en bra ivestering

Den bästa investeringen man kan göra tror jag är i sig själv! Idag gick jag och köpte mitt årskort till sim-och träningshallen här i Grums. Det var Underbart att få träna på gym igen. Min kropp tackade mig innerligt för träningspasset! Nu finns det mycket att välja på; styrka, pass, simning, yoga (hemma), promenader.

På jobbet har det varit intensiva två dagar. Jag har haft uppgiften att vara akutsyrra och vi har varit lite få sköterskor. Yes. Men jag är ung och allert - dessutom tänker jag ju för det mesta "det skulle kunna vara värre, det här ordnar sig" och för det mesta så gör det det. Vi gör ju bara vårt bästa :) Är man glad och trevlig kommer man oftast undan med att folk får sitta och vänta en stund också.

Kaos i lägenheten efter ålandsvisiten. Tvättmaskinen snurrar nu i alla fall.

*en fin dag helt enkelt*

dags att återvända

Lediga dagar går mycket snabbare än arbetsdagar. Så är det bara. I år har jag alltså haft semester hela 2 dagar...inte så mycket att hurra för men jag har njutit av dem! Det har varit riktigt bra. Längtar till man får ha en "riktig" semester. Har ju jobbat varje sommar...nu börjar jag också känna sug efter att få ha den där veckan eller två.
*
Ikväll brummar vi tillbaka till Grums. Jobb imorgon. Vet inte när det blir ett återbesök till Åland, det kommer nog att dröja ett tag till nästa visit.

i paradiset

Åland är som en stor vitaminbomb för själen! Det är alldeles sant när man inte bor här året runt. Vitaminerna består av naturen, luften och släkten i mitt fall!
Mamma har fixat så mycket med både huset och gården i sommar. Huset är vitt, fräscht och pampigt i mina ögon!! Gården får sina fina detaljer varje sommar. Paradiset är också Frebbenbybacken :)
Känns riktigt bra att stå på åländsk mark.

happy

Vinkade av Emilia vid tåget idag. Vi har haft en härlig helg! Pratat :) massor, ätit mums, promenerat, shoppat lite och hängt i soffan med bra filmer. Kunde inte tänka mig en bättre helg den här helgen!

Imorgon väntar jobbet. Akutsyster imorgon, hoppas på en dag med inte alltför många drop-in besök...Men samtidigt är det de dagarna som jag är akutsyster som jag lär mig mest. Ta snabba beslut och hålla sig lugn fastän det sitter flera patienter i kö...

Jepp jepp, imorgon blir nog en bra dag! Den kommer att innehålla lite smått & gott!

mycket....

Det ska bli underbart att få åka till Åland nästa onsdag och stanna till söndag! Jag längtar faktiskt! Jobbet är kul och lärorikt (mycket lärorikt) men det har varit sån fart på den här veckan med en massa saker så jag känner mig ganska mör i kroppen, eller huvudet. Det är nu det börjar "på riktigt" på jobbet. Planering inför hösten m.m.m.m. Spännande! (och jag fick mitt vik. förlängt några månader till - glad!)

Imorgon kommer min fina vän Emilia som jag bl.a. delade rum med på internatet på Tazengwa i Tanzania. Nu har vi inte setts på något år igen men hit kommer hon imorgon och stannar till söndag :) Mys!


härliga fredag....

åhhh vad härligt det var ute i lördags....lever länge på det!

påfyllning

Lör-Sön var precis vad jag behövde! Ett dygn ute på en ö. En fantastiskt vacker kväll, god mat och dryck som slank ner och härliga människor! Åhh, all oro och alla funderingar fick stiga åt sidan under ett dygn! Fått slappa, umgås och ladda på med ny energi.

Lite trött är man idag men ändå orkar jag tydligen med tvätt av lakan nere i källaren och kläder uppe i lägenheten...ojoj...Men sen blir det nog fortsättningsvis soffan till sängen kallar inför en ny vecka.

Njutning - livskraft







frisk luft

Idag är Johan och jag bjudna på en fest ute på en ö utanför Karlstad. Det ska bli riktigt skönt att komma ut i friska luften, åka båt och träffa lite nya människor. Eller för min del råkar alla vara nya människor. Men det ska bli kul. Ska försöka att inte tänka på min osäkra framtid utan njuta av dagen/kvällen/natten/morgondagen!
Bara slappna av och ha skoj!



att bära hela världen - och inte lyckas

ibland är det bara jobbigt att vara så kallad vuxen.....

trevligheter

Har vinkat av mitt hjärta som jobbar natt. Han kommer och väcker mig kl 06 på morgonen sen :) Imorgon ska jag faktiskt försöka att inte somna om efter att han kommit hem. Jag gjorde det idag nämligen och var tuuusen gånger tröttare när väckarklockan väckte mig efter 20 min... Då är det lika bra att stiga upp tidigare och inte vara lika dödstrött.

Imorgon ska vi grilla på jobbet. Under lunchen. Tycker det ska bli fantastiskt gott med en sådan lunch! Är inte bortskämd med grillat den här sommaren! Slurp...längtar redan till lunchpausen :) Lite skoj hittar vi på. Sen jobbar jag kväll imorgon också, då tar vi en liten fikapaus mitt i allt stök och passar på att prata lite strunt ;)

♥Hjärtat talar alltid sanning och det som mitt hjärta säger gör mig så lycklig♥

det bästa av två världar...

Har storstädat hela lägenheten. Nu väntar jag på att golven ska torka och passar på att reflektera lite...vara i stunden.

Åland = vattnet.
När jag får se vatten så tar det mig till Åland direkt. Vattnet som i höststormen kan vara så mörkt, vilt och skrämmande men som kan vara så blått, glittrande och välkomnande på sommaren.

Afrika = slätter
När jag kommer ut bland en massa åkrar och speciellt åkrar med gul säd. DÅ hamnar jag på den afrikanska slätten och väntar på att få syn på antiloper, zebror etc. Den svajande säden påminner om det torra gräset som gungar med vinden ute mitt i ingenstans...

Det är underbart att ha två hem som man kan färdas till ibland. I fantasin när det inte går praktiskt. Grums, Värmland kommer nog att vara skogen för mig...Den är alldeles speciell här på något sätt..Finns många sagor i skogen..

"Jag tror att jag blir en lite bättre människa varje gång jag vistas i skogen..."
Ernst

en skog i värmland någonstans



ja blir så gla

av att gå i skogen och längs strandkanten!!! Naturen behöver inte låtsas, behöver inte göra sig till - är vacker så som den är och ger energi istället för att ta! Underbart! Grums är verkligen vackert måste jag säga, det är lika vackert att gå och titta ut över Vänern som att gå i skogen med alla de höga träden! Blev dock lite för mycket skog för mig idag...jag svängde av vid fel skogsstig och gick vilse...Envis finne som man är svängde jag ju inte tillbaka utan blev istället nyfiken på var jag skulle komma ut....Jag blev lite förvånad när jag äntligen kom ur skogen :) Mötte en man som gick och plockade blåbär, men det var under tiden som jag trodde att jag visste på vilken skogsväg jag gick. Men skönt var det. Det är inte så många som är ute och går här så man får verkligen gå och njuta av naturen i lugn och ro! Ska ta lite bilder vid tillfälle.

små bäckar som porlar är så fridfullt och småfåglar som badar i små vattenpölar...
livskvalitet

god fredag

Oj, en sån vecka, en sån fredag! Mycket att göra. KUL! Nu ska jag vila upp mig inför en fullbokad (redan) måndag. Somnade på soffan idag igen när jag egentligen hade tänkt vara aktiv. Eftersom jag är en så förståndig ung dam så tar jag det som att min kropp behöver lite extra vila ;) och då får den vila förstås! Bakat bröd har jag gjort iaf. Mums vad gott det blev...

...up in the sky so high


Hade höga tankar om att jag skulle yoga ikväll. Jag somnade på soffan och när jag steg upp var det bara att börja laga någon form av mat. Dessutom måste jag dra ur allt eftersom åskan kom till Grumseligrums... Men nu är allt gjort. Ja, förutom yogan då...Men den skiter jag i idag. Jag är tydligen en väder människa, just nu när vädret är så här tungt känns det som att jag väger ett ton - orkar inte röra mig och att jag dessutom går omkring med något tungt på huvudet...ojoj...Bara det åker förbi så känns det lättare.

Jobb jobb jobb jobb är min melodi annars. Människor kommer från semestern. Andra vikarier trappar ner för att sluta för denna sommar. Patienterna hittar till oss och vi har arbete :) Allt bra så. Har bokat in 2 semesterdagar som jag ska spendera på min allra bästaste ö (26-29/8)....

Nu väntar Ernst och soffan

augusti...

Augusti har inletts med en härlig söndag!
Housemaraton på Canal+series
Yogapass
Musik
Dusch
Rena lakan
En vacker kväll
...och ett leende på läpparna...Kärlek!♥





Imorgon är det ny arbetsvecka - nya utmaningar, nya möjligheter och ny kunskap!

ps. de mätte min längd inför ID-kortet - jag är tydligen fortfarande 157cm LÅNG ;) Har iaf inte börjat krympa ännu..haha..ds.

påmind

Mitt hjärta ligger och sover efter sitt 12timmars nattpass. Tyckte det var lite jobbigt att smyga omkring här i lägenheten så jag tog mig ut på en promme. UNDERBART! Det började dugga och jag kom på att det var evigheter sedan jag gick i regnet! Luften är ren, klar och doftar gott! Jag måste skärpa mig. Jag måste börja gå varje dag igen, t.o.m. en kort runda är bättre än ingenting. Behöver den friska luften och rörelsen. Vet inte om det är bristen på gång eller det omväxlande vädret men kände direkt i mina leder att jag måste skärpa mig. Yogan är bra men räcker inte fullt ut. Undrar hur gammal min kropp/mina leder är egentligen? hehe...tippar på 67år.

Hade tänkt åka på hundutställning idag. Tyvärr är den för långt borta....har ingen lust att sitta i bilen dryga 2h bara för att titta på hundar + betala för det. Nää...det fick va.

Jag spenderar mycket tid för mig själv - I know. Detta beror på att jag inte haft tid eller möjlighet att vara i sånna sammanhang där människor är i min ålder. När jag och Johan är lediga passar vi på att umgås. På vardagarna jobbar jag till 17 och efter det är det ju mat m.m. sen är det kväll igen.... Mina kollegor är minst 10 år äldre också, så vi har inte så mycket gemensamt annat än jobbet. Bara väntar på att träningshallen med gym m.m. ska öppna igen så att jag kan gå på gym, olika pass och simma :)

Mina vänner kan jag tyvärr inte umgås med men jag hoppas ni tänker på mig ibland :) Jag tänker på er.♥

Som på beställning kom solen - går ut och sätter mig bland alla mina växter på ballen!


emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0