packapackapacka

Packa och städa är just nu på agendan. Hoppsan, vad mycket jag vill ta med mig. Vet mycket väl att jag endast kommer att använda hälften. Men så är det.
 
Mina solrosor bor på jobbet. Hoppas mina kära arbetskollegor får njuta av någon blomma under tiden de sköter om mina finisar.
 
Näpp, nu får jag ta och komma igång, på riktigt.
 
En arbetsdag kvar. yes!
 
 

gräset är alltid grönare...

Det finns de som varit avundsjuka på det som jag fått uppleva under min uppväxt. Men det som jag alltid har varit avundsjuk på är den där bästisen som andra kanske haft sedan de var små. Att känna varandra från det att man lärde sig gå nästan, eller i alla fall från lågstadietiden.
 
Det jag har insett är att jag måste acceptera att det inte finns i min värld. Det finns ingen som kan berätta historier om när vi gjorde det eller det när vi var små, för de personerna bor inte ens i närheten av norden. Jag har naturligtvis haft och har mycket goda vänner men ingen som är "den där" bästisen som sätter mig på första plats och finns där i vått, torrt, fuktigt o.s.v. Detta är kanske inget jag ska tänka på när jag är 25 år, kanske mer relevant om man är 10, men det går liksom inte att låta bli eftersom vänskapskretsen blir mer tajt och man märker vilka som betyder mycket för en och som man vill att ska finnas kvar vid ens sida.
 
Ibland är det jobbigt att inse detta när man så hemskt gärna vill vara en av dem, bästa vänner för livet grejen.
Ofta fastnar jag också i fällan. Blir fast i kompisfällan och sedan blir jag besviken och sätter ner för mycket energi på vänskapen trots att jag märker att jag tyvärr inte får något tillbaka. Det blir en one way street.
 
Det jobbigaste med att lära känna sina svaga sidor är också att hantera dem och utvecklas. Det är kanske dags att släppa taget. Att släppa besvikelsen och istället vara tacksam och glad (vilket jag redan är, missförstå mig inte) över de som värdesätter mig och inte "glömmer" bort.
 
Är själv inte världens bästa vän och kan ibland vara sämst på att ta kontakt. Alltså, ingen martyrtext utan mer en insikt och en reflektion över hur olika uppväxt när det handlar om vänskap kan ge för känslor när man växer upp. Hanteringen av vänskapen, hur den ska vårdas.
 
Vänner är ju trots allt strösslet på livet, medan kärleken är själva glassen ;)

röd granit

 
Snart ska också jag få njuta av de åländska klipporna och det svala vattnet. Bastubad, skratt och ledighet. Har redan semester i huvudet, hela helgen har varit som semester. Men två jobbdagar kvar, som säkert kommer att gå bra!
 

helgpyssel...

 

nästan semester

Bara två arbetsdagar kvar, sedan är det ledigt. Fast jag har varit bortskämd de senaste två veckorna faktiskt. Jag har fått en underbar kollega som är hur duktig som helst och det har varit färre patienter, så det har varit lugnt på jobbet. Känner mig nästan utvilad inför semestern...haha..väldigt ovanligt! Men då är man inte helt slut de första dagarna i alla fall och kanske orkar med en hel del trevligt! Är mest glad över att vara ledig eftersom vi planerat flera roliga saker, inte för själva vilandets skull som det annars brukar vara när man är slutarbetad. Känns kul!
 
Gosdag i regnet!

När jag var på tur...i bilder

 
Första bilden togs när jag närmade mig Oslo i bussen. Underbart vackert med alla hus i sluttningarna och en massa segelbåtar i vattnet!
Vi fikade på ett mysigt café i en gränd. Vi åt frukost på bakgården innan jag skulle åka, hur mysigt som helst! Och sedan kunde jag inte låta bli att ta en hel del naturbilder på vägen hem. Härligt väder och vackra färger! En lyckad resa som jag hemskt gärna gör om snart igen!
 
Idag har jag äntligen lyckats tvätta de sista föntren som jag inte har tvättat p.g.a. allt regnande! Så nu är det rent igen...till nästa fågelbajs eller regn.
 
Jobb en vecka till sen.....semäää. Mina fina solrosor på ballen kommer att få flytta till vårdcentralen under min vistelse utanför Grums. Hoppas jag inte missar när de blommar, de ler mot en då och det är så härligt!
 
 

oslo

En härlig dag i Oslo.
Strosar på stan, fikat, ätit frukt, tittat på filmer och avslutat kvällen med att besöka en pub här intill, samt sitta uppe prata strunt. Imorron blir det lite mer strosande och sen går bussen hem till Grums.

snabbt som blixten

Har denna vecka passerat! Och nu, sitter jag på bussen på väg till den trevliga staden Oslo för att hälsa på min vän! Ska bli roligt att återse henne och staden.

i väntans tider

Väntar på min ledighet. Två veckor kvar. Jag har inget emot att jobba nu när det ändå är så omväxlande väder men det är flera saker jag ser fram emot under semestern, så det är egentligen därför jag vill vara ledig! Från att inte ha något planerat på 3 veckor så har vi nästan fulltecknat, men ingen stress utan det blir många bara-vara-dagar! Vilket jag älskar!
Längtar lite faktiskt...sovmorgon flera mornar i rad, ingen väckarklocka...nej, nu pinar jag mig själv. Detta går bra, helt plötsligt har två veckor gått och sedan innan jag hunnit blinka har även min semester gått.

gott från naturen

Min fästman är ju som bekant även min kock. Vilket är helt fantastiskt! Detta lagade han igår, av det vi plockade i skogen. Kantarellsoppa med lite knaperstekt bacon och ost på. Ugnsgratinerat bröd med kantareller och ost på, eller helt enkelt, varma mackor.
Till efterrätt blev det egenlagad chokladmousse med färska jordgubbar på. Men den försvann snabbt så att ta bild på den hanns inte med ;)
 

Lördag förmiddag

Begav oss ut i den underbara skogen för att plocka en massa kantisar! Solen kom fram emellanåt, det doftade gott och luften var härlig i skogen!
 

Att ha det bra..

Trots att de flesta gick på semester i dag så känns det ändå helt ok at jobba 2 veckor och 2 dagar till! På måndag börjar de som varit på semester att droppa in också, så då får man väl kanske lite utav deras nyvunna energi...kanske. Jobbat full vecka, 8-17 alla dagar. Nu är det skönt med fredag!
Det blir tacos till middag. Länge sedan vi hade det på bordet faktiskt, trots att det är så gott!
 
Helgen bjuder på bl.a. svampplockning. Hoppas på en fin skörd!
 
I Grums är det ganska mycket semesterlunk för tillfället. Både runt omkring och på jobbet faktiskt. Vi är ju fullbokade (vad annars?!) men vi är ju färre än vanligt så lite mindre bokningar är det ju förstås. Vilket är bra. Folk ska ju inte gräva ner sig och hitta sjukdomar, utan njuta av livet istället. Sommaren gör nog ändå de flesta lite gladare och automatiskt friskare. Detta inkluderar även mig, jag blir deppig när hösten och mörkret kommer, nu är livet underbart, trots regn.
 
Men, tre underbara saker med regnet ändå. Allt blir så mycket grönare och finare, alla dofter kommer fram och ibland får man njuta av en vacker regnbåge!

vill inte

Vill inte tillbaka till verkligheten, vill stanna här och ha sommarlov hela långa, underbara sommaren... Men, får vänta några veckor till. Det går ju snabbt, det vet jag. Men detta är min favvo-årstid & min favvo-plats.

Badade badtunna för första gången igår kväll. En underbar kväll och det var riktigt mysigt att sitta ute i badet. Badade i sjön också, det var cirka 20 grader i vattnet. Helt underbart! Mycket trevlig sällskap var det också, vi åkte hem när natten kommit. 

Idag har jag varit in till vår lilla stad. Varit via apoteket och inhandlat lite förnödenheter när man blir förkyld, Finrexin finns inte i Sverige. Var på barnkalas på eftermiddagen! Trevligt att träffa släkten, äta tårta och prata lite strunt. 

På kvällen har det varit riktigt skönt ute, hjälpt mamma att dra upp vatten ur brunnen för att vattna alla blommor och landet. Kikat på katterna som busat i trädgården och när de klättrat i träden.

Avslutar dagen tillsammans med syster, mor, fästman, moster och mormor ätandes rabarberpaj! Slurp.

Bättre, kan det aldrig bli!

hemhemma

Ute på landet, här är det härligt.
 
Frukost ute på gården, härliga dofter från träd och blommor. Småprat med grannen, mormor som kommer och hälsar på en stund. 
 
Har gått igenom gamla saker, främst leksaker och skolsaker från lågstadiet.Vi har delat upp alla våra barbiesaker, vilket blev två stora lådor! Helt otroligt vad mycket leksaker vi hade när vi var små. Nu sparar jag det som är helt och fint till mina framtida knoddar. Hittade en massa roliga texter och bilder som jag ritat och skrivit i lågstadiet, självklart sparas även dessa! Ska gå igenom mer sen i augusti när jag har semester. 
 
Har även kommit igång med bröllopsplanerna inför nästa år. Spännande!! 
 

mitt paradis

Har satt mina tassar på åländsk mark och här stannar jag i fyra dagar. En liten energiladdning för att orka med de sista veckorna som är kvar på jobbet innan den riktiga ledigheten i augusti.
Underbart!

underbara älskade

Gos, god mat, promenader, svampplockning och en massa annat! Känns nästan som semester redan fastän jag bara varit ledig lör och sön!

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0