jobb, besök, födelsedag

Fyllde hela 27 år i måndags! På jobbet tittade de flesta drömmande upp mot taket när de hörde min ålder, det var tydligen ett tag sedan de var i min ålder...hihi...Jag bjöd på Brownietårta x  2 som blev väldigt populära, den ena med "Rocky road" på och den andra med polkagris både i smeten och på kakan. Mums! Alla kollegor sjöng även för mig på eftermiddagsfkat, så fint! Kvällen spenderades på en föreläsning om vaccinationer.
 
Vi håller, som sagt, på och byter journalsystem på jobbet. Lite pyssel kring det. Behöver i alla fall inte jobba extra, har lyckats utföra mina uppgifter inom arbetstiden! Så, kan vara ledig imorgon! Men, på måndag smäller det! Då får vi se hur det går! Är optimistisk, detta blir bra bara vi kommer in i det!
 
I helgen har vi besök! Grabbar från Åbo-tiden är och hälsar på i Karlstad. En sover hos oss. Vi har precis ätit gott och druckit gott. Grabbarna har tagit taxi ner på stan för att möta upp resten av gänget. Själv stannar jag hemma och myser :) Imorgon blir det stan tror jag! Lite julklappar kanske!
 
 

Mys

 
När mina tjejer var här förra helgen var vi ut och åt middag på fredagen och satt sedan på en bar fram till stängning. Jättekul! Länge sedan vi var ut, bara vi tre!
På lördagen blev det lite shopping och sedan soffhäng på kvällen.
Innan de åkte på söndagen tog vi bilen ut på lite sightseeing, åkte till Grums, såg fabriken och var vi bodde tidigare.
 
En väldigt lyckad helg med de bästa! ♥
 
Veckan som gått har spenderats framför en dator på kurs, det var dags att lära sig det nya journalsystemet som ska införas om en vecka....hujjj...kommer att bli både kul och utmanande i och med att det blir dubbeljobb i början när man måste ha båda journaler framme...Men, man får göra sitt bästa och hoppas att folk har överseende :)
 
Imorse var det mysig sovmorgon! Ingen stress att stiga upp, låg och drog mig och gulle sov fortfarande.
 
I eftermiddag blir det IKEA. Fastän vi har det så nära är det sällan som vi åke dit. Nu har vi inte varit sedan sommaren någon gång, dags att göra ett besök och införskaffa lite julmys tor jag!

<3

Jag har haft mina flickor här i helgen!! Så mysig helg! De åkte för någon timme sedan.

gympaus och läsning

Tydligen har jag en liten gympaus. I och med att Johan jobbat så mycket har jag inte haft någon som varit påväg till gymmet, vilket jag ibland behöver för att komma iväg. Jag har inte haft lust att gå dit veckan som gått. Helt enkelt. Jag är lite av en periodare och jag vet att jag kommer att promenera över dit om någon dag eller så. Känner bara att jag inte klarar av att vara inne i gymmet just nu. Har istället varit ute och gått de senaste dagarna. Kör min plank-utmaning och passar på att få lite gjort hemma istället. Läser även bok, vilket jag inte gjort på ett tag.
Denna har jag precis läst ut, seg men helt ok.
Is
Denna läser jag för tillfället, på svenska, riktigt intressant!
Inside the Kingdom: My Life in Saudi Arabia
 

snark..

Det regnar fortfarande. Det får bli att underhålla sig själv inomhus ett tag till. Slutar det regna så kanske det blir en cykeltur ner till centrum, får se helt enkelt. 
Inatt var det snarkningar hela natten. Gulle blev förkyld och trots Vicks och nässpray så var det en stor snarkmaskin i sängen...mjuka puffar mot axeln hjälpte inte heller för att få stopp på snarkningarna... Jag drömde helt konstiga saker inatt också, antagligen pga den ytliga sömnen. Men, jag fick i alla fall sovmorgon, det fick tyvärr inte gulle som måste iväg till jobbet tidigt imorse.. Stackars! Men det är inte många dagar kvar så blir det "normala" arbetsdagar igen.
 

vatten

Precis när jag skulle ut på min inplanerade skogspromenad så pågick en cykeltävling där jag hade tänkt gå....typiskt. Tog en sväng längs med älven då istället, och när jag kommit en bit så börjar det ösregna.. Eftersom jag hade med min mobil i jackfickan och var inte helt säker på att den skulle hållas torr så fick det bli en lite kortare promenad än planerat. Men, i och med regnet har jag hunnit med en hel del annat. Tvättat i tvättstugan, ska bara gå hämta tvätten sen. Städat. Jag har också gjort en av de äckligaste sakerna jag vet, rengjort röret som går ner från handfatet i badrummet....blä! Det har inte blivit rengjort på länge kan jag säga... Förra veckan gjorde jag rent golvbrunnen och den har nog också varit bortglömd rätt länge. Jag försöker rengöra dessa med jämna mellanrum men kan tänka mig att den som bott här före oss inte haft en tanke på att öppna upp och skölja bort lager av tvål och damm som samlas i rören... usch! Men nu är det gjort!
 
Funderar på julklappar. Ser fram emot att mina flickor ska komma och hälsa på om en vecka!! Jiippiii! Ska kanske ta och börja läsa en ny bok... Sen är det ju "så mycket bättre"! MYS!

ett par minuter

 
Vi bor verkligen helt perfekt på denna kulle! Några minuters promenad in till centrum åt ena hållet och in i skogen åt andra hållet! Perfekt!
 
Idag är det musik och hemmapyssel. Gulle är på jobb hela dagen, hela helgen egentligen...så det är lite ensamt. Började lördagen med sovmorgon och frukost framför tv4-morgon. Har precis dammtorkat och dammsugit. Senare blir det kanske en promenad innan jag ska till tvättstugan :) Försöker passa på att gå i skogen när jag slutar tidigt och på helgen, annars är det ju mörkt när jag slutar jobbet och då vill i alla fall inte jag gå ensam i mörka skogen, skulle jag ha hund så kanske, men troligtvis inte. Jag blir paranoid och tror att det gömmer sig elaka typer bakom träden... Men dagtid så är det ju underbart! Doftar så gott!
 
 
 
 
 
 

orolig sömn

Gulle jobbade till mitt i natten igår. Jag skulle gå lägga mig och försöka somna utan honom bredvid mig...det gick sådär kan jag säga. Jag håller på och läser en jätteseg bok men igår kväll blev det såklart spännande och jättehemskt då maken i boken dog. Usch, kunde ju såklart inte somna efter det när Johan inte var hemma! Ska snart läsa ut den och hoppas på ett hoppingivande slut i alla fall, men jag tror inte det, författaren är finsk och det är lite deppigt... Har inte läst så många böcker av finska författare men denna uppfyllde mina fördomar i alla fall, krångligt språk, seg och lite deppig, MEN jag måste ändå läsa ut den eftersom den är intressant! Konstig kombination.
 
Idag fick jag en fin mening nerskriven av en patient: "Jag tycker du är jättetrevlig" Åh, det värmde mitt lilla hjärta! Tack! ♥
 
Imorgon ska jag vara med på ett innovationsmöte! Vi ska brainstorma tillsammans med studeranden från Karlstad Universitet! Hoppas vi kommer på många bra ideér och lösningar så att vårt arbete kan bli ännu bättre!
 
Jag ska utföra 30-dagars plankutmaning! Kul, hoppas på lite bättre magmuskulatur och rygg!

söndagslunken

Regnigt och grått ute. Har tvättat kläder och legat på soffan i mjukiskläder och tittat på reprisen av "Så mycket bättre". Ett jättebra program tycker jag, älskar musiken och att få lära känna personen bakom musiken! En riktig mysdag med andra ord! Just nu är det Formel1 och sedan ska gulle till jobbet en sväng. Nackdelen med det gråa vädret är att jag blir så seg, vill göra en massa pyssel men kommer mig inte för att plocka fram något.... Måste koka en kopp kaffe snart.
Kommande vecka ser ut som vanligt för min del. Johan kommer att komma och gå på lite konstiga tider i och med ett stopp som de ska ha. Nu blir det att mysa vidare ♥
 
I fredags fick Johan en present av mig (som han visste om, men ändå). Han fick ett nytt halsband eftersom det han haft har blivit för litet helt enkelt. Han fick sitt halsband när han konfirmerades tror jag och det är ju ca 13 år sedan nu....och eftersom att han tränar så mycket så har det blivit lite för tight runt halsen och känns obekvämt. Men det nya är jättefint! Likadant men grövre och såklart längre. Snyggt!
 
 
 
 
 
 

Jobb

Imorse efter frukosten gick vi och gymmade 45 min och sedan promenerade vi en timme. En härlig start på dagen! Verkligen!
 
Har precis fått helg. Arbetade extra idag på jouren. Så det blev en 6-dagars vecka den här veckan. Det gjorde inget i och med att Johan hade planer för em/kvällen.
Det som intresserar mig med att vara jour på vardagen och på helgen/kvällen det är att många faktiskt oroar sig så mycket över sina symtom att de kan resa långt bara för att få svaret "det är ingenting att oroa sig över".
Hur har vi blivit så oroliga? Varför tror folk att de är dödsjuka när de får en förkylning eller ett litet utslag? Kroppen är ju unik på det viset att det händer lite konstiga saker ibland, men det mesta går över, och ofta kan man faktiskt inte förklara varför man har fått ett utslag eller varför man känner sig trött.
Varför har så många svårt att känna sin kropp och lita på signalerna, känner man sig frisk så är man troligtvis frisk! Många vill ha detta svart på vitt, men det kommer vi aldrig att kunna garantera, att en person aldrig kommer att bli sjuk el få en allvarlig sjukdom som t.ex cancer (som så otroligt många är rädda för idag).
Lär känna din kropp! Är något faktiskt fel så lär du märka det! Det går inte att få svar på vad alla små symtom är, kroppen ger oss många frågetecken och så är det bara! Slösa inte onödig energi på att gå och vara rädd för något som du inte vet att du faktiskt har! Lev livet istället, blir du sjuk så får du hjälp!
 
Jag upplever annars att livet för närvarande rullar på och är riktigt behagligt! Det är en hel del på jobbet som kommer men det klarar vi :) Jag trivs otroligt bra i Karlstad och många helger är inbokade med trevligheter!
 
 

emelieisaksson

det är de små tingen som gör livet värt att leva

RSS 2.0