10-11

Efter tre intensiva men ändå helt okej arbetsdagar under mellandagarna ser jag nu fram emot kvällen! Nyårsafton med mitt hjärta! Hummer, scampi & champagne ;) Det blir perfekt tror jag! ♥

Jag brukar aldrig ha nyårslöften så samma sak är det inför detta nya år. Däremot brukar jag fundera på vad jag skulle vilja göra under det kommande året och hur jag hoppas att det blir. Here goes:
2011
* Får jag fortsätta arbeta med det jag tycker är kul + lite mer i plånboken.
* Ska jag på semester 2 veckor till varma Thailand!
* Ska vi köpa en härlig liten Westie!
* Ska jag njuta av en vecka semester på finaste ön Åland!
* Jag ska vara tacksam.
* Jag ska fortsätta vara optimist och ha ett leende på läpparna :)
* Jag ska självklart fortsätta bo tillsammans med den jag älskar allra mest och aldrig ta oss för givet!

Dessa förhoppningar på år 2011 kanske räcker.

¤GOTT NYTT ÅR ALLA FINA!¤

hemma

Kom till vackra Åland igår kväll. Kändes som att jag inte lämnat ön alls. Allt är som vanligt. Inget negativt menat utan positivt! Det känns tryggt och hemtrevligt!
Idag har vi träffat folk på stan, varit till mormor, ätit lussebullar och eldar i spisarna i Frebbenby! Underbart att få vara ledig och ladda batterierna!
Imorgon är det julafton.
På lördag blir det tjejkväll med utgång.
På söndag blir det stor middag hemma i mammas hus.
På måndag åker vi med Rosella tillbaka till Sverige och vårt andra hem Grums.
Känns riktigt bra i själen! God Jul!

vuxenvärlden


Vuxna har en tendens att säga åt barnen att bete sig, synd bara att de vuxna inte är så mycket bättre. Jag är glad över att ingen har sagt åt mig att livet är lätt eller rättvist, för det märker man ganska snabbt att det Inte är. Jag är ändå uppväxt med tankesättet att utgå från hela gruppen, så att man i alla fall strävar till rättvisa så långt det går. Det är mycket irriterande med de som inte bryr sig ett smack, som endast utgår från sig själva. Synd för dem eftersom vi som kämpar för rättvisa inte ger upp, för vi är också envisa. Det är också tråkigt att saker som ska funka smidigt måste vara en kamp... onödig slöseri med energi och tankeverksamhet.

Ska bli superduper skönt att få vila upp sig hemma på Åland. Tyvärr kan jag inte vara på ön över mellandagarna, jobbet kallar. Skulle gärna ha varit lite långledig... Men så är det ju.. på tal om livet ;)

Ska bli underbart att få skratta tillsammans med mina flickor och träffa alla nära och kära! Kan bara bli en bra helg!

klart

Nu är jag (tror jag) klar med alla julklappar! Det blev en IKEAkasse full + två stora julklappar som får varsin kasse. Man tycker att det är lite man köper men när allt är inpackat och fint så är det en hel del. Till vårt fadderbarn Bemane har vi köpt klistermärken och en reflexspindel som vi ska skicka sen. Lär väl komma fram till honom först i mars skulle jag tro..

Ikväll blir det julmys med julkonstert i Grums kyrka och så ska jag baka saffranskorpor!

allt väl

Ja, mina vänner.. Allt är bara bra. Har 2,5 arbetsdagar kvar tills jag får åka till min favvo ö och fira jul med nära och kära! Veckan har gått i ett endaste hujj och nu sitter jag hemma ännu en fredag med helgen framför mig. Härligt! Älskar att tiden går snabbt när man har roligt! För det har jag, både på jobbet och hemma. Julmys är det i lägenheten och ute är det ju massa snö och kallt så där är det väl också klart inför julen.

Jag blir ju så glad över tacksamhet, det har jag skrivit förut. Men det är ju det som värmer mitt hjärta allra mest! I telefonen var det en som sa " Jag har skickat ett julkort till vårdcentralen som tack för att ni finns och hjälper till.." mm. kommer inte ihåg exakt. Jag gick bakom en patient som sa "ja, hon var så rar och fin"...Fick en present av min studerande också. Hur underbart som helst! Kanske det kan vara lite skryt MEN vi gör ett jättebra jobb som ska uppskattas. Många tar vårdpersonal för givet och suckar över oss. Det är de fina orden vi behöver för att sköta vårt jobb ännu bättre och ge superduperbra service åt alla som är i behov av det :)


Iglobilar i bakgrunden, vinter i Grums..


Mina vackra! Har två stycken med flera klockor på varje!


Söta Julius och Julia som jag fick av min studerande!

helgmys

Igår tittade vi på Idolfinalen och på Nobelfesten. Vi åt räkor och drack vin. Idag är vi lite trötta. Det ska bli lite julpyssel. Kanske slå in någon julklapp. Kanske bara ligga i soffan och slötitta på skidskytte och bläddra i en tidning.
Hur som, en skön ledig dag!

inte så mycket

Just nu är det en slow period. Det händer inget speciellt för tillfället. Vi jobbar. Jag har mina inbokade och oplanerade patientbesök, studeranden som går bredvid (känns konstigt eftersom jag var den som gick bredvid för dryga halvåret sedan) och en massa annat. Det kommer både underbara dagar och mindre underbara dagar. Snön och kylan är här, ca -20 har det varit under gårdagen. Kallt. Men träden är vackra att titta på när man sitter inne i värmen.

Idag när jag gick hem var det en fågel som satt ensam i ett träd och kvittrade, det var mysigt.
Inväntar lite ledighet kring jul så att jag får åka till min favoritö och fira jul! Har inte varit till Åland sedan augusti.

2 timmar

I två timmar har vi varit ute och gått. Solen har varit framme och det var underbart att få strålarna i ansiktet!! Snön glittrade och sjön låg frusen och stilla... energi för själen att få njuta av naturen. Jag säger det varje gång men naturen är faktiskt helande och energigivande med all sin glans!
Under vardagen går jag till jobbet när det är mörkt och hem från jobbet när det är mörkt. Just därför känns det extra härligt att kunna utnyttja dagens ljus!
Idag blir det hemlagad julskinka som Johan lagar - min duktiga kock! + lite annan julmat.

se upp

Det är inte alla som förstår sig på ironi. Eller så kan det vara jag som är dålig på att få fram ironin. Hur som helst hamnar jag ibland i lite lätt pinsamma situationer då människorna i min omgivning tar min ironi bokstavligt. Då kommer liksom inte budskapet fram, trots att jag skrattar efter min lilla replik som missuppfattas. Måste komma ihåg att inte vara alldeles för ironisk alldeles för ofta, det är inte alla som förstår sånt.

Idag tittade jag på första avsnittet av årets julkalender på Svt - måste följas! Barnasinnet finns kvar trots diverse vuxenpoäng man lyckats plocka på sig den senaste tiden, absolut. Mys att titta på det!

Imorgon är det torsdagen den 2a december för den som inte håller koll. Då jobbar jag kväll, vilket är ganska trevligt. Vi är få på jobb, det är lugnt i korridoren på vårdcentralen och stämningen är bra (som vanligt).
Livet i Grums är annars kallt och mörkt som i de flesta platserna i Norden. ca -14 idag, snö som knarrar när man går med sina alltför tunna fake-läderstövlar med dubbla sockor i. Ja, ungefär så.

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0