mys

Det regnar ute. Skönt.

Det bästa med att jobba på BVC är ju förstås barnen, i alla åldrar. Tyvärr ingår det ju också i mitt jobb att pina dom stackars barnen med vaccinationer. Det har varit en hel del av den varan den här veckan. Mycket skrik och gråt i slutet av besöken som annars är präglade av ett leende, urgulligt barn. Tror faktiskt att jag ändå skulle kunna tänka mig att fortsätta med detta framöver om jag får möjligheten någon gång.
Jag tycker att arbetet på vårdcentralen är jättebra också med all variation! Väldigt lärorikt och socialt. Svårt att välja faktiskt...tur att jag jobbar 50/50.

Idag har jag ätit sparris när jag kom hem, sparris stekt i smör. dreggelgott är det!

Snart blir det städning och lite packning inför morgondagen :)





kan inte låta bli

Det har snart gått ett halvår sedan jag var på Åland. Nu kunde jag inte hålla mig eftersom Johan har åkt dit för att fiska lite under sin ledighet. Jag tar mig en snabbtur till Åland i helgen och åker hem tillsammans med honom på måndag (tog ledigt). Behöver en kort paus och andas lite öluft! Ska bli härligt trots den korta tiden. Men snart är det ju midsommar och då blir det en visit igen!

Fredag imorgon, skönt. På lördagmorgon går tåget mot stockholm och mitt fina Åland.

Full fart på jobbet, men det är ändå kul på samma gång, tufft men oerhört lärorikt.
Joggningen går sakta framåt...haha..har haft Johan med som sällskap och han har väl vilopuls när vi joggar, eller när jag joggar rättare sagt :) Men så är det.

Snart ska pensionären gå till sängs...

hoppsan

Då har en hel vecka runnit iväg...jag har haft massor på schemat.
Återigen en underbar helg. Och denna helg är vi lediga tillsammans! Ikväll blir det därför bio...

min dag

På lördagar är jag slutkörd. Slappar, går i pyjamas hela dagen och gör det mesta i lugn takt. På söndag är jag som en ny människa. Utvilad och orkar tag i nya utmaningar. Därför orkade jag åka in till Karlstad och handla lite idag. Satt och vela om jag skulle eller inte en i en timme, men sen åkte jag. Det var ganska trevligt att strosa omkring lite.

Ingen joggingrunda idag. Lite träningsvärk. Men imorgon blir det att pinas i skogen igen. Klarar inte av att springa ute på vägarna där det finns folk ...vill helst inte blir sedd i det tillståndet..haha.. så jag är glad att jag kan hålla mig i skogen.

Imorgon är det återigen måndag.

Kondis, vad är det?

Ut i spåret!

Jag kanske ser hälsosam ut men låt er inte luras för jag har världens sämsta kondition. Detta är ett faktum och det är nu också bevisat. Jag har känt efter semestern att min kondition är skit och jag har tänkt att jag borde ut och springa. Saken är ju den att jag nästan alltid får problem med knäna, därför tycker jag inte att det är kul och skjuter upp konditionsträningen trots att den är jätteviktig.

Idag gick det inte längre. Jag har, som sagt, varit så otroligt trött och jag tror det har med kondisen att göra, så jag gav mig ut. Jag visste redan från början att den här rundan skulle vara tung och att jag måste ta det lugnt när det är första gången på länge. Men allvarligt talat, jag höll på dö i första uppförsbacken. Pinsamt. Röd i ansiktet och flåsande kom jag hem och konstaterade att jag måste pina mig ut oftare. Såhär kan det inte vara. 2,5 km rundan i skogen blev det och det räckte mer än nog idag. Hemskt men sant... Ja, jag förstår att det är roligt, ler lite själv över hur dålig kondis jag har...ojoj... + att jag hade mat i magen och fick kramp..haha...gjorde inte saken bättre eller lättare för den delen.

Nog om detta, nu greja med annat...

inget gjort

Jag måste säga att jag blir impad över alla som på fb skriver allt de redan hunnit med på sin lediga dags morgon...Jag hade planer...observerad ordet hade. Jag skulle åka in till Karlstad och shoppa lite, kanske pyssla inne i läggan. Dagen är ännu ung så jag har ju fortfarande tid till det, men många är så aktiva och så fulla av energi. Jag har också sådana dagar (dom är få men dom finns), men idag är tydligen en annan dag. Satte mig istället på ballen, tog fram mina målargrejer och målade en stund... Inte så tokigt det heller i för sig.

Det andra hinner jag med senare....

Vi är alla olika och ibland kan man önska att man var lite mer som någon annan. Men jag tror inte att jag skulle vilja byta ut något hos mig mot något annat, dock kanske fylla på med lite roliga egenskaper :)

how wonderful life is....

Ja visst är det ändå underbart. Det där som man kallar livet. Vad vore det utan allt som det faktiskt innehåller?! Ingenting...

Kom ihåg

För den hårt arbetande individen är det också mycket viktigt med att koppla av efter jobbet. Avkoppling leder god arbetsförmåga :) Idag väljer jag att sola på ballen. Ingen promenad idag, är utan sällskap.

Det pulserar också fruktansvärt i min lilla tumme. Lyckades förstås i all hast idag att få med en skinnbit när jag skulle ta loss skyddet från en engångsrakhyvel...inte lyckat. Blödande tumme och en skinnbit på hyveln. Så går det när man stressar, allt tog ju förstås längre tid eftersom jag först var tvungen att bandagera min tumme och sedan blev allt klumpigt..

Avkoppling var det...



Keep your eyes on the stars, and your feet on the ground

öde

Det är intressant, att fastän vi bor i ett område med en massa lägenheter så ser man inte en människa när man går ut.... Var é alla?

härliga söndag

Igår var en bra dag. Solade på balkongen och var på långpromenad. Jag hann till och med få lägenheten städad och träffa en vän.

Idag är en härlig söndag. Solen skiner och det är varmt. Idag är det också mammas dag! Grattis alla mammor!

Känner behov av två saker:
Ett hus vid vattnet, eller en båt så att man kan åka ut på vattnet. Älskar att vara vid vattnet, underbart!
En liten glad Westie som viftar på svansen. Jag väntar på dessa saker. Vi skulle ha fått valp i slutet av april, men då kom det inga valpar. Vår förhoppning är att valparna kommer i höst :) så kanske vi får en liten grabb.

 

duktiga jag

Idag var jag i "skolan". När jag gick runt på universitetet kände jag mig faktiskt som hemma på något konstigt vis. Miljön var ju bekant och människorna kunde vara de som var i Åbo. Positivt.
Detta var min första föreläsning under den här kursen (kursen har hållit på sedan januari men jag har inte varit på en enda föreläsning, fy på mig). Jag blev smått chockad när min lärare kom fram och bad om ursäkt för att hon glömt att fråga om någon var ny...haha..det var första gången! Dessutom är det ju de sista föreläsningarna, då kanske man inte ska vara ny i klassen. Men det var trevligt och de andra studerandena var riktigt goa! Blev glad att se lite yngre tjejer som läser till distriktssköterska!! Vi behövs!

Nu har jag varit flitig och skickat in mina två uppgifter. Däremot är jag ingen bra hemmafrau för tillfället. Det är ett kaos hemma i läggan... Imorgon är det jobb och plugga inför tenten på fredag, tur att det är grupptent och att vi får ta med oss material säger jag bara!

Intensiva veckor. Tiden går snabbt. Givande veckor.

snörvel

Som tack för att jag fick 2 veckors semester i värmen har jag drabbats av förkylning. Det är väldigt ovanligt att jag blir förkyld två gånger på bara några månader, det är till och med ovanligt att jag drabbas av en förkylning under ett helt år. Därför är jag lite förvånad över denna snoriga tillvaro men så länge jag inte har feber så är det bara att jobba vidare. Är i min snoriga lilla värld men ska nog snart bli bättre.

Imorgon och på torsdag är det jobbing som man säger i Grums. Annars är det två dagar på universitetet som är inbokade med en kursdag (onsdag) och en tentdag (fredag)...åhh...vad jag saknat detta...hmmm. nej.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0