idag, när finland vann över USA i hockey :)

Har annars haft en underbar ledig dag med långpromenad i solen, lite handling och som avslutning en god middag och hockey!

Bara att ladda inför sista arbetsdagen inför helg! Fullbokad fredag på jobb väntar!

vilodag

Åh så underbart med en vilodag imorgon! Behöver verkligen det! Steg upp halv fem imorse för att gullet skulle till huvudstaden med flyget...vilade efter att han hade åkt men det blev ju inte så länge eftersom jag själv skulle upp efter en timme för att gå till jobbet... Hade jouren idag, lugn förmiddag men blev poppis på eftermiddagen (när folk kom på att vi har stängt imorron - gud så hemskt med En dag stängt). Lite ironi där på slutet.

Efter middagen (som jag lagat och som blev lyckad!!) stack gulleplutt till jobbet igen. Själv ska jag göra en rolig syssla som jag alltid skjuter upp - stryka lakan. Bäst att göra det nu när allt står framme efter att jag strök en skjorta igår kväll.. Gör man det framför tv:n så går det i alla fall liiite snabbare.

saknar vänner just nu. alla är så långt borta och ingen kan man prata med. känner mig lite som Ior i sitt lilla hus.

men då säger Puh: Du kan inte alltid stanna i din egen hörna av skogen och vänta på att andra ska komma till dig. Du måste gå till dem ibland också.
Källa: Nalle Puh

Fast, ibland skulle det vara trevligt med ett spontant samtal från en god vän, också :)

en kort dag

när jag äntligen slutar tidigt så är det bara att traska hem och skriva på hemtenten i diabetes. Kan inte sitta på jobbet för där kommer alla in och har en massa ärenden och vill prata en stund, då blir det inte så mycket gjort. Har alltså suttit med detta nu i 2 timmar och kommit en bra bit påväg, hälften är skrivet ungefär :) Jihuu! Ska försöka få skrivet på min extra lediga dag, på torsdag.

Fick lite panik just när jag tänkte på mina inplanerade resor till vänner och det som planerats in på mina kommande veckoslut...hinner jag åka bort och hälsa på mina flickor? Jag hoppas det! Men många helger börjar bokas för olika aktiviteter och ska jag åka bort så måste jag göra det över en hel helg eftersom alla ska vara tvungna att bo så himla långt bort ;)

Måste kolla upp detta nu...så att jag kommer iväg!

Måla vill jag också, det ska jag göra alldeles snart...laddar lite och smälter min idé innan det blir till handling. En konstnär är i behov av kontroll. Kontroll över sin text, sin målning, vad det än må vara. Hörde detta och jag tror att det stämmer.

utvilad

Fredagsmys med god mat och vin. Låååång sovmorgon igår och långpromenad. Tidigt isäng och vaknade idag pigg och utvilad redan halv 9. Har städat hela lägenheten och plockat. Doftar härligt. Solen skiner och jag tror det blir lite balkonghäng i eftermiddag. En mysig helg! Några av blommorna har fått flytta ut på balkongen nu, bara glasrutorna är stängda till natten så tror jag de klarar kylan nu.

Imorgon börjar en ny vecka. Ska bli skönt med en ledig dag mitt i, 4-dagars vecka.
Annars är det inte mycket som händer här i lilla Grums. Livet rullar på, väntar på sommaren och den riktiga värmen. På jobbet har det slutat ett par stycken, nya spännande utmaningar väntar dem och nya kollegor väntas till sommaren, vi har en tjänst ute fortfarande, en distriktssköterska på 100%. Ska bli spännande, hoppas vi blir ett riktigt bra gäng till hösten, hela 4 stycken ;) men ändå, när man är få är det ännu viktigare att man kan jobba bra ihop! Jag tror att det blir riktigt bra!

Demenskursen är avklarad, fick ett fint intyg. Diabeteskursen är också snart avklarad, endast hemtentan kvar att skriva ihop. Sen är det bara att njuta av sommar och "bara" jobb, inget plugg vid sidan av :) Jag tror det får dröja ett tag nu med kurser och plugg, det räcker bra med bara jobbet som är på heltid...

Nu, balkongdags!

lyx

Ligger på ett hotellrum i Lund. Ätit på en grekisk restaurang, tagit en varm dusch och slappar i dubbelsängen. Resan gick riktigt bra, alla byten gick smidigt och tågen var alla i tid. Lund är vackert. Imorgon är det full rulle på demenskursen och sen blir det tåget hem igen. Kul avbrott i jobbvardan:)

hmmmm

En mysig lördag har det varit tillsammans med mitt gull. Ligger nu och ska försöka få lite sömn.
Hämtade mina glasögon idag, mina läsisar till jobbet. Använder ju inte glasögon annars. Sen har vi ätit gott och haft det mysigt.
imorgon tuffar tåget ner till Lund och demenskurs på måndag.
mitt gudbarn ringde idag. Hon berättade att lilla, söta kissen " tussen" eller "salt" som han också kallades, blev avlivad p.g.a att han inte var riktigt kry. Sötnos, hoppas han myser och busar i himlen nu...
Det var det..


tussen och åland

I helgen var vi och hälsade på min kusin och mina gudbarn. De har fått kattungar igen, den här gången överlevde alla 5 och de är helt underbara. Jag föll för den minsta lilla gullkissen, började kalla honom Tussen, 3 v gammal.
Här är lite mys, låt ditt hjärta smälta av allt det söta, tussen är inte med på bild.





Här är lite av mitt åland under valborg.












emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0