hej lediga dagar hela familjen

Vi byter Klarälven mot Ålands hav! 💕

en liten tår

Gick igenom lite papper och fick se ett kuvert. I kuvertet låg det sista julkortet tillsammans med en liten peng från mormor. En liten tår fick komma fram, min fina och häftiga mormor. Fastän det är en del av livet så kan jag ibland känna att det är synd att Alice inte får lära känna sin häftiga gammelmormor. Så roligt dom skulle haft. Fina minnen har jag med mig i alla fall och jag vet att hon är med oss för hon skulle alltid ha koll på alla! 💖

det bästa

Alltså, det bästa på hela dagen är utan tvekan vår eftermiddagsvila! Är vi hemma så brukar jag passa på att vila en stund tillsammans med Alice, det är så mysigt! Dessutom så är jag så sjukt trött då...antagligen för att jag grejat oavbrutet sedan morgonen. Det är lättast att få saker gjorda på förmiddagen, då är det glada miner för det mesta. 
Nu kommer det nästbästa på eftermiddagen och det är en kopp kaffe, så att man kommer igång igen 😀

kära mor

Mamma är bäst, ingen protest! Damen hänger lite mer med mig igen. Direkt jag går iväg blir det oro och hon kommer snabbt krypande efter. Gulle. Det är ju tur att pappa duger att leka med! 

Segt väder med regn. 
Imorse var vi först att gå in på Ica Maxi...haha...trodde aldrig att jag skulle sitta i bilen och vänta på att butiken ska öppna! Tidigt på farten! Det blev en långpromenad efter frukost. Tvättat och börjat plocka ihop saker som ska med till ön. Ska bli så kul att Johan får semester så att vi kan umgås hela familjen tillsammans!  💕

härligt med sommar

stora A

Amma. Jag delammar. Alltså någon gång under dagen och kvällen /natten. Jag tycker att det är mysigt och det blir en mysig stund för oss. Visst känner jag mig låst ibland och kan uppleva Alice som lite väl klängig men överlag tycker jag om det. Men, likt många andra  (som jag läst om) så känns det nästan konstigt att amma "fortfarande ". Alltså konstigt som att jag borde ha slutat med det. Men det är inte jag som bestämmer. Alice upplever det som väldigt viktigt och hon blir riktigt ledsen om jag nekar så då fortsätter vi. Hon accepterar sedan flera månader att inte amma ute varsomhelst men hemma är det ok när hon känner för. Jag vet att hon snart kommer att minska ner på det ytterligare. Det börjar finnas roligare saker att göra och äta. Pappa börjar bli mer poppis också. Jag försöker säga med lite stolthet att hon fortfarande ammar men det är svårt när man möts av blickar som säger att hon är för stor....nej, det är hon inte. Hon har ju inte ens fyllt ett år. Vi tar allt i hennes takt när det handlar om utvecklingen och liknande. Allt löser sig och så länge vi mår bra och trivs så är det bra! 
Ett litet pepp-inlägg för att fortsätta med ammandet😊

sommarkläder

Ibland är det bra att spara. Uppdaterar garderoben med några nya plagg varje sommar men basen sparar jag och nu har jag faktiskt sparat några par byxor /shorts som varit för tighta MEN som passar nu! Det positiva med att amma och promenera med barnvagn x-antal timmar i veckan!  
Håller på att kolla på vad som ska med till ön. Lata sommardagar med lek och mys med Alice är planerna. Sedan blir det någon fest också förstås ,bl.a. dop och Alice ettårsdag!  

luft

Igår var jag bort en sväng för första gången på kvällstid. Det var avtackning för en av mina kollegor som går i pension och flyttar i sommar så jag ville gärna vara med. Det blev Alice- och pappatid hemma. Det var jättekul att få prata i lugn och ro med folk samt att få äta utan att stressa och leka samtidigt. 
Jag var inte borta så länge, ca 2,5h Men det kändes faktiskt länge och det var skönt att komma hem och gosa sen!! Jag trodde att jag skulle vilja vara borta längre men efter ca två timmar så var jag nöjd med min egentid. Tänk hur det kan vara?! 
Trevlig kväll och mys när jag kom hem. Hemma hade det såklart också gått bra!😊💕

Fredagsmyset har påbörjats med mys i sängen för lillan så att hon är på humör för matlagning sen. 

Imorgon får vi besök och Johans födelsedag ska firas i helgen. 

solig dag

Idag var det avslutning på öppna förskolan. Det var träff i Mariebergsskogen. Jättetrevligt! Alice och jag gick runt och tittade på djuren, gick tipspromenad, gungade och fikade med de andra. Vi var ute i flera timmar. Helt slutkörd sen. Alice kunde i alla fall ta tupplurar i vagnen. 
En riktigt fin dag! 

stund

Att stanna upp och vara i nuet. Njuta av stunden. Observera och fascineras av varje litet leende och varje liten tår som faller. 
Att ta en paus. Sätta sig på en filt och bara vara medan lilla hjärtat sover. Glömma stök och bök. Njuta av livet. 
Det är de små tingen som gör livet 💕 Det gäller bara att komma ihåg det. 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0