andas ut

Första resan är avklarad. Vi var till Åland i helgen. Hela högen åkte, Leia var så klart med! Resan gick faktiskt bättre än jag trott. Lite skrik från Alice och jamande från Leia men i det stora hela är jag positivt överraskad över hur bra det ändå gick! Kanske beror det på att jag var beredd på skrik och kaos heeela vägen.

Lillan har dock varit lite orolig och mammig både när vi var där men också nu när vi är hemma igen. Har svårt att komma till ro på dagen men (som turen är) sover gott på natten.

Helgen var annars härlig med trevligt umgänge med familjen och släkten!!

Idag är det föräldraträff på eftermiddagen.

bärsele

Bärsele är verkligen ett riktigt bra hjälpmedel när man behöver båda händer och bebis endast vill vara i famnen, eller när man inte kan lämna bebis. Som tillexempel när jag har tvättstugan. Då får hon hänga med i selen. Som turen är trivs hon bra i den och somnar efter en stund. Det är också skönt att få en jämnare belastning på ryggen. Annars hänger hon ju alltid på ena axeln el armen.
 
Idag har det regnat heeela dagen. Leia sover som en stock i regnet och lilla pluttan har också varit påverkad av vädret då hon endast sovit och ätit hela dagen :) Det är bara jag som är vaken och har saker som ska göras... Japp, så är det att vara mamma, och hemma. Vilat på sängen har vi faktiskt gjort. Kan inte påstå att livet är stressigt precis...haha...en aktivitet om dagen. Fast det ska tydligen vara bra för små bebisar, alltså en aktivtet om dagen och inte en massa flängande hit och dit de första månaderna. Men jag tror ju personligen att det beror på mamman och bebisen, vissa är ju på gång hela tiden och mår bra av det och då tror jag även att bebisen mår bra! Mår mamma bra - mår bebis bra :) 
 
Imorgon blir det inget förmiddagsmys, vi har en tid att passa och ska ev. hinna med lite ärenden. Sedan är det dags att packa och fixa, Ålandsresa är på G. Första resan för pluttan, hoppas det går bra i bilen... Vi får se helt enkelt! Spännande!

Härlig tillvaro



varmt kaffe

Vardagslyx me bebis, att kunna dricka varmt kaffe. Hon sover i soffan och jag passar på att ta en kopp kaffe! Annars blir det ofta kallt kaffe med bebis i famnen...vill absolut inte riskera att bränna henne!!
 
Skön fredag i lugnt tempo.

tungt

Ösregn ute.
Lugnt inne. Lilla pyret har somnat under filten och jag ligger brevid henne i soffan. Skönt att kunna slappa efter en natt med uppstigning en gång i timmen.. Jag fick i alla fall två timmar sömn i ett sträck när hon liggammade tidigt imorse, det gjorde susen. Jag förstår inte hur de som har såna här nätter varje natt fungerar?! Är imponerad! Vi sover ju annars bra så en dålig natt nu och då är ju inte hela världen ☺



njuta

Kom precis in från en promenad. Uppehåll = snabbt ut med vagnen! Underbar luft ute nu! September är en härlig månad och oktober också om vädret är ok.
Lillan ligger i vagnen i hallen nu och sover vidare, eller håller på vakna i sin egen takt. Hon brukar vakna när vagnen står stilla...tror jag hör lite ljud. Japp, en liten brud låg vaken ♥
 
Jag tycker ju om att bara vara hemma, har alltid gjort det. Tycker om att inte planera in en massa aktiviteter, träffar m.m. Ibland är det ju kul men då njuter jag lite extra av sällskapet :) Detta är för många svårt att förstå, att man trivs i sitt eget sällskap, eller som nu, bebisens sällskap. Jag tror också att min hemmatrivsel kommer mycket av att jag annars arbetar med människor hela dagarna. Det gör jag ju inte nu men istället har jag en liten varelse här hemma som blir mer och mer "med" och "pratar" och det härligaste av allt, leendet!
Dagen kommer när hon inte bara vill vara med mig och då måste jag ge mig ut, så att hon får social stimulans. Men, fram tills dess kommer jag att njuta och inte ha bråttom. Promenader ute eller strosa på stan är trevligt just nu!
 
Nu lyssnar vi på barnvisor och tittar oss omkring i lägenheten!

regn

Igår var det städdag och lite planering inför dopet eftersom det ösregnade nästan hela dagen. Vi kom ut på promenad på eftermiddagen när solen helt plötsligt visade sig!
Idag var planen att gå på babyrytmik. Vi skulle testa det men regnet har öst ner nu på morgonen och jag har ingen lust att gå 20 minuter och sedan sitta blöt i över en timme... Nä, vi tar det nästa vecka. Lyxen med att vara hemma med bebis och ta dagen som den kommer. Det känns inte så tråkigt att vara hemma faktiskt, utan mysigt! Vi hinner gå på en massa öppna förskolor m.m. Ingen stress!

min fina man

Idag kom mitt hjärta hem med en bukett rosor💖💖 Blommorna är vackra men det är grejen med att ta sig tid att köpa dem som är det fina!


charmtroll

Sitter med pyjamas med pyret i famnen och tittar på tv. Hon har varit ett riktigt charmtroll men sen blev det bekymmer med tryck i magen och vi fick byta kläder några gånger p.g.a spyor. Sover som en liten ängel nu 💗 Vi har haft besök av hennes farmor några dagar. Det var trevligt och mysigt för Alice!
Idag blir det promenad i solen och mys! Ingen stress med någonting!

lugnet efter stormen

Tuff morgon. Vi har haft "hela havet stormar" här idag. Jag har svårt att hantera kaos innan jag fått frukost och kaffe... Efter ett par timmar blev det i alla fall lugnt.

gomorron september

Första september. Kan inte riktigt fatta att det gått så snabbt, hela sommaren. Vi startar första höstmånaden med mys och sovmorgon (kl 8 är sovmorgon nuförtiden). Efter en av få nätter med lite sämre sömn för min del så passar det alldeles utmärkt med regn idag. Det blir fortsatt mys och säkert ett par vilostunder idag ☺

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0