Prinsessan Leia

Äntligen känns hemma mer som hemma. Efter flera års väntan på att kunna skaffa ett litet, mjukt sällskap så har vi äntligen blivit katt-föräldrar! Hon är den goaste som finns och den mjukaste tussen i världen (för oss, såklart).
Här är prinsessan Leia.
 

sommarliv

Avslappnad som på sommaren men än har inte skolavslutningarna kommit. Härligt att det smygstartar med sommarkänslan!
Det positiva med att mitt hjärta jobbar dygnet runt just nu är att jag får en hel del gjort hemma. Han kommer hem och går och lägger sig för att kunna stiga upp tidigt. Jag har följt hans sovklocka och vaknat tidigt både igår och idag. Känns härligt att vara utvilad och ha hela dagen framför sig! Han har det väl inte lika mysigt i alla ventilationsutrymmen, rör, burkar m.m. som luktar av kemikalier. Men, snart är det färdigt för denna gång.
 
Idag på förmiddagen har jag tvättat i tvättstugan. Det är något konstigt med bokningssystemet, idag var det jag som hade fått en tid som en annan person bokat igår fastän jag också hade bokat den igår...Igår var det ju jag som blev av med min tid och fick boka om till idag. Hon fick tvätta klart sin maskin och vi möttes upp i tvättstugan senare så fortsatte jag. Konstigt, men vi fick tvättat i alla fall.
 
På samma gång som jag tvättat kläder har jag tagit tag i fönstertvätten. Har tvättat alla fönster som jag når utan stege idag. Resterande fönster tvättar jag vid ett annat tillfälle när jag har Johan hemma som kan hjälpa mig med stege och att hålla i mig när jag balanserar högt upp. Det är ju ändå de nedersta fönstren som man tänker på är smutsiga så det blev fint.
 
Dagens andra kopp kaffe intagen och nu funderar jag på vad nästa aktivitet ska bli.... Är shoppingsugen, såg så fina kjolar, toppar och klänningar på stan i fredags, men jag tror att jag måste gå igenom garderoben först och se vad jag ska satsa på :)
 
En promenad ska det snart bli i alla fall och balkonghäng!

härliga dagar

 
 
Mitt mysiga rum, sov som en prinsessa.
 
Veckan har verkligen gått jättesnabbt! På tis och ons hade vi stängt och hela vårdcentralen var iväg på planeringsdagar. Vi jobbade i grupper hela dagen. På em/kvällen fick vi tillträde till badet. Jag hade beställt en massage och gick på det, underbart skönt! Det blev bastubad, bubbelbad och senare god mat. Dagen efter fortsatte vi med det vi påbörjat och åkte tillbaka hem på e.m. Bra dagar som gav en hel del. För mig kändes det bra med två heldagar för att få en chans att lära känna mina kollegor lite bättre. Eftersom vårdcentralen är så stor är det vissa personer som jag bara sagt hej till i stort sett och aldrig pratat med. Det är viktigt att känna sina kollegor lite för då jobbar man ännu bättre ihop, så enkelt är det faktiskt, det borde alla chefer känna till.
 
Den här bilden tyckte jag bara var för underbar! Se, vad roligt tanterna har! Sådär kul ska jag också ha när jag blir gammal!
 
Helgen har kommit och på dagens program har det bl.a. varit en sväng till IKEA med cykel och fixande av matbordet, som nu står stadigt. Dagen har avrundats med balkonghäng! Underbart väder! Har suttit och iaktagit ett gäng ute på gräsmattan som spelat Kubb, tror det är någon i grannhuset som fyller år och som bjudit gänget på fest.
 
 
 
Imorgon är det ännu en oplanerad dag. Tydligen ska det vara härligt väder då med, så får se vad jag hittar på.

ensam hemma

Årliga fabriksstoppet är i full gång vilket betyder att mitt gull jobbar och sover. Jag pysslar på här hemma. I fredags var jag på en intressant seminariedag i Örebro. Det handlade om hur landstingen lyckas följa Socialstyrelsens riktlinjer kring demensvården. I Värmland gör vi ett bra jobb och ses lite som förebilder, fastän det finns massor kvar att göra inom området!!
 
 
 
Igår hade jag sovmorgon, städade lägenheten, tvättade och promenerade. Kunde även sitta ute i solen en stund på balkongen, när de mörka molnen cirkulerade kring stan. Men inget regn kom ner. Däremot regnar det i dag! Har fortsatt med små städprojekt och varit en sväng ner på stan i dag. Det doftade verkligen härligt ute av regnet och av Häggen som blommar! Det kändes nästan som en regnig sommardag, tidigare har det mer känts som höst tycker jag.
 
I dag är det även mors dag! Vilken tur jag har som har en så bra mamma! ♥
 

Lyckad helg!

Vilken härlig helg!
Ett bageri har öppnat här på Kasernhöjden och i lördags gick jag dit direkt på morgonen och köpte färskt bröd till frukost! Lyx!!

Vi fick finbesök av en underbar sötnos i lördags. Vi var hundvakt under dagen. Efter en långpromenad i skogen var både hon och vi ganska slut!
 

Idag blev det ett träningspass på inlines. Gick något bättre än förra gången men fortfarande är balansen långt borta och bromsa kan jag inte heller. Men, jag kan nu åka lite slalom för att sänka farten i alla fall. Små framsteg.
 
 

Regniga vappen

1 Maj. Välkommen! Nu skiner solen men det är ganska svalt ute fortfarande. Balkongdörren får stå öppen och blommorna har jag satt ut. 
 
Vårpysslar inomhus, har oljat in mitt blivande matbord. Det enda som fattas är två brädor på undersidan, för att hålla ihop de fyra plankorna och fyra ben. Kommer nog att inhandlas i helgen.
Känns kul att bygga ett eget matbord av gamla brädor hemifrån. Brädorna har tidigare varit röd lidervägg hemma hos mamma. ♥
 
Idag njuter vi annars av att ha en dag ledigt mitt i veckan. Imorgon jobbar vi båda men idag njuter vi för fullt!
Vappen blev regnig och kall. Vi firade genom att äta lite gott hemma och sedan var det mys i soffan. Inte som under Åbotiden med andra ord...och studentmössorna fick ligga i förrådet iår. Kanske det blir ett lite bättre vappfirande nästa år, om vädret är bättre. Förra året var vi på Åland och eldade brasa hos mormor, vid sjön. Det gjorde kusinerna iår också, det såg mysigt ut....

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0