aktivitet

Idag har jag suttit nästan 20 min i telefonkö till skatteverket för att få reda på att de glömt att skicka mina papper...humpf! Men nu har jag mitt sve signum och skattekortet är på väg.

Jag har cyklat till "Tores el" för att de ska komma och koppla om elen till tvättmaskinen. Det resulterade i att en man kom och gav mig två valmöjligheter vilket leder till att jag måste kontakta vår hyresvärd ang den ena lösningen som är betydligt dyrare men säkrare än den andra. Imorgon blir ett trevligt möte alltså med hyresvärden för att försöka övertyga dem att betala för det dyrare men säkrare alternativet.

Har varit och hälsat på min blivande arbetsplats! Det verkar superduper! Trevliga människor och min chef var lika trevlig och tillmötesgående i verkligheten som hon var via tel/mail. Kommer att få ordentlig inskolning, vilket känns skönt - finns mycket att komma in i. Har alltså bara positivt att säga om besöket idag och jag känner mig verkligen välkommen dit den dagen jag börjar! KUL! Nu känns Grums lite mer som hemma av någon konstig anledning :)

Imorgon sätter jag mig på tåget och tuffar tillbaka hem till Åland.

"hemma"

Sitter hemma i Grums nu. Är fruktansvärt trött. Gick och la mig alldeles för sent igår (förstås) och sedan åka EckeröLinjen-buss till Sthlm - buss till Karlstad - buss till Grums. Konstaterade snabbt att bussarna måste vara designade enligt män. Säterna är för stora för mig. Jag sitter och dinglar med benen och når precis fotstödet. Säterna är också formade helt konstigt för min rygg, passar inte alls...obekvämt. Men klockan gick och fram kom jag. Konstaterade också att jag måste ha varit den enda som faktiskt använde bälte i bussen. Jag förstår inte varför man Inte skulle sätta på sig bälte när man gör det i sin bil?!

Det är verkligen vackert här nu. Allt är grönt och skönt! Ser fram emot en sommar här fastän det är lite pirrit när allt är nytt... Imorgon ska jag som sagt gå och besöka vårdcentralen!! Och göra en massa andra ärenden när jag ändå är här...suck, dessa ärenden hela tiden.. Efter vila så känns det bättre. Därför blir det duschen och sängen för min del nu. Tack för Idag.

Saknar och längtar till fredag kväll!

Nervpirr

Ja, nu börjar jag känna av nerverna. Imorgon sticker jag till Grums för att träffa min chef på måndag. Så Kul! Spännande att se vilka som jobbar där och hur det ser ut m.m. Sen är det ju förstås ett bröllop på kommande. Det känns också spännande och roligt!! Jeeee!!
*
Skönt att inte ha något skolarbete mera att fixa med! Nu fixar jag med annat istället :) Som är desto roligare! Jag har också varit en sväng till mitt älskade Tanzania idag. Åh vad jag saknar när jag sitter och tittar på gamla filmsnuttar från när vi bodde där....♥
*
*
*
Jenny och jag utanför Svarte Rudolf (båten) före middagen!

Emelie- Sjuksköterska & Hälsovårdare

♥Idag är jag klar med min 4 åriga utbildning i Åbo. Hur känns det? Fantastiskt förstås! Jag är verkligen stolt över mig själv och mina klasskompisar! Vi fixade det! Ikväll är det middag på åbåt! Lyckan är hos mig idag!♥


(Möhippan som vi hade för Corrie blev sååååå lyckad!!! Min vecka i Åbo har varit jättebra, bott med Jenny och försökt njuta av allt innan jag sticker härifrån!)

Det närmar sig nu....

Min allra sista praktik är över och nu väntar mina sista dagar i skolan. Allt har varit jättebra under min praktik och utvärderingen jag fick kan jag inte ens beskriva för då skulle jag upplevas som en skrytis :) En av de finaste jag fått iaf!
Spännande tider väntar! Det pirrar i kroppen av förväntan!

värme...

Jag älskar verkligen denna värme som kramar mig just nu. Har varm kropp! Slipper frysa! Slipper värk (nästan) i lederna! Den som inte är frusen av sig vet inte hur mycket man lider av att gå frysa och spänna sig hela tiden, det är jobbigt och det är delvis därför jag är lite bitter på vintern...haha...Men nu är det skönt!
-
Idag har jag lärt mig och uppdaterat mina kunskaper om spirometri (undersökning där man mäter lungfunktionen). Det kom en ny apparat. Jag fick vara "patient" och jag fick fina värden. Yes! Min så kallade lungålder är 24 år. Perfekt helt enkelt!
-
Ikväll kan vi duscha hemma! Duschrummet är klart! Det blev fint, nästan som tidigare med några små förändringar. Men det passar fortfarande in med badrummet (för de som vet hur vårt badrum ser ut). Så fixat och klart!

självbehärskning

Idag slog jag i knät när jag skulle sätta mig på en ledig plats i bussen. Det tog SVINont förstås. Men duktig som man är så låtsas man som ingenting och sätter sig lugnt. Inombords däremot, där skriker man. Skulle jag ha varit hemma skulle jag ha skrikit och hoppat på ett ben. Men bland folk "måste" man skärpa sig...eller?!

god bye sweet heart...

Imorse - tidigt - var jag tvungen att vinka adjö till sötisen. Det var trist. Men har en underbar helg bakom mig med härliga, mysiga stunder tillsammans! Vi klarar tre veckor till, det gör vi, för vi är vana vid det och vet hur man klarar det ♥
.
Efter "jobbet" har jag legat och vilat i solstolen, varit med stavarna på en runda genom den vackra skogen som är full av vitsippor!! Det är som ett vitt böljande hav som doftar gott!
.

söndagskärlek

Här kommer ett par orsaker till varför jag Älskar den soliga, varma och sköna delen av året! En fin helg. Tenten skrevs och skickades in. Den blev som den blev helt enkelt. Pysslat och fixat med olika saker. Njutit av tillvaron och laddat batterierna inför slutspurten! Fått så kallad anställningsrapport med information gällande min anställning i sommar! Umgåtts med mitt fina hjärta! Grillat! Endast fina saker!!
*
Hjälper till att lossa gäddan från draget...kul med lite fiske!

soooolvärmekärlek

Vilken fin dag! Har fått fina komplimanger idag! Det tycker vi om, mer sånt!
*
Solen skiner och gräset är grönt. Det är annars en mening som man ska upprepa som ett mantra när tålamodet håller på att ge med sig...men idag stämmer det ju verkligen! Härligt. Det blir middag utomhus idag!
*
Har fått min hemtent på mailen. Tre relativt stora och svåra frågor men jag får ju använda mig av material så det ska nog fixa sig. Bara jag kommer igång vill säga, DET är inte det lättaste i detta väder. Men vill gärna ha mycket skrivet innan mitt hjärta kommer till Åland. Blir nog att "jobba" imorgon, stiga upp tidigt och skriva på tenten så att man kan ta helg sen - på riktigt!
*
Känner på mig att detta kommer att bli en skön helg med allt vad det kan innebära!
*
Aldrig hört på maken! En sjukskötarstuderande i en skola någonstans i sverige ska skriva en tent. Helt plötsligt stiger hon upp, kastar sina böcker, välter sin bänk och skriker en massa. Till slut måste tentvakterna släpa ut henne. Ojoj. Detta låter som en film, men är helt sant. Stackars tjej säger jag. Men kan inte låta bli att le en smula över hela situationen...

i minnet

Ingen kan förändra Människan - Människan kan endast förändra sig själv

det verkliga kallet?

Nu har jag igen fått frågan om jag ska bli barnmorska. Haha...jag tar det verkligen som en uppmuntrande fråga och en komplimang. Jag ser upp till barnmorskor, de har ett av världens finaste och tuffaste jobb! Jag har tänkt tanken men beslutat mig för att arbeta först och senare i framtiden eventuellt läsa vidare. Glömmer aldrig förlossningen som jag fick vara med på....men att bli barnmorska - det får framtiden utvisa :)
*
Annars en jättebra dag på praktiken. Skulle iväg till skärgården, men det blev inget utav det tyvärr. Kanske imorgon?! Får se.
*
2,5 Veckor Kvar!!! ♥

alla fina mammors dag!!

Det är det idag. Mamma fick en rolig blomma av mig :) Lite annorlunda men fin.
*
Började dagen med en härlig skogspromenad. Luften var frisk och fräsch efter regn! Nu skiner solen igen! Måste kanske ut igen...♥

sköna lördag

Det regnar nu. Men det gör inget. Det är skönt att vara inne och mysa. Jag har varit ute och grävt i landet tillsammans med mamma och min sötaste Amanda som lekte med maskarna. Gullunge! Vi var ute över en timme. Sedan var jag även ut på en kort (10 min) joggingrunda i skogen. En kort sväng, men jag klarar tyvärr inte av att springa längre p.g.a. mina knän. Men ibland måste jag ge mig ut och få upp pulsen!
*
Längtar efter mitt gull! Snart får vi träffas, men ju färre dagar som är kvar desto långsammare går de....
*
Glöm inte bort mamma imorgon! ♥

my eskimo and I

Idag säger jag bara Äntligen Fredag! Fredagen kunde inte komma mer lägligt! Jag behöver sova imorgon och slappna av. Jag har bara mig själv att skylla för min trötthet, jag har gått till sängs alldeles för sent för mitt eget bästa och välmående hela veckan men nu ska det bli Vila!
Igår - sol och glass! Eskimon är liten och god! Slurp...
*
Underbart!

hjärta

Haft en bra dag på praktiken! Man lär sig nytt hela tiden :) Företagshälsovård är intressant!
*
Har pratat med mitt hjärta och det är så härligt!♥
*
Släktträff i köket....alla pratar i mun på varandra och jag sitter och småskrattar...haha...jag älskar min skojiga släkt som är högljud!
*
Ska duscha hos moster. Vi har inte tillgång till dusch för tillfället, kakel och golv är borttaget nu p.g.a. fuktskada. Tråkigt värre för mor min!
*
Nej, nu iväg och duscha, måste upp äckligt tidigt eftersom jag ska ha blå overall+gummistövlar på mig imorron bitti och gå i en ladugård och titta på kossor! Morgonmys! Kossor är så söta!

just nu..

saknar jag den varma, trygga famnen, busiga påhitt, skratta tills jag gråter, tjejsnack med vänner, fnitter, att fula mig, gosa, pussas, få-ge kramar.....kontakt.

NaturGodis

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0