de börjar droppa in..

Korten börjar trilla in i brevlådorna. Kul! Flera stycken har hört av sig för att bekräfta att de kommer!
 
Det är mycket på jobbet i och med lite nya saker som jag pysslar med som jag också måste komma in i och ha tid för. Men det går väl an, intressant är det i vilket fall :)
 
Förkylningar snurrar fortfarande och hjärtat ligger under täcke och filt med feber. Hoppas jag klarar mig ett tag till i alla fall utan dessa virusar och bobbor...

tiden..

Idag är en inspirations och planeringsdag (förutom tvättdag)! Jag har räknat veckorna fram till dagen D och insett att tiden kommer att gå fort....helt plötsligt ska allt vara klart och planerat! Tittar på pinterest och diverse bröllopssidor för att se på lite olika frisyrer, buketter, bordsdekorationer och framförallt KLÄNNINGAR! Åh, så kul! Ringen har jag nästan helt klart för mig...ska bara gå och göra en beställning och prova ut!
Inspiration:

innan de åkte med posten

Såhär såg det ut på matbordet i ca 2 veckor, innan jag fick alla adresser fixade och kunde skicka inbjudningarna.

nuuuu

är inbjudningarna skickade!! Iiihhhh...spännande! Hoppas de kommer fram hela och fina!
 
Jag har också varit och provat ut klänning...men ska fundera lite kring de olika modellerna, tror nästan det blir en resa till Bröllopspalatset i Degerfors för att hitta "den rätta" klänningen :) Men kul var det!!
 
En underbar ledig-fredag än så länge! ♥

Spirometrikörkort

Håller på med mitt spirometrikörkort. Dag 1 av 2 idag. Snurrig av alla kurvor och siffror som vi tittat på men jag har lärt mig en hel del! Det jag kan konstatera är att det är många som inte vet hur komplicerat det är att utföra detta, inte bara för ledaren utan för patienten som ska göra jobbet. Testet är ofta grunden till t.ex. astma eller KOL diagnoser, vilket betyder att testet måste utföras korrekt så att personen får rätt diagnos...Lite press på mig som testledare alltså, men nu lär jag mig hur jag ska göra! 
Bland annat detta har vi tittat mycket på idag, + alla siffror som tillkommer intill kurvan men som inte syns i denna bild.
 
Imorgon ska vi vara testledare och patienter. Kul! Det roliga med sådana här kurser är att man träffar så många olika människor. Vi är sköterskor från olika arbetsplatser, några från klin.fys. och några läkare. Intressant att höra allas erfarenheter.

måleri m.m.

Hjärtat sover fortfarande. Har målat andra omgången färg på hans sängbord. Jag tror det räcker med två omgångar färg, vill inte att det ska vara helt vitt, utan tycker om när man ser lite struktur igenom. Mitt sängbord blev helt ok. Det smälter in bättre till den vita tapeten i sovrummet. Det är kul att man kan förändra med hjälp av lite färg!
 
Idag är det mulet och snöslask. Skulle inte vilja gå ut men vi måste åka och handla i eftermiddag, det kommer vi nog inte ifrån då det börjar bli tomt i skåpen och under arbetsdagarna hinner man inte åka och handla. Jag orkar inte heller komma på någon middag efter jobbet, jag måste planera sådant i förväg.
 
Japp, en söndag med vila och smågrejande.
På tis och ons ska jag ta spirometrikörkort. Två heldagar om hur man tar en spirometri och hur man tolkar resultaten. Efter den kursen börjar det bli ganska många ansvarsområden, har diabetes, demens, vaccinationer, samarbete med friskvården gällande hälsokurs och nu även spirometri. Det är ju jättekul att man kan och får göra så många olika saker men det tar ju också tid ur schemat för att gå på kurser inom alla områden och hålla sig uppdaterad och samtidigt hinna utföra jobbet :) Men, med god planering fungerar det!

egentid

Underbart med sovmorgon och en långpromenad! På eftermiddagen stack Johan iväg för att kolla på ishockey och äta middag m.m. Jag stannade hemma och ska ha myskväll! Pysslat med korten, och är på slutrakan :) Målat mitt sängbord vitt, väntar på att det ska torka så att jag kan måla ett lager till. Kom fram till att det nog är snyggast med vitt trots att sängstommen är i mörkbrunt/svart. Målar Johans sen...måste se hur mitt blir först. Måste måla hans också senare för vi kan ju inte ha ett i ljusbrunt och ett i vitt..blir ju att se liiite konstigt ut kanske.
 
Ska ta och smaska i mig lite brieost och äta lite caschewnötter, samt ta ett glas rött när det närmar sig Melo. Går och funderar hur jag ska göra med tavlor m.m. i läggan men vill inte spika något på den fina tapeten ännu... Njuter av den ett tag till.

uppochnerdagar

Mitt i all flytt, nya arbetsuppgifter som är på kommande och bröllopsplanering ville min syster att jag skulle följa med henne på en liten flygtur. Hur härligt som helst! MEN inte rätt tidpunkt, tyvärr!!! Fick en riktig depp.dag när jag fick tacka nej till denna trevliga utflykt, men, som sagt...det är lite mycket just nu. Så är det helt enkelt. Jag har ju en stor dag att planera och se fram emot, samt en massa annat just nu. När man vill göra många trevliga saker på samma gång kan allt kännas tungt för en stund, tills man får tacka nej till något och märka att det nog blir bättre så :)
 
Fick sluta tidigt idag, istället för imorgon. Kom hem och ska pyssla lite med inbjudningarna så att de blir klara någon gång..haha...jobbar intensivt i ett par timmar och sedan kan det gå flera dagar innan jag pysslar vidare, därför går det ju så sakta framåt men folk har ju 4 månader på sig att boka in våran dag, så det borde passa bra att skicka dem så småningom :)
 
Köttfärslimpa på menyn ikväll. Idag är det paus med träningen tror jag. Har en ordentlig träningsvärk efter yogan i måndags! Ska absolut gå fler gånger!
 
Lite uppdatering på hur livet rullar på nu i Karlstad!! Trivs i nya läggan och med allt annat!

vila

Åh, så skönt det var med sovmorgon. Har fått mycket gjort idag, tvättat en massa i tvättstugan, plockat och fört fler tomma kartonger till förrådet! Snart är det nog ganska ok här i vår lilla lya ;)
 
Ikväll blir det jägarsmörgås. Jag tog fram en påse med kött ur frysen på förmiddagen, visste inte vad det var för kött eftersom det inte stod på påsen, så middagen blev bestämd när köttet tinat och vi sett vad det var. Så kan man ju också göra..
 
Imorgon är det fortsättning på slappande och plockande, på e.m. har vi träning tillsammans med en PT på gymmet (ingick i köpet av årskort så det måste ju utnyttjas)!

snart är det fredag..

igen! Underbart! Lever för fredagar!
Vädret är ju inte det bästa just nu, triiist. Snö snö snö, gillar det inte! Nu vill jag ha vår, och inget annat. Snart kanske...
 
Har jobbat, naturligtvis, en dag kvar! Plockat och gymmat. Japp, nu har vi fixat årskort på gymmet här intill :) Vi är ju granne med gymmet så det är perfekt. Ett lagom stort gym med bastu och relaxavdelning. Många trevliga pass att gå på. Det blir jättebra, var där senast i dag!
 
Under tiden som jag var på gymmet och flåsade var Johan och kollade på rally. Häftigt måste det vara, och högt ljud. Det hördes hem till oss när jag gick hem från gymmet! De kör på travbanan och under helgen kommer rallyt att köras i norra värmlands skogar. Lite roligt att bo på en plats där folk är intresserade av saker som jag aldrig varit intresserad av, men jag lyssnar gärna när de pratar om det. Kul att lära sig lite nytt.
 
Håller på med inbjudningarna, snart är de klara...lite pyssel kvar. Kul! När de är skickade kommer det att kännas mer "på riktigt" tror jag :) ♥

24 timmar

Dygnet har ju bara 24 timmar, inget man kan göra åt än att utnyttja dem på bästa sätt. Flytten har gått bra. Snickaren har äntligen lämnat vår lägenhet men han är inte riktigt klar....haha...typiskt hantverkare. Vi har lyckats montera en IKEA möbel som hade 50 steg i bruksanvisningen och som kom i 3 förpackningar. Det är ett nytt rekord för mig och det tog ca 4 timmar att få ihop bäddsoffa/sängen för 2 personer. Men det blev jättebra i lilla gästrummet/kontoret. Det börjar bli mysigt och hemtrevligt men det är en hel del kvar att ställa på plats. Vissa saker ska vi göra oss av med och kanske inhandla lite annat, nytt. Vi får se.
 
Jag var ledig i fredags, vilket var skönt! Jag fick mycket gjort. Steg upp tillsammans med Johan kl 6 och började tvätta, plocka, städa m.m.
 
Nu väntar en full jobbvecka, 8-17 varje dag. Jag har fått en ny kollega som började i fredags! KUL! Tyvärr slutar en annan... hon jobbar till sista feb. Så är det.
 
Det doftar underbart gott hemma, Johan kokar en viltgryta! Recept från Mobergs kokbok.
 
Ja, tiden går alldeles för snabbt men det är bara trevligheter som jag pysslar med så det gör inget. Våren är ju snart här :)

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0