Doktor?

Har varit på promovering och professorsinstallation i Göteborg på NHV med min kära mor som blev promoverad doktor inom folkhälsovetenskap.
Forskarvärlden är faktiskt en annan värld. Och alla, ja verkligen alla som pratade med mig frågade "jaha, när ska du bli doktor då?" ´Hoppsan en sån press man fick direkt att åstadkomma någonting, speciellt någonting Nytt!!
Samtidigt som jag kände mig fruktansvärt utanför dessa doktorander, doktorer, hedersdoktorer och professorer så kände jag mig ändå som hemma, detta eftersom att alla har arbetat/arbetar inom vården. De flesta var sjukskötare eller läkare i grunden. Resan var häftig må jag säga!

Skål!

Fredagen var minst sagt effektiv! Vi steg upp tidigt hemma i Åbo! Åkte via akademin och hämtade några papper som Johan måste ha för sitt DIPLOMARBETE! Japp, nu är det sista biten kvar för hans del =)
Sen åkte vi till IKEA! Dit gick det ett par timmar och pengar, hittade fina saker till lägenheten! Hem och tömma bilen och vidare till Citymarket för att handla mat åt gulle så att han klarar sig i två månader utan mig. Hem och in med det i frys och kyl och sen en sväng ner på stan för att titta lite och köpa lite saker som fattades hemma.
Hela eftermiddagen gick åt för att reda upp efter vår shopping, fixa och trixa. SEN var emelie trött. Men vi skulle ju tillbaka till Åland igen...
Kom hem 02 och steg upp 07 för att åka på jobb. Yes säger jag bara...seeeg, men eftersom det var helg och därför mindre antal personer på jobb så gick dagen faktiskt snabbt Och det var min SISTA arbetsdag för sommaren!!

Vid 18 tiden var det dags för kräftskivan. Det var kul! Vi hade infravärme ovanför bordet och bredvid så vi var ute hela kvällen och natten! Det var sång, snaps, kräftor (så klart) och gott humör! Tyvärr var jag faktiskt rätt trött efter den långa dagen på jobb, men så är det.

Jag passade på och åkte hem när ett annat par skulle hem. Lagom för att se Janne Holmén springa maraton i Peking! Det tittade jag på och sen var det sängen som kallade kl 05.
Synd att OS är slut efter idag...har varit så skönt att bara ligga på soffan och kolla på det hela tiden..tillbaka till verkligheten.

Ett bra avslut på en bra sommar, Men jag har ju en vecka kvar!!

De sista dagarna springer....

Ohoj, det var ett tag sedan sist.
Jag har varit en heldag i Uppsala och hunnit träffa min syster yster sammtidigt som jag spenderat pengar på skor...
Jag har haft en ordentlig nackspärr, vaknade en morgon och vred lite på huvudet och då lät det "krrakk" i hela huvudet och sen kom jag knappt upp ur sängen. På jobb var jag hela kvällen, kunde ju röra på resten av kroppen så vem stannar hemma..nä men dagen efter fick jag en som kunde ta mitt dagpass och då stannade jag hemma för usch vad ont i huvudet och nacken jag hade andra dagen av spektaklet...Men nu är det bra igen!
Har alltså jobbat lite till, dagar nu och det har varit kul med lite omväxling från nätterna.
Imorgon ska jag och Johan till Åbo, till vår lägenhet med alla våra grönskande växter och även ta en resa till IKEA på fredag!Ska bli kul och se Åbo igen...sen blir det Åland hela september.
På lördag jobbar jag sista dagen och på kvällen blir det kräftskiva. Sista festligheten för sommaren, kul att spendera sista helgen med kräftskiva ute på stuga med flera vänner!En bra avslutning tror jag på sommaren!

Så var det med det.

ett litet farväl..

Sättet man skiljs kan ha stor betydelse senare för en själv..speciellt om personen råkar ut för något allvarligt eller dör.
Tillexempel om en klient/patient "går bort" så känns det lättare när man vet att man verkligen har gjort vad man har kunnat för personen och tagit hand om personen med respekt och ödmjukhet, speciellt om man vet att man har gjort någonting extra någongång och det har uppskattats mycket. Då kan man också ta farväl av den personen på ett värdigt sätt. Inom vården kanske det är extra viktigt att tänka på sättet man behandlar människorna man vårdar. För du får inte en chans till att bemöta patienten på ett bra sätt dagen efter om den dagen aldrig kommer för patienten...

Men jag kommer även att tänka på mina nära och kära. Hur viktigt det är att ta hand om varandra, visa kärlek och framför allt reda ut saker och ting. För man vet ju faktiskt inte om det lilla farvälet är det sista...♥

ojojoj!!

Med politiken åt sidan måste jag säga att Kina, Peking verkligen lyckades inviga OS idag, helt fantastiskt vackert!! Tyckte det var helt spektakulärt och allt, ja verkligen allt i programmet var genomtänkt och hade en historia bakom. Det tyckte jag var häftigt! Nu är det tv:n som är i centrum för min uppmärksamhet, följer inte annars med sport på tv men OS är ju ändå OS :)

Hoppas regnet håller i sig lite till så att man kan sitta inne och mysa!

solstråle..

jag..eller?

Träffade ett par tjejer som jag inte sett sedan jul tror jag...Och när vi satt där och pratade för fullt om vårt/andras liv och allmänt om människans beteende kom jag att tänka "Gud vad bra jag känner mig själv?!" mitt  i en mening som jag sa.
Man tror att man vet hur man fungerar och reagerar men det är först när man reflekterar kring det med andra människor som man verkligen fattar exakt HUR man fungerar som människa... Snurrit? Javisst är det det! Ens livsfilosofi brukar vara ganska snurrig för andra...Men jag kom fram till att under de senaste två åren som jag varit sambo och flyttade till en helt ny plats har jag faktiskt lärt känna mig själv riktigt bra=) Hurra! Det var otroligt nog många saker som vi satt och prata om den där kvällen på kafeét som jag vågade (?) säga : "Jag fungerar såhär...." eller " Jag brukar göra såhär..."
Men det finns nog måååånga saker som jag ännu inte vet om mig själv och det är spännande att se vad det är!!

Nu är jag på mitt sista vakpass....japp, det betyder alltså att sommaren närmar sig sitt slut. Det var vekligen kul så länge den varade!!! Har verkligen uppskattat all min ledighet och försökt ta hand om mig själv! Nästa år lär man ju jobba baken av sig...och då kan jag glömma mina ljuva kvällspromenader, känna doften av jorden som torkar upp efter ett häftigt regn eller bara ligga i solstolen och titta på himlen och lyssna på humlorna som surrar....

en sak som jag känner vemod för är mina härliga vänner...Vi har alla varit på olika håll i sommar och ledigheterna har tyvärr gått om varandra (inte så mycket att göra åt)..Men det känns ändå trist att jag inte fått njuta av sommaren med er som man lite drömmer om när man längtar efter sommaren under vintern...att träffas, sola, bada och bara umgås. Jag måste helt enkelt inse att vi är vuxna (?) och nästan alla mina kompisar inklusive jag är sambos och måste ta vara på den relationen för vi vänner finns ju där ändå lixom...=)

Snart: Barnpraktik på barnavdelningen här på Åland. Ska nog bli spännande...men på samma gång känns det tråkigt att vara ifrån Johan igen...vill till vårt hem..

Skön helg!

I fredags steg sötis och jag upp tidigt och åkte ut till deras stuga långt ut i Lemland! Det var Varmt och solen sken hela dagen! Oj vad jag njöt! Vi puttra runt i lilla båten, jag simmade två gånger varav ena gången länge med sällskap av Johans mamma =) Vi var ut med den större båten på en liten utfärd till en ö längre ut och kolla på Viking Line när den kom körandes förbi =) Det var jätte kul att få vara ute på sjön lite och ha en dag som man bara njuuuuter av sommaren och trevligt sällskap!

Lördags var en "sova tills man vaknar" dag! Vi var på en långpromenad, var och hälsa på mormor o.co. och sa hejdå till min moster+kusiner som har åkt tillbaka till Singapore. Annars var det soffan som gällde!

Ös regn under hela söndagen. Skönt! Då får man verkligen ta det lugnt med gott samvete! Gulle åkte tillbaka på jobb, vi var och åt middag till hans föräldrar innan. Var inne och målade under kvällen eftersom det regnade ute..=)

En skön helg alltså!! 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0