värme

Första veckan avklarad på nya jobbet! Det känns riktigt bra! Vissa saker är lika som på förra stället och så är det en hel del nytt. Trevligt folk verkar det vara i alla fall! Det känns som rätt beslut :)
Sitter i den oerhörda hettan på ballen och njuter för fullt! Värme och sol! På lunchen de senaste dagarna har vi suttit vid älven, på bryggan. Vissa har simmat men jag orkade inte bära med mig badkläder. Allt är superbra kan jag summera veckan som :)

Kom ihåg att njuta...

 
 
 
Imorgon börjar jag mitt nya jobb. Det känns bra.
Helgen har varit lugn och skön. Spenderat eftermiddagarna på balkongen, gått igenom lite saker och annat smått.
 
Nu och då blir man påmind om att komma ihåg att värdesätta och minnas de fina sakerna i livet.
 
 
 

hej och hej då...

Idag var sista dagen på Vårdcentralen Grums. En blandning av lite sorg att lämna min "grumsfamilj" och förväntan inför det nya! Har fått höra så fina saker av patienterna och kollegorna de senaste dagarna och min sista patient gjorde verkligen att dagen slutade trevligt! Fick lite småpresenter av några kollegor och blommor. Så fint! Tack!
 
Men, nu väntar nya kollegor och nya patienter som jag hoppas att jag kommer att trivas lika bra med!! Spännande! Det ska bli riktigt trevligt att kunna gå till jobbet! Speciellt nu under sommaren, promenera genom parken bl.a. Härligt!
 
Jag hinner njuta en del av sommaren fastän jag jobbar. I tisdags var jag på musikquiz. Jag är urdålig på låt och artist men de som jag går med är bra så de lyckas pricka in ganska många rätt :) Jag bara njuter av musiken, god mat och umgänget!
 
Idag promenerade jag och Johan förbi cirkusen som är i stan, och där fick vi bl.a. se ena elefanten som stod och smaskade :)
 
Imorgon blir det att smyga under tiden Johan sover eftersom han arbetar natt, sedan ska jag ner på stan och hämta ut fotoboken (!) och skicka iväg ansökan om nytt svenskt körkort med mitt nya namn på! Hoppas även att jag hittar lite mera reafynd...

vardag fast semester.

Kvällarna och helgerna går åt till att försöka njuta så mycket som möjligt av sommarvärmen och solen! Mys på ballen, promenader längs med älven eller som ikväll utedanspass på gymmet :) Grymt kul! Hög musik i hela området och barfotadans på gräset! Blev glad och svettig! Härligt!
 
Räknar annars ner dagarna nu tills jag börjar mitt nya jobb! Spännande! 4 dagar kvar i Grums.
"Mina" patienter säger så fina saker! Men, varför sa de inte dessa fina saker innan? Det är ju en komplimang i sig när de vill komma tillbaka endast till mig, och när de är glada och tacksamma men vissa dagar så skulle det pigga upp hela dagen med en liten extra komplimang. Detta är ju viktigt att ge och få från alla! Man kan ge komplimanger annars också, inte bara när någon slutar eller liknande. Måste bli bättre på det jag med!! Det gör alla glada!
 
Bröllopsresa preliminärbokat!! Iiiiiii...... nu hoppas jag att hösten går i raketfart!

Helgen går alldeles för snabbt...

 
Dagarna går alldeles för snabbt när jag är ledig. Synd. Hinner få en hel del gjort i alla fall och det är väl därför som tiden går snabbt. Tvättade hela balkonggolvet igår, platta för platta lossade jag på träpusslet och skrubbade upp det gamla träet. Idag gick jag och köpte olja. Johans uppgift blir att olja in hela balkonggolvet när han är ledig.
Har även legat på balkonggolvet och njutit av solen en stund. Det är så mysigt att ligga på golvet, bättre än att sitta på en stol!
Jag satte ihop alla vackra kort som vi fick ihop med alla presenter från bröllopet också, bilden ovan. Band ihop alla kort med en metallring, snyggt och praktiskt!
 
Söndagskvällen blir lugn. Håller på att sätta ihop en fotobok från bröllopet, vilket tar sin tid, men som är kul att göra! Har även lite ont i ryggen efter gårdagens slavarbete...Men det var det värt för det kommer att bli jättefint!
 

på semester

 
Ja, eftersom Karlstad är en ganska ny stad för mig så känns det ibland som att jag är utomlands när jag spatserar i stan. Jag var i stan en hel del när jag bodde i Grums, men det är annorlunda nu på något sätt. Att kunna promenera ner till stan och njuta av de vackra byggnaderna, blomarrangemangen, älven mm är underbart och avkopplande! Fyndade lite på rean idag!
 
När klockan blev 23 satte jag mig ner efter en kväll med grejande. Jag tror att det bara är jag som inte festar eller har något annat för mig i området :) De flesta som gick förbi ballen gick och bar på påsar från Systemet och var festklädda. Jag och andra sidan höll på med tvätt och en hel del annat som tog tid och gav mig rygg/axelvärk! En skön dag och kväll utan umgänge! Låter nog konstigt men ibland tycker jag bara om att vara för mig själv och göra vad jag vill, träffar ju folk hela dagarna annars.
 
Snart blir det sängen och på morgonkvisten blir jag väckt av mannen som jobbat hela natten.

Hemma i Karlstad

Har varit hemma en vecka nu, i Karlstad. Känns bra. Skönt att vara tillbaka i rutinen och i sin egen lägenhet. Ballen är mysigare nu med blommor och annat.
 
Solen skiner och det är vamt och skönt! Sommar!
Skulle ju vara skönt att vara kvar på paradisön också men detta är inte på pjåkigt faktiskt. Den här helgen jobbar gulle natt (jobbar extra) och jag ska passa på att ha en riktigt lugn och skön helg efter första arbetsveckan. Alla helger hittills har varit fullbokade så nu ser jag verkligen fram emot sommarlunk under helgen.
 
 
 

verkligheten

kom emot mig med full kraft idag på jobbet. Full fart, morgonkaffe blev lunchkaffe och så vidare. Men, allt som allt så känns det ganska skönt att vara tillbaka i rutinen och den vita vuxenpyjamasen.
Här är två bilder av mig som togs av fotografen på bröllopet, Stenroos Photography.
 
 
 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0